Şimdi Ara

The Hobbit: The Battle of the Five Armies || Extended Edt. Çıktı! (115. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4.837
Cevap
39
Favori
128.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 113114115116117
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: AVSEQ01.DAT

quote:

Orijinalden alıntı: Yafoo

quote:

Şu filmi imaxte izlemek için ankaraya gitmeyi planlıyordum ama maalesef orası tadilata girmiş. Eskişehir'den kalkıp istanbula gitmeye değermi arkadaşlar? Film için tabiiki değer de ben imax için değermi diye soruyorum. Merak ediyorum imax teknolojisini.

Bazı sahnelerde tabi ki 3 boyutun etkisiyle güzel şeyler ortaya çıkıyor ama İstanbula gelmeye değmez.Gözlük renkleri kötüleştiriyor ister istemez.Canlı renkler ile 3d siz izlemeyi tercih ederim ben.

iMAX'in 3d siz olanı yokmu?

Hocam 3d siz IMAX te var gözlüksüz izleniyor fakat mantığını çözemedim daha onun.Hobbit için 3d siz yok diye biliyorum.

• Yafoo Y kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam.

Origin: 1Nevrast
  • quote:

Eyvallah hocam.

bu sahneyi neden sildiler anlamadım.Çok güzel tok bir sesi var Thranduil'in.

• quote:

Orijinalden alıntı: axeles

quote:

Orijinalden alıntı: Tolqan

sonunda orta dünya pj'nin elinden kurtulucak.sevdigin karakterleri koy filme,sevmediklerini çıkart,kafadan elf ve cüce aşkı uydur sırf hikayede aşk olsun diye.christopher tolkien dogru düzgün bi yapımcıya satar umarım şu film haklarını.kendi adını temizlemesi için son şansı pj'nin.umarım bunuda berbat edip eline yüzüne bulaştırmaz.spoiler vermek istemiyorum ama kitapta yer alan bazı çok vurucu sahneleri , izleyici istemez diye degiştirmiş olabilicegi söyleniyor.umarım öyle bir şey yapmamıştır.

Ne saçma yorum. Pj' nin elinden kurtuluyomuş. Pj berbat etmişmiş. Hangi filmini berbat etmiş ? Pj den daha iyi çekebilecek bir yönetmen mi var bu filmi ? Kitapla film farklı şeylerdir. Aynı olamazlar o yüzden. 2 tane sahneyi değiştirince film berbat mı oluyor? Berbatsa izlemeyin boş boş yorumlarınızı kendinize saklayın. Kaldı ki hobbit derin bir kitap da değil. Hobbit yazılırlen orta dünya , Yüzüklerin Efendisi tam tasarlanmamıştı bile. Altyapısı sağlam olsa da Hobbit bir 500 sayfalık bir çocuk kitabı. 3 film çıkarıyor bu kitaptan tabi ki ekleme sahne olacak.

Esere saygı diye bir şey vardır.Elbette izleyiciye daha hoş görünmesi açısından bazı değişiklikler yapmak zorundasın.Ama sen gidip elfle cüce aşkı koyacak kadar saçmalayamazsın.Orta Dünya da bir elfin bir orka aşık olması cüceye aşık olmasından daha olası.Haliyle filme pembelik katacağım derken saçmalarsan christopher tolkien çıkar '' PJ beni eserlerin hakkını sattığıma pişman etti Hobbit serisi onun çekeceği son filmler olacak'' diye açıklamada bulunur adam haklı.Bu filmleri PJ den çok daha iyi çekecek yönetmenler var.Elinde hazır muhteşem bir senaryo mevcut zaten.Keşke orta dünya temalı filmleri başka yönetmen çekseydi hiç değilse christopher tolkien sinirlenip silmarillion eser hakkını satmayacağım demezdi.

• Christopher tolkien satmış?

Ayrıca filmde yönetmenlik çok iyi sizin probleminiz fran walsh ve philippa boyens le galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hawloo -- 26 Kasım 2014; 20:54:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Fikir sahibi olmaya mal sahibi olmaktan fazla ihtiyaç duyacağımız gün gerçek zenginliğin sırrını bulacağız. - Peyami Safa
    Her zaman öğrenilecek yeni bir şeyler vardır.
    Barış .... Aynen öyle "Manço"

&gt;&gt;Bak Bakalım Ne Varmış&lt;&lt;
  • quote:

Orijinalden alıntı: hawloo

Christopher tolkien satmış?

Ayrıca filmde yönetmenlik çok iyi sizin probleminiz fran walsh ve philippa boyens le galiba.

Evet.
    Benim problemimin senaristle veya yönetmenle değil ben sadece eleştiririm.Christopher Tolkien'in problemi artık.O da zaten Hobbit çekilmeden önce ''Kitabı 15-25 yaş arası gençler için bir aksiyon filmine çevirerek mahvettiler'' diyerek işi özetledi ve muhtemelen Hobbit tin de aynısı olacağını söyledi.Sen yönetmensen senaryo da senin elinde oyuncu kadrosu da.

