Şimdi Ara

The Witcher 3: Wild Hunt (2015) [ANA KONU] (934. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25.555
Cevap
197
Favori
924.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 932933934935936
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Güzel buildler. Ben asla alchemy kullanmadım ve bir türlü de ısınamadım. Tank olmayı sevmiyorum açıkçası. Alchemy kısmındaki açıklamaları okuduğumda hiçbirinin benim tarzıma uymadığını hissetim.
    Orta ağırlıkta ekipmanda (çoğunlukla viper set) sign ve attack ağırlıklı (yarı yarıya) build ile huzuru buldum açıkçası. İlk başlarda tamamen hafif ekipman ve hızlı saldırı üzerinden gidiyordum zamanla değiştirdim. Deatch marchta ng+ başladığımdan beri kendimi hiçbir şekilde yağ ve iksir kullanmama konusunda şartladım.

    Farklılık arayanlara benim önceki mod öneri listeme ek olarak 1-2 mod önerim daha olacak;

    Witcher 3 Enhanced Edition: Alchemyden combat a , sign kullanımından craftinge, yapay zekadan oynanış mekaniklerine kadar oyunu baştan aşağı değiştiren komple bir mod. Benim gibi 600+ saatini harcamış, köklü değişiklikler arayan manyak derecede arkadaşlar varsa mutlaka bir denesinler. Açıklama kısmını dikkatle okuyunuz;http://www.nexusmods.com/witcher3/mods/2521/?

    Bu modu kurup yeni oyuna başladığınızda tamamen fakrlı bir deneyim oluyor. Görev, eşya ve karakter level gereksinimi diye birşey yok bunda. En temel farklardan biri bu. Skill ağacı da tamamen farklı. Xp kazanmak diye birşey yok.
    Envanter yönetiminin zorluğundan tutun geliştirilen yapay zeka ve combat sistemine kadar insanı baya bir zorluyor. Standart oyundaki combat animasyonları 2014 e3te gösterilenlere göre bir hayli yavaş, daha az kullanışlı, responsive değil. Bu modda combat çok daha gerçekçi ve seri. Hissiyatı iyi. Bazı tuş kombinasyonlarıyla yeni teknikler de eklenmiş. L2+kare ile değişik bir vuruş yapılıyor mesela.

    Bunda beni çok zorlayan 2 husus var. Saldırı, savuşturma vb herşey enerji tüketiyor. (Normalde sadece zıplama, sprint & işaret atma enerji tüketiyor.) Diğer olay da işaret sadece adrenalin puanıyla atılabiliyor, normalde hem enerji hem adrenalinle (genel perklerden birini alınca) atılabiliyordu. Benim gibi işaret kullanmayı sevenler için baya zorlayıcı olacaktır.

    Bir başka komple değişiklik yapan mod önerim de School of the Roach: Bu da oldukça sıradışı ilginç bir mod. Envanter yönetiminden ekonomiye, combat sisteminden yapay zekaya, skill ağacı ve işaretlerin işleyiş şeklinden arayüze kadar baya birşey ekliyor oyuna. http://www.nexusmods.com/witcher3/mods/1764/?

    İçerisinde random encounters, friendly hud, familiar music replacement gibi güzel modları da barındırıyor. Daha değişik güzel müzikler var mesela. Random encounters da aslında oyunun kendisinde olması gereken ama muhtemelen konsollar oyunu çalıştırabilsin diye kaldırılan bir özellik. (E32014te gösterilen özelliklerin hiçbiri şu anki oyun sürümünde yok. Arayüz tamamen farklı. Grafiği görselliği geçtim animasyon çeşitliliği ve combat gibi konularda downgrade var esasında.)
    Witcher evrenini çok daha dolu ve tehlikeli yapıyor. Ben en çok griffin avlamayı sevdiğim için kullanıyorum. Aynı kontrat ya da yan görev yapar gibi izini sürüp avlayabiliyorsunuz.
    Dinamik olarak birçok düşman türü spawn oluyor. Bunların çeşitliliğinden sıklığına , zorluğuna kadar hepsi menüden oyun içi menüsünden ayarlanabiliyor. İster rahat gezersiniz ister neredeyse adım başı düşmanla karşılaşırsınız size kalmış. Random encounters ayrı olarak da indirilip kurulabilir ama bu şekilde daha iyi oluyor. Ayrı olarak indirip kurması bir hayli zor, zahmetli.

