Şimdi Ara

[Test] Kişilik Tipin ne?-Ss'leri atın (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
1
Favori
4.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tartışmacı çıktı hocam, ss alıp atmaya üşendim ;

%81 dışa dönük

%62 sezgisel

%82 mantık merkezli

%61 araştırmacı

%72 iddialı

“Güven vermeyen, bağımsız düşünürlerin yolunu takip edin. Düşüncelerinizi tartışmanın tehlikelerine maruz bırakın. Aklınızdan geçenleri söyleyin ve rahatlık belirtisine karşın, ‘kaçık’ olarak damga yemekten daha az korkun. Ve size önemli görünen meselelerde, ayağa kalkın ve bedeli ne olursa olsun fikrinizi belirtin.”

Thomas J. Watson

Tartışmacı kişilik tipi şeytanın nihai avukatlarıdır, birbirini parçalayan argümanlar ve inançlar üzerinden gelişirler ve dizginlerini herkes görsün diye salarlar. Daha kararlı kişiliklerin aksine, Tartışmacılar bunu derin bir amaca veya stratejik hedefe ulaşmak için değil, sadece eğlence olsun diye yaparlar. Zihinsel bir tartışma sürecini Tartışmacılar dışında kimse daha çok sevemez, çünkü bu onlara çaba gerektirmeyen hızlı ince zekalarını tatbik etme, birikmiş bilgi darağacını genişletme ve fikirlerini ispatlamak için kıyaslanamaz fikirlere bağlanma kapasitesi fırsatı verir.

Tartışmacılar ile ilgili peşi sıra gelen garip bir durum mevcuttur; onlar taviz vermez bir şekilde dürüsttürler, ama gerçekten inanmadıkları bir şey için yorulmaksızın tartışırlar, bir doğruyu başka bir bakış açısından savunmak için başkasının kimliğine bürünürler.

Şeytanın avukatını oynamak Tartışmacı kişilik tipi gösteren insanlara sadece başkalarının mantığa büründürme şekillerini anlamak konusunda daha iyi bir his kazandırmaz, aynı zamanda muhalif düşünceleri daha iyi anlama imkanı da verir; çünkü Tartışmacılar bu düşünceleri tartışan kişilerdir.

Bu taktik, Diplomat Rol grubuna ait kişilik tiplerinin aradığı türden bir karşılıklı anlayış ile karıştırılmamalıdır; Tartışmacılar bilgi için sürekli bir arayış halindedirler ve bir fikri kazanmak için ona her yön ile cepheden saldırmak ve savunmaktan daha iyi bir yol var mıdır?

Tartışmacı kişiliği (ENTP-A / ENTP-T)

BURADA KURAL YOK - BİR ŞEYLER BAŞARMAYA ÇALIŞIYORUZ

Mazlum olmaktan kesin bir tatmin alan Tartışmacılar, hali hazırdaki düşünce sisteminin sorgulanmasında bulunan zihinsel tatbikten keyif alırlar, bunu var olan sistemleri yeniden tasarlamak ya da bazı şeyleri sarsmak ve onları akıl dolu yeni yönlere zorlamak için vazgeçilmez kılarlar. Ancak, önerilerini gerçekten de hayata geçirmenin günlük mekaniğini yönetirken sefil olurlar. Tartışmacı kişilikler beyin fırtınasına bayılırlar ve büyük düşünürler, ancak “angarya işleri” yaparken yakalanmayı ne pahasına olursa olsun pas geçerler. Tartışmacılar nüfusun sadece yaklaşık yüzde üçünü oluştururlar; kaldı ki bunda bir mahzur yoktur, çünkü bu, onları orijinal fikirler yaratmaya, daha sonra da söz konusu fikirleri uygulama ve muhafaza etme lojistiğini daha fazla sayıda olan daha müşkülpesent kişiliklere bırakmak için geri adım atmaya iter.

Tartışmacıların tartışma kapasitesi can sıkıcı olabilir; ihtiyaç olduğunda genelde müteşekkir olunan bu kapasite, onlar misal başkalarının ayağına bastığında, patronlarını bir toplantı sırasında açıkça sorguladıklarında veya onlar için önemli olan eşlerinin söylediği her şeyi insafsızca çürüttüklerinde tamamen acı dolu olabilir. Bu, Tartışmacıların iflah olmaz dürüstlükleriyle daha karmaşık bir duruma dönüşebilir, çünkü bu tip, kibar laflar kullanmaz ve diğerleri tarafından duyarsız veya merhametli görünmeyi çok fazla önemsemez. Tartışmacı kişilik tipiyle aynı kafada olanlar onlarla yeteri kadar iyi anlaşırlar, ancak daha hassas tipler ve toplumun geneli onlarla genelde tartışmaktan kaçınır, rahatsız edici doğrular ile güç gerçekler yerine duyguları, rahatlığı ve hatta beyaz yalanları tercih ederler.

