Şimdi Ara

Ticaret Meslek Lisesinden Mezun Olup TIP İçin ÇALIŞMAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
2
Favori
5.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu sene Ticaret meslek lisesi / muhasebe ve finansman bölümünden mezun oldum. Hedefimdeki mesleğim mali müşavir veya denetçi olmaktı ama bu sene içerisinde geçirdiğim ameliyat ile doktorluk ile normal meslekler arasındaki ilişkiyi. Doktorluk mesleğinin kutsallığı gördüm. Sürekli aklımda hayallerimi süsleyen tıp fakültesi oldu. Yaklaşık 7-8 Aydır Tıp fakültesi için çalışmalara başladım. Bu sene İstanbul Üniversitesi Dış Ticaret Kazandığım halde gitmiyorum. İstediğim bir bölüm değil bu meslekte yapamam. Yaşım şuanda 18 Malum Ticaret meslek lisesi okuduğum için tek 9.sınıfta temel dersleri aldım. Matematik,fizik,kimya,biyoloji gibi. Temelde baya eksiğim var. Matematik olarak konularım iyi biraz daha üzerinde durduğum zaman bütün konularını tamam olucağını düşünüyorum. Sosyal konularda iyi. Edebiyat ve dil anlatım. 9.sınıftan beri fizik,kimya,biyoloji dersleri aldım. Şimdiden 1 sene boyunca evde çalışmaya başlasam. 1 Senede dershane ve testlerle bütünleştiğim zaman. Anadolu lisesi mezunun almış olduğu Temel dersleri almış olabilirmiyim. Sizinde fikirlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum

Not ; Gelip geçici heves değil 7-8 Aydır Mat-Geo-Sosyal konulara çalışmaya başladım Tıp fakültesi için Gayette iyi gidiyorum motivasyon tam :) sadece tıp fakültesi için temel olan konularda eksiğim var 1-2 sene gibi zaman içerisinde işallah tamamlarım tamamlanmasında gerekiyor. Fizik,biyoloji,kimya konularına Lise 1-2-3-4 gibi temel konulardan mı başlamalıyım yoksa YGS/LYS Ders kitaplarını alıp oradan çalışmalı mıyım ? Teşekkürler.

Unutmayın motivasyon olarak ; Biz neye hazırsak oda bizim için hazırdır. Yeter ki gönülden istemek çalışmak. İmkansız olan birşey yoktur. Önümde Sınava hazırlanmak için 2 sene var 2 sene sonra olmadı 3.sene tekrar sınava giriceğim. Pes etmek yok olana kadar devam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectXx -- 1 Ağustos 2013; 0:44:46 >

• 2014 - YGS Bütün konularını tamamlamak
    2015 - LYS Konuları Tamamlamak
    2016 - Dershane YGS/LYS Testler çözmekle dolu bir hayat yaşamak :)
  • Başlığı görünce salavat getirdim Şaka bir yana. Dostum işin sandığından daha zor ama başarılar.
  • Forumda vardı bir arkadaş meslek lisesinden mezun 3. senesinde tıp kazanan, neden olmasın.Yalnız 2015 'te sınav sisteminin değişeceğinden bahsediliyor bunu da göze almalısın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • madem tıp istiyorsun neden tercih yapıp okul puanını yarıya düşürdün? kırık okul puanıyla kazanabilmen için ilk 2k'ya girmen lazım hamda.bu sene zor bence ama seneye kazanabileceğini düşünüyorum.zaten o kadar konuyu tam olarak oturtabilmen için en az iki sene lazım bence

• muhsinsezal kullanıcısına yanıt
    Kardeşim ders çalışmaya başlamadan önce salavat ve dua şart :) İstemediğim mesleği yaparak ömür boyu mutsuz olmaktansa. 3 Yıl Kendimi herşey den kısıtlar ( arada ödüller var tabiki de :D ) Ömür boyu severek yapıcağım bir mesleğim olur. Daha önceden de okumuştum ticaret lisesinden tıpı kazanan bir arkadaşımız vardı önemli olarak çalışmak ve motivasyon bence. İmkansız değil. Allah yolumuzu açık etsin.

