Şimdi Ara

Tigana: 'Turu geçtiğimiz için mutluyuz'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Fortis Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalan Beşiktaş finale yükseldi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana, iki takımın da çok korkunç ve zor bir mücadele verdiklerini belirterek, "Turu geçtiğimiz için mutluyuz" dedi. Tigana kendisine atılan çakmakları da hatıra olarak saklayacaklarını söyledi.

Jean Tigana, maç sonrasında düzenlediği basın toplantısında, kupanın yarı final mücadelesinde çok büyük bir takıma karşı oynadıklarını ifade ederek, "Birçok kez bizi zor durumda bıraktılar, ancak Runje çok iyi maç çıkardı. Uzatmada beraberliği yakaladık" diye konuştu.

Takımda birçok oyuncunun sakatlığının bulunduğunu kaydeden Fransız çalıştırıcı, şunları söyledi:

"İbrahim Üzülmez ve Bobo gibi idman eksikleri olan oyuncularımız var. Nobre'nin de sakatlığı bulunuyordu ama biz çarpışmaya devam ediyoruz, mücadelemizi bırakmıyoruz. 2.5 günde bir maç yaptığımızdan, iyi dinlenmemiz ve hazır olmamız gerekir. Maç uzatmaya gittiği için biraz yıprandık. Birinci yarıda iyi oynadık. İkinci yarıda da kötü değildik. Topu saklamayı bildik. İkinci yarının başlarında zorlanır gibi olduk. Orta alanda sağlam bir baskı yedik. Çok güzel bir gol attılar. Biraz sorun yaşadık. Golden sonra bu nedenle birkaç oyuncu değişikliği öngördüm. Biraz daha orta alanda güçlü olup, birkaç taze oyuncu koymayı tercih ettim."

Tigana, birçok oyuncusunun darbe aldığını vurgulayarak, "Şu an acıları var. Yarından sonra biraz daha durum netleşecek. Kimlerin oynayabileceği belli olacak. Bobo dün idman yapmadı. Nobre ise 2 gündür idmana çıkmıyordu. Pazar gününe dek beklemeyi ve kimlerin hazır olduğunu görmeyi tercih ediyorum. Tigana, "Oynayabilecek oyuncularla Sivasspor maçına çıkacağız" derken, "Ama ben sahaya dönemem. Benim oynamayacağım garanti" diye espri yaptı.

Tigana, finale çıktıkları için çok mutlu olduklarını, ancak kendileri için ligin de önemli olduğunu söyledi. Finaldeki rakipleri Kayseri Erciyesspor karşısında hazır olacak oyuncuların da önemine değinen Fransız teknik adam, "Kupadan önce lig daha önemli diyebiliriz. Kulübümüzün mutlaka Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmesini isterim. Bu akşam birazcık oyuncularımızı rahat bırakacağız ama yarın sıkı çalışmamız lazım" diye konuştu.

Maçta Tümer ve Nobre'nin eski takımlarına karşı gol atmaları konusundaki soru üzerine Tigana, "Futbolda oyuncular takım değiştiriyorlar" demekle yetindi. Takımda savunma oyuncularından Baki ile Mustafa'nın fazla hücuma çıkmadıkları, ancak rakibe çok pozisyon verdikleri yönündeki soruyu Tigana, "Burak, Nobre, Bobo, Ricardinho ve Delgado gibi oyuncularımız hücumu düşünen oyuncularımızdır. Hücumda görevlerini yerine getirdikleri sürece ofansta hiçbir zaman sınırlamıyorum. Antalyaspor'a ilk yarıda 4 gol atmıştık ama 1 puanla döndük. Daha sonra basın Fransızca 'Sen olmamalısın' diye manşet atmıştı. Kesinlikle 1-0 kazanmayı ve burada olmayı tercih ediyorum" diye yanıtladı.

Bu arada Tigana, maçtan sonra Fenerbahçeli taraftarların sahaya attığı yabancı maddelerden birinin antrenör Guy Stefan'ın başına geldiği ve Stefan'ın başına 3 dikiş atıldığını dile getirdi. Tigana, Stefan'ın başına 3 dikiş atmak zorunda kaldıklarını vurgulayarak, esprili bir biçimde, "Ne yazık ki antrenörümüzün saçı da yok. Esasında benim de birçok para ve çakmağım var. Sigara içmiyorum. Arkadaşlarıma vereceğim" dedi.

Beşiktaş teknik direktörü, genç oyuncu Serdar Kurtuluş'a ise performansından dolayı övgüler yağdırdı.

Serdar'ın haftalardır çok iyi oynadığını ifade eden Tigana, "Serdar, takım için inanılmaz savaşıyor. Bütün orta alanı dengede tutan oyuncumuz. Serdar'ın oynadığı mevki, iyi bildiğim bir yer. İkinci ligden gelen genç arkadaşımız çok profesyonel davranıyor. Hem dinliyor, hem görev dağılımında önemli görevler alıyor. Böyle devam ederse çok bir geleceği olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Kaynak: DHA

• hay ben senin turunun da..
    doğru dürüst top oynat olm şu takıma her maç kriz geçirtme insanlara bırak bu işleri...
  • valla hocam her maç kalp krizi riski ile karşı karşıyayız
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Vitor Pereira Takip Konusu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.