Bu, Tartışmacıları hayal kırıklığına uğratır ve geçimsiz eğlencelerinin genelde ve geri dönülmez bir şekilde birçok köprüyü yaktığını görürler, çünkü kendi inançları sorgulandığı ve kendi duyguları bir kenara itildiği için başkalarının eşiklerini aşarlar. Diğerlerine kendilerine davranıldığı gibi davranan Tartışmacıların pohpohlanmaya hiç tahammülleri yoktur ve diğer insanların, özellikle iyilik istedikleri zaman, lafı eveleyip gevelemelerinden hoşlanmazlar. Tartışmacı kişilikler, kendilerini düşünceleri, özgüvenleri, bilgileri ve keskin espri yetenekleri için saygı görür bir pozisyonda bulurlar, ama çoğunlukla bu nitelikleri daha derin arkadaşlık ilişkileri ve romantik ilişkiler kurmak konusunda kullanırken zorlanırlar.

FIRSAT KAÇTI ÇÜNKÜ ZOR BİR İŞ GİBİ GÖRÜNÜYORDU

Tartışmacılar, doğal yeteneklerini dizginleme konusunda diğerlerine göre daha çok çaba göstermek zorundadır; entelektüel bağımsızlıkları ve serbest biçimli vizyonları, sorumluluk aldıklarında ya da en azından sorumlu olan bir kişiye talimat verirken olağanüstü düzeyde değerlidir, ancak bu noktaya gelmek bir düzeyde takip gerektirir ki Tartışmacı kişilik tipi bunda zorluk çeker.

Tartışmacılar söz konusu bir pozisyonu güvence altın aldıktan sonra, düşüncelerinin meyve verebilmesi için başka kişilerin parçaları bir araya getirmesine muhtaç olduklarını daima hatırlamak durumundadırlar; birçok Tartışmacı, fikir birliği sağlamaktan ziyade argümanları “kazanmaya” daha fazla zaman harcarsa, başarılı olmak için ihtiyaç duydukları desteğe sahip olmayacağını görecektir. Bu kişilik tipine sahip insanlar şeytanın avukatını çok iyi oynar, en karışık ve aynı zamanda ödüllendirici entelektüel zorluğun, daha duygusal bakış açılarını anlamak ve mantık ile ilerlemenin yanında, izan ve taviz vermeyi müzakere etmek olduğunu görebilirler.

TANIYABİLECEĞİNİZ TARTIŞMACILAR

Alfred “Weird Al” Yankovic

Adam Savage

Sarah Silverman

Mark Twain

Tom Hanks

Thomas Edison

Céline Dion

Sacha Baron Cohen

Captain Jack Sparrow

Pirates of the Caribbean

Jim Halpert

The Office

Irene Adler

Sherlock Holmes series

The Joker

Batman series

Tyrion Lannister

Game of Thrones

Julian Sark

Alias

Felicity Smoak

Arrow

Dr. Emmett Brown

Back to the Future

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bugun de rockerfellerim cok sukur. (Yonetici)

• serdarwtf kullanıcısına yanıt
    Çocuğum senin ne işin var burada :Dd

• gallantt G kullanıcısına yanıt
    Kızma ya :D

Bu gün son kez sosyalleştim, (hiç hakkım yokken, ama içimde kalsın istemedim) mangala gittik ayıptır söylemesi.

Yarın sabah erkenden kırtasiyeye gidip, hemen başlıyorum. Postit midir, nedir ondan alacağım. Duvarlara asacağım, belki işime yarar.

• SAVUNMACI
  • serdarwtf kullanıcısına yanıt
    :Ddd

As onları duvarlara göre göre ezberlersin. Ayrıca hakkım olmamasına rağmen ne demek ? Üzüldüm bunu demene

• [Test] Kişilik Tipin ne?-Ss'leri atın

[Test] Kişilik Tipin ne?-Ss'leri atın

• Nedense resim ekleyemiyorum

İntp-a (mantıkçı)

%92 içe dönük

79 sezgisel

55 mantık merkezli

63 arastirmaci

58 iddiali

• Kampanyacı çıktı

• Becerikli

• Savunucu cıktım :d örneklerde aragorn jon snow filan vardi :D

• Konsül çıkan yok mu ya?

İlk defa duydum bu kelimeyi.

• “MANTIKÇI”
    (INTP-A)
    İçe dönük 66
    Sezgisel 63
    Mantık Merkezli 72
    Araştırmacı 63
    İddialı 54

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SalimAydogdu -- 24 Temmuz 2017; 0:51:29 >
  • kim tıklıcak şimdi
  • Arabulucu çıktı ne alaka bilmiyorum :D

• gallantt G kullanıcısına yanıt
    Öyle ama :(

İnsanlara bakınca fişek gibi net yapıyorlar ve üstüne katmaya çalışıyorlar. Ben ise başlamaya korkuyordum.

Bak dum dedim :D Başta sen olmak üzere, forumda ki bir sürü arkadaş seferber oldu sağolasınız. Başkası olsa iplemez, iyi ki sizin gibi insanlara denk geldim.

