Şimdi Ara

TETT saçmalığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eskiden ne güzel SKT(son kullanma tarihi) yazıyordu. Okuyunca insan "demek ki bu tarihten sonra kullanırsam bir problem olabilir" diye düşünüyordu. Şimdi TETT(tavsiye edilen tüketim tarihi) yazıyor. Ne demek tavsiye ? Yani sen bu ürünü bu tarihe kadar kullanmamı tavsiye ediyorsun, peki tavsiyene uymazsam ne olacak ? Tavsiyelere göre mi hareket edeceğiz bu ne ciddiyetsizlik. Gıda ürünlerinde kesinlik lazım, kafada karışıklığa yol açan ifadeler olmamalı. Son kullanma tarihi mesela oldukça kesin bir ifade ama tavsiye kelimesi başlı başlına kafada soru işaretleri oluşturuyor. SKT geri gelmeli.

• Ürünler doğru saklama koşullarında skt’den sonra da tüketilebiliyor. O yüzden son kullanma gibi kesin bir ifade yerine tavsiye edilen seçilmiş bence gayet doğru. Yabancı ülkelerde best before diye geçiyor bu arada yani bu tarihe kadar en verimlidir gibi bir anlamda. O tarz bir şey yazmadığına dua et.
    Asıl son kullanma tarihi yanlıştı bence. Çünkü son kullanma tarihinden sonra tüketilen ürünlerde de kesinlikle bir sorun çıkacak diye birşey yok. Yani bir malın ne zaman ve kime ne şekilde zarar vereceğini kimse önceden bilemez. Herkese uyan genel bir tavsiye verilir. Bence doğru bir düzeltme yapmışlar.
  • Sktden sonra yedim bana bir sey olmadi diye dava etmesinler diye mi acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuda benimle aynı düşüncede olanları görmek sevindirici. Yarın meclise gidip milletvekilleri ile görüşeceğim, desteklerinizi bekliyorum. İlk 1 ay çok kritik, yılmadan mücadelemizi sürdürmemiz gerekiyor.

• Ürünler doğru saklama koşullarında skt’den sonra da tüketilebiliyor. O yüzden son kullanma gibi kesin bir ifade yerine tavsiye edilen seçilmiş bence gayet doğru. Yabancı ülkelerde best before diye geçiyor bu arada yani bu tarihe kadar en verimlidir gibi bir anlamda. O tarz bir şey yazmadığına dua et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZenciPriapus -- 19 Haziran 2019; 6:7:57 >
  • iyi de bunun akp dönemiyle ne ilgisi var?
  • Asıl son kullanma tarihi yanlıştı bence. Çünkü son kullanma tarihinden sonra tüketilen ürünlerde de kesinlikle bir sorun çıkacak diye birşey yok. Yani bir malın ne zaman ve kime ne şekilde zarar vereceğini kimse önceden bilemez. Herkese uyan genel bir tavsiye verilir. Bence doğru bir düzeltme yapmışlar.
  • Gıda maddelerini kullanmazsınız, tüketirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bazı ürünler son kullanma tarihi gelmiş olsa da bozulmuyordu. fakat skt geçtikten sonra satılmıyor elde kalıyor. tett yazınca o tarih geçse bile bozulmamış olabiliyor. zaten çabuk bozulacak ürünler belli.
    Eğer yinede bozulup bozulmadığı konusunda kafanızda soru işaretleri varsa anne-babanız yada market çalışanları gibi tecrübeli birilerine sorabilirsiniz.
    Afiyet olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xecuttionerr

Asıl son kullanma tarihi yanlıştı bence. Çünkü son kullanma tarihinden sonra tüketilen ürünlerde de kesinlikle bir sorun çıkacak diye birşey yok. Yani bir malın ne zaman ve kime ne şekilde zarar vereceğini kimse önceden bilemez. Herkese uyan genel bir tavsiye verilir. Bence doğru bir düzeltme yapmışlar.
    Bunu yazmaya gelmiştim, gidiyorum.

• Bi kere tavsiye edilen tüketim tarihi demek mantiken siz bunu şimdi tüketmeyin de, o gün tüketirsiniz demek değil mi ? Anlam bozukluğu var. Olsa olsa tavsiye edilen son tüketim tarihi falan olması lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • huseyinadukeeee kullanıcısına yanıt
    Resmen "ulan aslında düşününce adam doğru diyor" oldum bir an

Helal hocam
  • Skt farklı anlamlara çıkıyor. Si*tir gibi 😁😁. Tett den den fazla ttnet çıkar 😂

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • o yazılan tarihlere çok güvenmeyin. ben kaç kere karşılaştım, süt - yoğurt filan alıcam tarihe bakıyorum 1 hafta sonranın tarihini üretim tarihi diye yazmışlar. geleceğe dönüş filminden esinlenerek zaman makinasında üretim yapmıyorsalar, o tarihleri hep sallıyorlar.
  • Hocam emin ol hangisi gelirse gelsin adamlar o tarihi geçmiş ürünlerin üstüne yeni ambalaj yapıştırıp, o tarihi uzatıyorlar. SKT yi getirmek yerine bu firmaları adam gibi denetleseler daha verimli olur.

• 2014 te buzluğa stokladığım dondurmaları hala yiyorum ilk günkü gibi taze
    2012 te stokladığım duş jelleri bozulmuş ama :D

• dh'de onlarca cahil başlık gördüm. muhtemelen bu il 10'a girer... ülkenin en büyük sorunu yine yüzümüze tokat gibi çarpıyor. cahilin, en büyül bilge imiş gibi hareket etmesi. gelişmiş toplumlarda biri çıkıp bu başlıktaki gibi bir şey söylese akıl hastanesine kapatırlar. konuya değinmeyeceğim bile, deveye hendek atlatın daha iyi.
  • Arkadaş Norveçten sanırım. Allah başka dert vermesin
  • postman41 kullanıcısına yanıt
    Çok yanlış gelmişsin hocam

• Bak kardeşim ben un fabrikasında yetkiliyim. Unun önceden son kullanma tarihi 1 yıl yazardık un niye bozulsun 1 yıl sonra bozulmaz asıl saçmalık bu işte . Şimdi bozulmayacağı güzel bir dille yazılıyor 1 yıl sonra atmayın diye

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.