Yav arkadaş bırakalım PJ yi bu adam KENDİ KAFASINA göre Frodo yu öldürüp yüzüğü Sauron un eline geçirip kara kapılarda Aragorn la bi güzel dövüştürüp tekrar yüzüğü parmaktan koparacaktı Gil-galad ve Elendil in başaramadığını Aragorn tek başına başaracaktı. Neyse ki kendisi inandırıcı olmayacağı için eklemedik diyor.Yani biz inansak saçma demesek ekleyecek böyle bir sahne.

Kısaca PJ yi savunan ya Orta Dünya kitaplarını okumamıştır ya da filmi sırf aksiyon için izliyordur.

Söz konusu röportaj ve silinmiş sahne için;(Aragorn vs Sauron)
    https://www.facebook.com/video.php?v=1079920415351

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.can.tas -- 26 Kasım 2014; 23:17:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Gokalp.

quote:

Christopher tolkien satmış?

Evet.
    Benim problemimin senaristle veya yönetmenle değil ben sadece eleştiririm.Christopher Tolkien'in problemi artık.O da zaten Hobbit çekilmeden önce ''Kitabı 15-25 yaş arası gençler için bir aksiyon filmine çevirerek mahvettiler'' diyerek işi özetledi ve muhtemelen Hobbit tin de aynısı olacağını söyledi.Sen yönetmensen senaryo da senin elinde oyuncu kadrosu da.

Yav arkadaş bırakalım PJ yi bu adam KENDİ KAFASINA göre Frodo yu öldürüp yüzüğü Sauron un eline geçirip kara kapılarda Aragorn la bi güzel dövüştürüp tekrar yüzüğü parmaktan koparacaktı Gil-galad ve Elendil in başaramadığını Aragorn tek başına başaracaktı. Neyse ki kendisi inandırıcı olmayacağı için eklemedik diyor.Yani biz inansak saçma demesek ekleyecek böyle bir sahne.

Kısaca PJ yi savunan ya Orta Dünya kitaplarını okumamıştır ya da filmi sırf aksiyon için izliyordur.

Söz konusu röportaj ve silinmiş sahne için;(Aragorn vs Sauron)
    https://www.facebook.com/video.php?v=1079920415351

O videoyu daha önce izlemiştim tam olarak ne olduğunu anlamadığımla beraber izlediğim sahnelerden hiç hoşlanmamıştım. Film olması gerektiği gibi daha uygun olmuş.

Diğer yandan senaristlerin kitaplarda bize sürpriz bırakması daha iyi değilmi sence? Koca bir kitap fps fps satır satır giderek okuyucuya daha ne katabilir ki? Unutmayalım roman filmlerden sonra daha çok ilgi gördü ve o kadim hava ile birlikte okuyucunun düşüncelerini daha da renklendir di.

Bir kitap bir film aynı olamaz. Olmaması lazım zaten.

Sonuç olarak hobbit filminin de lotr filminin de akışına bakacak olursak her şey kitapla aynı.

Minas Trith den tutun Isengard'a kadar Shire den tut Golkent'e kadar bir çok mekan en iyi şekilde aktarılmış. Çıkın çıkmazı, Gandalf, Gollum ve bir çok şey filme o kadar iyi aktarılmış ki bunlar ufak tefek açıkları kapatıyor gözümde. Rivendell, Sıçrayan Midilli Hanı vs o kadar mükemmel aktarılmış ki siz kita ı okurken gerçekten yaşanmış derken filmi izlediğinizde gerçekten yaşanmış gibi de diyebiliyorum.

Aksiyon konusuna gelecek olursak hobbit kitabı aksiyonsun olmazdı. Lotr filmi aksiyonsun bile izlenir ama hobbit filminin dol guldur olayı ve yüzüklerin efendisine bağlayan yönünden başka bir şeyi yok.

Kitapta geçtiği gibi anlatılsaydı inan daha az severdin filmi. Ben istiyordum filmde Aragorn ve Gollum sahneleri de olsun ama olmadı. Balin in moria macerasını izlemek istiyordum.

Jrr Tolkien ilk hobbit filmini izlemişti ama beğenmediğini söylemişti. Cristopher lee kitapta olmadığı halde hobbit filminde oynamak için can atıyordu ve jrr Tolkien i tanıyor senede bir kere lotr kitabını okuyor ama adam hobbit de geçmediği halde filmde oynamak istiyor.

Filmde hobbit in ayağı kırılsa sanki kitapda hobbit şn ayağı kırılıyormuş gibi konuşuyorsunuz ya. Kitap kitaptır ve değişmeden duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hawloo -- 27 Kasım 2014; 0:09:11 >
    Fikir sahibi olmaya mal sahibi olmaktan fazla ihtiyaç duyacağımız gün gerçek zenginliğin sırrını bulacağız. - Peyami Safa
    Her zaman öğrenilecek yeni bir şeyler vardır.
    Barış .... Aynen öyle "Manço"

&gt;&gt;Bak Bakalım Ne Varmış&lt;&lt;

• Kimse demiyor zaten kitabın aynısı olsun. Evrene saygı istiyor insanlar.
    Cüce Elf ilişkisi yerine Sauron u gay yapıp Gandalf la ilişkiye soksa daha az tepki verirdim.

