Z61t model thinpad dizüstü kullanıcısıyım. Makinede hem windows XP sp2 hem de Pardus 2007 var. Makine ilk açlışıta "GRUB" ile boot oluyor ve pardus ya da xp yi seçiyorum. amacım IBM de bulunan "Rescue and Recovery" ile "Restore" işlemi yapıp windows xp yi yeniden fabrika çıkışı haline döndürmek. ama rescue and recovery olayı hem ilk açılıştaki (açılış esnasında thinkvantage butonun başılınca çıkan) hem de xp deki programların altından kaybolmuş.
araştırınca pardus un sistem ön yükleyicisi "grub" dan kaynaklıdığını ve fixmbr ile düzeltmem gerektiği öğrendim. Ama windows xp cdsi bulup onunla boot edince de xp nin recovery moduna giremediğimden dolayı fixmbr yapamadım. xp cd s,inden açılırken bağlı donanım bulunamadı gibi bir hata veriyor.
konu hakkında fikri olanlardan önerilerini bekliyorum...
fikri olan yok mu???
Baya geç cevap olacak ama belki başkasının işine yarar. Bende kurcalarken zamanında ibm in kurulum dosyalarınında olduğu bölümü silmiştim. Servisine götürdüm. Ellerindeki kurulum cd leriyle fabrika ayarlarına geri döndürdüler. Bir kere daha benzer bir olay başıma gelince servise dedimki bunun kurulum cd lerini bana verseniz. Dediler: Sipariş vermemiz gerek yurddışından getirirz sizin için. ücrette alınmıyormuş sadece 6 adet boş cd getirin dediler.Aradan 15 gün kadar geçince aradılar geldi diye. Giitm aldım cd leri. Gerçektende yurt dışından gelmiş paketi içinde orijinal ibm cd leri. Ben doğrusu ummuyordum böyle birşey.
O gizli bölmeyi başka yere yedeklemek te çözüm olmuyor mbr silindiyse eğer.
geç de olsa cevap için teşekkürler. ben de çözüm ararken önce RandR 3.0 ardından da 4.0 versiyonunu yükledim ve RandR menüsü geri geldi fakat bu seferde o gizli bölümü bulamadı. ayrıca tvtndis gibi bir dosya sürekli internette sorun yaratmaya başladığından dolayı 4.0 versiyonunu da silemk zorunda kaldım. neyse atık değiştirirken bir şekilde formatlarız (umarım).