Şimdi Ara

ThePsych0'nun League Of Legends Yeni Başlayan Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba ! Ben ThePsych0 ve uzuuuunca bir süredir bu forumdayım.Oyunu aşağı yukarı 2.5-3 yıldır oynuyorum. Ve insanların hep yeni başladım yardım edin konuları nedeniyle kendim bir rehber hazırlama gereği duydum. Hazır olun ! Bu biraz uzun sürecek.

    OYUNA GİRMEDEN ÖNCE
    Oyuna girmeden önce karakterimizi mastery page imizi ve Rune page imizi seçeriz. Karakterimize göre rune ve mastery page imizi seçmeliyiz ki karakterimiz extradan başlayacağı özellikler ona gerçekten faydalı olsun. Şimdi bu Mastery-Rune Page lerin ne olduklarına bir beraber bakalım.
    Mastery Page
    Örnek Mastery Page
     ThePsych0'nun League Of Legends Yeni Başlayan Rehberi

    Rune Page
    Örnek için çok iyi bir resim. Rune page dizecekler için ideal
     ThePsych0'nun League Of Legends Yeni Başlayan Rehberi

    OYUNUN AMACI
    Oyunun amacı gayet basit olsada hatrı sayılır bir kesim hala oyunun amacını anlamamakta ısrar ediyor hala. Sizinde o kesimden olmamanız için açıklıyorum: Oyunun amacı karşının "Nexus" isimli ana binasını yıkmak. Ama bu söylendiği kadar kolay değil, kolay olsaydı zaten oyunlar yaklaşık 40 dk sürmez,bu oyun bu kadar oynanmaz olurdu. Sizi bu binayı yıkmaktan alıkoyan 3 şey var : Minyonlar,Rakip karakterler(Tüm rehber boyunca karakter olarak hitap edeceğim, hangi dilde oynayacağınızı bilmiyorum çünkü.)ve kuleler. Şimdi hepsini açıklıyorum:

