|
Tesla'nın Çin'deki satışları düşmeye devam ediyor

-
-
Çinde tesla kullanan birisi olarak yorum yapıyorum, tesla rakiplerinin çok gerisinde kaldı. Her anlamda. Diğer markalar premium kalitede araçlar çıkarıyor, tesla hala yerinde sayıyor. Hizmet kalitesinde de gözle görülür bir düşüş var. Geçen gün klima arıza yaptı, kendi servislerine götürdüm, servis çalışanları arabanın içine kendi içtiği su şişesi ve çöplerini bırakmış. Eskiden olsa arabayı çok güzel yıkayıp içinde toz olmadan teslim ederlerdi. Şimdi bir geri dönüş yapsak bile saçma sapan cevaplar veriyorlar, bazen cevap bile vermiyorlar. Bu gidişle teslanın işi çok zor.
-
Hocam zaten bence bu kadar satması bile mucize. Amerikalı bir youtuber var. Çin'de son çıkan tüm modelleri inceliyor. Çoğu Abd'de yokmuş bile. Yorumlarda falan da insanlar, buraya bu arabalar gelse, Abd'de başka kimse bir şey satamaz diyor. Adamın inceledikleri Çin'li araçlar maşallah Maybach'lerin, Cadillac'ların falan en üst donanımlarında olmayan özelliklere sahip. Onca özellik çok daha uygun fiyata ülkende olacak, kim ne yapsın ortasına tablet konulmuş gibi tesla'yı. Hadi tesla neyse de mercedes'te tabi kalite var, sağlamlık var güvence var denebilir. Ama onun içinde herkes 3 te 1 fiyata daha çok özellikli araba aldıktan sonra 3 kat hızlı bozulsa ne olacak diyor, 3 kere değiştiririm, sürekli yeni modelim olur onun yerine diyor. Haklılar bence.
-
Evet doğru dediniz, ben aldığımda çin markaları henüz bu kadar yükselmeye başlamamıştı. Bu gidişle elden çıkarıp çin markalarına geçeceğiz gibi :D
-
-
Ben araç konusundaki milliyetçiliklerinden biraz şüpheliyim. Abd'lilerin büyük, geniş araç sevdikleri bir kesin. Ama onun dışında, ben'de mesela Ford'un doğum yeri detroit'de falan bulundum. Filmlerdeki gibi üstünde büyük fiyat etiketleri olan 2. el araç bayileri falan var. Fıstık gibi Ford'lar, Chevrolet'ler falan, hele bir de sedan ise (abd lilerin çoğu oyuncak araba gibi buluyor onları) 900 dolar, 1500 dolar, 2000 dolar falan. :D:D Şaka gibi fiyatlar. Hani Türkiye'de 1 hafta araba kiralayayım desen vereceğin paraya çoluk çocuk araba alabiliyor. Ama bunlar kendi araçları için. Japonyadan, Almanya'dan geldiğinde, fiyatlar katlanıyor. Hiç bir zaman ford'lar ile kapışabilecek seviyelere inemiyor. Almanya için de benzer. Hatta balkanlara kadar. Benim bir tanıdık Nissan Xtrail aldı. Koca balkanlarda alman markaları dışında tamir yapabilen bulamadı. Bir kaçı y. dışından bunun parçasını getirtmek lazım deyip neredeyse araba kadar para istemişler. O yüzden Almanlarda da hele opsiyon bugüne kadar hiç olmadı ki. Zaten bol ve kaliteli çeşitleri de var.
Son gördüğüm abd'li araç kanallarındaki yorumların çoğu, böyle arabalar mı varmış diye yazıyordu. Çin'li araçlar için. Abd'ye keşke gelse, kesin alırız falan yazıyorlardı. Ha abd vergiler ile engel koyabilir o başka. Servis destek kısımlarının açılmasında zorluk çıkarabilir. Ama Çin dışında hiç bir ülke bir başkasının ülkesinde sağlam rekabet edebilecek kadar uygun fiyatlı üretemez kolay kolay. Adamların sokaklarında 1000 dolara ford'lar beklerken, biz mesela yeri geliyor Abd'den ne bileyim bir Playstation, iphone falan kargolatalım desek, kargosuna 500 dolar, vergisine 1500 dolar veriyoruz. Yani daha ürünün parası hariç, oyuncak için önce çöpe 2000 dolar atıyoruz. Adam vergisi dahil 1000 dolara araba alıyor. Ki Türkiyenin yarısı, ford sedan sınıfında bile arabaya sahip olamadan tofaşlarla vs yaşayıp gidiyor.
Yani araç konusunda pek milliyetçilik sorgulanabilecek kadar rekabet görmedik henüz bence.
En Beğenilen Yanıtlar

Çinde tesla kullanan birisi olarak yorum yapıyorum, tesla rakiplerinin çok gerisinde kaldı. Her anlamda. Diğer markalar premium kalitede araçlar çıkarıyor, tesla hala yerinde sayıyor. Hizmet kalitesinde de gözle görülür bir düşüş var. Geçen gün klima arıza yaptı, kendi servislerine götürdüm, servis çalışanları arabanın içine kendi içtiği su şişesi ve çöplerini bırakmış. Eskiden olsa arabayı çok güzel yıkayıp içinde toz olmadan teslim ederlerdi. Şimdi bir geri dönüş yapsak bile saçma sapan cevaplar veriyorlar, bazen cevap bile vermiyorlar. Bu gidişle teslanın işi çok zor.
|
Hocam zaten bence bu kadar satması bile mucize. Amerikalı bir youtuber var. Çin'de son çıkan tüm modelleri inceliyor. Çoğu Abd'de yokmuş bile. Yorumlarda falan da insanlar, buraya bu arabalar gelse, Abd'de başka kimse bir şey satamaz diyor. Adamın inceledikleri Çin'li araçlar maşallah Maybach'lerin, Cadillac'ların falan en üst donanımlarında olmayan özelliklere sahip. Onca özellik çok daha uygun fiyata ülkende olacak, kim ne yapsın ortasına tablet konulmuş gibi tesla'yı. Hadi tesla neyse de mercedes'te tabi kalite var, sağlamlık var güvence var denebilir. Ama onun içinde herkes 3 te 1 fiyata daha çok özellikli araba aldıktan sonra 3 kat hızlı bozulsa ne olacak diyor, 3 kere değiştiririm, sürekli yeni modelim olur onun yerine diyor. Haklılar bence.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X