Orijinalden alıntı: Gokalp.

quote:

Orijinalden alıntı: axeles

quote:

Orijinalden alıntı: Tolqan

sonunda orta dünya pj'nin elinden kurtulucak.sevdigin karakterleri koy filme,sevmediklerini çıkart,kafadan elf ve cüce aşkı uydur sırf hikayede aşk olsun diye.christopher tolkien dogru düzgün bi yapımcıya satar umarım şu film haklarını.kendi adını temizlemesi için son şansı pj'nin.umarım bunuda berbat edip eline yüzüne bulaştırmaz.spoiler vermek istemiyorum ama kitapta yer alan bazı çok vurucu sahneleri , izleyici istemez diye degiştirmiş olabilicegi söyleniyor.umarım öyle bir şey yapmamıştır.

Ne saçma yorum. Pj' nin elinden kurtuluyomuş. Pj berbat etmişmiş. Hangi filmini berbat etmiş ? Pj den daha iyi çekebilecek bir yönetmen mi var bu filmi ? Kitapla film farklı şeylerdir. Aynı olamazlar o yüzden. 2 tane sahneyi değiştirince film berbat mı oluyor? Berbatsa izlemeyin boş boş yorumlarınızı kendinize saklayın. Kaldı ki hobbit derin bir kitap da değil. Hobbit yazılırlen orta dünya , Yüzüklerin Efendisi tam tasarlanmamıştı bile. Altyapısı sağlam olsa da Hobbit bir 500 sayfalık bir çocuk kitabı. 3 film çıkarıyor bu kitaptan tabi ki ekleme sahne olacak.

Esere saygı diye bir şey vardır.Elbette izleyiciye daha hoş görünmesi açısından bazı değişiklikler yapmak zorundasın.Ama sen gidip elfle cüce aşkı koyacak kadar saçmalayamazsın.Orta Dünya da bir elfin bir orka aşık olması cüceye aşık olmasından daha olası.Haliyle filme pembelik katacağım derken saçmalarsan christopher tolkien çıkar '' PJ beni eserlerin hakkını sattığıma pişman etti Hobbit serisi onun çekeceği son filmler olacak'' diye açıklamada bulunur adam haklı.Bu filmleri PJ den çok daha iyi çekecek yönetmenler var.Elinde hazır muhteşem bir senaryo mevcut zaten.Keşke orta dünya temalı filmleri başka yönetmen çekseydi hiç değilse christopher tolkien sinirlenip silmarillion eser hakkını satmayacağım demezdi.

Senaryo çok iyi diye filmde çok iyi olacak diye bir şey yok.Ne senaryoların ne yönetmenlerin elinde rezil olduğunu gördük.Adam ROTK ile 11 oscar aldı ya,şu anda dışarıdaki film kültürü 0 olan bir insan bile yüzüklerin efendisini biliyorsa PJ sayesindedir.Hobbit için çok cgı kullanmış dersin anlarım,kitabı çok değiştirmiş,Tolkien'e sayıgsızlık yapmış dersin anlarım ama bu filmi PJ den çok daha iyi çekecek yönetmenler yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lord Melkor

Kimse demiyor zaten kitabın aynısı olsun. Evrene saygı istiyor insanlar.
    Cüce Elf ilişkisi yerine Sauron u gay yapıp Gandalf la ilişkiye soksa daha az tepki verirdim.

Ayıp oluyor ama Lord'um

Orijinalden alıntı: Darklord Sauron

quote:

Ayıp oluyor ama Lord'um

Gandalf a o gözle baktığını biliyorum birbirimizi kandırmayalım :)

quote:

quote:

Ayıp oluyor ama Lord'um

Gandalf a o gözle baktığını biliyorum birbirimizi kandırmayalım :)

Alıntıları Göster
    Acilen Angband'de toplantı talep ediyorum

• Lord Melkor kullanıcısına yanıt
    Konuş bakalım sen gidersin buralar bana kalır

• Yaşasın kötülük

Yaşasın kötülük

Leave Gandalf to me !
    - Sauron

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eldarion -- 27 Kasım 2014; 16:30:02 >

Orijinalden alıntı: Eldarion

quote:

Yaşasın kötülük

Leave Gandalf to me !
    - Sauron

Alıntıları Göster

İlk filme normal 3D ikinci filme HFR 3D gitmiştim. Bu filme IMAX gitmem gerek.

The purpose of life is to end.

• quote:

Orijinalden alıntı: Haldir of Lorien

quote:

30 saniyelik bir videoda 34. Saniye olmaz.

bravo kanka devam

Alıntıları Göster

Yeni sahneler var

• quote:

Yaşasın kötülük

PinkLord Sauron

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord Melkor -- 27 Kasım 2014; 17:21:47 >

quote:

Yaşasın kötülük

PinkLord Sauron

Alıntıları Göster
    Bize TV spot yok mu?

• 
Sayfa: önceki 113114115116117
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.