Şimdi Ara

The Shining (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
4.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Kitabını okuduktan hemen sonra izledim filmi, açıkçası korku gerilim kitaplarından ve filmlerinden pek etkilenen biri değilim ancak bu sefer yazar Stephen King yönetmen Stanley Kubrick olunca ister istemez ilgimi çekti Kitapla film arasında ciddi farklar var bu yüzden Stephen King filmi beğenmemiş ben de kitabı daha başarılı buldum ama iki farklı sanat arasında kusursuz uyarlama mümkün olamayacağı için Kubrick yine de iyi iş çıkarmış bence.

Ayrıca sonradan okuduğum yorumlara göre filmde kızılderili katliamı sembolize edilmiş olabilir. Jack otele ilk geldiğinde Ullman Overlook Oteli'nin 1907'de bir kızılderili mezarlığı üstüne kurulduğunu inşaat devam ederken birkaç kızılderili saldırısına maruz kalındığını söylüyor. Oteldeki halılarda, duvarlardaki eşyalarda kızılderili motifleri kullanılmış. Overlook anlamı da "görmezden gelmek" demekmiş, birçok Amerikalının kızılderililerin katliamını yıllardır görmezden gelmesi ima edilmiş olabilir. Asansör kapısından tonlarca kanın bir anda boşalması da buna gönderme olabilir. Overlook Oteli Amerika'yı sembolize ediyor, kızılderililerin mezarı üstünde yükselen bir ülke. Jack'in barmene "white man's burden" demesi, hayalet garsonun ırkçı olması da bunu destekliyor.

Filmde en sonda gösterilen fotoğrafta tarih 4 Temmuz 1921 yazıyor, 4 Temmuz Amerika'nın bağımsızlık günüdür. Üstte bahsettiğim kızılderili katliamı ve filmdeki Overlook Oteli'nin Amerika'yı temsil etmesiyle alakalı olabilir bu.

• Ayrıca karda geri geri yürümek de bir Kızılderili izini kaybettirme yöntemiymis.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • filmi daha yeni izledim.film fiziki olarak bitti ama kafamda hala devam eden deli sorular! yarım saattir araştırıyorum şu sondaki fotonun anlamını ama hala tatmin edici bir yanıt bulamadım.elimizde bulunan en mantıklı teori kızıldereli olanı gibi şimdilik.ama durmka yok araştırmaya devam diyorum!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ukkaşe

quote:

Orijinalden alıntı: kahve

film dünyanın en iyi 3 korku filminden biridir. sen beğenmemiş olabilirsin. ama beğenenlerin sayısı bu filmi beğenmeyenlerin sayısının 10 katı vardır.

biz de bu avatarı boşuna seçmedik

2009 yılında bu filmi yazdığın mesajda biz bu avatarı boşuna seçmedik demişsin . Bir bakıyım dedim avatarına yıl 2014 e geliyor avatar hala aynı

quote:

Orijinalden alıntı: Ukkaşe
    quote:

Orijinalden alıntı: kahve
    film dünyanın en iyi 3 korku filminden biridir. sen beğenmemiş olabilirsin. ama beğenenlerin sayısı bu filmi beğenmeyenlerin sayısının 10 katı vardır.

biz de bu avatarı boşuna seçmedik

2009 yılında bu filmi yazdığın mesajda biz bu avatarı boşuna seçmedik demişsin . Bir bakıyım dedim avatarına yıl 2014 e geliyor avatar hala aynı

yıl oldu 2015, avatar yine aynı

•  The Shining

The Shining

• Çöp film, tamamen zaman kaybı. Filmi ileri sarmadan kimse bitiremez bence. 30 dk'lık filmi uzata uzata 2,5 saat yapmışlar. Film tırt olduğu için arkaya da bolca gerilim müziği dayamışlar, işte yersen izleyiciyi germeye çalışmışlar.
  • Filmi izleyeli çok oluyor, aklımda overrated olarak kalmış. Stanley Kubrick enteresan bir adam. Filmlerinde birçok mesaj, eleştiri var. Shining çözümlemelerine bakın, birçok detay var. Ancak bu detayları ilk izleyişinizde fark etmeniz zor, filmi birçok kez izleyip her karesine hakim olmak gerekir. Ancak ben sinemacı değilim, sıradan bir tüketiciyim. Haliyle ilk izlediğimde bende bıraktığı etkiye bakarım, The Shining pek etkilememişti beni.
  • Filmi dün izledim. Ne abartıldığı kadar kötü ne de abartıldığı kadar iyi. Jack Nicholson mükemmel oynamış. Korku falan değil salt gerilim. Film 38 sene önce çekilmiş. O yıllarda izlesek muhtemelen daha çok etkilenirdik. Sonuç olarak 7.5/10

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.