    Önemli not: 2 modu da temiz , sadece 1.31 unification patch yüklü olan oyunda denemenizi öneririm. Çok fazla eklenti içerdiği için aynı dosyaları değiştiren modların hepsiyle çakışma olacaktır, hata verecektir. O yüzden dikkatle modların açıklamalarını okuyup kurulum adımlarını tek tek uygulamanız gerekiyor.

    Son bir mod önerim de The Daily Monster Hunt Challenge. Yakın zamanda gördüm bunu. Aynı ilan tahtalarından kontrat alıp canavar avlama görevi gibi düşünebilirsiniz. Oyunda bu görevlerin sayısı sınırlı bildiğiniz gibi. Bu mod sayesinde her gün (oyun süresiyle) ilan tahtalarına yeni canavar avı görevi ekleniyor. Haritada kontrol edince ilan tahtalarından biri sarı renk alıyor. Oraya gidip görevi almanız gerekiyor.
    Ayna ustası vardı ya Gaunter O'dimm. O karşımıza geliyor, challenge için hazır mısın falan diyor. Oyundaki kontratlardan farklı olarak bu sefer ortaya bet koyuyoruz. Max 1000 kron. Challange şartlarında belirttiği süre içerisinde başarırsak 2 katını alıyoruz, aksi durumda kron kaybediyoruz. Olay bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulkane -- 11 Temmuz 2017; 23:44:53 >




  • Oyunda en sevdiğim, epic müziklerden biri. Hunt or be hunted ın kırpılmış hâli, tam combata uygun gaza getiren türden;

  • Ben steam üzerinden oynuyorum oyunu, gönüllü yamayı yüklediğimde bir sorun çıkar mı ? Oyunun her şeyi türkçe yaparken bildiğin google'dan çevirmiş gibi hissediyorum nedendir bilinmez.

    Sizce hangisiyle oynayayım ? Mesela gerald atına roach diyor, orjinal oyunda karagöz mü ne yazıyor. Yani doğrusu nedir bunun :) hamamböceği mi diyor atına yoksa karagöz mü gerçekten. Ayrıca bir tane iksirde iki tane gelişmiş yazıyor halbuki bir tanesi üstün olması lazım. Hem witcher kelimesini de efsunger olarak çevirmişler ya bilemedim hangi çeviriyle oynayayım.
  • WaapS kullanıcısına yanıt
    Resmî çeviride Geralt, atına Kızılgöz diyor. Witcher da efsunger olarak çevirilmiş. Gönüllü çeviride orijinal hâlleri korunmuş. Witcher ve Roach yani.

    Hem diyaloglarda hem genel terimlerde farklılıklar var. Biri onar diğeri tamir et demiş, biri sök diğeri parçalarına ayır demiş, biri büyük usta seviyesi demiş diğeri üstat seviyesi. Biri efsunlama demiş (şu rün yazıcı muhabbeti) diğeri afsunlama demiş. Zanaat vs işleme...böyle gidiyor.

    Genel olarak kullanıcılar gönüllü çevirinin daha iyi olduğunu söylüyor, öneriyor. Ben ikisiyle de oynadım, beğendim.
    Eğer uzun soluklu oynamayı düşünüyorsanız benim gibi yapabilirsiniz. Sıfırdan resmî çeviriyle oynayıp bitirdim. NG+ başlamadan önce gönüllü çeviriyi yükledim o şekilde devam ediyorum. Gog versiyonu bu arada ama steamde de sorun olmayacaktır. Yama birçok kez güncellendi, kullananlar memnun.




  • Benim de combat dışı olarak Ladies of the Wood. Kocakarıların tipleriyle, cümleleriyle çok geriyordu bu müzik ya. çok depresif

  • Şu ortama bakın ya resmen Witcher in real life. Aynı grubun Silver for Monsters performansı da var youtube'da zaten kendilerine ait parça. Harika ya harika



    Bağlamalı abimizin eline sağlık soundtrack'lerde döktürmüş. bozkırın witcher'ı













  • Charlie Chaplin kullanıcısına yanıt
    Bu harikulade adaya ilk gidişimi hala unutamıyorum. Müzik alttan alttan girince baktım civarda yaratık falan da yok açtım sesi uzandım yatağa azıcık. Grafikler desen beni bu adada aldı götürdü resmen. Oyunda hızlı seyahati çok nadir kullandım. Ve yolculuklarımı da bir süre sonra genelde dört nala yapar olmuştum. Ama bu adada hiç atı dört nala sürmedim, pişman değilim..


