Şimdi Ara

Threads uygulamasına VPN yasağı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Threads uygulamasına VPN yasağı
    İnternetin en hızlı büyüyen platformu ve uygulaması haline gelen Threads biraz ilgiyi kaybetmiş olsa da henüz Avrupa pazarına açılmış değil. Bu yeni trendi deneyimlemek isteyen Avrupalı kullanıcılara da engel getirildi.



    VPN üzerinden Threads yasak



    Meta’nın Twitter rakibi olarak kullanıma sunduğu ve tam da Elon Musk’ın standart kullanıcılara can sıkıcı sınırlamalar getirdiği döneme denk gelen Threads uygulaması 100 ülkede kullanıma sunuldu. Bunlar arasında ise Avrupa yok.



    Ayrıca Bkz.“Hype” bitti, Threads etkileşimleri serbest düşüşe geçti!



    Kıtada yürürlüğe girecek olan Dijital Hizmetler Yasası kapsamında dijital platformlar dezenformasyonu engelleme, reşit olmayanların korunması, riskleri azaltma tedbirleri, dış denetim gibi kurallara tabi olacak ve küresel cironun yüzde 6’sına kadar tazminat ödeyebilecek.



    Meta henüz bu kuralları karşılamaya hazır olmadığı için Threads uygulamasını Avrupa’ya açmadı. Avrupa kıtasından VPN ile uygulamayı denemek isteyenler ise engelle karşılaşıyor. Meta, VPN kullananların uygulamada içerikleri ve profilleri göremeyeceğini, bildirimleri de alamayacağını belirtti.



    Yani Avrupalı kullanıcılar Threads ile tanışabilmek için uzun bir süre beklemek zorunda zira Meta tarafından yol haritası ile ilgili bir açıklama yapılmadı. Kanun da yakın zamanda yürürlüğe gireceği için süre uzayacak.




    Kaynak:https://www.gsmarena.com/metas_twitter_rival_threads_is_live_in_a_small_amount_of_regions-news-59080.php







  • ileride herkesin sabit bir id-ip si olacak şifre tarih olacak

    demiştim kimseler inanmamıştı.

  • aynisi daha oncede yasandi, whatsapp in mahremiyeti cigneyen politikasina karsi insanlar dahada kotusu olan telefgrama kacti, olaylar unutulunca kendiliginden geri donduler. simdide twittera kizip bu islerde en mimli sirketin platformuna gidiyorlar. halbuki hepsininde acik kaynak sirketlerden bagimsiz organizasyonlar tarafindan hazirlanmis alternatifleri var. whatsapp icin signal, twitter icin mastodon. tamamen insanlarin kendileri icin neyin dogru oldugunu tartip secememelerinin sonucu. tipki demokrasilerde oldugu gibi.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.