Şimdi Ara

The Elder Scrolls IV: Oblivion (2006) [ANA KONU] (109. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.581
Cevap
8
Favori
282.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 107108109110111
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: oronar

Çalmak çok kolay eğer yeteneğin thiefse zaten sen hırsızın alasısın demektirbak benim okçu karakterim vardı thief imperial şehrindeki bütün dükkanları soydum.Ayrıca yetmedi guradların ceplerindekilerini bile aldım.
    Diyelimki bir guard yolda yürüyor gece veya gündüz farketmez arkasına geçip eğileceksin eğer sneak skillin journeyman ise botlar sorun olmaz ama değil ise botlarını çıkarman gerekir ayrıca ortada çıkan göz parlamaması gerekiyor yani biri seni gömiyecek sonra F5 le quicksave yap adamın arkasından yürü göz parlamadığı bir anda iyice yaklaş kırmızı el çıktığı zaman spaceye bas ve soy, thiefler genelde yakalanmıyor yakalanırsan load yap yine soy ağarşeyleri alırsan daha çok çakıyolar.ona göre dikkat et mesela 30 gümüş ok var alırsan çakıyo 25ini alıcaksın çakmıyor ozaman Ev soyacaksan thief gulide girmen lazım ev soymak zaten çok kolay kapıda eğiliceksin bütün herşeyi ağilerek alıcaksan ayağı kalkarsan gurad gelir ona göre dikkat
    Thief gulid için bi guarda vur sora hapse git ordan lockpick veriyo 1 tane sana onu kullnark eşyalarını al eşyalarını aldığın kasanın yanında bekle T ye basıp bekle 3-4 saat yada bilmiyorum ne kadar beklediğini bi kadın gelip sana bir kağıt vericek orda thief gulide adım atmış oluyorsun Yanlız bütün bu işleri eğilerrek yapki yakalanma Bi guardı soyduktan sora onla kalkıp konuş gayet normal şekilde cevap verecektir senden para filan istemeyecek kolay gelsin

Bir başka yolu da duvarlarda arananlar(Gray Fox) kağıdına baktıktan sonra para isteyen bir dilenciyle arayı iyi tutup gray foxu sormak ve onunla iş yapacağını söylemek. Böylece sana buluşma yerini ve saatini(midnight) söylüyor, gece yarısı buluşma yerine gidince ilk görevi veriyor.

Hırsızlık yaparken gözün parlamaması yetmiyor mu? Bir de botları çıkartırsak anlaşılma şansımızı azaltmış mı oluyoruz ben anlayamadım. Tamam botlar etki ediyor ama heavy ise etki ediyor ve etkisi de gözün parlaması şeklinde oluyor sanıyordum ben. Göz parlamazsa ve yetenekler yüksekse büyük oranda anlamaz ama sen gidip de guardın üzerindeki heavy armoru çalmaya kalkarsan hemen yakalanıyorsun tabi

Bu arada eğilmeden zaten hırsızlık yapılmıyor @oronar
  • @feel so bad, hangi skilleri major seçiyorsun? Statslardan Will ve Int'i seçiyorsun değil mi? Bunları da yanıtlarsan sevinirim.

Ben de dün başladım yaklaşık 3 saat felan oynadım.

Race: High Elf

Major Skills: Alteration, Destruction, Alchemy, Heavy Armor, Blade, Athletics, Conjuration

Birthsign: The Mage

Specialization: Magic

Attributes:Willpower,Intelligence(Endurance de olabilir, hatırlamıyorum)

Level kolay atlamıyorum, istediği statsları +5leyip istediğim zaman lvl atlatıyorum. Heavy Armor hemen ölmeyen monsterlar melee savaşa geldiklerinde yardımcı oluyor ama spell efectiveness'i %82'ye kadar çekiyor Genelde iskelet çıkartıp Willpower(Restoration), Intelligence(Mysticism), Endurance(Armorer ve Block) seviyesini +5leyip, yani bu skillerde 10 lvl atlayıp major skilleri kullanıyorum ve 3 statsı da tam ekliyorum(+5).Henüz lvl 6'dayım, lvl atlayıp güçsüz kalmamak için minor skilleri kullanıyorum genelde. Çünkü biz lvl atladıkça düşman da lvl atlıyor ve bizim stats/skill sayımıza göre değil lvlımıza göre güçleniyor. Yani biz lvl 10 isek, onların statsları da lvl 10da ve full artmış şekilde oluyor. Acrobatics'i major seçip ordan oraya atlayıp Power-Level yapmak oyunu kolaylaştırmaktan çok zorlaştırıyor yani.

