Şimdi Ara

The Witcher 3: Wild Hunt (2015) [ANA KONU] (783. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25.664
Cevap
195
Favori
981.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 781782783784785
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen indirimden Game + Expansion Pass almıştım, iade edip goty alınır mı ? Ama bu sefer expansion pass olmayacak dlc çıkarsa onu almamız gerekecek.
  • KARTALIZMA kullanıcısına yanıt
    sırf silahların ağırlığı yok diye biliyorum :/ ıvır zıvır ve yiyecekler kısmına bak onlarda etkiliyordu ağırlığı.

Orijinalden alıntı: Praétorian

Nasıl çevrilmeliydi peki?

Witcher gibi oyunun en önemli kavramı çevrilmez, öyle bırakırsın. Hele hele witcher'ı büyücü olarak hiç çevirmezsin. Çok ünlü bir kitapta Yorkshire limanından kalkan bir gemiyi York limanından kalkan bir gemi olarak çeviremeyeceğin gibi.
    Al bir tane daha Witcher'ın orjinal olduğunu sanan biri bu konu tartışılır da ama arkadaşım yanlışsınız...
  • hem oyunu goty şeklinde almamıza izin vermiyor hemde bizimkine goty yazmıyor saçmalık ne yaptıklarını bilmiyor bunlar bizimkini goty yapacaktı bir de goty upgrade koyacaktı bu kadar basit her şeyi birbirine karıştırdılar

atıp tuttum ama goty alanlarda goty yazıyor mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shovel Knight -- 30 Ağustos 2016; 21:28:10 >

Orijinalden alıntı: OoO_21

Al bir tane daha Witcher'ın orjinal olduğunu sanan biri bu konu tartışılır da ama arkadaşım yanlışsınız...

Güzel kardeşim Witcher bu oyun içinde özel bir sınıf. Yani isim.
    Kaldı ki çok çevirmek istiyorsun diyelim, Witcher'ı büyücü olarak çevirmek nedir lan ? Yorkshire limanını York limanı olarak çevirmek de normal şu kafaya göre.
    Kanka lehçede wiedzmin olduğunu biliyoruzda bunun türkçe karşılığının efsunger olduğunu kim söyledi. Tamamen kelime kelime çevrilerek yapılmış bir kelime. Witch cadı demek ordan büyüden efsun er ide ekle efsun er arayada bi g koyarız efsunger tamamdīr. Çizgiromanındada cadı eril diye çevriliyor
    Arkadaş kasmayın bukadar cadıeril ne ya :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windmark kullanıcısına yanıt
    Hocam türkçe yama şuan expansion pass de de mevcut eğer onun için goty almayı düşünüyorsanız bence gerek yok iade edip goty almaya . bildiğim kadarıyla expansion pass le goty arasında bir fark yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Kitabın yazarı tarafından (uydurulmuş, türetilmiş) konulmuş Lehçe bir kelime. Bunun İngilizce çevirisi "Witcher".
    Bu çeviri (Lehçeden ingilizceye) esasına uygun olarak kendi dilimize göre yapılan çevirisi ise "Efsunger"

Bunu gönüllü ya da paralı çevirmen olarak tercihen istediğin gibi yaparsın. Gönüllü yamayı yapanlar, "italyanlar falan da ingilizce bırakmış bizim tercihimizdir" dediler, fikrimizi söyledik kabul ettik.
    Ama hiç bir şey bilmeyip "holooloolo büyücü olur mu la wicır" diyip gelip ahkam kesersen biri de karşına geçip doğrusu gösterir.

bu konu ana oyunun yaması çıktığında da yapılmıştı baya kapatalım ama doğrusunu bil ondan sonra konuş...

• Hocam şöyle; arkadaş benimle kütüphanesini paylamıştı bir ara, ben ondan oynuyordum. Dün gece aldıktan sonra şu an 2 tane Witcher 3 var benim kütüphanemde, biri arkadaşın base game'i diğeri GOTY olarak görünüyor.

Ama anlamadığım olay şu, mağaza sayfasında GOTY paket olarak görünüyor (expansion pass gibi). İçerdiği içeriklere de ana oyun ve 2 tane DLC diyor. Benim kütüphanemde olmasına rağmen mağaza sayfasına gidince hiç birine sahip değilmişim gibi gösteriyor.

