Şimdi Ara

Thinkbook 15 Gen 2 ARE (AMD) inceleme (20VG006WXT) (15.6', ryzen 4700u, 8 gb, 256 gb) (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
724
Cevap
19
Favori
32.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Metinergul M kullanıcısına yanıt
    O zaman sorun driver sorunu değil hocam. Windows güncel mi
  • sallami kullanıcısına yanıt

    Evet en güncel sürümüyle kurdum

  • Metinergul M kullanıcısına yanıt
    Kurduktan sonra yeniden güncelleyin ben ocakta Microsoft Web sitesinden kendi aracı ile güncel boot usb yaptım. Ekim sürümü idi. Ve windows yeni açıkladı ki o sürümde bir sürü bazıları mavi ekran veren hatalar varmış.
  • 5000 alınırmı yani şöyle deyim i5 11 nesilden güçlümü ekran ips ve nit oranı yüksekmi klavye ışıklımı parmal izi varmı dahili ekran kartı ne kadar güçlü yanıtlariniz benim için çok değerli teşekkürler
  • CemalSanane kullanıcısına yanıt
    Konunun İlk 3 mesajında hemen hepsi var hocam.
  • sallami kullanıcısına yanıt
    Hard format atınca boot süresi 10 saniyenin altına indi... 1.5 aylık uğraşlarım sonucunda ilk defa sorunsuz kullanmaya başladım.
  • Acronis ile yedekleme yap hocam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aresinbabasi

    Hard format atınca boot süresi 10 saniyenin altına indi... 1.5 aylık uğraşlarım sonucunda ilk defa sorunsuz kullanmaya başladım.

    Daha ram eklemedim ama ne yaparsam yapayim 15 saniye de aciliyor normal mi?

  • lantisim L kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle değil. Ama çok da sorun edecek bir fark yok bence. Ram eklemeden benim 8-9 sn idi. Ekleyince 6-7 sn oldu. Başlangıç ayarlarında hiçbir düzenleme yapılmamış rakamlar bunlar. Ben şahsen 30 küsür sn leri görünce 20 sn nin altındaki bütün değerlere sevinecektim.
  • Peki boot hizi dedigimiz cold boot degil mi, power düğmesine bastiktan windows acilana kadar gecen sure, oyleyse eger bu kadar fark olmamasi lazim...
  • sallami kullanıcısına yanıt
    Hocam, yedekleme için kaç GB lık usb lazım?
  • Bende 64 ve 128 vardı. 64 u kullandım. Once acronis ile boot media oluşturun. Bu usb yi formatlayıp fat32 yapacak. Sonra bir partition manager ile usb deki mevcut partition i küçültün . 2 gb yeterli oluyordu sanırım. Sonra oluşan boş yere yeni partitions oluşturun ntfs olabilir daha stabil. Ardindan acronis çalıştırın ve oluşturduğunuz yeni partition a yedekleme yapın.

    Ben önce temiz kurulum ile yedekledim.

    Sonra güncelleme yaptım windows için. Güncellemeler bitince İncremental yedekleme yaptım

    Sonra office kurup bir İncremental yedekleme daha yaptım.

    Böyle devam ettim. Her önemli güncelleme yazılım yükleme sonunda İncremental yedekleme yaptım. Su anda 7 yedekleme var ve hala yer var usb de...

    Sorun olduğunda usb den boot edip istediğim güne ya da kuruluma dönebilirim ve bu en fazla 15 dakika mı alır. Makine güçlü olduğu için ultra sıkıştırma seçili. Tavsiye ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallami -- 3 Mart 2021; 0:31:44 >




  • Bilgisayarin acilis ve kapanis hizini office 365 5-6 saniye geciktiriyor. Format attigimda anlaşıldı. Peki nasıl bunu çözebilirim fikri olan var mi arkadaşlar?

  • lantisim L kullanıcısına yanıt
    Açılışta otomatik yüklemeyi iptal edin
  • sallami kullanıcısına yanıt

    Ben direkt D'ye kurdum. 11,9 GB yer kapladı. 1 dk 59 sn sürdü. Sık sık yedeklemeye gerek duyacağımı zannetmiyorum...

  • Hocam çok sağolun çok detaylı açıklamalar yapmışsınız.


    Ben de bu bilgisayarı almayı düşünüyorum, şu anda N11 OS bilişimde 6170 sanırım satıcılar arasında en düzgün olan bu, hepsiburadada GTİ bilişim vardı ona pek güvenemedim.

    Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla uzun ömürlü bir bilgisayar olarak görünüyor. Benim kullanma amacım genellikle office uygulamaları, online toplantılar. belki +ram ekleyip cs go, age of tarzı oyunlar oynarım.

    Fiyatını makul buldum, piyasadaki diğer bilgisayarlarla karşılaştırınca.

    Birkaç soru sormak isterim, cevaplarsanız mutlu olurum.

    Siz 16 gb ram eklemişsiniz, acaba bu 8 gb ram ve 16 gb ram birlikte uyum içinde çalışıyor mu? forumlardan aklımda 8+8 kullanın tarzı yorumlar kalmış.

    Bir de kamerası nasıl acaba?

    Son olarak da ısınma durumu nasıldır, kızınız kullanıyor sanırım, dikkat çeken bir durum olmuş mu bu yönden?


    Teşekkür ederim tekrardan, hayırlı geceler&forumlar.





  • ct7 kullanıcısına yanıt
    Eskiden ilk dual channel support çıktığında bu amaçla kullanılacak modüllerin identical olma şartı vardı. Ama aradan uzun yıllar geçti ve esnek dual channel modu var artık. Tam ismini bilmiyorum ama sorun çıkmıyor.

    Kızım Laptopta kitap okuyor sanal makine fln açıyor. Kullandığı ağır bir program ya da oyun şimdilik yok. Çok ısınma hissetmemiş ama zaman zaman fanın birden devreye girdiğini ve bazen rahatsız olduğunu söyledi. Eski makine ısınıyordu ama fan devreye girmiyordu dedi. Performans konusunda eski makineye göre çok memnun. Sanal makine açılması ve bazen de kapanması dakikalar alıyordu bazen 30 dk bekliyor bazen kapat komutunu verip yatmaya gidiyordu... sanal makine açıkken müzik dinlemek işkence olabiliyordu çünkü sık sık ses kesiliyordu. İşlemci gücü yetersizdi.

    Bu arada eski makine i3 4005 işlemcili 12 gb ramli bir başka lenovo idi. Çok sessiz çalışırdı. Ama işlemci iki çekirdek ve çok yavaş bir şey ısınmıyordu ki...

    Okullar hala kapalı olduğundan kamerayı kontrol etmemiş ben de kontrol etmedim açıkçası ancak çok bir şey de beklemiyorum.

    Yalnız ekran parlaklığı konusunda kızımın bir tespiti var. Parlaklığını ayarlarken ayarın ortası yok gibi dedi. Yani ayarlarken önce parlaklık az gibi geliyor biraz daha artırmayı deneyince birden çok parlak oluyor. Bir tık aşağısı çok karanlık bir tık yukarısı çok parlak oluyor ortası olmuyor gibi dedi.

    Sanırım bu 700:1 contrast oranından kaynaklanıyor. Kalibrasyon ile ayarlanabilir mi bilemiyorum ya da sadece kızımın deyimiyle "belki bana öyle gelmiş olabilir"

    Yeni makinenin hoparlörleri aşağıya baktığı için az çıkıyor ama benim için yeterli dedi. Eski makinede ekranın önünde ve yukarı bakan hoparlörleri vardı ve sesi çok yüksekti. Ses kalitesinden dolayı bir şikayeti yok amatör bir son kullanıcı olarak.

    Sesli (görüntüsüz) zoom görüşmelerinde karşıya sesinin önceki makineye göre daha kısık gittiğini söylemiş arkadaşları. Mikrofon sesinin zayıf olduğunu söyleyebiliriz ama kötü mü bilmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallami -- 4 Mart 2021; 22:56:42 >




  • sallami kullanıcısına yanıt

    Anladım hocam çok teşekkürler cevabınız için.

    Zoomda, ses ayarlarında, mikrofon ayarı manuelse kısık durumda olabiliyor, otomatikdeyken de aynı sıkıntı olabiliyor bazen. ben de yaşıyorum aynı durumu ara sıra.


    Güle güle kullanın, hayırlı geceler.

  • ct7 kullanıcısına yanıt
    Dual channel desteği RAM'lerin değil anakartın bir özelliği desteklediği sürece çok farklı RAM'ler kullanılarak dual channel yapılabiliyor. Boyutları farklı RAM'ler ile eşleme yapıldığında anakart asimetrik dual channel moda geçip sorunu çözüyor. Lenovonun araştırdigim tüm güncel modellerinde dual channel desteği var...
  • Merhaba, bu şarj aleti ile telefon şarj etmemizin bir sakıncası olabilir mi?
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.