Ayrıca bir de denediğin ve oyunun sonuna kadar başarılı olduğun assassin class'ı var mı? Ben Dark Elf ile oynuyorum ama yakın savaşçı olduğumdan ve yay hiç kullanmadığımdan kafam biraz karışık. Sneak için agility mi yükselticem, hızlı yürüme/koşma ve acrobatic için speed mi yükselticem, fazla dmg için strength mi , yoksa endurance mi; ayrıca invisibilty için illusion yeteneğimi de yükseltmem gerek, bu da personality'yi etkiliyor ama illusion skillini Novice ya da Journeyman seviyesine getirsem de yine bir problem var, o da Magicka seviyemin düşük olması(Intelligence). Ayrıca Destruction da class skill'im olduğundan ve arada kullandığımdan Willpower'ı da yükseltmem gerekiyor Sanırım yükseltmediğim bir tek Luck var, o da skillerle yükseltilmiyor zaten

Kafam çok karışık, yüzlerce yabancı Faq ve Walkthrough okudum/çevirdim ama tam anlamıyla karakter yapılandırmasını açıklayan bir yazıya rastlamadım. Assassin ile oyunu bitiren arkadaşlar yardım ederse sevinirim

Ayrıca bir de, bana alchemy ile silahlarımıza nasıl poison eklediğimizi açıklar mısınız?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dave Mustaine

@Demran, sanırım yanlış anladın. Oyun ortalama 200 ile 370 saat arası sürüyor bütün görevler yapılırsa. Sen de 5 farklı karakterle bitirdiğinden bahsetmişsin. Günde ortalama 10 saat oynasan, aralıksız 100 gün oynayıp bitirmen gerekir ki bu da bana gerçekçi gelmedi. Ben de bunu söyledim. Seni tanımam etmem, yazdığın komikti ona cevap yazdım. Durup dururken niye tartışma arayayım, dengesiz miyim ben. Ama sen böyle hodrimeydan pme gel msne gel diyorsan o da senin kurtlar vadisi kişiliğini gösterir. Bu durumda dengesizliği de bende aramak yanlış olur değil mi kardeşim? Ha diyorsan ki hırsızlık,katillik,büyücülük ve savaşçılık loncalarının görevini tek karakterle yaptım, o zaman birşey diyemem. Ama tüm görevleri 5 farklı karakter türünde de yaptım dersen şaşarım, gerçekten de yaptıysan ne mutlu sana...

Bir kere oyunun tüm görevleri ile birlikte 200-370 saat olduğunu nereden çıkardın onu bilemiyorum ama gayet komik geldi bu 1...
    2. Gidipde Warrior karakterim ile Mage Guild veya Thief's Guild görevlerini yapacak değilim ondan sadece gereken karakterlerle gereken questleri bitirdim tabi kide...
    3.
    quote:

Orjinalden alıntı: Dave Mustaine

Hayatında bir oyuna adayabileceğin 1000 saatin olması çok hoş. Bethesda'ya bu durumu ve adresini belirtip madalyanı bekle derim. Hatta beklerken bi kere daha bitir...

Burada resmen direk olarak bana oyundan alakasız olarak aklınca kafanın ancak alabileceği şekilde laf sokmuşsun bu tamamen özel bir meseledir her ne kadar yanlış hesaplanıp yazılmış olsada ve bu kısaca kaşınmaktır. Ve kişisel tartışmanın ve laf sokmaların yeri burası değil msn veya pmdir. Ben bunu belirttim bunun "Kurtlar Vadisi Kişiliği" ile her ne demekse bir alakası yoktur...

