Şimdi Ara

Thinkbook 15 Gen 2 ARE (AMD) inceleme (20VG006WXT) (15.6', ryzen 4700u, 8 gb, 256 gb) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
724
Cevap
19
Favori
32.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar upgrade özellikleri ve kasa içi resimleri üçüncü mesaja ekledim oradan bakabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sallami

    Evet arkadaşlar cihaz 24 saat olmadan elime ulaştı. İçinde işletim sistemi (dos dahil) yok. Ancak açılışta otomatik olarak bootable medya arayan bir yordam çalışıyor.

    Soldaki usb 3 girişine bootable medyayı (usb kart okuyu içinde de micro sd kart var bootable windows 10 pro içeriyor) taktım. Otomatik tanıdı ve kurulumu başlattı.

    UYARI : Mutlaka güncel windows sb si ile kurun. Çok eski kurulum usb lerini kullanmayın.

    Çünkü;

    11.08 den 11.10 a kadar tüm dosyaları kopyaladı. 11.12 ye kadar bir kaç kez reboot etti ve windows güvenlik ayarları penceresi açıldı. Ayarları yapıp enter a bastıktan 1 dk sonra da uygulamalar yüklendi ve windows penceresi açıldı. Bu süreçte kurulum usb'si eski olduğundan sanırım TouchPad çalışmadı. İşleri klavye ile hallettim. Kurulum yaptığım windows usb si 2-3 yıllık idi. Toucpad olmadan zorlanarak wifi kartı tanınmadığından cep telefonu ile indirdiğim wifi sürücüsünü elle klavye kullanarak kurdum. Sonra windows saatler boyu kendini güncelledi. Çok uzun ve sıkıntılı bir süreçti. Ayrıntıları belki bir gün yazarım ama şimdi vaktim yok. Sonuçta windows kendini adam gibi güncelleyemediği için cortana, ctfmon gibi yordamlar sorun çıkardı ve sistem stabil çalışmadı. Bu yüzden geçici bir çözümle sistemi çalıştırıp windowsun sitesinden güncel windows indirdim ve yeni kurulum usb si oluşturdum. Bu usb ile temiz kurulum yaptım. Öncekinden biraz daha uzun sürdü ama driverlar hatta ağ yazıcısı sürücüleri bile otomatik kuruldu. Şu an sistem sorunsuz. Tavsiyem mutlaka güncel windows kurulum usb si ile kurulum yapılması.

    Windows 10 Kurulum usbsi hazırlama

    1. Öncelikle en az 8gb kapasiteye sahip içi boş olan (boş değilse bile içindeki tüm bilgiler geri alınamayacak şekilde silinecektir) bir usb belleği usb portlarından birine takın.

    2. sonrahttps://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows10 linkine giderek "aracı şimdi indirin" butonuna tıklayarak windows kurulum usbsi hazırlayacak olan programı indirin. İşi hızlandırmak isteyenler için link şu:https://download.microsoft.com/download/4/c/c/4cc6c15c-75a5-4d1b-a3fe-140a5e09c9ff/MediaCreationTool20H2.exe



    3. İnternet bağlantınızın açık olduğunu ve büyük boyutlu dosya indirme için yeterli kotanızın olduğundan emin olun.

    3. İndirdiğiniz kurulum usbsi hazırlacak aracı çalıştırın.

    4. Açılan menuden 64 bit windowslardan size uygun olanını seçin. Unutmayın diğer windows sürümlerinden farklı olarak kişisel kullanım için windows 10 home ile windows 10 pro arasında fark yoktur. Windows 10 Pro sürümü, Windows 10 Home sürümü üzerine şirketler için gerekli bazı güvenlik servislerini içermektedir. Başka bir fark bulunmamaktadır.

    5. Dosyaların indirilmesi bağlantınızın hızına bağlı olarak 10-60 dakika arası sürecektir. Dosyaların indirilmesi sırasında siz kendi çalışmalarınıza devam edebilirsiniz.

    6. İndirme işlemi bittikten sonra indirilen dosyalar usb belleğe aktarılacaktır. Bu işlem de Usb belleğinizin hızına göre 1-5 dakika sürecektir.

    7. İşlem tamamlanınca usb belleği çıkarın (uygun komutlarla çıkarmayı unutmayın)


    Sık Sık ben tecrübeli kullanıcı değilim nasıl kuruluyor diye soran arkadaşlar için kısa açıklama:

    Bu açıklamayı yazarken elinizde güncel kurulum usbsi olduğunu varsayıyorum.

