Şimdi Ara

The Bourne Ultimatum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
71
Cevap
0
Favori
1.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

**************SPOİLER*************************
    Harika harika harika...
    Başlangıç dan bitiş anına dek herşey çok güzel bazı yerler mükemmel.Meşhur jenerik müziği ile başlayan film müthiş bir son ile bitii. Gönül ister devam etsin (bence biraz açık kapı bırakıldı gibi.) ama etmese de mükemmel bir son !!!
    İlk 2 filmi tekrar eden hiçbir sahne yok , herşey orjinal . Sadece 2.filmdeki araba sahnesi ile 3.filmdekini karşılaştırınca biraz basit kalıyor ama sahnenin bittiği nokta süper olmuş.
    Seri boyunca Bourne sayesinde kendimizi oradan oraya attık resmen ,bir arada bir burada dünyayı dolaştık , bir İstanbul'a gelmedi Bourne !! Oraya da beklerim
    Film başında İstasyon bölümünde ağzım açık kaldı resmen yaa ne mübarek adam şu Bourne her yeri en ince noktasına dek biliyor sonra kameraların baktığı yönleri de biliyor.Yahu ben kameraları ara ara ancak bulurdum adam şıp diye buluveriyor :blink: :D Ama hiç beklemediğim şekilde Ross 'un ölümü ile bitti.Zaten adamın işi Bourne dan zordu oraya git burada bekle
    Sonra Fas'a geçtik orası da mükemmeldi.Burada çatıda marifetlerini sergiledi Bourne , adam 4-5 dk öncesini hesaplıyor yaaa !!! Bu bölüm de ansiklopedi 'nin faydasını öğrenmiş oldum Demek atmamak lazım :DD
    Film aksiyon 'un tüm örneklerini sergiliyor ama öyle kesinlikle boş aksiyon değil. Film boyunca bulmaca çözüyormuş gibi oluyorsunuz hep teoriler üretiyorsunuz kendi kendize.Olayları çözmeye çalışıyorsunuz (En azından ben öyle yaptım. ) Ama yine karışık gelen yerler var şu CIA meselesi mesela.
    CIA başkanının gıcık olduğu zaten belli olmuştu ama ilk 2 filmdekiler nereye gitti ?Zaten bir bilinmeyen de o yani her bölümde farklı bir başkan & müdür çıktı ? Öldürülen adam hariç. Pam 'i çok takdir ettim doğrusu.
    Nicky & Bourne olayı çok güzel bağlandı ve sonuçlandı.2.filmden beri acaba bunların bağlantısı varmı diyordum kendime. Zaten bütün olaylar çok iyi bağlanmış , flashback'ler mükemmel Bourne 'nun ne zaman getirildiği vs . Bir de 1.filmde biraz gösterilen gemiye binmeden önceki sahnelerini de tam olarak açıklığa kavuştursalardı daha iyi olurdu.Ama yine de fazla bir karışıklık yok orada. Bourne kızları gördü ve adamı öldürmekten vazgeçti denize atıldı , durum belli aslında.
    Gelelim son anlara ; beni asıl etkileyen son 10 dk'sı oldu. Bourne'un hatırlaması ve tam bu sırada duygusal hava yaratılması böyle bitecek acaba derken tam o sırada tekrar başlayan heyecan !! o arada zaten afalladım ben.Ve çatıdan düşüş ... Orada ölmediği belli idi sadece bayılmıştı . Ee o da doğal zaten o kadar yüksekten.. Ve son kareler ; Nicky'nin TV de haberleri seyretmesi ve spiker'in ceset bulunamadı dediği andaki tebessüm'ü ... Tek kelime ile mükemmel di.. Hele o anda başlayan şarkı da tam uymuştu.
    DVD sinin şimdi den dört gözle bekliyorum ,zaten şimdi Dıvx olarak indirmeye başladım bile , en çok merak ettiğim ; bakalım Dammon nerelerde dublör kullanmış ? DVD de göreceğim..
    Paul ve Dammon için birşey yazmadım çünkü gerek bile yok yani.
    Son olarak büyük üçleme bitti ! Bir daha böyle her izleyişte bana ilk defa izliyormuş izlenimi verecek bir üçleme gelir mi ? Hiç sanmam.
    Ama devam etsin mi diye sorarsınız tabi ki etsin efendim etsin ...Ama yine aynı ekip ile olmak şartı ile Zaten şartlar uygun olursa devamı gelebilrmiş.

10/10..

• Konusu çok önceden açılmıştı sanırım ama iyi olmuş yine açılması.

Filmi birkaç gün önce izledim kesinlikle 10 üzerinden 10 veriyorum.Devamı gelmeyeceği için de şu ana kadar ki en iyi serilerden diyebilirim.Bu son filmle birlikte birçok üçlemeyi geride bıraktı bana göre...

