arkadaşlar şuan lise 4. sınıftayım en büyük hayalimde pilot olmak fakat şuan lisede anestezi bölümünü okuyorum üniversitede illaki makine mühendisimi okumak gerek li ? ve üniversitede benim bölümüm 2 yıl yani 4 yıl değil buna rağmen pilot olabilir miyim sizce ? birde thy de pilot olduktan sonra mı ödüyoruz eğitim masraflarını ? bilgilendirirseniz sevinirim ..
Hocam belli bölümlerden alıyor THY 4 yıllık mühendislik gibi bölümlerden başvurup testlere giriyorsunuz geçerseniz eğitimi alıp pilot oluyor ücretini maaşınızdan ödüyorsunuz ama diyorsanız benim param var özel bir uçuş okulunda okuyup şirketlere başvurabilirsiniz.
Pixel.
kullanıcısına yanıt
hocam öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim en çok merak ettiğim konu dersleri falan zor mu ve mülakatta neler soruluyor bunları öğrenmek istiyorum bilginiz var mı acaba ?
Bende çok istiyorum mesela benim hedefim 2 yıl sivil havacılığa geçmek daha sonra 4 yıllıga geçebilirsem geçicem geçemezsem ygs-6 ile 4 yıllık geçmeyi planlıyorum oradan mezun olduktan sonra maltaya ingilizce eğitimi için gitmeyi planlıyorum, çünkü girenlerin %75i ingilizce'den eleniyor. Askerliğide bitirdikten sonra başvurmayı planlıyorum, bunlar 7-8 sene sonrası için fakat şimdiden hazırlanmak gerek diye düşünüyorum ben :), başarılar...