Şimdi Ara

THK üniv. hakkında endişelerim var yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ankara thk üniv plotaj gidecektim bu sene çok istiyorum cidden havada olmayı uçmayı, fakat (internetten,oyundan) konuştuğum bikaç kişi çok felaket şekilde okulu kötülediler geçemeyecek adamlar geçiyormuş, how are you ile hazırlık bile geçirtiyolarlarmış sırf para için, burdan çıkınca hiçbirşey bilerek çıkmıyorsun hiç bulaşma buraya paran heba olmasın hiçbiyerde iş bulmazsın şu anda türkiyede 600 pilot var işsiz vesaire vesaire.

Felaket hevesim kırıldı

Bunlar gerçekmi cidden lütfen bi yardımcı olun.

• up
  • gene up
  • Zaten THK üniversitesinden Pilotaj mezunu olarak hiç bir yerde pilot olarak çalışamazsınki... onun üstüne 2 yıl gibi pilot eğitimi görmen lazım.

THK'nın ve THY'nin sana pilot eğitimi veren programları olması lazım.
    THY'nın programı tam nasıl bilmiyor ama THK'nın programı 100 bin dolar civarına geliyor ama THY ile iş garantili olması lazım.

THK'nin programını daha detaylı anlatan link;
    http://www.thk.edu.tr/uploadedfiles/thk.edu.tr/Thy_Pilot_Yl_Programi2.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IG -- 9 Aralık 2014; 12:38:03 >
  • IG I kullanıcısına yanıt
    Anlamadım.

Eskişehir gibi bir sistemde değil mi THK? Para için olduğu konusunda hem fikiriz fakat, verdiği eğitimden ve mezunların lisans ve dil konusunda sıkıntı çekeceğini sanmam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sidik_lee

Anlamadım.

Eskişehir gibi bir sistemde değil mi THK? Para için olduğu konusunda hem fikiriz fakat, verdiği eğitimden ve mezunların lisans ve dil konusunda sıkıntı çekeceğini sanmam.

THK'nın eğitim veya dil kalitesini bilmiyorum, ama kesin iyi bir standartta ulaşıtığını düşünüyorum... ama 4 yıllık pilotaj bölümünden mezun olduktan sonra hemen pilot olamıyorsunuz. Bildiğim kadarıyla ilk 4 yıllık bir üniversite programından mezun olup (THK'nın pilotaj bölümünden olabilirsiniz veya Bilkent'in İktisat) sonra pilot eğitimine başvurabilirsiniz... bu da THK'nın 2 yıllık programı olabilir, THY'nin uçuş akademisi olabilir... ama sadece THK'nın Pilotaj bölümünü okuyup pilot olamazsınız çünkü 4 yıllık bir üniversite lisansı yeterli olmaz.

Yanılmıyorsam, genel olarak bütün sistem böyle ve Türkiye'de sadece 4 yıllık bir lisans ile havayolları pilotu olamazsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: IG

quote:

Orijinalden alıntı: sidik_lee

Anlamadım.

THK'nın eğitim veya dil kalitesini bilmiyorum, ama kesin iyi bir standartta ulaşıtığını düşünüyorum... ama 4 yıllık pilotaj bölümünden mezun olduktan sonra hemen pilot olamıyorsunuz. Bildiğim kadarıyla ilk 4 yıllık bir üniversite programından mezun olup (THK'nın pilotaj bölümünden olabilirsiniz veya Bilkent'in İktisat) sonra pilot eğitimine başvurabilirsiniz... bu da THK'nın 2 yıllık programı olabilir, THY'nin uçuş akademisi olabilir... ama sadece THK'nın Pilotaj bölümünü okuyup pilot olamazsınız çünkü 4 yıllık bir üniversite lisansı yeterli olmaz.

Yanılmıyorsam, genel olarak bütün sistem böyle ve Türkiye'de sadece 4 yıllık bir lisans ile havayolları pilotu olamazsınız.

Egitim konusunda haklisiniz. Bu is icin yeni sayilabilir Thk universitesi. Kendine eleman yetistirme sozuyle basladı egitime.