    Makine freedos ile geliyor ancak freedos dedikleri şey aslında freedos bile değil. çünkü freedos olsa komut satırı açılır. bunda standart bir pencere acılıyor. ağdan sistem yükleme anlamına gelebilecek bir seçenek var. aslında boot edebileceği ve windows kurabileceği seçeneklerin listesi. Bu pencere sistem açılır açılmaz çıkıyor ve standart olarak (eğer siz herhangi bir sürücü takmadıysanız) tek bir seçenek var ağ üzerinden sistem yükleme. Bu pencere açıkken windows kurulum usb si olan sürücüyü soldaki usb 3.0 tipA sokete takıp enter tuşuna basınca ağ üzerinden sistem yükleyemeyince takılı sürücüleri yeniden tarıyor ve windowsu bulup yüklemeye başlıyor. Kalanı ileri ileri ileri tuşlarına basmaktan ve windowsun sorduğu sorulara yanıt vermekten ibaret. İşlem zaten 5-10 dakika sürüyor. O yüxden yapamam diye düşünmeyin.


    Kurulum Tamamlandıktan sonra sistemin yedeklenmesi

    Windowsu kurduktan ve güncelledikten sonra olası hata ve çökmelere karşı yedeklemek iyi bir çözümdür ve neredeyse 15-20 yıldır kullandığım bir yöntemdir. Çünkü eskiden sistem kurmak sizin neredeyse bir kaç gününüzü alırdı. Windows kurulumu saatler sürerdi. Şu anda bu süre on dakikalara inmiş olsa da internetten güncellemelerin yüklenmesi ve kişisel yazılımların kurularak gerekli kişiselleştirmelerin yapılması hala uzun sürüyor. Bu ben hala bu yöntemi tercih ediyorum ve bu amaçla (eskiden ghost kullanırdım) artık Acronis kullanıyorum. Çok şanslıyız ki aldığımız bu laptopun sabit diski Western Digital markasını taşıyor. Böylece Acronis yedekleme yazılımının Western Digital için özelleştirilmiş bir kopyasını ücretsiz ve orjinal olarak indirip kullanabiliyor ve ihtiyaç duyduğumuz yedeklemeleri yapabiliyoruz.

    İlgilenenler için Acronis for Western Digital yedekleme programı indirme linki aşağıda: https://support.wdc.com/downloads.aspx?lang=tr

    Ben windowsu yükledikten ve güncellemeleri yaptıktan sonra indirip kurdum. Sonra usb belleğe ilk yedeği aldım. Ardından her önemli ve büyük boyutlu program kurulumu ile incremental olarak yedeklemeye devam ettim. Sıra ufak programlara geldiğinde winrar kurarken, acronis bir program windows sistem dosyalarından 37 tanesini değiştirdi diye uyarı mesajı verdi. Buradan anlık koruma özelliğinin olduğunu da öğrenmiş oldum. Ben bu özelliği aktive etmemiştim. Varsayılan olarak açıktı herhalde. Oysa Eset Nod32 IS yüklü idi ve aktifti. Ama bu değişiklikleri fark etmedi. Bu arada Acronis değişen 37 dosyanın 26 sı başarıyla kurtarıldı dedi ama sistem bir kere bulandığı için, bir sistem kurtarma usb si hazırlayıp (acronis menülerinde mevcut tek tuşla hazırlanıyor) sistemi bu usb den başlattım. Geri yükle diyerek, sistemi son problemsiz haline geri döndürdüm. Sonra da kaldığım yerden kurulum ve kişiselleştirmelere devam ettim.

    Özetle herkese tavsiye ederim.


    Cihaz Fotoğrafları Aşağıda

    Ekran IPS. Ekranın fotoğrafı aşağıda. Makine usb 3.0 portuna takılı ultrafit usb belleği test etmekle meşgul.




    Türkçe klavye Enter tuşunun ile yukarı ve aaşağı ok tuşlarının küçük olması dışında gayet iyi.




    Alt ve üst taraftan resimleri de ekleyelim ki merak edenler fikir edinsin.



