Şimdi Ara

Thor-Odin ve Diğerleri Hakkında Bilgiler[Odin Geldi!]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
5
Favori
3.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Thor veya Germen mitolojisindeki adıyla Donnar. Şimşek, gök gürültüsü, fırtına ve savaş tanrısı. Babası Odin'in gözdesi. Sayamayacağımız kadar fazla olan oğullarından sadece biri. En güçlü tanrı. Onun efsaneleri için şöyle derler: ''Hiç kimse ama hiç kimse, onun büyük kahramanlıklarını aklında tutup ezbere söyleyecek kadar bilge değildir.'' Thor, Odin'den sonra gelen en önemli tanrıdır. Kardeşi Loki'yle sürekli bir çekişme içerisindedir. Bu çekişmeleri hikayelere ve efsanelere konu olmuştur. En çok bilinenleri Loki'nin Thor'un karısı olacak Sif'in saçlarını kesmesi ve Brokk ve Eitri'yi rahatsız ederek çekicin sapının kısa olması.(Hikayeyi nasıl tanımlasam bilemedim.) Bu 2 efsane aslında birbirleriyle bağlantılıdır. Loki, Sif'e onu sevdiğini ve evlenmek istediğini söyler. Fakat Sif onun teklifini kabul etmez. Ret edilen Loki çok sinirlenir ve bir gece Sif uyurken kılık değiştirerek onun yanına gider, Sif'e güzelliğini veren uzun saçlarını keser ve kestiği saçlarını da yakar. Artık Sif kısa saçlarıyla hiç çekici değildir. Thor da uyanınca bunu görür. Ancak Sif'ten boşanmak yerine onun intikamını almaya karar verir. Bu işi ancak Loki yapar diye düşünür ve Loki'nin peşine düşer. İskandinav tanrıları tamamen ölümsüz olmadıklarından dolayı Loki Thor'un kendini öldürmesinden korkarak özür diler ve cüce İvaldi'nin oğullarına gider. Bu ünlü cüce demirciler, Sif için altından saç telleri yaparlar. Loki de özrünü kabul etmesi için bu saçları bizzat Thor'a kendi eliyle verir. Thor altın saçları eşine takınca, "Altın saçlı tanrıça" lakabı da bu olaydan sonra başlamıştır, onun daha da çekici olduğunu düşünür ve onunla birlikte olur.(Hikaye vikiden alıntıdır.) Loki Sif'e altın saçların yanında asla batmayan bir gemi yaptırır. Ve bunlardan daha üstün hiçbir şeyin yapılamayacağını iddaa eder. Bunu duyan Brokk ve Eitri daha iyisini yapabileceklerini söylerler. İlk önce takan kişinin güçlerini 2 katına çıkaran bir kemer yaparlar. Ardından demir eldivenler. Son olarak Mjölnir'i. Fakat düzenbaz Loki yapılanlara katlanamaz ve sinek kılığında cüceleri rahatsız eder. Cüceler sineği kovmaya çalışırken çekiç yere düşer ve sapı kırılır. Cüceler yinede çekici tamamlar ve eşyaları tanrılara sunar. Thor Mjölnir'in sahibi olur. Efsanelere göre Mjölnir çekicin diğer varlıklar tarafından bilinen adıdır. Sadece gerçek sahibi çekicin gerçek adını bilir ve fırlattıktan sonra onun geri dönmesini sağlar.

İlgi olursa diğer tanrılar hakkındada bazı şeyler paylaşabilirim.

