Şimdi Ara

TG: N Computing ile 1 PC’i Paylaşın 100 Kişiye Kadar Kullanın!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
2
Favori
5.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Teknoloji Gündemi'nin bu bölümünde Dojop Teknoloji'nin Türkiye temsilciliğini yürüttüğü N Computing ürünleri ile 1 Bilgisayarı 10-50-100 kişiye kadar paylaşmanın yollarını konuşuyor. Paylaşım teknolojilerinin geleceği hakkında bilgiler alıyoruz.

     

     




  • ilk yorum

  • sohbet güzel olmuş ama aklıma takılan sorular var.

    1- konuşma devam ederken geçen videoda desteklenen işletim sistemleri listesinde server 2003 ve 2008 ve başka bi sistemi gördüm.Hangi ev kullanıcısı bu işletim sistemlerini kurar?

    2- windows7 ile çalıştığını varsayarsak bu cihaz net olarak nasıl çalışıyor.yani kullanıcı adımı açıyoruz?kullanıcı açtığımızı varsayarsak aynı anda iki kullanıcı aktif oldu,3. kullanıcı nasıl aktif oluyor nasıl bir lisanslama ile bunları yapıyoruz??

    3-vspace client da nasıl bir lisanslama yapmak zorundayız?

    bu sorulara cevap verebilirseniz sevinirim.

  • Çok güzel ve gerekli bir video olmuş. İZMİR ÇİĞLİ 75.YIL TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ TEKNİK SERVİS öğrencisiyim. Geçen yaz UMEM kursundan gelen gelirle N-Computing L300 modelini; https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2359941646697.2138391.1494974916&type=3 albümdeki lab'ları kurduk. Gelen ekiple beraber çalıştım.Performans olarak gerçekten bütün öğrencilerin ihtiyacını karşılayacak bir teknoloji..

  • 30 adet kurduk üniversiteye ama aynı marka model usb bellek takıldığında ortalık curcuna oluyor, ahmetin diski mehmette, mehmetin diski hasanda görünüyor, yeni firmware ile düzelmesini bekliyoruz 6 aydır ...

  • bilgisayar üstünde yapılacak işlerin sınırlı tutulduğu işyeri okul vb. alanlarda çok yararlı olabilir ancak evde 2 bilgisayar yerine olmaz. bir kişi full hd film izlese ne kadar bant genişliği kullanır kimbilir. ayrıca ethernet desteği 100 mbps mi yoksa 1000 mbps mi bahsedilmemiş

  • pahalı geldi

  • çok kullanışlı bir teknoloji gerçekten,özellikle alt düzey işlem yapan bilgisayarlarları bnununla toplayacaksın enerji tasarrufu iyi olur

  • 30 pc yerine 30 kutu olmuyor neyazıkki
    çünkü zaten monitor klavye fare yerine geçmiyor sadece pc kasası yerine geçiyor pc kasa fiyatıyla karşılaştırınca biraz daha verip pc alabiliyorsak pek anlamı yok çok daha ucuz olmalı.

  • adam 100 dolar diyor sitede en dandik model 120 dolar + kdv

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kumandan

    30 adet kurduk üniversiteye ama aynı marka model usb bellek takıldığında ortalık curcuna oluyor, ahmetin diski mehmette, mehmetin diski hasanda görünüyor, yeni firmware ile düzelmesini bekliyoruz 6 aydır ...


    muhahahhaha tam komedi...

  • Diyelim 1 Kasaya 5 Monitör Bağladım. Bu Cihaz Bağlı Olarak 5 Monitördende Crysis 2 Ye Girsem Kasa Bunu Nasıl Kaldırıcak ? Crysis 2 yi Benim 4 Çekirdekli Canavar Bile Full'de Kasarken Bu Nasıl Olacak. Sonuçta Ev Ortamında Öncelik Herkes İçin Olmasada oyundan Başlar . Ben İşimi Bitiririm Akşam 2 Saat Geçerim Oyuna . Benim Gibi 5 Arkadaşımla Aynı Evde Yaşıyoruz 5imizde O Saatlerde Oyuna Giriyoruz Düşünün Curcunayı Kasa Direk Donar Gibime Geliyor ?

  • Sanırım sen yazılım güncellemelerini takip etmiyorsun.Yada Ncomputing den bahsetmiyorsun.Tek serverde 85-90 öğrencinin çalıştıgı dumulupınar universitesine bakhttp://www.dojop.com/tr/galeri/egitim biz ciddi rahatladık..Su an toplamda 1.000 adetten fazla cihaz bizim anfilerde kullanılıyor.



    quote:

    Orijinalden alıntı: Kumandan



    30 adet kurduk üniversiteye ama aynı marka model usb bellek takıldığında ortalık curcuna oluyor, ahmetin diski mehmette, mehmetin diski hasanda görünüyor, yeni firmware ile düzelmesini bekliyoruz 6 aydır ...





