Şimdi Ara

tez için içindekiler tablosu ve sayfa numarası sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
11.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, hazırladığım tezin sayfa numaralarını ve içindekiler tablolarını istenilen formatta wordte bir türlü hazırlayamıyorum

    İstenilen format şöyle: ön sayfalar (önsöz, özet, kısaltmalar) Romen rakamları (i,ii,iii,iv,v…) ile numaralandırılmalı, numara sayfanın alt orta kısmına yazımalıdır. Ana metinde sayfalar Arap rakamları (1,2,3,…..) ile numaralandırılmalı ve numaralar sayfanın sağ üst kısmına yazılmalıdır. Ayrıca içindekiler tablosunun yanında tablolar ve şekiller tablosuda yapmam gerekiyor.

    Bunların hepsini tek bir word sayfasında yapmam lazım. yarıdımcı olursanız çok sevinirim.

    Şimdiden çok teşekkürler

    not: office 2007 kullanıyorum.







  • parça parça yap. yani romen rakamlıları ayrı kaydet. diğerlerini ayrı kaydet. sonra ayrı ayrı pdf ye çevir .sonra pdf leri programla birleştir.
  • Kardeşim çok kolay, sırayla anlatıyorum.

    1. En başta insert page numbers'dan romen rakamı olarak sayfa numaralarını ekle. (İlk sayfadan itibaren sonuna kadar romen rakamları ile gidiyor olması lazım sayfa numaraları)
    2. Sonra 1,2,3 şeklinde başamak istediğin sayfa'ya git. (atıyorum 4.sayfa olsun), menuden page setup'a bas, en sondaki layout menüsüne git ve aşağıdaki Apply to menüsünden "This point forward"ı seç.
    3. Sonrada o 1,2,3 diye başlayacağın sayfadaki footer'a çift tıkla, header and footer menüsünden "format page number"a gir, number formatı 1,2,3 diye seç, en alttaki kısımdan start at 1 de, bu kadar...

    Bilmiyorum anlaşılır yazabildim mi?
    Bunu yaptıktan sonra içindekiler ve şekiller tablosunu fln da anlatırım.




  • çok teşekkür ederim Burocks çok yardımcı oldum. Sayfa numaralarını değiştirmeyi başardım ama romen rakamları ile olan gösterim sayfanın alt orta kısmında 1 2 3 şeklinde olan kısımda sayfanın sağ üst kısmında alması gerekiyor onu bir türklü ayarlayamadım. Bide ben içindekiler tablosunu yaparken başlıkları header olarak seçerek yaptım. şekiller tablosunu nasıl yapacağım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7F89C4BA0 -- 5 Şubat 2009; 21:26:33 >
  • İçindekiler ve şekiller tablosunuda anlatırsan sevinirim üstad =) office 2007 Tr kullanıyorum cuma tez teslimi var.. Format boyuna kayıp duruyor..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.