Sıra geldi herkesin ve her şeyin babası Odin'e. Savaş, bilgelik büyü, av ve zafer tanrısı. Bor ve Bestla'nın oğlu Vili ve Ve'nin ağabeyi. Odin ilk tanrıdır. Oğullarıyla birlikte Asgard'ta yaşar. Asgard'taki salonu Katledilmişlerin Sığınağı Valaskjalf'dır.(Yazımından emin değilim.) Odin 9 dünyayı, gökyüzünü ve yeryüzünü Hlidskjalf'taki tahtından gözler. Bir gözü yoktur.(Bazı çok nadir kaynaklara göre: Asgard'ta kaos hüküm sürmektedir. Bunun önüne geçemeyen Odin üvey oğlu Loki'ye gider. Loki ''Eğer bir gözünü benim için feda edersen sana tüm bunları sonlandırmak için yardım ederim'' der. Odin tüm olanların sona ermesi için tek gözünü çıkarır.(Abartmışlar.)Loki'ye sorduğunda ise üstad durur mu yapıştırır cevabı: ''Kaosu durdurmanın yolu ona iki gözünle bakmakta geçer.'') Gözünü Bilgelik Kuyusundan içebilmek için feda etmiştir.(Bana göre doğru olan budur.) Sahip olduğu tek göz bir kartalın ki kadar keskindir. Saf bir parlaklığa sahiptir. Odin kardeşleriyle birlikte dev Ymir'i öldürerek devlerin hükmüne son vermişlerdir. Ymir'in kanı denizleri ve nehirleri, dişleri dağları, kafa deriside dünyanın kubbesini oluşturmuştur. İlk insanlar Ask ve Embla'yı yaratırlar. Odin onlara hayatlarını ve ruhlarını bağışlar. Odin, iyinin ve kötünün ötesindedir, kendisinden medet umanlara vereceği cevap önceden bilinemez. İnsan ırkının korunması ve Ragnarok'un ve sonuçlarının önlenmesi, onun için en önemli olandır. Büyük bir iyileştirici gücü olmasının yanısıra asıl önemli olan adına fedakarlıkların yapılmasından çekinmez. Frejaile birlikte, onurlu bir yaşama ve ölüme tanık olmuş savaşçıların Ragnarok'a hazırlandığı Valhalla'yı yönetir. Brunhilda'nın komutasında, 13 savaşçı tanrıçayı, kahraman ve onurlu savaşçıları Midgard'dan buraya getirmek için görevlendirmiştir. Bu tanrıçaların mızrakları ve kanatlı atları vardır, isimleri Valkyrie'dir. Aynı zamanda dünyadan haber getiren iki kargaya, iki kurda ve bir ata sahiptir. Kargaların adları Muninn ve Huginn'dir. Kurtların ise Freki ve Geri'dir. At daha çok ön plana çıkmaktadır.(Bana göre.) Atın adı Sleipnir'dir 8 ayağa vardır. Yaşayan en zeki, en güçlü at. Tüm atlardan hızlıdır. Karadan ve denizin üstünden süzülerek gidebilir. At o kadar önemlidir ki Odin'in simgelerinden biri olmuştur.(Sonrası Vikipedi'den alıntıdır.) Simgeleri mızrağı Gungrir, her dokuzuncu gecede yeni sekiz yüzüğü ortaya çıkran yüzüğü Draupnir ve sekiz ayaklı atı Sleipnir'dir. Elindeki mızrak ise yine 9 ya da 7 gün asılı kaldığı kuzey mitolojisin gerçekleştiği yerin yaşam ağacında runeleri öğrenmesi sonuçu kurtulduğunda kopardığı bir daldan yapılmıştır.

++Bonus:
    tr.wikipedia.org
    Tristan ve İsolde - Vikipedi
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Tristan_ve_%C4%B0solde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ragnar Lodbrok -- 4 Ağustos 2013; 1:38:17 >

• fazla ecof mitoloji oynama
  • http://www.youtube.com/watch?v=DwaZDRyHsys

Thor, Odin's son, protector of mankind, ride to meet your fate, your destiny awaits
    Thor, Hlódyn's son, protector of mankind, ride to meet your fate, Ragnarök awaits
  • Güzel paylaşım ama hikaye sallama gibi geldi kız meselesi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunları bulduğun belirli bir site varsa link atabilir misin?
  • Begendim. devamini bekliyorum dostum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vikings akar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cinéma kullanıcısına yanıt
    Yok hocam. Bende bir kitap vardı ondan aklımda kalanlar. Ama Thor'un vikipedi sayfasına bakabilirsin. Büyük ihtimalle oda kitaptan.
  • csb
  • quote:

Orijinalden alıntı: Glukhovsky

csb

Emek var kardeş.
  • Bir ara merak edip baktım.2 saatte İskandinav mitolojisi bitti genel anlamıyla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jim Carrey -- 2 Ağustos 2013; 20:57:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MyOldFriend

Bir ara merak edip baktım.2 saatte İskandinav mitolojisi bitti genel anlamıyla

Ayrıntılı değildir hocam. Şuan Türkçe ayrıntılı kaynak bulmak çok zor.
  • Anlamadığım bir saç kesti diye bu kadar işe mi kalkışılır? Kökü sende değil mi arkadaş. Bekle bi kaç ay, uzasın. Mjöllnir yere düşüyormuş, sapı kırılıyormuş. O yüzden kısaymış. E cüceler yeniden bi sap yapıverseydi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ragnar Lodbrok

quote:

Orijinalden alıntı: MyOldFriend

Bir ara merak edip baktım.2 saatte İskandinav mitolojisi bitti genel anlamıyla

Ayrıntılı değildir hocam. Şuan Türkçe ayrıntılı kaynak bulmak çok zor.

Değil üstte dedim zaten genel anlamıyla diye ama bana yetti.İlgi çekici diyebilirim.
  • quote:

Yok hocam. Bende bir kitap vardı ondan aklımda kalanlar. Ama Thor'un vikipedi sayfasına bakabilirsin. Büyük ihtimalle oda kitaptan.

Kitabın ismi nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guts

quote:

Kitabın ismi nedir?

From Asgard to Valhalla olması lazım. Ablam okurdu küçükken.
  • Olaf
  • o mantarı yemiceklerdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kvarforth

Olaf

Hangi Olaf? Aziz Olaf falan mı?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kvarforth

Olaf

Hangi Olaf? Aziz Olaf falan mı?

League of Legends'da bi karakter hocam, boşver.
    Marvel sayesinde İskandinav mitolojisini az çok biliyorum.Ultimate Allience 1 oynunda Asgard'a gidiyordun.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.