2 Yıllık örgün öğretime geçiş şartları nelerdir ? Tavsiye eder misiniz? Başvuru ne zaman ve nasıl olmalı? Bu konuda beni aydınlatacak olanınız var mı?
iki yıllık örgün öğretime geçmek için lise'yi bitirmen yeterli. öss'ye girmek için başvuru zamanı geldiğinde gidip bir öss başvuru klavuzu alıp, ister öss'ye gierceğim'i istersen de sınavsız geçiş hakkımı kullanacağım'ı işaretleyip başvurunu yapıyorsun. öss sınavına girip kazanamazsan 2 yıllığa geçiş hakkı halen devam edyor, istediğin 2 yıllık(kendi bölümün olmak şartıyla) ünv. bölümlerini seçiyorsun. sonra yerleştirme oluyor ve bir yere elbet giriyorun. 2 yıllık (eğer bilgisayar mezunu olacaksan) tavsiye etmem. ben edirne'de okudum fakat 2 yıllıklar yetersiz. 2 yılını orda kaybedeceğine, iyice çalış 4 yıllığa gir. hayatın daha çabuk düzene girer. başarılar dilerim... saygılarımla.
quote:
Orjinalden alıntı: marmara59
iki yıllık örgün öğretime geçmek için lise'yi bitirmen yeterli. öss'ye girmek için başvuru zamanı geldiğinde gidip bir öss başvuru klavuzu alıp, ister öss'ye gierceğim'i istersen de sınavsız geçiş hakkımı kullanacağım'ı işaretleyip başvurunu yapıyorsun. öss sınavına girip kazanamazsan 2 yıllığa geçiş hakkı halen devam edyor, istediğin 2 yıllık(kendi bölümün olmak şartıyla) ünv. bölümlerini seçiyorsun. sonra yerleştirme oluyor ve bir yere elbet giriyorun. 2 yıllık (eğer bilgisayar mezunu olacaksan) tavsiye etmem. ben edirne'de okudum fakat 2 yıllıklar yetersiz. 2 yılını orda kaybedeceğine, iyice çalış 4 yıllığa gir. hayatın daha çabuk düzene girer. başarılar dilerim... saygılarımla.
2 yıllık bilgisayar bölümü mezunlarının çalışma hayatında pek sansı yok ! ( Arkadaşlarımdan biliyorum )
Tabi çalışabilirsin bir yerde ama , bizim işyerindekilerin hepsi 4 yıl mezunu ;)
Açıklama için teşşekkürler Yanlız tercih edeceğim bölüm işletme veya muhasebe doğrultusunda olacak 2 yıldan sonra 3-4 olursa dgs olmazsa açıktan kapatırım Birde sanırım bu sene ders programında değişiklik varmış Gecen sene dersler haftasonuna sıkıştırılmışken bu sene çarşamba perşembe cuma ve c.tesi-pazar olmak üzere haftada 5 günmüş doğrumu?
ben tml meunuyum bizim sınıfın en tembeli bile 2 yıllığa girdi.. o kadar diyim eğer 3.50 ve üzeriysen ilk denemede 2 yıllığa girersin.