  • loneliny kullanıcısına yanıt
    Oyun herseyiyle dört dörtlük

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • loneliny kullanıcısına yanıt
    Ben de dün Skellige'ya tekrardan ayak bastım NG+ oynuyorum. Buzul temayı barındırmasıyla en sevdiğim yer Skellige. Muhteşem bir atmosferi var.
  • bende oyuna yeni başladım, grafik optimizasyonu yapmaya çalışıyorum. blur ve alan derinliğini sevmediğim için kapattım, keskinliği en yükseğe aldım. nvidia hairworks açıkken 40fps, kapalıyken 50 fps alıyorum. bu kadar farkettirecek birşey değil bence ama 30fps altına düşürmediğim için açık tutuyorum. var mı böyle önerebileceğiniz kaliteyi düşürmeden fps arttıracak ayarlar(anti aliasign falan kapatmadan abi önemli şeyleri). not sweetfx kullanmayacağım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • x_tol X kullanıcısına yanıt
    Foliage Visibility Range de etkiliyordu diye hatırlıyorum. Ultra'daysa Medium veya High' a çekilebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • x_tol X kullanıcısına yanıt
    Sistem özelliklerinizi de belirtirseniz iyi olacaktır.

    Ek grafik ayarlarında;

    Ssao
    Sahne parlaklığı
    Işık hüzmeleri hariç hepsi kapalı olabilir. Mahsus ssao dedim, yeterli bir teknik ışıklandırma için. Hbao + ın fpsye çok etkisi oluyor. Hatta çok zorlarsa 60fps yi yakalamak adına kapalı bile yapabilirsiniz. Hiç sırıtmıyor. hareket bulanıklılığı ve blur da kapalı olsun ki siz de sevmiyormuşsunuz zaten. son derece gereksiz efektler bence.

    Balık gözü efektini de sevmem ben yazdıklarınzıa ek olarak. Kenarlara siyahlık ekliyor görüş alanı daralıyor sevmiyorum. Kromatik bilmem ne onu da kapatabilirsiniz. Gereksiz efektlerdendir bence.
    Keskinlik kapalı ya da düşük de olabilir, çok büyük farkı yok. Buradaki her ayarın 1 -3 - 5 fpsye kadar etkisi oluyor. O yüzden fazla açılmamak lazım.

    Grafik ayarlarında önce nvidia panelinden witcher 3 için profilde

    Çoklu optimizasyon: açık
    Güç yönetimi: maksimum performans
    Önceden çizilen kare miktarı: 1
    Düşey senkronizasyon: Uyarlamalı (adaptive)

    Oyuna döndüğünüzde oyundaki grafik ayarlarında ;
    Görüntü modu tam ekran
    Fps sınırı: sınırsız
    vsync : kapalı
    nvidia hairworks ile ilgili herşeyi kapatmanızı, en düşüğe almanızı öneririm. olabildiğince 60fps yi yakalamaya çalışınız.

    gölge kalitesi: düşük ayarlamanız yararınıza olur. Witcher 3 diğer oyunlar gibi değil. Düşük kalite gölgede bile ultraya göre abartı fark olmuyor ama fpsye etkisi muazzam. Yeşillik görüş menziliyle birlikte sisteme en fazla yük bindiren özellik. Böyle karanlık tırtıklı vb olmuyor gölgeler. Dinamik gölgelendirme bile etkin oluyor hatta düşükte.

    doku kalitesi: gpu vram miktarı 2gb altında değilse yüksek, 4 gb ise ultrada durabilir.
    çim yoğunluğu: orta öneririm. fazlası yük bindirebilir.
    yeşillik görüş menzili: ana grafik ayarları kategorisinde sisteme en fazla yük bindiren ayar. düşükte tutmanızı öneririm.
    arkaplan karakter yoğunluğu: bunu da düşük-ortada bırakabilirsiniz. fazlası ek yük bindirebilir.
    su kalitesi: yüksek de olur ultra da. fpsye etkisi yok denecek kadar az.

    Oyunun bin\config\base\ vb yerlerindeki bazı ini dosyalarıyla ilgili ince ayarlar da vardı sanırım. Google ve youtube a "the witcher 3 pc optimization" şeklinde aratarak faydalı bilgiler edinebilirsiniz.
    Son olarak size CDPR resmi forumundan bir optimizasyon rehberi linki yolluyorum, faydasını göreceksiniz;

    https://forums.cdprojektred.com/forum/en/the-witcher-series/the-witcher-3-wild-hunt/tech-support/pc-aa/64211-the-compendium-of-tweaks-and-fixes-for-the-pc-version



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulkane -- 13 Temmuz 2017; 23:6:42 >