Ama yarından itibaren tozu dumana kata kata ilerleyeceğim.

Ya olacak, ya olacak başka bir seçenek yok.

• “KAMPANYACI”
    (ENFP-T)

Kampanyacı kişilik gerçek bir özgür ruhtur. Çoğunlukla partiye hayat veren kişilerdir, ancak başkalarıyla kurdukları sosyal ve duygusal bağların tadını çıkarmaya karşın, düpedüz heyecan ve içinde bulundukları anın zevki ile daha az ilgilidirler. Etkileyici, bağımsız, enerjik ve tutkulu olan nüfusun bu %7’lik kısmının tavizleri, herhangi bir kalabalıkta kolaylıkla hissedilir.
  • 3 senedir yapıyorum. Her seferinde buyurucu çıkıyor 😂

• Savunucu

[Test] Kişilik Tipin ne?-Ss'leri atın

Savunucu kişilik tipi çok ender görülmekte olup, nüfusun yüzde birinden azını oluşturur, ama yine de dünya üzerinde izlerini bırakırlar. Doğuştan gelen bir idealizm ve ahlak hisleri vardır, ancak onları diğer idealist kişilik tiplerinden ayrı kılan kararlılıkları ve azimleridir; Savunucular boş oturan hayalperestler değil, hedeflerini gerçekleştirmek ve kalıcı bir olumlu etki bırakmak için somut adımlar atabilen kişilerdir.

Savunucular başkalarına yardım etmeyi hayatlarının amacı olarak görme eğilimindedirler, ancak bu kişilik tipine sahip insanların kurtarma çalışmalarına katıldığı ve hayır kurumu işleri yaptığı görülse de, gerçek tutkuları insanların kurtarılmasına hiç gerek kalmaması için sorunun kalbine inmektir.

BANA YARDIM ET SANA YARDIM EDEYİM

Savunucular aslında çok özgün bir nitelik kombinasyonunu paylaşırlar: yumuşak dilli olsalar da, çok güçlü görüşlere sahiptirler ve inandıkları bir fikir için yorulmadan savaşırlar. Bu kişilik tipine sahip insanlar kararlı ve iradelidir, ancak bu enerjiyi nadiren kişisel kazanç için kullanırlar; Savunucular avantaj sağlamak için değil, denge yaratmak için yaratıcılık, hayal gücü, inanç ve hassasiyetle hareket ederler. Eşitçilik ve karma Savunucular için çok çekici fikirlerdir ve tiranların kalbini yumuşatmak için hiçbir şeyin sevgiyi ve şefkati kullanmak kadar dünyaya faydalı olmayacağına inanma eğilimindedirler.

“Her bir birey, yaratıcı fedakarlığın ışığında mı yoksa yıkıcı bencilliğin karanlığında mı yürüyeceğine karar vermelidir.”

Martin Luther King

Savunucular için başkalarıyla bağlantı kurmak kolaydır ve saf mantık ile gerçek yerine insani şartlarla konuşan, sıcak, hassas bir dil yeteneğine sahiptirler. Arkadaşları ve meslektaşlarının, onların nispeten sosyal kişilikler olduklarını düşünmeleri mantıklıdır, ancak Savunucuların serbest kalmak ve tekrar enerji toplamak için yalnız vakit geçirmeleri ve bir anda ortadan kaybolduklarında çok paniğe kapılmamaları gerektiğini hatırlamaları faydalı olur. Savunucular başkalarının duygularına çok özen gösterirler ve bunun karşılığını beklerler; bazen bunun anlamı onlar ihtiyaç duydukları alanı birkaç günlüğüne vermek olabilir.

PES ETMEMEK

Gerçekten de, Savunucu kişilikler için en önemli unsur kendilerine bakmalarını unutmamalarıdır. İnançlarının tutkusu onları mükemmel şekilde kırılma noktalarını ötesine taşıyabilir ve coşkuları kontrolden çıkarsa, kendilerini bitkin düşmüş, sağlıksız ve strese girmiş bulabilirler. Bu, özellikle Savunucular kendilerini çatışma ve eleştiriyle karşı karşıya bulduğunda belirgin hale gelir; hassasiyetleri, onları bu görünüşte kişisel saldırılardan kaçınmak için ellerinden geleni yapmaya zorlar, ama koşullar kaçınılmaz olduğunda, son derece mantıksız, yararsız yollarla karşı koymaya çalışabilirler.

Savunucular için dünya adaletsizlik dolu bir yerdir; ama böyle olmak zorunda değildir. Başka hiçbir kişilik tipi, ne kadar büyük veya küçük olursa olsun bir yanlışı düzeltmek için hareket yaratmaya bu derece uygun değildir. Savunucular sadece dünyayla ilgilenmekle meşgulken, kendilerine de dikkat etmeleri gerektiğini unutmamalıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cerade -- 24 Temmuz 2017; 1:39:55 >

• Tartışmacı şeytanın avukatı :d

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.