Diger konuda kafam karisti. İlk kez duyuyorum bunu. Universitede bize sanirim Atpl lisansi icin egitim veriliyor. Tabii pilot olmak icin bu lisans yeterli degil. Fakat bahsettiginiz gibi, yeni bir kurumla yeni bi egitim soz konusu degildir.(?)

Forumdan, eskisehir gectigimiz sene mezunlarindan, suan iş ariyor. Fakat egitim almiyor.

Bahsettiginiz egitim, TİP olabilir mi? Yani, bir cesit ucagi surebilmek icin gerekli ucus saati? Ama bu yeni bu egitim degil. Bu egitimi bir kurum veriyorsa, ise girmişsin demektir zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yanlış bilgilere sahipsiniz. Şuanda thk pilotaj bölümü hazırlık sınıfındayım. Hazırlığı geçmek zor değil fakat öyle how are you ile geçilicek kadar da basit değil. İng biraz üstüne düşersen fazla zorlanmadan geçersin. Thk dan mezun olduktan sonra sana 2 tane lisans veriyor. çok motorlu ticari uçak uçurma lisansı ve tek motorlu sivil uçak uçurma lisansı. sende bu lisanslarla thy nin kapısını çalıyorsun ve thy de seni 2-5 ay boyunca eğitiyor daha sonra da 2. pilot oluyorsun. 5 sene sonrasını bilemem ama şu an Türkiye'den mezun üni. pilot sayısı tek eskişehir üni var. Yani şimdi ve 2 seneye kadar pilotaj okuyanları mumla arıyorlar ve arıyacaklar. Ve de havacılık sürekli gelişiyor. 600 tane işsiz pilot varmış gibi laflar dolanıyor bunun doğruluk payını bilemeyiz ve eğer dolanıyorsa neden boş dolandılarını da bilemeyiz. eğer pilot açığı olmasa thy bu sene 700 yetiştirmek üzere 2. pilot adayını kendi bünyesine almazdı. ve de yok irandan yok başka ülkelerden her sene ciddi bir miktar 2. pilot takviye etmezdi.

• Çok çok teşekkür ediyorum cevap yazdığınız için yani bana söylenenler yalanmış bana bunları söyleyen kişi dediki ilk önce git saati 1000 tl olan uçanlar varmış yani 1000 tl veriyorsun 1 saat uçuruyor seni havadaki herşeyine bakıyor tepkilerine falan seni zorluyor yani sonra sana diyorki bu mesleği yaparsın veya yapamazsın.

Sözde 2.sınıfta uçuş eğitimi yapacaktık 3.sınıfın sonlarında anca yapabildik.
    Öğretmen yok dersler boşboş geçiyor gelen öğretmende bi halt bilmiyor yani vasıfsız.

bana söylenenler bu şekilde idi.

Son olarak kıbrısta falanda var girne ameriakn universtesi plotaj falan okan universtesi var onlar hakkında görüşleriniz nelerdir ?
  • Eğer kıbrıstakilerini tam bursu kazanırsan sadece uçuş ücreti veriyorsun. o ücret ve orada barınma paran falan filan derken thk ya vericeğin ücreti geçebilir. Kıbrısta yaşam pahalı. Tavsiye etmem. Türkiyedeki en iyi pilotaj okulu bizim okul derim. 60 dan fazla eğitim uçağına sahip. İstanbuldaki okan ve özyeğin deki pilotaj bölümleri için ise senelik 62 bin tl vermek durumundasin. Pilotaj için en mantıklı üni kesinlikle thk dir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mefffidan

Eğer kıbrıstakilerini tam bursu kazanırsan sadece uçuş ücreti veriyorsun. o ücret ve orada barınma paran falan filan derken thk ya vericeğin ücreti geçebilir. Kıbrısta yaşam pahalı. Tavsiye etmem. Türkiyedeki en iyi pilotaj okulu bizim okul derim. 60 dan fazla eğitim uçağına sahip. İstanbuldaki okan ve özyeğin deki pilotaj bölümleri için ise senelik 62 bin tl vermek durumundasin. Pilotaj için en mantıklı üni kesinlikle thk dir.

burslu musunuz? Mezuniyet sonrası neler yapmayı planlıyorsunuz, yani hangi aşamalardan geçeceksiniz? En azıncan tahminleriniz ne?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ücretliyim. Mezun olduktan hemen sonra thy ye başvurucam. Kabul edilirsem tip eğitimi vericekler yaklaşık 2-5 ay arası. Ve sonra 2. pilot olunuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mefffidan

Ücretliyim. Mezun olduktan hemen sonra thy ye başvurucam. Kabul edilirsem tip eğitimi vericekler yaklaşık 2-5 ay arası. Ve sonra 2. pilot olunuyor.