  • Robert Nesta kullanıcısına yanıt
    İlginç süpürge saçlı pos bıyıklı kalender tüccar Brams reyiz.
    İlk griffin avımızda bize destek olan, düşük seviye ama manevî değeri çok yüksek arbaleti veren, ustaların ustası uncle Vesemir reyiz...
    Griffin avından sonra altın kesesini bana uzattığında o altını totona monte et diye tepki vererek geri çevirdiğim garnizon komutanı.
  • Siz hangi ayarlarda oynuyorsunuz ve sisteminiz nedir? Bende asus x550jk laptop var GTX850m karta sahip. Oyunun hakkını vermek istediğimden 30 fps'ye kilitli bir şekilde oynuyorum benim pc'ye göre yüksek ayarlarda çok uzun bi test sürecinden geçirdim grafik ayarlarını. ss'ler çektim karşılaştırdım fps karşılaştırdım vs. en son şunda karar kıldım

    Ek grafiklerde anti-aliasing, sahne parlaklığı ve ışık hüzmeleri açık. diğerleri kapalı.

    Grafiklerde de Tam ekran, Vsync açık, 30 fps kilit, hairworks kapalı, gölge kalitesi düşük, arazi kalitesi orta, su yüksek, çim yoğunluğu yüksek, texture kalitesi yüksek, yeşillik görüş mesafesi yüksek(evet fps killer olduğunu biliyorum fakat atla koşarken uzağımdaki çimenleri, manzara izlerken daha fazla ağaç görmek istiyorum ) ve ayrıntı seviyesi orta

    30 fps kilitleme nedenim 60 fps veya sınırsız yapsam 30-35-40-45 hatta bazı sahnelerde 50 fps arasında gidip gelmesi. bu da bana akıcı bir deneyim olarak gelmiyordu. yani bir düşük bir yüksek kötü bi deneyimdi. önceden yaptığım sabit 30 fps'ye döndüm tekrar. iyi şu an sabit bi deneyimim var. şehir merkezlerinde hava yağmurlu olduğunda 27-28'e düşüyor fakat sorun olmuyor. benim laptop hiç de fena oynatmıyor ya Witcher'ı

    yeşillik görüş mesafesini düşürüp SSAO falan açmaya çalışağım bakalım nasıl olacak? görüş mesafesi ayarında da çok fark oluşuyor görsel olarak ss'de görüldüğü üzere.
    http://international.download.nvidia.com/geforce-com/international/comparisons/the-witcher-3-wild-hunt/the-witcher-3-wild-hunt-foliage-visibility-interactive-comparison-1-ultra-vs-low.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Charlie Chaplin -- 14 Temmuz 2017; 2:30:44 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bulkan

    Sistem özelliklerinizi de belirtirseniz iyi olacaktır.

    Ek grafik ayarlarında;

    Ssao
    Sahne parlaklığı
    Işık hüzmeleri hariç hepsi kapalı olabilir. Mahsus ssao dedim, yeterli bir teknik ışıklandırma için. Hbao + ın fpsye çok etkisi oluyor. Hatta çok zorlarsa 60fps yi yakalamak adına kapalı bile yapabilirsiniz. Hiç sırıtmıyor. hareket bulanıklılığı ve blur da kapalı olsun ki siz de sevmiyormuşsunuz zaten. son derece gereksiz efektler bence.

    Balık gözü efektini de sevmem ben yazdıklarınzıa ek olarak. Kenarlara siyahlık ekliyor görüş alanı daralıyor sevmiyorum. Kromatik bilmem ne onu da kapatabilirsiniz. Gereksiz efektlerdendir bence.
    Keskinlik kapalı ya da düşük de olabilir, çok büyük farkı yok. Buradaki her ayarın 1 -3 - 5 fpsye kadar etkisi oluyor. O yüzden fazla açılmamak lazım.

    Grafik ayarlarında önce nvidia panelinden witcher 3 için profilde

    Çoklu optimizasyon: açık
    Güç yönetimi: maksimum performans
    Önceden çizilen kare miktarı: 1
    Düşey senkronizasyon: Uyarlamalı (adaptive)

    Oyuna döndüğünüzde oyundaki grafik ayarlarında ;
    Görüntü modu tam ekran
    Fps sınırı: sınırsız
    vsync : kapalı
    nvidia hairworks ile ilgili herşeyi kapatmanızı, en düşüğe almanızı öneririm. olabildiğince 60fps yi yakalamaya çalışınız.