Edit: Abi kafayı yiyecem iade edip baştan GOTY mi alayım Parayı vermeleri ne kadar sürüyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NamelessWonder -- 30 Ağustos 2016; 21:41:58 >

Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi - 2014
    James Hetfield Hayranları | DH Mühendisler ve Mühendis Adayları Odası
    | Intel Core i7-4720HQ - 2.60GHz@3.60GHz | nVIDIA GeForce GTX970M | 16GB DDR3L 1600MHz |
    Steam Profile | Uplay/GOG Galaxy/Xbox : oNamelessWonder

• Bir kelimeye takılmaya gerek yok sonucta oyun icinde witcher diye duyacaksın
  • Çeviriyi ben de hiç beğenmedim. Forumdaki çeviriyi birkaç saat kullanmıştım; fakat arayüzün Türkçe olmasına dayanamadığım ve seçeneklerde de ayırıcı bir etmen olmayınca silmiştim. Kesinlikle ilk çeviren arkadaşlarınki çok daha eğlenceli ve kaliteliydi. Keşke arayüz ve altyazıyı ayrı olarak ayarlayabilseydik de arkadaşların emeğine saygı olarak oynamış olsaydık.

Yine de ihtiyacını karşılayacaktır birçok arkadaşımızın sanıyorum ki.

Ayrıca neden panik yapıldığını anlayamadım. GOTY içindeki her şey zaten mevcut -ki bu Steam de söylüyor. Yalnızca ismi GOTY, bu mudur sıkıntı? :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blackworms -- 30 Ağustos 2016; 21:49:09 >

• cd project rede buradan canı gönülden küfürlerimi iletiriyorum.ya arkadaş nedir bizim suçumuz.dlcler çıkmadan önce oyunu aldık diyemi yapıyosun cd project

ana oyun var halen goty sürüm için 75 tl istiyor steamda.ana oyunu bir kez daha satın al diyor cd project bravo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ben 35 tlye sadece ana witcher 3 aldım sizce goty sürümünü mü alsam okula kadar anca ana witcherı oynarım çünkü diğerlerini indirime girince alsam daha iyi olur gibime geliyor yorumlarınızı bekliyorum.

Parayı geri ödemeleri ne kadar sürüyor bi bilgin var mı hocam?

| Intel Core i7-4720HQ - 2.60GHz@3.60GHz | nVIDIA GeForce GTX970M | 16GB DDR3L 1600MHz |

• NamelessWonder kullanıcısına yanıt
    1 gün sürüyor

diskte kapladığı alan ne kadar gözüküyor ? 50 ise ek paketler içine gömülüdür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shovel Knight -- 30 Ağustos 2016; 21:49:20 >

Orijinalden alıntı: OoO_21

Değil çok güzel kardeşim değil...
    Orjinali: Wiedzmin

Kitabın yazarı tarafından (uydurulmuş, türetilmiş) konulmuş Lehçe bir kelime. Bunun İngilizce çevirisi "Witcher".
    Bu çeviri (Lehçeden ingilizceye) esasına uygun olarak kendi dilimize göre yapılan çevirisi ise "Efsunger"

Bunu gönüllü ya da paralı çevirmen olarak tercihen istediğin gibi yaparsın. Gönüllü yamayı yapanlar, "italyanlar falan da ingilizce bırakmış bizim tercihimizdir" dediler, fikrimizi söyledik kabul ettik.
    Ama hiç bir şey bilmeyip "holooloolo büyücü olur mu la wicır" diyip gelip ahkam kesersen biri de karşına geçip doğrusu gösterir.

bu konu ana oyunun yaması çıktığında da yapılmıştı baya kapatalım ama doğrusunu bil ondan sonra konuş...

Tek akıllı sensin, orjinalini ve İngilizce halini bir sen biliyorsun zaten değil mi ? Oyun içinde özel bir sınıf olduğundan bahsediyorum kelimenin isim olduğundan bahsetmedim ben.

Ayrıca Türkçe'de efsunger diye bir tabir yoktur. Büyücü dersek çok abes kaçar, Farsça olsa da pek bilinmez o yüzden efsunger diyelim olsun bitsin diyerek konmuştur bunun başka bir izahı yok. Elimden binlerce Osmanlı kroniği, hatıratı ve kitabı vs. geçti bir kere bile efsun yahut efsunger tabiri görmedim.
    Yine ayrıca, çevirmen olarak istediğin tercihi yapamazsın. Mütercim olarak manalı çevirmek, Türkçe'yi iyi kullanmak ve anlamlı manayı tam veren anlamlı cümleler kurmak zorundasın. Aslı cadı olan bir sözü alıp cadı büyü yapar o halde büyücü yapalım diyemezsin.

• GOTY'yi zaten indiremedim dün internet olmadığı için, base game var sadece 39 küsür GB.

• 
Sayfa: önceki 781782783784785
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.