4. İlk başta açtığım Mage karakterimle Thief's Guild ve Katiller Loncası görevleri dışında tüm görevleri yaptım. Fighter's Guild görevleri de dahil olmak üzere ondan sonra açtığım -sırasını tam hatırlamıyorum- knight, thief ve assasin ile kendilerine ait Guild'lerin görevlerini bitirdim ve bu karakterlerle önüme gelen her yan questi yapma gereği duymadım sadece sevdiklerimi ve Mage ile kaçırdığım questler varsa onları yaptım o şekilde bitirdim oyunu bunlarlada. Sonra baya uzun süre geçtikten sonra Oblivion'u özlediğim için Archer karakter açıp yan görevlere önem vermeden fazla o şekilde bitirdim... Daha önceki tartışmalarda bahsedilen oyunun 3 saatte bitirilebildiğini hesaba katarsanız size fazla ve gereksiz konuşmamanızı öneririm. ( Oyunu 3 saatte bitirmem kesinlikle bitirilebilecek olsa bile ama gayette bir karakter açılıp 15-16 saatlik bir oyun süresi ile zevk alarak bu oyun bitirilebilir. Özellikle daha önceden bitirdiyseniz oyunu ve questleri görüp, sevmediklerinizi yapma gereksinimi duymuyorsanız )

Umarım şimdi algılayabilmişsinizdir durumu Dave Mustaine. Eğer anlayamadıysanız bu sefer diğer teklifimi kabul ederek PM'den mesaj atın çünkü her söylediğiniz lafta bana söz hakkı doğuyor ve gereksiz yerlere taşınıyor konu. Banada söz hakkı doğuyor falan demeyin çünkü en başta gereksiz iğnelemeyi yapan sizdiniz... İyi Oyunlar...

Konuya dönersek eğer Mage karakterlerde gerçektende Feel so bad'in dediği gibi Breton+Mundane Ring combosu gerçekten çok güzel oluyor birde defansif büyülerle birlikte yenilmez olunabiliyor. Ama ben 44. Leveldayken ve daha sonralarında Mage'imle etrafımda ki bana saldıran yaratıklar aşırı derecede hızlı hareket ettiklerinden onlara nişan almak gerçekten çok ama çok zor oluyordu. Birde üzerine yakınlarda eğer bizim tarafımızdan biri varsa ve yanlış isabet edersek save/load olayları rahatsız edici boyutlara erişiyordu. Bu arada official bir mod var CragSpire mıydı tam olarak hatırlamıyorum ismini Bruma'nın doğusunda eski bir akrabamızdan bize kalan bir büyücü kulesi var. Bu modu denemenizi tavsiye ederim gerçekten güzel yapmışlar...

Eğer assasin/thief tarzı bir karakter oynatıyorsanızda bir korsan gemisi bulup onarıyorsunuz ve tayfalar alıyorsunuz buda gayet eğlenceli bir mod...
  • quote:

Orjinalden alıntı: feel so bad

İşte öyle hızlı hareket edenlerin işini büyü değil yakın dövüşle bitireceksin. Nasıl olsa bir süre sonra yakın dövüşe girmeye mucbur kalacaklar.

O zaman da Touch,non-range büyülerini yapacağız

Üst seviye üçbeş büyünün magicka gereksinimine bakıyorum da, pek de nuke yapılacak kadar magicka'ya sahip olamayacağız gibime geliyor. En iyisi saf büyücüyü de savaş konusunda güçlendirmek, Bretonların Str'leri zaten azımsanacak kadar değil. Ayrıca High Elf seçme sebebim de +50 magicka idi, oyunun ilerki seviyelerini düşünmedim. Bir de;
    "Spell Efectiveness'in 82'ye düşmesi senin giydiğin zırh türünde yeteneksiz olmanla ilgili. Mesela heavy armor giyiyorsan ve heavy armor skill'in düşükse Spell Efectiveness düşük olur. "

Bu cümlelerinde bir yanlışlık var gibime geldi. Giydiğim zırh türünde yeteneksiz olmam spell effectiveness'i yükseltmez mi? heavy armor skill düşükse dolayısıyla spell efectiveness de düşük olmalı değil mi?

Ayrıca bir de, sizin yazılarınızdan anladığım kadarıyla siz genel anlamda oyunu güçleri fulleyip oynamak taraftarısınız, yenilmezlik, güç vs arıyorsunuz. Ben oyunlara frp gözüyle baktığımdan açıkları da olsa farklı karakterler deniyorum. Mesela mage olarak oynuyorsak minimum seviyede str agility endurance arıyorum karakterlerde. Aslında öyle de olması gerekmez mi? Yoksa ne gerek var 10 tane race koyulmasına, değil mi? Yani yapıldıktan sonra Breton'dan okçu da yapılır Nord/Redguard'dan büyücü de... Assassin olarak Dark Elf seçme sebebim de bu idi, genede frp/rpg dünyasında da suikasçiliğe, karanlığa yatkın olmaları.Yoksa Redguard olup Melee Damage ile adamları harcamayı, adrenaline rush ile de güçlerimi katlamayı ben de biliyorum...