Ticaret lisesinden tıp kazanan arkadaşımızhttp://forum.memurlar.net/konu/997794/

''Şüphesiz ki biz her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık''

İsra
    13

• Dt_huzurluksuz kullanıcısına yanıt
    Evet puan kırılma konusunu duymuştum ama meslek alanı tercih yaptım Dış Ticaret seneye tekrardan muhasebe alanına uygun tercih yaptığımda kırılma oluyor diyebiliyorum. Alan dışı tercihlerde değil
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • cubuk__kraker kullanıcısına yanıt
    Malesef Ülkemizde her sene sınav sistemi değişiyor. Ama SBS Sisteminin değişiklik olucak diye duymuştum. Üniversite sınavında değişiklik yapmak mantıksız. Ama İsteyen üniversiteler kendi giriş sınavlarını yapabileceklermiş. Ondada çok fark olucağını sanmıyorum.
  • Ticaret Meslek Lisesinden Mezun Olup TIP İçin ÇalışMA

• Frost74 F kullanıcısına yanıt
    Evet konu başlığındaki hatayı fark ettim teşekkür ederim :)
  • Şuanda YGS Matematik ve Geometri Çalışıyorum, Sözel konularda sıkıntı yok. Bu yıl bitene kadar YGS Mat / Geo Bitirmeyi Yeni yıldan sonrasında LYS Matematik Geometri Kimya Biyoloji Ve Fizik üzerine yoğunlaşırım. 2015 Dershanede YGS LYS Genel Tekrar Yaptıktan sonra iyi sonuç alıcağımı düşünüyorum.
  • 2 sene adam gibi çalış 5 k ya dahi girersin bence

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ProjectXx

Kardeşim ders çalışmaya başlamadan önce salavat ve dua şart :) İstemediğim mesleği yaparak ömür boyu mutsuz olmaktansa. 3 Yıl Kendimi herşey den kısıtlar ( arada ödüller var tabiki de :D ) Ömür boyu severek yapıcağım bir mesleğim olur. Daha önceden de okumuştum ticaret lisesinden tıpı kazanan bir arkadaşımız vardı önemli olarak çalışmak ve motivasyon bence. İmkansız değil. Allah yolumuzu açık etsin.

Ticaret lisesinden tıp kazanan arkadaşımızhttp://forum.memurlar.net/konu/997794/

''Şüphesiz ki biz her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık''

İsra
    13

Bu bahsettiğiniz arkadaş liseler 4 yıla çıktığı sene yani sadece mezunların sınava girdiği sene kazanmıştı bu faktörüde es geçmeyin bence, ha başarımıdır tabi ki.

• O zamanki sınav sistemi farklı olması lazımdı öyle hatırlıyorum.
  • Sizce kimya,biyoloji,fizik temel eksikliğmi 1-2-3-4 sınıflara çalışarak mı yoksa her dersin ygs / lys kitaplarını alarak mı tamamlamalı mıyım ?
  • ProjectXx P kullanıcısına yanıt
    Neden olmasın ki bende muhasebe bölümü 12.sınıftayım hedefim ftr yada hemşire bölümü
    İNSAN ÇALIŞTIKTAN SONRA GERİ KOLAY...
  • Vazgeçmek yok :) Çalıştıktan sonra her şey olur buna inanıyorum. Çalışıp istedikten sonra allah her türlü zihin açıklığını verir
  • Calis calis calis... kendini her an motive etcek bir pano hazirla ve calis gerekirse 3. Yilinda git ama hayalin olan yere git seneye de tercih yapma tip olmazsa sonra tip istiyodum dise gittim mutsuzum konusu acarsin. Allah hakkinda hayirlisini versin eger azmedersen ve hakkinda hayirlisiysa olur olmazsa da zaten senin icin daha guzel bir yol vardir. Ama gercekten calistiktan sonra olmamasi biraz zor

• Evet çalışmak ve motive olmak çok ve çok önemli insanı daha çabuk hazırlıyor hedeflerine

Ders ile ilgili içeriği olmamasına rağmen vazgeçemediğim motivasyon kliplerimi izinle paylaşmak isterim ;

http://www.youtube.com/watch?v=IDXLOtC6gX4

http://www.youtube.com/watch?v=UZ7Mw1xr30A

• Sen kendi alanina yerlesmisin diploma puanin kirilmaz yani sinavsiz gecis yaptin oyle saniyorum ?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.