Şimdi Ara

The Fantastic Four: First Steps'e dair ilk yorumlar paylaşıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • The Fantastic Four: First Steps'e dair ilk yorumlar paylaşıldı
    Marvel Sinematik Evreni'nni parçası olan ilk Fantastik Dörtlü filmi bu hafta sinemaseverlerle buluşacak. The Fantastic Four: First Steps adını taşıyan film, 25 Temmuz'da gösterime girecek. Filmin çıkmasına daha birkaç gün olsa da ABD'de ilk basın gösterimleri düzenlendi. Böylece filme dair ilk yorumlar da gelmeye başladı. Bugün sosyal medya üzerinden paylaşılmaya başlanan ilk yorumlar genel olarak umut verici.

The Fantastic Four: First Steps Genel Olarak Olumlu Yorumlar Alıyor

İlk olarak Fantastik Dörtlü'nün kendisi, yani Pedro Pascal, Vanessa Kirby, Joseph Quinn ve Ebon Moss-Bachrach'tan oluşan ana ekip neredeyse herkesçe beğenilmiş görünüyor. Ekibin kendi arasındaki uyumun gayet yerinde olduğu söyleniyor ki bir Fantastik Dörtlü filmi için bu oldukça önemli. Diğer yandan filmin asıl kötüsü olan Galactus da izleyicileri etkilemiş görünüyor.

Filme dair övgüyle bahsedilen bir diğer konu da filmin retrofuturistik dünyası. Yönetmen Matt Shakman'ın alternatif bir evrende geçen bu hikâyenin etrafına son derece tutarlı ve ilgi çekici bir dünya kurmayı başardığı söyleniyor.

Ayrıca Bkz.Marvel Sinematik Evreni, Avengers: Secret Wars ile birlikte yeni bir döneme girecek

The Fantastic Four: First Steps'e dair olumsuz yorumların odağında ise filmin ikinci perdesi, yani orta kısmı bulunuyor. İlk perdede ilgi çekici bir dünya inşa eden filmin ikinci perdede biraz ivme kaybetttiği ve hatta yer yer sıkıcılaştığı söyleniyor. Ancak filmin üçüncü perdede aksiyonun dozunu arttırarak bunu telafi ettiği ve genel olarak başarılı olduğu belirtiliyor.

Elbette özellikle Marvel filmlerinde bu tarz ilk yorumlara temkinli yaklaşmak gerekiyor. Çünkü Marvel'ın ilk gösterimlere sadece filmlerini seven eleştirmenleri ve influencer'ları çağırdığı bilinen bir şey. Bu yüzden sonraki günlerde gelen yorumlar bunlardan biraz daha ölçülü olabilir. Yine de önceki Marvel filmleriyle kıyasladığımızda, The Fantastic Four: First Steps'e dair daha olumlu bir hava olduğunu söyleyebiliriz.

Kaynak:https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news/marvel-fantastic-four-first-steps-reviews-first-reactions-b2792649.html

• Kıyafetler herşeyi anlatıyor.

• joven kullanıcısına yanıt
    en azından gerçek kıyafet. bilgisayar modeli değil. pek sırıtıyordu öyle

• Bir gün koca yürekli biri çıkıp şu süper kahraman saçmalığına son verip gerçek kahramanlar üzerine filmler yapsa. ( Doktor , öğretmen, polis, işci, anne , baba, vb. Yani yurdum insanları) . Amerikan probagandası yapan filmlerden gına geldi. Unutmayın korkulan şey sizin birşey yapmanız değil, yapabileceğiniz düşüncesine sahip olmanızdır. Dünyayı boş Amerikan kültürü, silahı yada siyaseti kurtarmayacak.

• Alternatif evren adı altında her şeyin içerisinden gecebileceklerine dair bir algı oluşturdular. Filmi izlemedim. Evrenin neresinde bulunuyor, tarih ne, büyük resimde bir yeri var mı hiç bilmiyorum ki uzun zamandir da Marvel filmlerini ve dizilerini takip edemedim. Ancak Fantastik Dörtlü gerek ozellikle Reed in akıl hocalığı olsun, çeşitli galaktik ya da onemli tehditlerde çözüm bulucu olmaları olsun önemli ve değerli karakterlerdi. Hem bu kadar geç bir noktaya birakilmalari hem de anladığım kadarıyla kıytırık ve yapmış olmak için yapılmış bir filmle ele alınmaları Marvel evreni adına kötü olmuş diye dusunuyorum. Yapim surecleri nasil denk geldi tarihsel olarak bilmiyorum ama icimden bir ses diyor ki bu 60 lar temasini da muhtemelen Fallout un dizisinin tutulmasindan araklamislardir ama kanitlayamam. Surekli bir guvenli oynama, tutani susleyip getirme, aman acik dunya derken icine etttiler her seyin. Film dunyasiyla ilgili degil ama Cory Barlog bir GDC konuşmasında God of War 2019 un yapımı için izin alabilmek adıma açık dünya olacak falan gibi klişeleri kullanmak zorunda kaldım diyor. God of War bahsettiği seri. Hiç oynamamış biri olarak tukurseler bende dahil yine alırdık. Suna getirmeye çalışıyorum koskoca Sony nin bile kendi markası hakkında etkileri yönünde gram fikri yok aslında. Bu insanların onayladığı filmleri dizileri izliyor oyunları oynuyoruz işte. Durum bu. Ha birde cizgi romanla birebir olsuncu bir insan da değilimdir ha yanlış anlaşılmasın. Ama keşke biraz daha hissiyata, evrenin kendi içerisindeki değerlere dikkat etseler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.