Eğer İngilizcemiz orta karar ise şu yazıyı aynen aktarmak istiyorum, benim bahsettiğim konu şu:

The pre-generated classes in Oblivion all leave a little to be desired. Once
    you've gotten a feel for the game, you may wish to create your own class. This
    is best done beforehand on paper, since the order in which you set up the
    class in the game is not the most efficient.

There are essentially three philosophies for building a character:

* Role-player: this player creates a person in their imagination and builds
    the in-game character to match that person's background, abilities, etc.

* Power-gamer: this player is all about the numbers and maximizing the power
    of the PC. Race, gender, class & skills are all designed to squeeze as much
    out of the system as possible.

* Balanced: this player is a mix of the other two types. Some attention is
    given to what type of person the PC is; but, the balanced player also wants
    to make sure the character isn't gimped, so will do some number crunching.

Players can be quite passionate about their preferred method of gameplay and
    character building. Don't let anyone dissuade you from following your
    preferred path! There's no "right" way to build a character.

Bir de belki de oyuna sadece görünüşleri ya da isimleri yüzünden ırk seçip onunla olması gereken zor meslekler seçip gereksiz yere kasılanlar vardır diye ırkların başlangıç statslarını, ek olarak aldıkları skill puanlarını, özel yeteneklerini(Eye of Fear, Voice of Emperor gibi) buraya yazayım:

Argonian
    +------------------------------+
    | | Male | Female |
    |--------------+------+--------|
    | Strength | 40 | 40 |
    | Intelligence | 40 | 50 |
    | Willpower | 30 | 40 |
    | Agility | 50 | 40 |
    | Speed | 50 | 40 |
    | Endurance | 30 | 30 |
    | Personality | 30 | 30 |
    | Luck | 50 | 50 |
    Bonuses: Alchemy +5, Athletics +10, Blade +5, Hand To Hand +5,
    Illusion +5, Mysticism +5, Security +10
    Special: Resist Disease, magnitude 75, constant effect
    Immune to Poison, magnitude 100, constant effect
    Can breathe underwater

Breton
    | | Male | Female |
    | Strength | 40 | 30 |
    | Intelligence | 50 | 50 |
    | Willpower | 50 | 50 |
    | Agility | 30 | 30 |
    | Speed | 30 | 40 |
    | Endurance | 30 | 30 |
    | Personality | 40 | 40 |
    | Luck | 50 | 50 |
    Bonuses: Alchemy +5, Alteration +5, Conjuration +10, Illusion +5,
    Mysticism +10, Restoration +10
    Special: Fortified Magicka, +50 max Magicka, constant effect
    Dragon Skin, 50 magnitude shield, 60 sec duration
    Resist Magicka, magnitude 50, constant effect

Dark Elf
    | | Male | Female |
    | Strength | 40 | 40 |
    | Intelligence | 40 | 40 |
    | Willpower | 30 | 30 |
    | Agility | 40 | 40 |
    | Speed | 50 | 50 |
    | Endurance | 40 | 30 |
    | Personality | 30 | 40 |
    | Luck | 50 | 50 |
    Bonuses: Athletics +5, Blade +10, Blunt +5, Destruction +10,
    Light Armor +5, Marksman +5, Mysticism +5
    Special: Ancestor Guardian, summons a Ghost, 60 sec duration
    Resist Fire, magnitude 75, constant effect

High Elf
    | | Male | Female |
    | Strength | 30 | 30 |
    | Intelligence | 50 | 50 |
    | Willpower | 40 | 40 |
    | Agility | 40 | 40 |
    | Speed | 30 | 40 |
    | Endurance | 40 | 30 |
    | Luck | 50 | 50 |
    Bonuses: Alchemy +5, Alteration +10, Conjuration +5, Destruction +10,
    Illusion +5, Myticism +10
    Special: Weakness to Fire, Frost & Shock, magnitude 25, constant effect
    Resist Disease, magnitude 75, constant effect
    Fortified Magicka, +100 max Magicka, constant effect

Imperial
    | | Male | Female |
    | Strength | 40 | 40 |
    | Willpower | 30 | 40 |
    | Agility | 30 | 30 |
    | Speed | 40 | 30 |
    | Endurance | 40 | 40 |
    | Personality | 50 | 50 |
    | Luck | 50 | 50 |
    Bonuses: Blade +5, Blunt +5, Hand To Hand +5, Heavy Armor +10,
    Mercantile +10, Speechcraft +10
    Special: Star of the West, absorb Fatigue, magnitude 100
    Voice of the Emporer, +30 to target's Disposition, 30 sec duration

