Şimdi Ara

The Witcher 3: Wild Hunt (2015) [ANA KONU] (1046. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
25.555
Cevap
197
Favori
924.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10441045104610471048
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • rambetiko R kullanıcısına yanıt
    STLM 3.2 en iyi ışıklandırma modlarından biri. Onu kullanabilirsiniz.
    Diğer bir tavsiyem, oyunu mutlaka tam ekran modunda oynayın. Grafik ayarlarında varsayılan olarak, çerçevesiz pencere şeklinde geliyor. Bu durum, gamma ayarı yapmanıza engeldir.
    Oyuna her girdiğinizde bir kere ayarlar-görüntü- gamma kısmından çubuğu sağa sola kaydırıp bırakın. Nedense her oyuna girişte bu şekilde yapıp eski ayarladığımız gamma miktarını algılamasını sağlamamız gerekiyor. Aşırı karanlık olduğunu düşündüğünüz kısımlarda yine oyunu durdurup gammayı bir miktar arttırabilirsiniz. Meşale kullanmak, kedi iksiri içmek de diğer bir alternatif.

    Reshade tamamen zevkinize kalmış. Pek kullanılmasından yana değilim. Lighting modlar, oyunun direkt çevresinde belli noktaları iyileştirirken, reshade her tarafı değiştirdiği için bir denge sağlaması zor oluyor.
    Önerdiğim lighting mod ile birlikte en iyi giden reshade lerden biri, birebir e3 2014 demosu baz alınarak ve stlm uyumlu olarak yapılan , benim de favorim olan bir tane var. Absolute prerelease reshade;
    https://www.nexusmods.com/witcher3/mods/1394



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulkane -- 18 Nisan 2019; 0:19:48 >




  • Gun itibariyla 45 saatlik save'imi birakip sifirdan basladim oyuna. Broken Bones'tu onceki save'im ve ilk oyunum oldugu icin biraz sagi solu irdelemekle gecmisti ve eksiklerim vardi, zaten cok cabuk gelisip asiri OP oldugum icinde sanki Skyrim'de tgm yazip oynamiscasina hile yapmis gibi hissettim kendimi Broken Bones'ta karakterimi cok cabuk gelistirince.

    Simdiki save'e Death March'la basladim ve gercekten oyundan aldigim zevk artti.
    Onceki save'imde hic potion, oil falan kullanmadan, hatta Quen ve fast attack disinda hicbir sey kullanmadan, oyunun mekaniklerini kenara atip oynamistim kolayligindan oturu. Oyunda dodge asiri OP bir sey ve Death March'tan dusuk zorlukta oynarken kesinlikle hic bir oyun mekanigini kullanmadan cok kolay ilerleyebiliyorsunuz.
    10levelken 20level questlerini bitirirken artik kendi levelimin questlerine kosturuyorum zorladigi icin yuksek level questleri ve oil, potion, igni tarzi ne bulursam savasacagim dusman tipine gore savasa girmeden Batman gibi hazirlaniyorum, asiri zevkli oluyor ve dovus kazandiktan sonra aldigim haz artiyor.

    Death March'ta gerci oyun mekaniklerini kullaninca basitlesiyor biraz ama benim icin ideal zorluk. Aslinda oyun 3 zorluk asamasindan olussa orta zorlugun Death March olmasi lazim bence sebebide Death March disinda hicbir zorluk bizi oyun mekaniklerini kullanmak zorunda birakacak kadar zorlamiyor.

    Ayrica oyunu oynarken oyun ici kitaplari kesinlikle okuyun. Elime ne kadar kitap gectiyse okudum bu zamana kadar ve resmen karakterlere bakisim degisti.

    Kitaplarda yazanlar uzerine konusacagim, spoiler olabilir bundan sonrasi.

    Oyuna basladigimda Triss'in butun gorevlerini yapip Triss'e isinmaya baslamistim, Triss-Yennefer secimi yapacagimizi biliyordum ve Triss'i secmeyi planliyordum ama okudugum kitaplar fikrimi daha Yennefer'la karsilasmadan once kokten degistirdi ve Yennefer'i sectim kafamda ve Triss'i bitirdim, hatta Triss'i gemiye bindirip yolladim Yennefer'a ihanet etmemek icin.