    Port yerleşimi şöyle :



    1. 4'ü bir arada kart okuyucu
    2. USB-A 3.2 Gen 1
    3. RJ45
    4. Kensington kilit yuvası
    5. 2 adet USB-C 3.2 Gen 2
    6. HDMI
    7. USB-A 3.2 Gen 1 (sürekli etkin)
    8. Kombine kulaklık / mikrofon
    9. Novo düğmesi
    10. Novo düğmesi


    Laptopun iç organları aşağıda. Kullanıcı tarafından değiştirilebilir parçaları işaretledim. Özetlemek gerekirse;

    A. Makinede anakarta gömülü 8gb Ram var. Buna dokunamıyoruz. Bakınca görülmüyor bile...

    B. 256 gb nvme pci 3x m.2 ssd var. Takılı olan 2242 model ama görüleceği üzere 2280 de takılabilir. Tek vida var söküp yenisini aynı vida ile monte edebilirsiniz.

    C. 2.5 inç sata 6 HHD/SSD slotu var. Buraya geleneksel hdd ya da ssd takabilirsiniz. Ancak önceki notebookumdan çıkan HDD nin (ki kendisi ince olan modelidir) buraya kalın geldiğini hatırlatayım. Sanırım 7mm ya da daha ince bir model olmalı. Lenovodan bakılabilir.



    Laptopu sökmek çok kolay. Alt kasa da iki farklı türde toplam 10 vida var ve kapağın açılması için hepsinin sökülmesi gerekiyor. 2 tip vida var birinden 4 diğerinden 6 tane. Bu 10 vidayı sökerek kapağı açabilirsiniz. Ön tarafta tek sıra halindeki aynı türden nispeten büyük kafaya sahip 4 vida sökülünce çıkıyor yani kapaktan ayrılıyor, Fakat arka tarafta iki sıra halinde duran hepsi aynı türden ve nispeten küçük kafaya sahip olan 6 vida ise kapağa takılı, söktükten sonra kapakta kalıyor yani ayrılmıyor. Boşuna zorlayıp çıkarmaya çalışmayın.

    Son olarak aldığım ram aşağıda sorunsuz taktım ve çalışıyor.




    Satın aldığım Link:

    Kingston KVR32S22S8/16 16 GB DDR4 3200 MHz CL22 Ram 729,40 TL yerine 596,08 TLhttps://www.n11.com/urun/kingston-kvr32s22s816-16-gb-ddr4-3200-mhz-cl22-ram-1563154?magaza=sdsteknoloji

    Ben 8 gb ram eklemeyi düşünüyorum paylaşımlı ekran kartı olduğu için mi 16 aldınız?

    Anladığım kadarıyla 2280 SSD leri takabiliyoruz. Arka kapağı çıkarırken sadece önde olan yani klavye tarafındaki vidaları mı sökmemiz gerekiyor?

    Ram ekledikten sonra test yapabildiniz mi? Ne ölçüde performans artışı oldu?





  • FALEZ34 F kullanıcısına yanıt

    Alıntıladığınız mesajı güncelledim. O yüzden şu anda alıntıladığınız mesajda sökülecek vidalar ayrıntılı olarak yazıyor. Alt kasa da iki farklı türde toplam 10 vida var ve hepsinin sökülmesi gerekiyor. 16 gb yükseltmeyi kendi ihtiyacıma göre belirledim. Sanal makine vs kullandığım için 10 gb sanal makineye vermeliyim ki gerekli performansı alabileyim.


    Ayrıca testlerin olduğu mesajı da güncelledim.


    Özetle konudaki


    ilk mesaj ürün tanıtımı ve kanaatlerimi


    ikinci mesaj performans testlerini


    üçüncü mesaj kasa görüntüleri ve upgrade gibi görselleri içeriyor


    bu üç mesaj ihtiyaç halinde sürekli güncellenerek konuya ilk defa girenlerin ihtiyaç duydukları gerekli tüm bilgileri ilk üç mesajda bulabilmeleri sağlanacak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallami -- 16 Ocak 2021; 16:51:6 >
  • Merhaba herkese, Aynı modelden bende aldım ancak bende fan sesi sorunu var. Kullanıcılar yardım edebilirseniz sizin deneyimleriniz benim için önemli çünkü benim laptopumda bir sorun olabilir. Konu sahibine teşekkürler bende kime sorabilirim diye araştırıyordum.


    1-Fan arada bir devreye girip çıkıyor çok sesli değil ama çalıştığını bariz duyuyorsunuz yani uğultu bir ses gibi, bu hoşuma gitmedi, sizde durum nasıl? Bios güncellemesini de yaptım ve güncelleme yaparken fan çok sesli süpürge gibi çalışıyordu bu normal mi? Ekran kartı driveri kurdum ve windows güncel. Bios güncellemesinden öncede aynıydı sonrada.