    Minyonlar:
    Beyinsiz küçük canavarlar, belli aralıklarla baseden gelirler ve ölene veya rakipten herhangi birşey görene(kule,karakter,rakip minyon) ilerlerler. Öldüklerinde ÖLDÜRENİNE aşağı yukarı 20 gold verir( bunun önemine sonra değineceğim). Topçu minyonlar daha çok para verir.
    Kuleler:
    Yüksek hasar veren binalar. Koridorlarda belli aralıklarla 3 tane bulunur. Kulenin ilk hedefi minyonlardır ama eğer rakip karaktere kule altında vuruş yaparsanız kule sizi hedef alır. Çoğu kişi bilmez ama kule her vuruşunda önceki vuruşundan daha çok vuruyor, bunun için çok güçlü olsanız bile uzun süre altında kalmanızı tavsiye etmem. Bunları kesmek oyunun ana amacıdır yani ne zaman rakip karakteri öldürürseniz- base attırırsanız buna minyonlarınız eşliğinde hasar verin veya yıkın. Hem takıma 150 gold hemde rakibi bir sonraki kulesine geri ittirmiş olursunuz ve extra avantajlar kazanırsınız mesela rakip ormanına dalabilirsiniz en öndeki kuleyi öldürürseniz veya kuleyi aldığınızda kendi takımınızdaki diğer koridorlara baskına(gank) gidebilirsiniz. Rakipteki adam çok ittirecek olursa altına kaçacağı bir kulesi olmadığı için onu öldürebilirsiniz vb. Yani kuleyi kırmak çok önemli.
    Karakterler:
    Eveeet geldik eğlenceli yere. Sizin karakter seçme bölümünden aldığınız karakter. Oyunun en önemli parçasıdır çünkü onu kontrol eden başka bir birey vardır ve sizi rakip kuleleri yada minyonlarını kesmekten alıkoymaya çalışacaktır. Karakterler skill özelliklerine göre çeşitli görevleri vardır yani her karakter herşeyi yapamaz. Zaten tiplerinden genelde belli oluyor karakterlerin ne yapabildikleri ondan korkmayın. Taş adam var bi tane o tank mesela yada okçu kız var 3 tane onlarda hasar veren türden, GEMMMSSSSS diye koşturan bir amca var o support(biraz eşcinsel ama :D) vs vs. Bu görevlerin ne olacağını yazının devamında göreceksiniz bunun için biraz sabredin!( yada mouse wheel ı kaydırın biraz aşağı )
    MİNYON ALMAK
    Önemine değinmem gereken bir konu, zira oyuna TRde başlarsanız ve bunu okumazsanız bunun önemini öğrenmeniz epey zaman alacaktır. Evet üsttede belirmiş olduğum gibi nexusu ve kuleleri kesmek oyunun ana görevi ancak bu ana görevleri kesmek için sizi engelleyen minyonlar ve rakip karakterleri var. Bu rakip karakterlerine üstünlük kurmak için basit bir denklem var. Para=Eşya=Güç. Bu denklem her zaman aklınızda olsun. Bu oyun emperyalist bir oyun, parasız hiçbirşey yapamazsınız. Yani karşınızdaki adam sizden net 4k gold üstünse onu yenmeniz imkan dahilinde değil(afk olmazsa). Ve para kazanmanın önemli yollarından biride minyonlara öldürücü darbeyi vurmaktan geçiyor. Her minyon dalgası 3 yakın menzilli 3 uzak menzilli minyon içierir. Belli bir süreden sonra bunlara topçu minyonlarda katılır. Oyun uzadıkça minyonların statları ve verdiği paralar artacaktır. Bu konu hakkında daha ayrıntılı bilgi arıyorsanız youtube dan "how to last hit lol" yazacak olursanız benden çok daha iyi last hitterların videolarına rastlayabilirsiniz.
    ROLLER
    Önceden dediğim gibi oyunda belirli roller var şimdi bunları tek tek hızlı bir şekilde inceleyelim:
    Attack Damage Carry
    Hepsi uzaktan saldırır. Çoğunun fazla disable ı yoktur ama çoğu skilli ya kaçmaya yada hasar vermeye yarar. Adındanda çıkaracağınız gibi düz vuruşlarıyla çok vurmak isterler bunun için kritik şansı saldırı gücü saldırı hızı eşyaları eşyaları ağırlıklı kasarlar(Hiç defansif eşya almayacak diye birşey yok. Oyunun gidişatına göre alınabilecek defansif eşyalar vardır.)ADC de denir(kısaltma işte) ÖR: Tutorialdaki karakter Ashe
    Ability Power Carry
    Bu karakterlerin hepsi rakibe yüksek hasarlar verebilme yeteneğine sahiptir. İçinde çok bölünüyor yani direk tek skille öldürenide var hayvan gibi milletten can çekip yavaş yavaş öldürenide. Ama ortak noktaları skillerini düz vuruşlarına tercih etmeleridir. Bunun için uzaktan vursalarda büyü gücüne yüklenirler. Aşağı yukarı hepsinin en az bir disable ı vardır. ÖR: Annie-Ryze
    Tank
    Bu karakterlerin çoğu yakından vurur ve güvendikleri şey canlarıdır, takımın etten kalkanıdır bir bakıma. Hepsinin en az 1 tane disable ı vardır. Hepsinin amacı rakibin saldırılarını üstüne çekmektir, böylelikle carryler hasar almadan rahatça hasar verebilirler.
    ÖR: Garen-Singed-Malphite
    Off-Tank
    Hasar verebilme özellikleri tanklardan çok daha yüksektir ve rakibin carrylerini çok hızlı eritmek için ideallerdir. Hepsinde en az bir arayı kapatacak skill(gap closer) vardır. Her ne kadar cana sahip olsalarda takım savaşlarında bir tankın tanklamasıyla bir offtankın tanklaması arasında fark vardır(skillsetler-disable lar vs.). ÖR: Wukong-Jax
    Assasin
    İnanılmaz hasarlara saniyede çıkabilirler. Teke tek savaşmanızı( çok üstün değilseniz) pek önermeyeceğim karakter tipleridir. Çoğu beslendiği zaman oyun hızlı bir şekilde kopartabilir. ÖR: Akali-Zed-Khazix-Katarina
    Suppport
    Bu çeşit karakter biçimleri genelde takımına arkadan bufflar-heallar veren karakter biçimidir. Hepsinde en az 1 stun tarzı skill olmalıdır. Stunı- Geri Atması-Havaya atması olmayan karakterden stun olmaz YANİ ŞU NİDALEEDEN SUPPORT ÇIKARMAYA ÇALIŞMAYI KESİN ! Takımın önemli bir miktardaki wardlarını üstlenmelidir(Hepsini aldrımayın supporta, sizde adama yardım edin bu konuda)(Doğru düzgün)ÖR:Leona-Thresh-Taric-Sona
    İKİNCİL GÖREVLER
    Evet demiştikki rakibin kulelerini-inhibitörlerini kırmak oyunu kazanmamız için önemli ve dedikki bunun için minyon kesmeliyiz çünkü denklemimiz yani Para=Eşya=Güç için En önemli şeyi yani parayı onlardan sağlıyoruz. Peki birşey desem: Oyunda birden fazla görev(objective) var. Şimdi bunların ne olduğunu ve ne işe yaradıklarını açıklayacağım
    1.Mavi Buff
    Oyundaki en iyi ikincil görevlerden biri. Öldürenine çok yüksek oranda mana regeneration ve cooldown reduction sağlıyor( sanırım 2.5-3 dk kadar sürüyor.). Eğer bunu mana yiyen bir mid karakteri oyun başlarında eline geçirirse karşısındaki rakibini çok zorlar çünkü ne kadar çok mana harcıyorsa bir nedeni vardır(damagei çok yüksektir- iyi süren bir disable dır) ve o adamın tüm skillerini spamlemesi rakibini oyundan bir süre düşürür. Her 5 dakikada bir çıkar.
    2.Kırmızı Buff
    Buda çok iyi ( aslında hepsi bayağı iyi). Buda her düz vuruşumuzun extradan rekibi yavaşlatmasını ve onu yakmasını(bir miktarda damage) sağlar. Oyun sonunda bu buffun bir ADC de olması savaşa büyük etki sağlar. Oyun başındada baskına gelebilecek karaktere bu konuda önemli avantaj sağlar.
    3.Ejderha
    Evet bu genelde düşük seviye oyunlarda ve düşük elolarda hiç kimsenin takmadığı bir görevdir. Ama aslında çok etkilidir çünkü tüm takıma 190 gold verir ve bunu oyun başında almak çok önemlidir. Zaten üst seviye oyunları incelediğinizde( NA-EU LCS maçları iyi bir örnek) millet ejderi almaya çok önem veriyor.
    4.Baron
    Bu ise oyunun en iyi görevi. Bunu öldüren takım hem kişi başı +300 gold alıyor hemde ÇOK güçlü bir buff alıyor. Bu buff o kadar güçlü ki kaybeden bir takımın oyunu çevirmesi için yeterli olabiliyor. Oyunun sonuna kadar gücünü korur bunun için insanlar genelde önce rakip takımı öldürür yada başka bir yerde olduğundan emin olur ondan sonra baron keser çünkü baron ve bir rakip takım genelde durdurmak için çok fazladır ve önce tüm takımınızı kaybedip üstüne baronu verme riski yüksektir.(bu olursa oyun %70 kayıp demektir.)
    EKLENECEKLER
    =>Şuanki metanın açıklanası
    =>Oyun terimleri
    =>Gelişmeniz için benden öneriler