Khajiit
    | | Male | Female |
    | Strength | 40 | 30 |
    | Willpower | 30 | 30 |
    | Agility | 50 | 50 |
    | Speed | 40 | 40 |
    | Endurance | 30 | 40 |
    | Luck | 50 | 50 |
    Bonuses: Acrobatics +10, Athletics +5, Blade +5, Hand To Hand +10,
    Light Armor +5, Security +5, Sneak +5
    Special: Eye of Fear, Demoralize up to level 25, 30 sec duration
    Eye of the Night, Night Eye, duraction 30 sec, unlimited use

Nord
    | | Male | Female |
    | Strength | 50 | 50 |
    | Intelligence | 30 | 30 |
    | Willpower | 30 | 40 |
    | Agility | 40 | 40 |
    | Speed | 40 | 40 |
    | Endurance | 50 | 40 |
    | Personality | 30 | 30 |
    | Luck | 50 | 50 |
    Bonuses: Armorer +5, Blade +10, Block +5, Blunt +10, Heavy Armor +10,
    Restoration +5
    Special: Nordic Frost, touch attack, 50 frost damage
    Woad, Shield, magnitude 30, 60 sec duration
    Resist Frost, magnitude 50, constant effect

Orc
    | | Male | Female |
    | Strength | 45 | 45 |
    | Intelligence | 30 | 40 |
    | Willpower | 50 | 45 |
    | Agility | 35 | 35 |
    | Speed | 30 | 30 |
    | Endurance | 50 | 50 |
    | Personality | 30 | 25 |
    | Luck | 50 | 50 |
    Bonuses: Armorer +10, Block +10, Blunt +10, Hand To Hand +5,
    Heavy Armor +10
    Special: Berserk--Health +20, Fatigue +200, STR +50, AGL -100, 60 sec dur
    Resist Magicka, magnitude 25, constant effect

Redguard
    | | Male | Female |
    | Strength | 50 | 40 |
    | Intelligence | 30 | 30 |
    | Willpower | 30 | 30 |
    | Agility | 40 | 40 |
    | Speed | 40 | 40 |
    | Endurance | 50 | 50 |
    | Luck | 50 | 50 |
    Bonuses: Athletics +10, Blade +10, Blunt +10, Light Armor +5,
    Heavy Armor +5, Mercantile +5
    Special: Adrenaline Rush, +50 to STR, SPD, AGL & END, +25 Health, 60s dur
    Resist Poison, magnitude 75, constant effect

Wood Elf
    | | Male | Female |
    | Strength | 30 | 30 |
    | Willpower | 30 | 30 |
    | Agility | 50 | 50 |
    | Speed | 50 | 50 |
    | Endurance | 40 | 30 |
    | Luck | 50 | 50 |
    Bonuses: Acrobatics +5, Alchemy +10, Alteration +5, Light Armor +5,
    Marksman +10, Sneak +10
    Special: Beast Tongue, Command Creature, up to level 5, 60 sec duration

Valla biraz dağınık oldu, forumun fontlarında Lucida Console olmadığından tam oturmadı ama bu saatte gözüm almadı düzenlemeyi, anlaşılmayan bir yer olduğunda sorabilirsiniz.
  • Selam arkadaşlar foruma daha yeni üye oldum oblivion hakkında gerçekten herşeyi tartışıyorsunuz insanları bilgilendiriyorsunuz ne güzel.Bayağı bi sayfa okudum ama benim takıldığım bölümlerde bi yazı bulamadım yada atladım.3 tane bölümde takıldım işin içinden çıkamıyorum bug mu anlayamadım.
    1.vampire hunter bölümü bu bölümde kont konuştuktan sonra vampirlerin olduğu mağara gittim orayı dağıttım ondan sonra dışarı çıktım bi süre sonra bizim diğer vampir hunterlar geldi içerde ki bi tane vampiri öldürdüler bundan sonra oyun kilitlendi daha hiç bi şey olmuyor vampir avcılarıyla konuşuyorum bi şey anlatmıyorlar anlayamadım gitti ne yapacağımı bulamadım bi daha mağaraya gidiyorum mağara boş.Şaşırdım kaldım.
    2.ise Gray fox Arrow Extraction diye bi bölüm kale de bi gizli geçit buldum içeri girdim orayı dağıttıktan sonra bi kapı buldum need key diyor ordan ilerlemem gerekiyor ama içeri key istediği için bulamıyorum mağarayı didik didik ettim ama bulamadım yada gözümden kaçtı öldürdüğüm insanların inventorylerini karıştırdım ama ordada yok.kaldım öyle ordada.
    3.zero invisibilty bu bölümde bi yere git dedi kale gibi yıkılmış bi kale ama orda hiç bi şey yok istediği yerde görünmezlek büyüsü yaptım ama quest update dedi ama haritada aynı yerde aynı şekil gösteriyor bi daha görünmezlik büyüsü yapıyorum ama olmuyor bu seferde.Bu bölümleri bilen geçen yapan biri varsa anlatırsa çok sevinirim.Çok teşekkürler.
  • cok tesekkürler feel so bad vampir avcıları bölümü iyicene sinirimi bozmustu saol