    Kitaplarda Yennefer'in nasil koktugundan, giyiminden ve kisiliginden bahsederken gozumde o kadar buyuduki Yennefer Skillege'de karsilastigimizda onu gordugum icin resmen heyecanlandim.
    Biraz role girerek oynadigim icin oyunu bir baska kitapta da Geralt'in Yennefer'i ne kadar sevdigini okudum, tamam oldu kafamda hersey zaten.
    Kitapta Geralt'in Yennefer'la tanismasini anlatiyor ve tanistiklari sirada da bir dilek cinini defetmesi gerekiyor Geralt'in. Cinden 2 dilek dilenmis ve 3. dilegi dilemeden gitmeyecek, Geralt o an herseyi dileyebilecekken cinden sadece Yennefer'la kaderlerinin birlesmesini istiyor, onu tekrar gorebilmek istiyor.

    Daha bir suru guzel kitap var oyunun evreni hakkinda bilgiler veren. Adini unuttugum bir kitayi o kadar guzel betimlemislerki keske 4. oyun orada gecsede gorsem nasil bir yermis diye diyorum. Yasanilan gezegenin zamani geldiginde nasil parcalanacagina, sonsuza kadar varolmayacagina dairde kanitlariyla o kadar guzel aciklamislarki oyunda yuzlerce yil yasayip, olumsuz sayilan irklarla karsilastigimda sonsuza kadar varolacaklarini sandiklari icin guluyorum onlara icten icten.

    Uzun lafin kisasi cok fena icine cekiyor oyun ve oyunun evreni, akli olan baslamasin bu oyuna, gidin coluk cocuk sahibi olun, ben yandim sizi uyariyorum, siz kurtulun bari.

    Biraz uzun bir yazi oldu ama oyun o kadar guzelki, bir kitaptan ciktigi karakterlerin derinliklerinden o kadar belliki diyecek soz yok, bu yuzden de oyun uzerine birileriyle konusup tartisasim var cok fena sekilde.
    Oyunu sadece karakteri gelistirip, hikayeyi gorevlerden gordugu kadariyla takip edenler o kadar cok sey kaybediyorki anlatamam. Oyunu bitirdikten sonra kitaplarina baslayacagim kesinlikle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi made off hit her -- 18 Nisan 2019; 5:55:3 >




  • Bu arada oyunda ati cagirdiginda direkt yanina isinlayan mod ve fall damage modu sart gibi bir sey.
    Merdivenden inerken dusup oldukten sonra dayanamayip indirmistim fall damage modunu ilk zamanlar karsi olmama ragmen.
    At modundan bahsetmiyorum bile, sirf ati cagirip binmeye usendigim icin 500 metre alti uzajliktaki heryere yuruyerek gidiyordum ve daha kisa suruyordu at cagirip gitmekten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi made off hit her -- 18 Nisan 2019; 7:27:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Yasanilan gezegenin zamani geldiginde nasil parcalanacagina, sonsuza kadar varolmayacagina dairde kanitlariyla o kadar guzel aciklamislarki oyunda yuzlerce yil yasayip, olumsuz sayilan irklarla karsilastigimda sonsuza kadar varolacaklarini sandiklari icin guluyorum onlara icten icten.


    The Witcher 3 Blood and Wine dlc'sinden spoiler görünümlü, ufak bir yazı paylaşacağım.


    Regis'in bir sözü vardı, aynen senin söylediğin söze benziyordu. 'Siz insanlar neden yaşamak için bu kadar çok uğraşıyorsunuz ki? Sonunda zaten öleceksiniz, ölümlüsünüz.' Buna yakın bir söz söylüyordu. Aklıma geldi, yazmak istedim.




