Şimdi Ara

Tesla'nın Almanya fabrikasında üretim durdu: Sabotajdan şüpheleniliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tesla'nın Almanya fabrikasında üretim durdu: Sabotajdan şüpheleniliyor
    Tesla, sabotajdan kaynaklanma ihtimali olan önemli bir elektrik kesintisi sonrasında bugün Berlin Gigafactory'yi kapatmak zorunda kaldı.



    Tesla'nın Avrupa'daki tek fabrikası olan Gigafactory Berlin için son birkaç hafta zor geçti. İlk olarak, Yemen'deki iç savaş nedeniyle kargo gemilerinin Aden Körfezi ve Bab el Mendeb Boğazı'ndan geçişinde yaşanan sorunlar nedeniyle tedarik sorunları nedeniyle üretimi durdurmak zorunda kaldı.



    Ardından, Tesla Gigafactory Berlin'in bulunduğu belediye olan Grünheide'nin yerel sakinleri, 100 hektardan fazla ormanın kesilmesini gerektiren fabrikanın genişletilmesi projesine karşı oy kullandı. Üstelik çevre aktivistleri geçen hafta genişlemeyi durdurmaya çalışmak için fabrikanın dışındaki ormanda kamp kurdu.



    En son olarak da şirket, güç kaynağına yönelik olası bir sabotaj nedeniyle bugün üretimi durdurmak ve fabrikayı boşaltmak zorunda kaldı. DW'nin haberine göre, kimliği belirsiz kişiler Salı sabahı erken saatlerde Steinfurt ile Hartmannsdorf arasındaki yüksek gerilim direğini ateşe verdi ve bunun sonucunda Berlin'deki Gigafactory de dahil olmak üzere yaklaşık 2.000 kişi elektriksiz kaldı.



    Ayrıca Bkz.Changan Hunter: Dünyanın ilk uzatılmış menzilli (EREV) pickup'ı



    Hedefin Tesla olduğu söyleniyor



    Brandenburg Eyaleti İçişleri Bakanı Michael Stübgen (CDU), elektrik altyapısına yönelik “hain bir saldırı”dan bahsetti. Henüz kimse saldırıyı üstlenmedi ancak çevre aktivistleri şirkete karşı eylem çağrısında bulunduğundan, saldırının yeri ve zamanlaması nedeniyle hedefin Tesla olduğu söyleniyor.



    Tesla, Almanya'daki yerel basına fabrikayı güvence altına aldığını söyledi ancak elektrik durumu nedeniyle üretimin yeniden ne zaman başlayacağı belli değil. Tesla, üretim tesislerinin güvenliğini sağlamak için tüm önlemlerin alındığını ancak elektrik sağlayıcısı EDIS ile istişarede bulunulduktan sonra üretimin hızlı bir şekilde yeniden başlamasının beklemediğini söyledi.



    Tesla, Berlin'deki Gigafactory'de dünyanın en çok satan otomobili listesinde ilk sıraya çıkan ilk elektrikli otomobil olan Model Y'yi üretiyor.



     




    Kaynak:https://electrek.co/2024/03/05/tesla-shuts-down-gigafactory-berlin-suspected-sabotage-power-outage/







  • Çevre dostu geçinen almanya bile bir tesla fabrikası için ağaç talanına izin verdi. Yok bu kadar sanayin gelişmişken tesla gelse ne gelmese ne diyemediklerine göre abd kafalarına tokmağı vurdu demekki:)
  • Almanya ekonomisinin lokomotifi otomotiv sektörüdür. Almanlar Çinlilerin ve Teslanın sektörün kabine bıçak sapladığını düşünüyor. Ve rakamlarda işin ciddi olduğunu söylüyor.
    Konu hiçbir zaman ağaç falan olmadı. Ağaçları kesersin yerine bin katını dikersin hem kesmenede gerek yok nakledilmesi de mümkün bi aşamada.
    Hem günde artık sayısı bilmem kaç çocuk Filistinde açlıktan ölürken fosforbombalarıyla yanarak, tonlarca bombalarla parçalanırken nerde bu aktvistler. Yoksa bu masumların ağaç kadar kıymeti mi yok gözlerinde.
    Milyarları bulan Müslümanlar bişi yapmıyor onlar mı yapacak ama demi. Bir Müslüman olarak bazen dualarımda bile unutur oldum. İnşallah Filistinde yapılan zulmler hadde varınca Gazabı İlahiye dokunur. Bizleride af ve mağfiret et Ya Rabbi.
  • faniseyler kullanıcısına yanıt

    Yazına Almanya ekonomisiyle başlayıp; otomotiv sektörüyle devam edip; sonra doğanın korunmasıyla ilgili bir cümle sıkıştırıp, ardından aktivistlere giydirerek İsrail-Filistin savaşına bağlayıp cümleni nasıl dua ile bitirebildin? :D

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.