bu Gray Fox bölümünü sana biraz daha acıklamaya calisayim olmadi save yollarımm.
    İlk önce amusei diye biri yanıma geldi sonra Malintus Ancrus chrol da biri ile konustum.Sonra kalede hangi kalede hatırlamıyorum Fathis Chamber geldim orda gizli bi gecit vardı.Orda öldürdügüm kisilerde conjurer,bide bu dremora öldürdükten sonra bi kapıya geldim haritada bu kapı gecmem gerektigi gözüküyor yesil cünkü ilersinde tıkandım kaldım.Questin tam adıda bu Arrow of Extrication.Eger hatırlıyamadıysan hala gece rapide upload eder yollarom eger istersen.Şimdiden saol...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fifteenseven -- 4 Ocak 2007; 1:08:32 >
  • arkadaşlar ben bu oyunu yeni aldım kurdum ama dili rusça bunu nasıl ingilizce yapabiliriz hiçbirşey anlaşılmıyor :( ayrıca oyunu biraz kurcalayıp açtım bir şekilde nasıl olduğunu bende bilmiyorum :) ama oyun sadece beyaz ekrandan ibaret bu neden kaynaklanıyor olabilir pentium 4 3,2 1 gb ram ati 9250 ekran kartım var şimdiden yarım için teşekkürler
  • @feel so bad, farklı şeyler söylemiş olabilirim, rahat ettiğiniz assassin classını sordum, çünkü ben dark elf'de rahat edemiyordum. Sorun benim karakterin race'de mi yoksa benim oynama stilimde mi onu öğrenmek istiyordum, sen niye bu kadar garipsedin ki bunu... Birinde kendi oyunumdan diğerinde de sizin oyununuzdaki karakteri öğrenmek için bahsettim. Bunda nerede çelişki var anlayamadım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicholai Hel -- 4 Ocak 2007; 17:07:37 >
  • Bu tamamen senin Assasin'i ne tarzda oynadığına bağlı RP ağırlıklı mı oynuyorsun yoksa Balanced mı ben genel olarak uzun bir FRP geçmişim olmasına ramen Oblivion içinde dengeli bir oyun sergiledim. Dark Elf Assasin yapmıştım ben ama Sneak ve Security de ki başarıları göz önüne alınırsa Wood Elf yada Khajitde seçilebilir Assasin olarak... Direk olarak Endurance kasmadım Power Play olmasın diye ama 2 LEveldan 1 inde yada zorlandığım bölümler baş gösterdiğinde 3 Levelda 2 kere falan Endurance'a verdim fazla zorlanmadığımı söyliyebilirim orta zorlukta ama çok daha kolay bitirdiğim karakterlerde olmadı değil. Ama tabi ki Assasin zaten özel bir sınıftır daha çok RP yapmayı sevenlerin seçebileceği bir karakter bu açıdan bakılırsa Balanced olarak bir Assasin oynamak gayet zevkliydi. Ama direk olarak sadece Agility Speed ve Strength kasılacak olursa endurance'a willpower a az önem verilirse eninde sonunda en kolay zorluk seviyesine inmek gerekecektir diye düşünüyorum...

Kolay Gelsin İyi Oyunlar...
  • Arkadaslar takildigim yerler var. En iyi oblivioncular da burada anlasilan, Hadi yardimlarinizi esirgemeyin:D

ilk olarak sarapci abla benden nadide bi sarabi bulmami istedi... Nerde bulabilirim?