  • Oyunu bitirenler bi bakabilir mi ?
    Ana senaryoyu bitirdim Hearts Of Stone da bitti
    Ama aklıma takılan bişey var ciriyle beraber imlerithi öldürdüğümüzde kocakarılardan biri vesemirin madalyonunu cirinin boynundan alıp kaçtı ben bu kocakarıyı kafaya fena taktım ben bunu nasıl bulurum arkadaşlar?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • NamikMemedov N kullanıcısına yanıt
    Öncelikle oyunu oynamayan arkadaşlar için keşke spoiler butonu kullansaydın. Senin soruna gelince;


    Eğer oyunu kötü sonla bitirirsen, Geralt madalyonu çalan kocakarıyı öldürmeye gidiyor. Başka türlü kocakarıyı göremiyorsun. Tek yolu oyunu kötü sonla bitirmek.
  • Hala dönüp dönüp oynuyorum be Geçen gün bir oturuşta
    Vesemir ustanın
    kadar oynadım.
    Priscilla sevenler için piyanoda Wolven Storm seslendirdim umarım seversiniz




  • Cevremden cok duydum bu oyunu. Baya ovuldu. Yukleyip oynayayim dedim. Abi oyundan cok diyaloglar var. Ve her cumle icin bize secenek sunuyor. Valla bi yerden sonra bayip ciktim. Oyun degil de kitap okuyor gibi hissettim. Konusmalari es gectim bi baktim bosluk tusu spamliyorum. Baya da konusma dinledim. Hikayeyi falan kacirmayayim diye ama cogu gorev konusmalari degil gibi. Suan berbatcik gorevini yapip kanini cinciye goturdum. Milletten yardim alcaz diye herkes iş kitliyor. Bi kizi bulamadik :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Blood and Wine oynayanlar bi bakabilirmi

    bağ evinden para kazanabiliyormuyuz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu mesajınızı okuduktan sonra oyuna tekrar başlama isteği uyandı bende.
    Oyunun, aşağı yukarı Dlc paketlerine kadar olan kısmını oynadım. Fakat birden fazla mod yükledim. Bunlar; eşya setleri, efsanevi kılıçlar-zırhlar, sınırsız iksir -yağ, otların yanından geçerken oto toplama gibi ve oyun çok hızlı geçmeye başladı. Ee tabi sıktı daha sonradan :) Bahsettiğiniz aşırı güçlü olunca diğer yardımcı eşyalara bakmaz oluyor insan.
    1. ve 2. oyunu da bu şekilde fazla mod yardımıyla çabucak bitirmiştim. Muhtemelen seriye baştan başlamam gerekiyor :)
  • Yine kendimi bu konuda buldum. Tekrar başlarsam 3. defa olacak
  • İkinci oyunu bitirdim üçüncü oyuna geçiş yapacağım önerdiğiniz modlar var mı grafik veya oynanış olsun ???
  • mehmet2310 M kullanıcısına yanıt
    Ben senin yerinde olsam ilkin modsuz oynarım.
  • Witcher 3 - Enhanced Edition modu hakkında ne düşünüyorsunuz ??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MANGUTAY

    Şimdi sen Witcher hikayelerini ne kadar biliyorsun onu bilmiyorum ancak Witcher evreninde Geralt öyle her gittiği yerde tanınan sevilen, heroic bir tip değildir. Gittiği çoğu yerde sapık, ruh hastası, katil gibi görülür. Ayrıca bir Witcherın yeteneklerini küçümseme gafletinde bulunan bir çok ayak takımıyla da uğraşmak zorunda kaldığı olmuştur.
    Diğer taraftan üstte bir arkadaş belirtmiş role play yapacaksın, öyle her önüne gelen görevi yaparsan sıkılırsın.
    Askerdeydim cevap yazamadım o yüzden.

    Üç oyun üç de Witcher kitabı bitirmiş biri olarak az çok bilirim Witcher evrenini.

    Her düşmanın bize salça olması tüm rpglerde var, çok eski bir muhabbet zaten. Witcherde her yerden düşman çıktığından ve kesmekten bıktığımdan bu durum daha gözüme battı.
    Farklı bir sistem getirebilirlermiş. Haydutlardan 3 4 tanesini anında kesince son kalanlar kaçmaya çalışsa falan daha güzel olurdu mesela. Üzerine düşünülse başka çözümler de bulunabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • NamikMemedov N kullanıcısına yanıt
    Hayır.
  • mehmet2310 M kullanıcısına yanıt
    Oyunu her yönüyle değiştiren (simyadan combata, envanter yönetiminden oynanışa kadar) komple bir mod. Özellikle souls oyunları benzeri oyun mekaniği oyunu oldukça zor ve rekabetçi duruma getiriyor. Saldırı, kaçınma vb aksiyonların enerji tüketmesi mesela.