    2-Pilde yada prize takılı durum aynı, youtubede video izlerken 3-4 sekme açıkken bile ses geliyor, az ama sürekli bir ses arada kesiliyor sonra tekrar başlıyor. Hafif titreşimde yapıyor. Elinizi sağ tarafa değdiğinizde hissediliyor. Hepsiburada OS Bilişimden aldım.


    10 yıllık Thinkpad t510 var win 10 yüklü, hala aktif olarak kullanıyorum sesi bundan daha az ve hiç termal macun değiştirmedim. Yani Thinkpad t510 da ses var ama yaşına göre normal ve şu durumda bile rahatsız etmiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hawkeye65 -- 16 Ocak 2021; 18:1:46 >




  • Hocam hayırlı olsun öncelikle. Klavye hissiyatı thinkpad ler kadar güzel mi acaba (diğer tuşlar için sorayım.) Bir de ben 8 gb ram almayı düşünüyorum. Aynı modelin 8 gb lik versiyonu olur mu acaba? Şimdiden teşekkürler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MyZeths

    Hocam hayırlı olsun öncelikle. Klavye hissiyatı thinkpad ler kadar güzel mi acaba (diğer tuşlar için sorayım.) Bir de ben 8 gb ram almayı düşünüyorum. Aynı modelin 8 gb lik versiyonu olur mu acaba? Şimdiden teşekkürler...

    Bana soruyorsanız bendeki eski Thinkpad, çoğu laptopa göre kullanışlılığı ve hissiyatını hep beğeniyorum ancak yeni Thinkpad de hiç yazmadım nasıldır bilemiyorum. Thinkbook 15 e gelirsek bence çok iyide değil kötüde, yumuşak, standart laptop klavyesi. Ben zaten kardeşime aldım şuan sorunum klavyeden çok fan sesi, maalesef bana pek hayırlı olmadı.

  • Hawkeye65 H kullanıcısına yanıt
    Hocam ilk olarak biosta iken fan sesinin yüksek olması normal çünkü ısınma kontrolü yapmadığı için fanı son hıza alıyor.

    İşlemci performansı biostan kısılabiliyor. Varsayılan değer extreme performans olarak geliyor. Onu akıllı soğutma moduna alıp tdp düşünebilirsiniz.

    Normalde işlemciyi yüksek performans modunda kullanmaya gerek yok bugün tüm gün yüksek performans modunda bıraktım. Ancak işlemci yükü hiç %50 yi görmedi. Buna rağmen fan arada bir hızlı çoğunlukla da düşük seviyelerde çalıştı.

    Eger biostan tdp yi düşürüp, windowsta da akıllı soğutma seçerseniz fan sanırım nadiren çalışacaktır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallami -- 16 Ocak 2021; 19:9:54 >
  • MyZeths M kullanıcısına yanıt
    Thinkpad kullanmadım hiç. Ama övenlerin ifadelerine bakınca o kadar iyi olamaz diyesi geliyor insanın o kadar şişiriliyor.
  • sallami kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hawkeye65 H kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sallami

    Hocam ilk olarak biosta iken fan sesinin yüksek olması normal çünkü ısınma kontrolü yapmadığı için fanı son hıza alıyor.

    İşlemci performansı biostan kısılabiliyor. Varsayılan değer extreme performans olarak geliyor. Onu akıllı soğutma moduna alıp tdp düşünebilirsiniz.

    Normalde işlemciyi yüksek performans modunda kullanmaya gerek yok bugün tüm gün yüksek performans modunda bıraktım. Ancak işlemci yükü hiç %50 yi görmedi. Buna rağmen fan arada bir hızlı çoğunlukla da düşük seviyelerde çalıştı.

    Eger biostan tdp yi düşürüp, windowsta da akıllı soğutma seçerseniz fan sanırım nadiren çalışacaktır

    Hocam öncelikle teşekkürler, bahsettiklerinizi denedim biostan da yaptım durum aynı oluyor. Fn+Q dan mod değiştirince biostaki ayarda değişiyor baktım, Lenovo Vantage de yükledim oradan da mod kontrol ediliyor.


