Şimdi Ara

Thermaltake LP-700AL2NH

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
4.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar Thermaltake Commander bir kasa geçti elime .kabloları düzeltmek için açtım ve dikkatimi çekti . içinde bu PSU ile gelmiş. 700w diyor ama hiçbir detay bulamadım PSU ile ilgili. sizce nasıl bir PSU dur?

Thermaltake LP-700AL2NH

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timberman -- 23 Haziran 2013; 2:40:43 >

• Thermaltake marka sonuçta, +80 olmasa bile bileşen kalitesi yüksektir. Eğer detay yoksa %80 verimlilikle çalışıyor gibi kabul edip yaklışık 550w maximum güç sağladığını kabul edebilirsiniz. Zaten 80+ sertifikalı olanlar bile en fazla 600w sağlar.
  • Psu Litepower serisidir, 12v kanalından 575w civarı güç veriyor, %70 verimlilikli bir psu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Psu Litepower serisidir, 12v kanalından 575w civarı güç veriyor, %70 verimlilikli bir psu.

kasaya gtx 770 takmayı düşünüyorum? bi sorun olurmu?. PSU nun 6pin ve 6+2 ping PCI-E çıkışları var ama sitesinde 600w psu ile kullanın diyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GT.R

quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Psu Litepower serisidir, 12v kanalından 575w civarı güç veriyor, %70 verimlilikli bir psu.

kasaya gtx 770 takmayı düşünüyorum? bi sorun olurmu?. PSU nun 6pin ve 6+2 ping PCI-E çıkışları var ama sitesinde 600w psu ile kullanın diyor.

Siz 770 düşünüyorsanız.Aynı model psu ya sahibim.660ti yi rahatlıkla kullanabilirim sanırım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: GT.R

arkadaşlar Thermaltake Commander bir kasa geçti elime .kabloları düzeltmek için açtım ve dikkatimi çekti . içinde bu PSU ile gelmiş. 700w diyor ama hiçbir detay bulamadım PSU ile ilgili. sizce nasıl bir PSU dur?

Thermaltake LP-700AL2NH

Thermaltake Litepower LP-700P serisi güç kaynağı.

79.2 watt = 3.3 volt * 24 amper
    150 watt = 5 volt * 30 amper
    ---------------------------------------------------------
    150 watt total =3.3 ve 5 volt için ( 229.2 değil)

576 watt = 12 volt * 48 amper
    6 watt = -12 volt *- 0.5 amper
    15 watt = 5 volt VSb * 3 amper

680 watt = 3.3 + 5 + 12 volt için
    Toplamda 680 + 15+6 = 701 watt olarak doğru değerler verilmiş. Hile hurda yok.

3.3+5 volt ile 12 volt 150+576 = 726 olması gerek teorik olarak ancak pratikte 680 watt veriyor. 700 watt kasa için bunlar çok iyi değerler. Ancak yük altında 12 volttan 576 vermeyebilir. 726/680 oranına bakarsak 12 voltun gücü max yük altında 540 watt değerine inebilir.

12 volttan 540 watt ise çok iyi bir değerdir 700 watt PSU için. Zaten 3.3 ve 5 volttan 50 wattın üstünde çeken sistem çok azdır. Hadi 100 watt çekse gene 680-100=580 (576) watt değerini karşılar. Yani 12 voltun tüm gücünü verebileceğini kabul edebiliriz pratikte.

PSU tek rail bu iyi.
    Kötü yanı sayılabilecek tarafı %70 verimlilik. 80+ olsa iyi olurdu tabii ancak kalite olarak sorunsuz.

12 volttan en kötü 540 watt verir (ki 3.3+5 volttan 100 çekse bile 12 volttan 576 verebiliyor) her sisteme rahat yetecek bir PSU. Tutup üst seviye 200-250 watt kartlarla SLI/CFX yapmıyorsanız hiçbir sorun olmaz.

İyidir güle güle kullanın. Sadece biraz daha fazla elektrik parası verirsiniz. Yani 80+ olsa 100 lira gelecekse bununla 110 lira filan gelir gibi düşünün.

• çok teşekkür ederim zaman ayırıp açıkladığınız için.

@melikulupinar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Akasa Viper 600W 80+ Bronze PSU
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba arkadaslar, kusura bakmayın fakat konuyu hortlatmam gerekiyor :D bende ayni model psu var ben yeni strix rx 480 8gb oc modelini aldim, hersey buraya kadar normal fakat malumunuz aldigik model 8 pin girisli... Sorum su olacak: benim yeni bir psu ya ihtiyacim var mi yoksa 6 pin to 8 pin kablosuyla isimi halledebilir miyim bilgilendirirseniz cok sevinirim.

Herkese iyi forumlar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brksnr -- 30 Nisan 2017; 23:20:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • brksnr kullanıcısına yanıt
    Halledebilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: treabacks

Halledebilirsiniz

Öncelikle mesjiniz icin tesekkur ederim, okuduğum bir ingilizce site 6 pin max 75 w olacagi icin sistemi yakabilir buna degmez minavilende birsey soyluyordu, siz bir sorun olmayacagina emin misiniz, ona gore yeni psu alacağım da :) bu arada kullandigim cpu da intel core i 7 2600 k belirteyim.

Teşekkür ederim iyi forumlar

• brksnr kullanıcısına yanıt
    8 pin e çevirip takarsanız teoride minimum 225w yapar ki oyunlarda yeterli olacağını düşünüyorum. Belki stres testlerinde bu değeri aşabilir. Kartın tam tdp değerini bilmiyorum, araştırabilirsiniz. Yetersiz gelse bile karta zarar geleceğini sanmıyorum. Yine de bu konuya daha hakim birilerinden görüş almakta fayda var.

Edit: Bu arada ben mi yanlış anladım bilmiyorum, kart tek 8 pin mi yoksa 8+6 pin mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi treabacks -- 1 Mayıs 2017; 0:10:59 >
  • treabacks kullanıcısına yanıt
    Kart ilginc bir sekilde sadece 8 pin :) bu arada thermaltakelerde 6+2 pin girisi varmis bunu ben dun anladim, monitore goruntu gelmeme sorunu vardi onu da bios guncelleyerek hallettim, yorumun icin tesekkurler :)

• Merhaba,

Geçen süre içerisinde güç kaynağı ile ilgili bir problem yaşadınız mı?
    Aynı güç kaynağına geforce rtx 2060 ekran kartı bağlamayı planlıyorum. Bahsettiğiniz gibi ekran kartındaki 8 pinli güç girişine güç kaynağından gelen 6+2 pinli girişleri bağlayacağım. (umarım güç girişleri standarttır. Çok bildiğim şeyler değil. 6+2 giriş opsiyonlu olarak bırakılmış gibi anlıyorum)
  • ben de yeni kasa toplayacağım eğer yeterli derseniz hiç psu değiştirmeyeceğim . rtx 2060 yeter li mi sizce?
  • Konuyu bende hortlatayım bende aynı psu yu kullanıyorum Gtx 1660 Super alacağım 6 pin 8 pin olayı sıkıntı yaratır mı?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.