Şimdi Ara

Thermal Macun Kac Gunde Kurur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • termal macunlar 10 gunde kuruyorlarmis pc acikken dogru mu?
    eger pc acik olmazsa kac gunde kururlar?
    yardim PC yaniyo!!!!

• termal macun kolay kolay kuruyacak bir malzeme değil, kağıdın üzerine sürüp açıkta bıraksan bile 10 günde kolay kolay kurumaz ama aşırı toz iletken özelliğini kaybetmesine neden olabilir
  • bendeki termal 2 yıldır kurumadıbir aralar oc yaptıgım icinde kasanın kapagı devamlı acıktı
  • benim bilgisayar 5 yıl önce alındı . 2-3 ay önce fanı kaldırdığımda kuruduğunu görmüştüm.

tahminim 2 yada 3 sene gider . iyi bişeyse.
  • işlemci üstünde kolay kolay kurumaz fakat dışarıda kalırsa aşırı tozdan iletme gücünü kaybediyor....ayrıca kısa sürede kuruyor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: subzero_eren

işlemci üstünde kolay kolay kurumaz fakat dışarıda kalırsa aşırı tozdan iletme gücünü kaybediyor....ayrıca kısa sürede kuruyor...

aynen arkadaşın dedigi gibi
  • bikere termel macun kurumazki diş macunumu bu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Thermal Macun Tavsiye Lazim.
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben yanlişlikla pcyi temizlerken fani da cikardim o sirada gordum ki termal macun kurumus (ilki) ben de cooler master bi termal macun aldim ne kadar gunde kati hale gelir
  • Kurumasının bir önemi yok.Çünkü ısı iletimi sağlayan içindeki parçacıklar, sıvısı değil.Bozulmadığı sürece kuruması önemsiz (Tamamen sıvı olan pastalar hariç.Bir sitede görmüştümde :) Ama onunda kuruyacağını sanmıyorum)
  • cpu nun uzerinde 2 yılda iletkenliğini kaybetmez dışarıda kalırsa kurur
    da ağzı açık değilse kabında kurumaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: cumur

bikere termel macun kurumazki diş macunumu bu

kurur hemde öyle bi kurur ki... ısı iletmeyi geç ısı yalıtımı bile yapar hale gelir...

başıma geldi ondan biliyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: KKM

quote:

Orjinalden alıntı: cumur

bikere termel macun kurumazki diş macunumu bu

kurur hemde öyle bi kurur ki... ısı iletmeyi geç ısı yalıtımı bile yapar hale gelir...

başıma geldi ondan biliyorum...

O zaman seninki termal macun değil diş macunu falanmış :)
    Termal macun kurusada ısı iletimini sağlar.Termal macunların içindeki macunsu sıvı termik malzemeyi ince ve homojen olarak dağıtmayı sağlamak için yoksa bir manası yok.Önemli olan içindeki ısı ileten malzeme (gümüş,bakır,titan dioksit gibi)
  • şöyle açıklayayım... 0 zımpara ile temizleyebildim cooler dan..

TT'nin TOWER soğutma kulesi aldığım zaman içinden çıkan macundu o... gerçi kuleyi kullanmadım bi arkadaşa satmıştım forumdan... (macunu unutmuşum gerçi aradım yollim dedim ama kalsın demişti arkadaş)
  • kendim kullanıyorum hemde kullandıgım 5$ lık alpa marka bi termal macun iki ayda bi deiştiriyorum deiştiriken hiç kurumus gibi gözükmüyolar :D
  • termal macun sanki yalıtım yapıyor gibi bir izlenim olmuş oysa fandaki hava akımının işlemciye daha etkili ulaşmasını sağlamaz mı yoksa ben mi yanlış biliyorum.
  • vay be ben daha dogmadan once yazısıyolarmış :(

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.