    Sessiz bir ortamda fan çalıştığında siz nasıl bir fan sesi duyuyorsunuz? Bende düşük bir devirde çalıştığını anlıyorsunuz fazla üfleme sesi çıkmıyor ama titreşimli ve hafif uğultulu gibi bir ses var ve kasaya sağ taraftan dokunduğumda hafif titreşim hissediyorum. Kulaklıkla ders dinlerken de fanın devreye girip çıkmasını ve o bahsettiğim sesi duyuyorum açıkçası buda beni rahatsız etti. Zaten daha fazla zorladığınızda üfleme şeklinde fan sesi geliyor. Başka bir kullanıcıya sordum o hiç ses yok dedi.





  • Hawkeye65 H kullanıcısına yanıt

    Ben yarım saattir cihazda internetteyim. Forum mesajlarını düzenliyorum. Bende vantage vs yüklü değil. Bir öncekinde kurdum beğenmedim. Çünkü vantage ile max performansa aldığımda windowsun güç ayarının dengelide kaldığını gördüm. Bu yüzden 1 saatimi harcayarak yaptığım benchmark testleri çöpe gitti. Ben de temiz kurulum yaptıktan sonra vantage yüklemedim. şu ana kadar fan hiç devreye girmedi. Güç seçenekleri dengeli, pil ayarı da daha iyi pil modunda. Hiç ısınma yok ve sıfır ses...



    Thinkbook 15 Gen 2 ARE (AMD) inceleme (20VG006WXT) (15.6", ryzen 4700u, 8 gb, 256 gb)





    Thinkbook 15 Gen 2 ARE (AMD) inceleme (20VG006WXT) (15.6", ryzen 4700u, 8 gb, 256 gb)


    Ek: Yukarıda iki resim var nedense ikinci resim görünmüyor. O yuzden bu metni eklemek zorunda kaldım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallami -- 16 Ocak 2021; 20:41:54 >




  • Bu arada 3. Nolu mesaja kısaca kurulum usb si hazırlama ve kurulumla ilgili kısa açıklamalar ekledim. İlgilenen arkadaşlar bakabilir.

  • Laptop ile ücretsiz yedekleme yazılımımız da bedavaya geliyor. Aşağıda kısaca açıkladım. Bu açıklamayı 3 nolu mesaja da ekledim.


    Kurulum Tamamlandıktan sonra sistemin yedeklenmesi


    Windowsu kurduktan ve güncelledikten sonra olası hata ve çökmelere karşı yedeklemek iyi bir çözümdür ve neredeyse 15-20 yıldır kullandığım bir yöntemdir. Çünkü eskiden sistem kurmak sizin neredeyse bir kaç gününüzü alırdı. Windows kurulumu saatler sürerdi. Şu anda bu süre on dakikalara inmiş olsa da internetten güncellemelerin yüklenmesi ve kişisel yazılımların kurularak gerekli kişiselleştirmelerin yapılması hala uzun sürüyor. Bu ben hala bu yöntemi tercih ediyorum ve bu amaçla (eskiden ghost kullanırdım) artık Acronis kullanıyorum. Çok şanslıyız ki aldığımız bu laptopun sabit diski Western Digital markasını taşıyor. Böylece Acronis yedekleme yazılımının Western Digital için özelleştirilmiş bir kopyasını ücretsiz ve orjinal olarak indirip kullanabiliyor ve ihtiyaç duyduğumuz yedeklemeleri yapabiliyoruz.


    İlgilenenler için Acronis for Western Digital yedekleme programı indirme linki aşağıda:


    https://support.wdc.com/downloads.aspx?lang=tr


    Ben windowsu yükledikten ve güncellemeleri yaptıktan sonra indirip kurdum. Sonra usb belleğe ilk yedeği aldım. Ardından her önemli ve büyük boyutlu program kurulumu ile incremental olarak yedeklemeye devam ettim. Sıra ufak programlara geldiğinde winrar kurarken, acronis bir program windows sistem dosyalarından 37 tanesini değiştirdi diye uyarı mesajı verdi. Buradan anlık koruma özelliğinin olduğunu da öğrenmiş oldum. Ben bu özelliği aktive etmemiştim. Varsayılan olarak açıktı herhalde. Oysa Eset Nod32 IS yüklü idi ve aktifti. Ama bu değişiklikleri fark etmedi. Bu arada Acronis değişen 37 dosyanın 26 sı başarıyla kurtarıldı dedi ama sistem bir kere bulandığı için, bir sistem kurtarma usb si hazırlayıp (acronis menülerinde mevcut tek tuşla hazırlanıyor) sistemi bu usb den başlattım. Geri yükle diyerek, sistemi son problemsiz haline geri döndürdüm. Sonra da kaldığım yerden kurulum ve kişiselleştirmelere devam ettim.