Düzeltme:"iyi"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mens Rea -- 17 Ekim 2007; 3:03:44 >
  • Evet bi konusu vardı bu muhteşem filmin...zaten filmin normalde ağustosta Türkiye de gösterime girmesi lazımdı ama ertelendi...Hal böyle oluncada çoğunluk indirdi ve izledi çoktan...ben indirdim 2 ay önce ama özellikle izlemedim çünkü efsane serinin son bölümünü mutlaka sinemada izlemem lazımdı...

10/10 luk bir film...
  • Daha önceden açıldığını bilmiyordum ama sorun yoksa tamam
    Ağustos da değil de Eylül ün 7 sinde girecekti ama ertelendi ne yazıkki
  • harika bir film bu aralar izlediğim film lerin arasında en iyilerden diyebilirim 10 üzerinden 10 verilebilecek bir film
  • bu film matt damon a basamak atlattırdı..Konu orjinal sahneler orjinal oyuncular çok iyi daha ne olsun 10/9
  • daha ilkini izledim bakalım 2 ve 3 nasıl .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ilk ikisi süperdi buda öyle diyorsanız , o zaman bu akşam gidiyorum
  • ben dün gittim hakikaten güzeldi..hele nova jones'u kandırmaca olayı harikaydı..
  • Filmi daha önce DVDscreen de izledim sonra birde sinemada izledim sinemadaki alt yazılar DVDscrenn den çok farklıydı daha anaşılır kafa karıştırıcı değildi tabi hikaye aynı filme gelince ben tam bir Jason Bourne hayranıyım mükemmel film mükemmel oyunculuk defalarca izleyeceğim bir film daha doğrusu üçleme.

• divx de izledim 1 1.5 ay oluo serinin en iyi filmiydi bence herkese öneririm
  • 1. ve 2. filmlerin adı ne acaba
  • bourne supremacy Bourne Identity
  • filmin en güzel yanı heyacanın hic düşmemesi ve cok akıcı olması.forever bourne
    10\9.9
  • @eyoruk yorumların çok güzel.

bende çok beğendim.öyle boş sadece hareket olsun diye aksiyon yok.10/9 luk bi film.izlemeyenlere şiddetle tavsiye.böyle aksiyon kolay kolay çekilmiyo artık.
  • Teşekkürler....
    Ve arkadaşlar izleyecek olanlara kesinlikle önerim ; filmi iyi bir sinemada izleyin..(Öyle basit 4-5 ytl lik yerlere değil ) Kıyın paraya gidin değecektir kesin.

Ben aksiyon filmleri seven adam değilim ama bayıldım bu seriye Ama öyle basit yere gidecekseniz hiç gitmeyin yazık olr 4-5 kağıda evde izleyin
  • Robert Ludlum'ın kitabına sadık kalınmamış diye duydum. Ama benimde uzun zamandır beklediğim bir yapım. Diğer 2 seriyide beğenmiştim. Imdb yorumlarına pek güvenmem ama bu film için kötü diyen yok.
  • Film gerçekten son senelerdeki en aklıbaşında senaryosu olan aksiyon filmi...
  • quote:

Orjinalden alıntı: reckLessdark

Robert Ludlum'ın kitabına sadık kalınmamış diye duydum. Ama benimde uzun zamandır beklediğim bir yapım. Diğer 2 seriyide beğenmiştim. Imdb yorumlarına pek güvenmem ama bu film için kötü diyen yok.

Evet farklılıklar var Empire dergisinde okumuştum..Ama çok iyi olmuş yani..
    1.filmden sonra kitabına başlamıştım ama yarıda bırakmıştım Ayrıca Paul Greengars da eğer 4.film çekilecekse önce kitabı okurum sonra aa bu hikayee bitmemiş diye düşünürsem tekrar 4.filmi çekmeye başlarım diye demeç vermiş..
    Eee akıllı adam belli ediyor kendisini

• eğer bu filme gitmeden önce film hakkında hiçbir yorum,bilgi okumamaya çalışmışsanız filmin sonunu izlerken ömrünüzden yıl gitmesi mümkün.şöle ki:(bundan sonrası spoiler,uyarmadı deme)bourne denize atlarken vurulup denize düşüyor,suçlular cezalarını buluyor ama jason hala kıpırdamıyor o an matt damonın bir demeci akla geliyor:'4.film gereksiz' içinden senaristler kesin öldürdüler jasonı diye geçiriyorsun ve kötü oluyorsun üzülüyorsun(bunların hepsi 1,2dk içinde gerçekleşiyor,ama o an bana 1,2 yıl gibi geliyor)film böyle bitecek,bizde salondan boynu bükük çıkacaz derken;haberlerde Jason Bourne'un cesedi üç gündür tüm uğraşlara rağmen bulunamadı cümlesiyle kızın yüzünde hafif bir tebessüm oluşması ve sonunda Jason Bourne'un deli gibi yüzmeye başlaması,anında devreye herzamanki gibi o gaz şarkının girmesiyle (extreme ways) surat aynen şu şekle geliyor bu şekide salondan mutlu mesut çıkıp,gecenin karanlığında kayboluyorsun

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.