    Karakter, görev ve ekipmanda level kavramı yok. Yalnızca kullanım oranına göre skiller gelişiyor. En beğendiğim kısmı bu diyebilirim. Oyunun başından sonuna kadar her düşmanla kapışabiliyoruz. Level farkının ortaya çıkardığı dengesizliklerden kurtulup oyuna odaklanabiliyoruz bu sayede. Oyunun orijinalinde, ilk başlarda royal griffin ile kapışıp görkemli bir zafer elde ettikten sonra, başka bölgeye gidince Geralt, kendisinden birkaç level yüksek bir it kurt sürüsünden tek yiyince ya da 2 darbede ölünce , o an birçok şeyi sorgulamaya başlıyorsunuz.

    Overhaul denen komple paket modlardan biri. The Witcher 3 Dark souls edition desek yerinde bir ifade olur kısaca. Yeni başlayacakların asla bakmaması gereken bir mod. Oyunun orijinalini birden fazla oynayıp bitiren, combatın kolaylığından yakınan, bambaşka bir oynanış deneyimi isteyen oyuncular için iyi olabilir bu mod.




  • 11 level Griffin kılıcı yaptım. 3 ve 6 parça bonusu için geliştirmek gerekiyormuş. Nasıl yapacağımı çözemedim. İnternete yazdım bi şeyler ama bulamadım
  • Vrataski V kullanıcısına yanıt
    Set bonusundan bahsediyorsunuz. Envanterde witcher kılıcı ya da zırh parçasının üzerinde açıklamaya bakın, "bonusların aktif olması için, eşyanın büyük usta seviyesine geliştirilmesi gerekiyor" gibi birşey yazması lazım. Ana oyunda ustaca yapım yani 4. seviye (mastercrafted) var max olarak.

    Bonusların aktif olması için ise blood and wine ek paketinde, Toussaint'ta bulunan bir büyük ustaya gidip ilgili ekipman avı görevi vs hallettikten sonra büyük usta seviyesinde (grandmaster, 5. seviye) ekipman yaptırmanız gerekiyor. Tabi o setin 4. seviye ekipmanı da hali hazırda envanterinizde / üzerinizde bulunmak zorunda.

    Bu bonus mevzusu şimdilik kafanızı karıştırmasın. Anladığım kadarıyla oyunun başlarındasınız. Büyük usta seviyesinde ekipman yaptırmaya, Toussaint a gitmeye daha çok var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bulkane

    Set bonusundan bahsediyorsunuz. Envanterde witcher kılıcı ya da zırh parçasının üzerinde açıklamaya bakın, "bonusların aktif olması için, eşyanın büyük usta seviyesine geliştirilmesi gerekiyor" gibi birşey yazması lazım. Ana oyunda ustaca yapım yani 4. seviye (mastercrafted) var max olarak.

    Bonusların aktif olması için ise blood and wine ek paketinde, Toussaint'ta bulunan bir büyük ustaya gidip ilgili ekipman avı görevi vs hallettikten sonra büyük usta seviyesinde (grandmaster, 5. seviye) ekipman yaptırmanız gerekiyor. Tabi o setin 4. seviye ekipmanı da hali hazırda envanterinizde / üzerinizde bulunmak zorunda.

    Bu bonus mevzusu şimdilik kafanızı karıştırmasın. Anladığım kadarıyla oyunun başlarındasınız. Büyük usta seviyesinde ekipman yaptırmaya, Toussaint a gitmeye daha çok var.
    12 levelim henüz. Bu Griffin kılıçlarının bonusuna kanarak yapmıştım Ama kullanamayacağım sanırım bonusları. Dün atamamıştım resim.

    The Witcher 3: Wild Hunt (2015) [ANA KONU]




  • 
Sayfa: önceki 10441045104610471048
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.