    Özetle herkese tavsiye ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallami -- 16 Ocak 2021; 23:43:7 >




  • sallami kullanıcısına yanıt

    hocam bende ofis ve dizi film için bilgisayar alıyorum...incelemenizi okuduktan sonra bu bilgisayar aklıma yattı aslında...


    ama merak ediyorum siz bu bilgisayara karar vermeden önce, hiç inceleyip aklınıza yatan beğendiğiniz, biraz daha pahalı ama daha iyi dediğiniz, bi bilgisayar olmuş muydu?fiyat olarak biraz daha yukarı çıkabilirim..


    mesela bu

    https://www.hepsiburada.com/lenovo-thinkpad-l15-amd-ryzen-7-pro-4750u-16gb-512gb-ssd-freedos-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-20u7001wtx-p-HBV00000ZJB12




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi august landmesser -- 17 Ocak 2021; 0:2:13 >




  • sallami kullanıcısına yanıt

    Hocam cihaz büyük ihtimalle salı veya çarşamba elime ulaşacak. Lenovo nun sitesinden indirmemizi tavsiye ettiğiniz driverlar var mı yoksa windows un kendi indirdiklerinden sonra dokunmayalım mı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Immortall I kullanıcısına yanıt

    Sabırla windowsun tüm güncellemeleri bitirmesini bekleyin. Uzun sürebilir ama sürsün siz bu arada işinize bakabilirsiniz. İlk yüklemede gerekli driverları kuruyor zaten. Ama daha sonra tümünü güncelliyor. Güncellemez ise Lenovonun sitesinde 350 gb lık bir driver dosyası var. Onun içinde sanırım tüm driverler bulunuyor. Siz işlem bitince bios güncellemesini indirip kurabilirsiniz.

  • sallami kullanıcısına yanıt

    Tamamdır hocam çok teşekkürler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • august landmesser kullanıcısına yanıt

    Thinkpadler ilk baktıklarım idi. Ama tek SSD slotu, sıkıntılıydı benim için. Bir de ağırlık neredeyse 2 kg idiler ve geleneksel şarj aletleri ile geliyorlar. Bu da şarj aletlerini büyük ve hantal yapıyor. Ayrıca soket uyum sorunu nedeniyle sürekli taşımak zorunda kalıyorsunuz. 350 gram şarj aleti de eklenince mevcut 10 yıllık laptopum ile aynı ağırlığa geliyor. Bu makine 1.7 kg. İçine hdd taksam bile ağırlık artmayacak. çünkü içine hdd ağırlığında bir parça koymuşlar. Hdd takarken onu atıp 50 gr lık ssd takınca laptop hahifliyor bile. şu an 1.7 kg dan daha hafif 15.6 inç laptop görmedim 10K altında tabii.


    acerlar vardı ülkeye gelmedi gelenler sabit ramli. artmıyor. bana en az 16 lazım. ayrıca çoğu model de tek typec portu var. iki tane usb portu oluyor ve bazılarında da biri usb 2.0 oluyor. sd kart okuyucu piyasadan kayboldu zaten.


    O yüzden bu kadar zaman bekledim. Hatta yeni çıkan intellerden bile almaya razı idim ama işte ryzenler son model intelleri bile hala evire çevire dövüyor...


    sanırım yukarıdaki aktardığım ihtiyaçlar işiğında alabileceğim tek laptop bu idi. Olmasaydı 3 ay daha bekleyecektim mecbur.


    şimdi de 14 inç laptop arayışındayım. benzer özellik ve 1.4 kg sınırı ile. daha ağırı 14 inç sınırlarını aşmış oluyor. 15 yıllık mevcut laptopum 1.3 kg...


    bahsettiğiniz model mecbur kalırsam alacağım model idi. haftalarca hep en ucuz satan satıcıyı her gün bulup sepete ekli tuttum ki acil ihtiyaç halinde hemen alayım. Ama ağırlık kısıtlaması olan 1.7 kg ya takıldı... sürekli geziyoruz hocam 100 gr bile problem bize...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallami -- 17 Ocak 2021; 0:37:28 >




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.