    Lütfen rehberim için görüşlerinizi bildirin. Eğer birşeyi yanlış biliyorsam lütfen bana bildirin. İstiyen olursa bu eklenecekleride ekleyeceğim. İyi Günler :).
    Not: Nereye açacağımı bilmiyorum bu konuyu bunun için şuanlık lol genel bölümüne açtım eğer yeri yanlışsa yerini değiştirirsin sen Gürsel Abi-Al Pac.







  • Eline sağlık yeni başlayanlar için güzel rehber bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GEMMMMMS
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Furkangok45

    Eline sağlık bahsettiğin beyinsiz minyonlardan biride yukarda duruyor heralde


    güzel konu dostum yeni başlayanlara yardımcı olur
  • bence terimler türkçeleştirilmeli
  • İyi olmus ama ben oyunubdaha once oynamamis biri olsam cogunu anlamam. Misal stun diyorsunda stun ne ki? Gibi. Bir de 1-2 resim iyi olur. Guzel dusunmussin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel yazmisin hocam
    Sen devamını getir bildiğim halde okuyorum ben

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • üşenerek okudum güzel olmuş
  • Eline sağlık hocam çok iyi olmuş. Sadece şunu söylemek isterim arkadaşların dediği gibi yabancı terimler Türkçeleştirilirse daha iyi olur. Çünkü daha önceden hiç bu tür oyun oynamamış kişiler terimleri anlamakta zorlanabilir. Devamı gelsin, yeni başlayan arkadaşlar için çok yararlı olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadouspan -- 21 Haziran 2013; 22:21:19 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LoL Misafiri

    bence terimler türkçeleştirilmeli


    +1 kişiler " maystiri ne la " dememeli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Furkangok45

    Eline sağlık bahsettiğin beyinsiz minyonlardan biride yukarda duruyor heralde





  • Hocam sonuna kadar okudum gerçekten güzel bir rehber olmuş, takip ediyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.