Şimdi Ara

Thinkbook 15 Gen 2 ARE (AMD) inceleme (20VG006WXT) (15.6', ryzen 4700u, 8 gb, 256 gb) (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
724
Cevap
19
Favori
33.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Eskiyi hatırlayamadım, tam olarak neler eklemiştiniz? (marka, model)

• nightseason kullanıcısına yanıt
    Eski derken kast ettiğim aynı model lenovo idi. Anakart problemi denilerek değişim yapılmıştı. Yeni gelen cihazda da SSD diski (Samsung EVO 860 500GB) takınca bu sefer görüyor, ama herhangi bir şey kopyalayıp yapıştırdığınızda makine kilitleniyor. Evo diski usb ile external takınca bir problem olmuyor. Lenovo’ya Sandisk ssd taktığımda da bir problem olmadı. Bugün Evo’yu Vatan bilgisayara iade için geri verdim. İnceleyip dönecekler.

Cihazına Evo 860 takan başka kimse yok mu acaba?
  • Ucuz alet ucuz yedek parça istiyor demek ki.

Tekrar geçmiş olsun hocam. Fimware güncelleme ile geri verirler ve sorun çözülür tahminim.
  • sallami kullanıcısına yanıt
    Umarım düzelir... çok uğraştırdı beni. Hem ilk aldığım laptop un hem de evo diskin sorunlu olması büyük şanssızlık gerçekten.
  • Evo 840 ve 860 in amd sata controller larla uyum sorunları varmış. Samsung firmware upgrade yapmıyor ve kötü amd sata controller a topu atıyormuş.

quorten blog 1
    Samsung 860 EVO V-NAND SSD compatibility issues
    https://quorten.github.io/quorten-blog1/blog/2020/01/20/samsung-ssd-compat-prb
  • Amd işlemci alırken performansla ilgili en ufak bir kaygım yoktu. Ancak bu şekilde bir uyum problemi beni korkutuyordu. Şimdi bunu yaşıyor olmak üzücü... Okuyan arkadaşlara örnek olalım. Cihazınıza Samsung’un SSD’lerini almayın. Sorun yaşanıyormuş... 😔 Umarım Vatan iadeyi kabul eder...
  • Redditte baya konu açılmış samsung evo serisi amd de genellikle sorun çıkarıyormuş hocam. Samsung magician falan kurmuş muydun?
    Evet kurdum. Test ettiğinde %3'de hata verdi hep.
  • Magician amd işlemcilerle uyumsuz imiş. Eger msgician kullanmayacaksaniz ve firmware upgrade ettiyseniz evo 860 hala kullanılabilir diye yorumlar vardı.
  • Saniyorum sorunların iki farklı kaynağı var. İlki firmware ki ilk aklıma gelen bu olmuştu. Ikincisi de samsungun RAPID diye lanse ettiği modu. Raid modu disable edince çoğunlukla sorun çözülüyormus
  • Eski derken geçmişte yaptığınız eklentileri kastetmiştim hocam.

Cevabımı aldım teşekkür ederim.

Ram'de sorununuz yok sanırım? Ya da eklemiş miydiniz, eklememiş miydiniz hatırlayamadım yine. :)

Ram olarak bunu almıştım hocam. Hiçbir sorun yaşamadım...

Kingston 8gb Ddr4 3200m Kvr32s22s8/8 Nb
    O mod ayarını değiştirmedim hocam. Belki yarın Vatan’dan arayacaklar. Olmazsa takar denerim. Zaten tak-çıkar 3 dk.lık iş oldu artık 🤕

Kingston 8gb Ddr4 3200m Kvr32s22s8/8 Nb

Bu modelin yerine Kingston 8gb Ddr4 3200m Kvr32s22"s6"/8

Takılabilir mi hocam? Bilginiz var mıydı.

Aralarında fark yok hocam.
    Daha önce uzun cevap yazamadım. Olayı biraz detaylandırayım.

Her ikisinin de rankı 1. Sadece hafıza kartı üzerindeki çip sayıları farklı. Birinde 16 bit veriyolu olan 4 çip var. Toplam 64 bit yapıyor. Diğerinde 8 bit veriyolu olan 8 çip var toplam yine 64 bit yapıyor. Geri kalan tüm özellikleri aynı.

Özetle biri 4 çip ile diğeri 8 çip ile aynı kapasiteyi veriyor (çip dediğim ramlerin üzerindeki siyah küçük kibrit kutusu şeklindeki kutucuklar). Diğer açılardan özdeşler.

Rankları farklı olsaydı anakart ile iletişimde oluşacak düzen farklılığı nedeniyle (kullanıcı tarafından fark edilmeyecek) overhead ilavesi sebebiyle) bir ilave gecikme düşünülebilirdi. Ancak bunların rankleri de aynı.
  • Teşekkür ederim bilgiler için.

• Merhaba, ryzen 7 li laptopu aldım su an kargoda ama burdaki incelemeyi okuyunca tereddüde düştüm ekranı konusunda ve bu konuda hassasım. Ürün özelliklerinde ips yazıyor ama ekran kalitesi düşük mü acaba, nedir ekranla ilgili tecrübeleriniz arkadaşlar,

• lantisim L kullanıcısına yanıt
    Ekran kalitesi tn panelden geçenler için iyi. Ancak en düşük kalite ips desek yalan olmaz. Nette laptop incelemelerini okuyorsanız bilirsiniz. İyi bir ekran için bazı kriterler ifade edilir. Minimum parlaklık 300 nit olacak, kontrast 1000 in üzerinde olacak renk gamı %100 rgb olacak vs.

Bu ekran ve piyasadaki bir kaç istisna örnek dışında tüm laptop ekranları bu minimum kriterleri karşılamıyor maalesef. Karşılayanlar da 10k üzeri fiyat etiketine sahip.
  • lantisim L kullanıcısına yanıt
    Eğer ekran konusunda çok hassas iseniz bu makinenin 300 nit ekranlı modeli psrefe girdi. Yakında piyasaya düşer. Onu bekleyin. Ya da xps modellerine bakın derim.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.