Beni arenaya ve dovus klubune almıyolar:D Hadi dovus klubune her onumuze geleni oldurduk,kotu unumuz var diye almiyolar.Ama arenaya girmem lazim:D elemanin dedigi dandik zirhi giyip istedigi saatlerde gidiyorum. Adam arenaya katilmak isteyince kafayi mi siyirdin diye şutluyor beni:D

Bi de bu akaviri amcanin gunlugu var:D kralicenin dedigi yere gittim,Bi sonraki istikamet icin gunluge bak diyo.. okudum okudum bi cikar yol bulamadim:D

Arkadaslar ayrica cyrodil brandy,undeed creature,blacksoul game bulmam gerekli

Donmuş şovalyenin oldugu maharaya girdim. Buldum donmuş elemani,Ne yapacagim hakkinda bisi yazmamis...

mages guilte katildim Benden eleman bednen buyu iyi icin sopa bulmam gerektigini soyledi.. Magarada bizim guilttekilerin olulerini bulunca gozum karardi.. Onume geleni temizledim:D Ama hala bi dadnik sopa bulamadim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tahir40 -- 6 Ocak 2007; 13:18:08 >
  • 1.2.3.4.5.7 yi hallettim:D 6 da tolumak ve seyleri derken? orada sadece kocaman bi buz kutlesine hapsolmus biri ve frost devi vardi. Bu arada bi frost devi bi de hayalet oldurdum ama baska da bisi goremedim etrafta...

Bu arada Vahtacen's secreet gorevinde takildim.... odaya girdim ve asagidaki sayfada yazdigi gibi sirasiyla sandiktan carptigim buyuleri tabletlere yaptim ama hic bisi olmadi... Aciklamada yanlis buyu yaparsaniz taslar size ates eder diyor.. ama ne taslar bana saldirdi ne de bi aktivite var odada:D

http://www.uesp.net/wiki/Oblivion:Vahtacen%27s_Secret

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tahir40 -- 6 Ocak 2007; 19:03:12 >
  • quote:

6'yı da söyleyeyim hemen, mağranın sonunda üzeri buz kaplı bir alana çıkıyorsun. O alanın üzerinde beyaz, taş gibi şeyler var. Onları toplamalısın. Vahtacen's Secret görevini ben de yapamamıştım hileyle geçtim. Bu arada yardımcı olabildiğime sevindim. ;)

Sagolasin. Zaten bu oyunun ustadi sensin anlasilan. Ben magraya gidiyorum tekrar. Sen de bulabilirsen su hileyi yazarsin yoksa benim mages guilt gunlerim burada biter:D

edit: magaradan ciktim, gorev tamam:D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tahir40 -- 6 Ocak 2007; 23:24:06 >
  • feel so bad yardımların için saol vampire hunter ve gray fox görevleri tamamdır.Bi zero visibilty kaldı o da adam ortalarda yok bug falan olabilir çünkü kalenin olduğu her yerde aradım adamı ama adam ne mağarada ne çevrede var detect life büyüsüyle epey bi aradım adamı ama adam sırra kadem basmış galiba.Bu arada oyunda görevler azaldığı için mod yüklüyüyeyim dedim senin bu martingens monster mod yüklüyeyip heyyecan gelsin biraz dedim ama indirdiğim dosyayı datanının içine attım oyuna başladım data files içinde de seçiyorum 3 tane çıkıyor 3 de seçiyorum başlıyor windowsa atıyor kaldım öyle ben 1.1.final.exe kullanıyorum bu yüzden mi atıyor anlamadım.Link falan biliyorsan o linkden çekeyim çünkü bazı yerlerde 4.mb bazı yerlerde 80 mb karıştı bayağı bi mevzu.
  • Sagolasin feel so bad kardes.o gorev de tamam.Simdi 600altinlik malzeme calmam lazim Sirf guilt icin:D Bu arada Arenadaki eleman Arenaya katilmak isteyince 'Hem kumar oynayip hem de arenada dovusemeyecegimi soyluyo. Hala almadi beni:D

@Fifteenseven, Bu sitenin cok faydasini gordum ingilizcen varsa detaylar guzel.
  • quote:

Tahir/ Valla Arena'ya kötü ünün yüksek diye almıyorlar herhalde. Oblivion Gate falan kapat ününü yükselt biraz. :D