çok güzel aydınlatmışsın abi teşşekkür ediyorum benim de kafama takılan bi nokta var.
    şimdi thk üniversitesinin sitesinde yazan fiyatlara göre kayıt yaptırdığımızda yıllık olarak bu fiyatlara zam gelir mi?? gelirse ne kadar gelir ?
    ailemin geliri çok yüksek değil ama ben çok istiyorum pilot olmayı ailemde destekliyor beni ama bütçeyi zor denkleştirebilirmiyiz bilmiyorum. yani zar zor denkleştirebileceğimiz bi paranın üstüne zam koyup bize süpriz yapabilirler mi??
    cevaplarsan sevinirim abi teşekkürler :)
  • Kardeşim sana güzel bir tavsiyem var. Öncelikle fiyatler sabit ilk sene ne ödersen her sene onu ödersin. Tavsiyem ise ki bende öyle yapıcam. Üni 3 e kadar ailen üni ücretini bir şekilde halledebilir anladığım kadarıyla. Baktın duruma ailen zorlanıyor, ve senin ise herşey yolunda, derslerin iyi, sağlığın yerinde ise kredi çekersin son iki sene. Deniz bank pilotaj bölümüne özel kredi tanıyor.
  • mefffidan M kullanıcısına yanıt
    çok sağol abi dediğin gibi yapmak çok mantıklı geldi. inşallah herşey yolunda gider de ben de pilot olurum çok istiyorum gerçekten..
  • Eğer ailen böyle bir yükün altına girebilirse ve de sen bu kadar çok istiyorsan bu bölümü kesinlikle yazmanı tavsiye ederim. Sağlık konusunda ise ilk olarak bak ailene genetik bir hastalık var mı diye. İleride bir şey çıkma olasılığı nedir, bu konunun üzerinde çok durmalısın. Baktın hiçbir şey yok o zaman gönül rahatlığıyla pilotaj bölümünü yazarsın. Şimdi ben seni burada kredi olayı ile bilgi verdim fakat sen kendine kesin bilgiler bul, ne olur ne olmaz. Vede her zaman yedek bir planın bulunsun.
    herhangi bir hastalığımız yok diye biliyorum tabi doktora öğrenmek lazım. yedek plan olarak ne yapılır bilmiyorum okurken başka bölümlere geçiş filan olur mu acaba??
    kafama takılan bi konu da tip eğitimi denen bişey varmış zannedersem bu nasıl bişey biz ünide bu eğitimi alacakmıyız yoksa sonradan kurs gibi bişeye mi gitmek gerekiyor??
  • Tip eğitimi denilen şey ise havacılıkta belirli bir uçak tipinde uzmanlaşma için alacağın eğitimdir. Yani sana ünide eğitim uçağıyla lisans vericekler, A-320 ile falan değil. Bu yüzden havayoulu şirketi seni direk 2. koltuğa koymayacak, seni 3-5 ay arası eğiticek. Bu arada eğer pilotaj okurken sağlığında sıkıntı çıkarsa pilotaj bölümünden direk başka bir bölüme geçiş yapma şansına kolaylıkla sahipsin.
    peki abi bu eğitimin ücretini biz mi karşılıyoruz? bilgi edinmeye çalışıyorum araştırıyorum internetten ama net bişey bulamadım 30.000 euro gibi rakamlar dolaşıyor ortalıkta gözümü korkuttu açıkçası :(
  • Bu ücreti çoğu havayolu şirketi dolaylı yoldan senden almakta, daha doğrusu maaşından düşük bir miktar kesintiye uygulayarak belli bir sürede temin etmekte.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.