    gölge kalitesi: düşük ayarlamanız yararınıza olur. Witcher 3 diğer oyunlar gibi değil. Düşük kalite gölgede bile ultraya göre abartı fark olmuyor ama fpsye etkisi muazzam. Yeşillik görüş menziliyle birlikte sisteme en fazla yük bindiren özellik. Böyle karanlık tırtıklı vb olmuyor gölgeler. Dinamik gölgelendirme bile etkin oluyor hatta düşükte.

    doku kalitesi: gpu vram miktarı 2gb altında değilse yüksek, 4 gb ise ultrada durabilir.
    çim yoğunluğu: orta öneririm. fazlası yük bindirebilir.
    yeşillik görüş menzili: ana grafik ayarları kategorisinde sisteme en fazla yük bindiren ayar. düşükte tutmanızı öneririm.
    arkaplan karakter yoğunluğu: bunu da düşük-ortada bırakabilirsiniz. fazlası ek yük bindirebilir.
    su kalitesi: yüksek de olur ultra da. fpsye etkisi yok denecek kadar az.

    Oyunun bin\config\base\ vb yerlerindeki bazı ini dosyalarıyla ilgili ince ayarlar da vardı sanırım. Google ve youtube a "the witcher 3 pc optimization" şeklinde aratarak faydalı bilgiler edinebilirsiniz.
    Son olarak size CDPR resmi forumundan bir optimizasyon rehberi linki yolluyorum, faydasını göreceksiniz;


    https://forums.cdprojektred.com/forum/en/the-witcher-series/the-witcher-3-wild-hunt/tech-support/pc-aa/64211-the-compendium-of-tweaks-and-fixes-for-the-pc-version


    dell 7567 laptop kullanıyorum. ayarları tek tek denedim hair works dışında FPS farkettiren bir ayar bulamadım. high ayarlara aldım o şekilde(hairworks kapatarak) 55fps ortalama veriyor yeterli benim için sağolasın.

    şu kısmı ellemedim ama. burada yapıalcak ayar varsa değiştirebilirim.

    The Witcher 3: Wild Hunt (2015) [ANA KONU]


    oyun içi görüntü de böyle:

    The Witcher 3: Wild Hunt (2015) [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x_tol -- 14 Temmuz 2017; 7:36:59 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • arkadaşlar ek paketler sağlam mıdır?Değer mi ?
  • Amd phenom II X4 955 be cpu
    asus gtx 750 ti gpu
    8gb ram mevcut.

    Önceki mesajımda önerdiğim ayarlarda oynuyorum. Su ve doku kalitesi hariç hiçbir ayar yüksek ultra falan değil.
    30fps kilidinde o ayarlarda memnun iseniz problem yok ama benim için asla iyi bir deneyim sunmuyor 30fps. Konsoldaki 30fps ile pcdeki 30fps tamamen farklı, pcde hiç çekilmiyor.
    Foliage visibility nin ne kadar oyun deneyimini etkilediğini biliyorum ama fpsyi de çok etkiliyor. Witcher evrenine kapılıp gidince uzak mesafede birkaç objeyi de görmeyeyim diyorum kendi kendime. Yakına geldiğimde yine o ağaçlar otlar vb çiziliyor zaten görünüyor. En azından benim için sorun olmuyor. Resimde görünce oha baya fark var diyorsun ama oyunda o heyecanla hiç sırıtmıyor bende. Bu ayarın hakkını vermek için ciddi manada güçlü bir işlemci, orta ve üst düzey ekran kartı lazım.
    Çim yoğunluğunu da ortaya çekebilirsiniz dilerseniz. Yüksek ve ultra, fpsyi ciddi etkileyebilir.


    x_tol hocam size en temel önerim geforce experience denen gereksiz uygulamayı kaldırmanız yönünde olacaktır. Yıllardır hiç faydasını görmedim hatta sisteme zararı bile oldu birkaç kez. Görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesmesi, sistemi kitleyip res attırması da cabası. Saçma sapan , sistemin kaldıramayacağı ayarlara çekebiliyor oyunları sözde optimize etme ayağına.
    Onun dışında aldığınız ortalama 55fps çok iyi. 1-2 ayar daha kıssanız demek ki 60ı rahat göreceksiniz.


    kartanx fazlasıyla değer hocam. 2 büyük dlcnin atmosferi, hikayesi, karakterleri en az ana oyun kadar sağlam hatta daha bile iyi. Adamlar resmen yeni oyun yapmışlar o derece içeriği zengin, doyurucu. Her kuruşunu hakediyor.




  • 
Sayfa: önceki 932933934935936
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.