Şimdi Ara

Tesla, Türkiye'deki envanter satışlarına 48 günlük ara veriyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
3.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

oldu o zaman. 400 volt mimari 150-250 kW şarj hızı destekliyor. üstünde 180 kW yazan istasyonlar 60-70' le şarj ediyor. aracın mimairisyle ne alakası var bu durumun. ben de biliyorum gerilimden gelen şarj olma hızı avantajını; özünde istasyondaki akım cap' ini, buradaki mesele adamın 400 volt mimariye vermesi gereken hızı verememesi.

1 ay önce 100-150 kw hız veren istasyon bu ay gidiyorsun 50 - 90 kafasına göre takılıyor; 2. slot boşken. o da doluysa ac' ye tak daha iyi neredeyse.

araç arızaları cabası. tesla supercharger' lar iyi ama onlar da yaygın değil. güvenilecek firma kalmadı.

sen 800 volt mimari diyorsun. ülkede 800v mimarideki maksimum dc hızlara uygun şarj istasyonlarını bir göstersene allah aşkına nerede, kaç tane?

sorun düzgün şarj istasyonlarının yaygınlaşması, 400 volt - 120 kw verebilsinler yeter. geçtim 300-500 kw' ları. öyle 2 tane seçmece gösterip burada var da yazma boşuna ben de biliyorum onları ama çok az. yarın? yeterli yatırım yapılıyor mu?

bir de bakım yapsınlar bir zahmet. araç bozan bozana son haftalarda.

neyse, 800 volt mimarinin vadettiği hızlara uyumu bizim ülkede ancak 2035' de buluruz, biz bu kafayla. 100 para alıp 5-10 liralık hizmet furyası ev charger şirketlerde de başladı. tipik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalsiyum 17 -- 12 Eylül 2025; 17:19:21 >

• sinoplu kullanıcısına yanıt
    2 seneden fazla oldu, aldığımız dönemde de 2 seneye pili değiştirince ağlayanları görürüz diyenler vardı sizin gibi. Henüz ağlayan yok.
    Şu devirde aynı paralara fındık boy benzin veya dizel araç alanlar kadar ağlamayacaklarına eminim.

• Kalsiyum 17 kullanıcısına yanıt

Yok hocam 800v 400 v farketmiyor vermiyorlar.

Adana ve Antalya'da sıcaktan anında 120 ile sınırlandı mesajı geliyor. İki araba girerse gene 90 kW aliyor 180'lık istasyonda. 800 v de kullandım 400v 'de

Herşey denk gelecek, hava iyi olacak, tek araç olacaksın, istasyon iyi olacak o anda güç yeterli olacak ohooo. Anca Sc bulursa. Birde astor bi ihtimal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 13 Eylül 2025; 12:25:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    Mesaj geliyorsa durum farklı. Benim bahsettiğüm twmel elektrik kanunu. Teslanın 60kwatt aldığı soketten (%20ile başladı şarjı) 2dk sonra ben 120 alıyorsam sokette değildir sorun. Anlatmaya çalıştığım bu ama teslatorlar mallarının değeri düşmesin die uğraşıyor hepsi bu 😂

• WoXeD kullanıcısına yanıt

üç işlem öğrenip çok biliyorum ayağı yapacağına, okuduğunu anlama kısmına alalım seni. git bir bak bakalım o 225A 180kW gördüklerinin kaçı 180kW verecek kaçı 80-100'ü geçmeyecek 800V mimarili arabana.

kraldan çok kralcıları oldum olası sevmem ama hiç de bitmezler. toprağa azotu çok basınca ayrık otları azıyor, aynı mekanizma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalsiyum 17 -- 13 Eylül 2025; 19:30:20 >
    Hepsi tam güç veriyor. 8 sene elektrik elektronik okudum, güç devreleri tasarımında 20 senedir çalışıyorum. Özetle bi halt bilmeden araba alıp ağlamayın 👍 söylediğim bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: WoXeD

Hepsi tam güç veriyor. 8 sene elektrik elektronik okudum, güç devreleri tasarımında 20 senedir çalışıyorum. Özetle bi halt bilmeden araba alıp ağlamayın 👍 söylediğim bu.

sen farklı bir cinstensin herhalde 800 volt mimari arabası olan. lakap takma, atanamamış hakaretler, seviyesizlik tamam. başka ne yeteneklerin var, 8 senede öğrendiğin bize göstermeye devam et.

Daha yeni ateşi harlandi acele etmeyin

• sinoplu kullanıcısına yanıt
    boşuna 5-10 sene bekleme.o günler gelemeyecek. son 10 yılda pil fiyatı yarıya düştü.bu gidişle iyice dip yapar. yani tıpış tıpış herkes elektro arabaya geçecek. geçmeyenler esas ağlayan olacak.150 senelik piston krank mili yağı bujisi egzosu ile oyalananlar..

• L.o.T.u.S kullanıcısına yanıt

Söz uçar yazı kalir bakalim zaman gosterecek

1 günde biter 1 gün dayanmaz
    48günlük ara da nedir
    Üret, getir, zamlı zamlı yapıştır

• WoXeD kullanıcısına yanıt

8 sene boşuna okumuşsun.

Trifaze güç hesabında gerilim x akım yapılmaz, o monofaze hesabında geçerli formüldür.

Kök 3 değerini alman lazım.

Kök3​×400V×225A = ≈156kW yapar.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.