  • facebook, msn takılan aileler için iyi ya da çağrı merkezleri olabilir

  • Konuk kişinin niye bardağı yok

  • Bu teknolojinin mantığı mevcut odanızın hacminden ve bilgisayara olan maliyetten elektrik için olan maliyetten yüksek tasarruf sağlamak üzere kurulmuş.

    Mesela ben bir eğitimciyim. Her sınıfa niye bir bilgisayar ve aynı programlar için lisans parası ödeyeceğime bu sistemi kullanır en az 5 sınıfı belki sınıf başı 50 doları geçmeden ihtiyaçlarımızı giderebiliriz.

    tek bir sınıfı 500-600 dolara bir netbook yerine ki netbookların yavaş performansını beğenmiyoruz ve aynı anda 5 sınıfı hocaların aynı anda kullanmadığını hesaplayarak kullanmayacağımıza göre niye toplamda 5 sınıfa 2500 dolar para verelim. Sistem tasarruf sağlamaya akla uygun geliyor..

    5 yıllık elektrik tüketimi hesaplanırsa sistem hakikatten bedavaya geliyor. Alım maliyeti ile okullara uygun geliyor. Sadece ana bilgisayarınızı yenileyin. tüm clientler güncellenecek anlamına geliyor.

    Ana makineye iyi işlemci 32gb ram yetere 2012 ye göre. En az 10 sınıfa yeter.





  • Dummy terminallerin devri çoğu şey için çoktan geçti. Önemli olan ihtiyaç / maliyet ve getiri. İşe son kullanıcı açısından bakarsanız en yüksek tasarrufun olduğu en az 3 kağıtın döndüğü alan son kullanıcı alanı. Yukarıya doğru gittikçe işler tam tersine dönmeye başlar, işin içine bi sürü "duygusal" faktörler girer.

    Annatırken ederken cihazı ve teknoloji tam bi devrimmiş gibi göstermek yannış.

    Güç tasarrufu açısından süper bi çözümmüş gibi bahsetmek yannış.

    Amaç burada pazarlamak mı tanıtmak mı? Yoksa özelliklerini gereksiz yere abartmak mı?

    Bizim zmanımızda okulda da vardı, mimarlık öğrencileri terminal server client üstünden yukardaki servera bağlanırdı, hoca gelirdi aşada lab.da annatırdı. Yapacağınz şey bu kadar zaten.

    Son kullanıcı iseniz lisans sizi çok ilgilendirmez zaten.

    Güç tüketimini önemli bi argüman gibi öne çıkartırken, serverın yediği güç nereye gidiyor?

    Dummy terminallerin, günümüzde çok kısıtlı alanı olduğunu ve özellikle ev kullanıcısı hedefi olan bu sitede aslında ürünün ne kadar tuaf durduğunu da düşünün derim. 30dk boyunca övüp seçenekler sunup reklam yapılacağına, az çok detaylı kullanım senaryoları, sistemin mesela 4 çekirdekli bi server ile (i3 veya x4), mesela 4 tane bağlantı yapılıp ne kadar güç tasarrufu sağlanıyor (sağlanıyorsa), kullanıcılar sıkıntı çekmeden neler yapabiliyorlar vs. gibi demo yapılabilirdi. Sadece insanların ilgisini çekip haa vay be dedirticek kadar bi inceleme. Demo yapmıyorsunuz, güç tüketim farkını göstermiyorsunuz, webde sörf ne kadar rahat oluyor göstermiyorsunuz, 4 kişi youtube rahat rahat kullanıyormu vs. gibi şeyleri göstermiyorsunuz, flash oyun diyor yok yok. Madem roprtaj yapıosunuz ofise kadar gelmiş yda siz gitmişsiniz, kurun bi demo ortam takın wattmetre vs. gösterin millete.

    Allah aşkına neymiş 250W kullanan bi pc yerine... 1 tane clientin maliyeti ne kadar? Hedef kitle kim ev kullanıcısı mı? Fiyat ne kadar, Cortex A9 100$ civarı fiyatı olan Android box diye tabir edilen cihazlara göre ne üstünlüğü vaR???

    Pazarına göre hedefine göre ii ürün. Ama tutup sanki %90 durumda PC'ye göre çok avantajlı dedin mi olmaz.

    Niye kimse memlekette düzgün bi şekilde Cortex A9'lu Android / Linaro / Linux box peşinde koşmaz anlamak zor.





  • Okulumda en az 3 yıldır olan teknoloji. Sınıflarda kurulu olduğu için videolarda vs. takıntılar olabiliyor bağlantı hızından ama kuyumcuda dahi gördüğüm güzel bir sistem.

  • atlanılan nokta çoklu kullanım lisanslamasının nasıl yapıldığı bundan kimse bahsetmiyor. windows client lisansları öyle ucuz şeyler değiller.eğer farklı bir lisanslama varsa bunun nasıl yapıldığını birisi açıklasın.

  • Videonun sonunda bahsedilen inceleme yapılmalı.Cihazın verimi ancak böyle kanıtlanabilir.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.