Yok keske o kadar kolay olsa... Benim arkadasa birakmistim O da gitmis 200 kadar eleman oldurmus zevkine:p psiko iste:D kotu un 266 oldu... 200K altin odedim omur boyu mapus yatmayalim diye:P Bu arada oblivion kapisi kalmadi.. Martinle bitirdim olayi... Benim kademe de 35 oldu.. oyunu gorev birakmamak icin oynuyorum. Arenadaki Amca aynen soylediyor...(Not:Kimse uzerine bahis falan oynamadim Sanirim bizim kanki bahis sandiginin basindaki adami bile oldurmus:))

Bu arada bu umbra en cok kac oluyo... paso gidiyo var mi bunun bi sonu:p ve bu zirhlarin en iyileri(modsuz hilesiz) hangileri...

Bu da meshuur Kotu sohretim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tahir40 -- 8 Ocak 2007; 23:29:32 >
  • Arkadaşlar statlarım olması gerekenden az gözüküyor. Yüksek olanlar f1 ekranında yeşil, normaller mavi, az olanlar ise kırmızı çıkıyor... Speed, willpower vb. gibi bazı statlarım düşmüş. bunları nasıl düzelteceğiz?
  • quote:

Ya hastalık kapmışsın ya da stat'larını düşüren bir zehir yemişsin. Zehirlendiysen ya kendi Restore Willpower/Speed veya hangi stat'ların düşmüşse onu düzelten büyüleri yapacaksın ya da Mages Guild'den stat'ları düzelten büyüler alacaksın. Hastalık kaptıysan da kiliseye gidip kutsanman ya da Cure Dieseas iksiri içmen gerekiyor.

kiliseye gittiğimde kutsamıyor elemanlar beni. Seni günahkar defol git falan oluyor... Bu nedendir acaba?...
  • quote:

Orjinalden alıntı: pullsarr

quote:

Ya hastalık kapmışsın ya da stat'larını düşüren bir zehir yemişsin. Zehirlendiysen ya kendi Restore Willpower/Speed veya hangi stat'ların düşmüşse onu düzelten büyüleri yapacaksın ya da Mages Guild'den stat'ları düzelten büyüler alacaksın. Hastalık kaptıysan da kiliseye gidip kutsanman ya da Cure Dieseas iksiri içmen gerekiyor.

kiliseye gittiğimde kutsamıyor elemanlar beni. Seni günahkar defol git falan oluyor... Bu nedendir acaba?...

Hoca elemanlarin seni kutsamasi gerekmiyor. Sen klisede buyuk yuvarlak ortasi delik bi taş goreceksin... yanina yanas 'E' ye bas

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tahir40 -- 9 Ocak 2007; 12:21:23 >
  • quote:

Eğer kötü ünün (Infamy) ününden (Fame) yüksekse kutsanamazsın. Ayrıca kilisede kutsanmak için E'ye değil oyunun kendi ayarlarında oynuyorsanız Space'e basacaksınız.

Sağol... fame daha yüksek ama yabancı sitelerden birinfr bounty'n olmayacak yazıyordu sanırım ondan... Akşam bir deneyelim..
  • yeni geldim, ondan soruları yanıtsız bıraktım, özellikle pm'dekileri. Kusura bakmayın final telaşı işte

tahir40, sağdaki kapıdan git ve dövüşü izle. Kazan ya da kaybet farketmez dövüş bitsin, sonra arena girişinde görev veren adamla konuş, görev verecektir.

Hırsızlık ve katillik yaptıysanız kutsanmazsınız. Ayrıca aranıyorsanız yine aynı şekilde, kutsanmazsınız. Ayrıca hemophilia'nın tedavisi sadece kutsanmayla olmuyor. Ve görevleri bitirmiş arkadaşa vampir olmasını öneririm. İstersen affected yazısı çıkınca birşey yapmadan 3 gün geçir ve uyu, rüyadan sonra rengin beyaza dönmüş ve gözlerin kızarmış olacaktır; istersen de dark brotherhood görevlerini yaparken bir yerde basement'taki vampir sana vampirlik önerecektir, öyle de vampir olabilirsin. Vampirliğin birçok avantajı ve dezavantajı var. Yine de deneyin derim, iyi havaya sokuyor. Kendinizi vampir gibi hissediyorsunuz

Arena görevleri Gray Prince ölünce bitiyor, sonra oradaki kadın para için haftada bir dövüş düzenliyor...
  • 
Sayfa: önceki 107108109110111
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.