TESLA MODEL Y SR HAKKINDA... (170. sayfa)

-
-
Sadece kablo. Ac şarj istasyonlarında kullanabilirsiniz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Mobile connector dediği nedir peki
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
220V priz üzerinden şarj etmenizi sağlayan cihaz.
Şimdi yeni teslimlerde mobile connector verilmeyecek değil mi?
Peki bunun yerine başka bir ürün almak mı daha mantıklı? Yada servisten mobile connector mu?
-
Mesela bu ürün nasıl? 7 KW diyor
Ya da bu ürün;
Wallbox sanırım hem de rfid kart var
Bir de böyle birşey var;
3,5 KW
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi corail -- 18 Ekim 2024; 19:24:32 >
-
Kendi imkanlarınıza göre karar vereceksiniz. Normal şartlarda evde 7kw şarj olabilmesi için 32A akım şart. O da her evde zor. O sebeple evden 220v ile 3.5kw şarj etmek mantıklı. Üstü bir şarj aleti bence gereksiz. Boşa para vermiş olursunuz. Ha ben yerim var , özel kablo çekerim dersiniz o zaman sabit bir şarj aleti almak mantıklı. O zamanda 11kw ile şarj edersiniz. Ama yine de 3.5kw lik bir alet bulunsa iyi olur. Memlekete gidersiniz ev vardır, prizden şarj edersiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vs-fb -- 18 Ekim 2024; 19:47:46 >
Evden mavi adaptör ile 32 amper yerine sigorta kutusundaki 20 amperlik sigortaları aşmayacak şekilde 19 amper ile 220 volt yaklaşık 4,2kwh enerji yüklüyorum.
Shuco prizli olan adaptör en çok 13 amper veryor o da 2,8kwh e denk geliyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ben ağırlıkla işyerinde şarj etmeyi düşünüyorum. 39 kw güç ve trifaze mevcut.
Bu durumda ne yapmalıyım? Ne önerirsiniz?
Bu arada wallbox pek düşünmüyorum.
Diğer konu yazlıkta vs şarj etme durumu da olacak. Hepsi için all in one tarzı bir cihaz yok mu?
-
Şarjda Akım değeri ayarlanabilir mu ?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
ev prizinden 220v 20-30metre şu tarz ürünlerle şarj nasıl oluyor?
yabancı kaynakları tarafım fakat net bir yazı göremedim. evdeki prizden Max. kullanabilen kablo uzunluğu ne olmalıdır?
amazon
Evden Elektrikli Araba Şarj Uzatma Kablosu Topraklı%100 Bakır 3x2.5mm (SİYAH, 30 METRE)https://www.amazon.com.tr/dp/B0CXRDY234?ref=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_CFZGWCM7KPAPQJYR1KTC&ref_=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_CFZGWCM7KPAPQJYR1KTC&social_share=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_CFZGWCM7KPAPQJYR1KTC&starsLeft=1&skipTwisterOG=1
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Yazlıkta, gerektiği hallerde 15 mt olanını kullanıyorum, bir sorun yaşamadım. 5 mt civarı da aracın şarj aletinin kablosu var, toplam 20 mt oluyor. Kablonun üzerinden araç geçmeyecek şekilde bağlayacak imkanınız varsa kullanır, saatte 3 kW dolayı alırsınız.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evin altyapısı iyi ise 32 Amper de olur ama dediğiniz gibi diğer kısıtlayıcı lar var. O sebeple 220v ile sağlıklı olan 3.5kw gibi hızlar. Her yerde şarj edeyim deniyorsa 3.5kw destekli aletler yeterli. 2 alet almaya gerek yok. Benim fikrim bu.
O zaman içerisinde 220v dönüştürücü olan 11kw destekli mobil cihazlardan alıp trifaze şarj edebilirsiniz. Gerçi iş yeri diyorsunuz. Sabahtan akşama oradasiniz. Mavi adaptör alıp 7kw ile de şarj edebilirsiniz. Nasılsa zaman sorununuz yok. Sabahtan akşama dolar. Hatta 3.5kw bile olabilir. Hızlı şarj önemli ise ilk yöntemler değilse son yöntem yeterli olur.
Pardon yaaa .. Bana da Bilale anlatır gibi anlatabilir misiniz?
Kasımda teslim alacağım SR. Hızlı şarjla hiç işim yok. En ucuza nasıl malederim.
Kendi evimde park alanım eve 5 kat +10 m mesafe. Hiç hızlı şarj isteğim yok. eve gelip gerekirse 12-14 saat bile şarja koyabilirim.
Yazlıkta da parkettiğim yer ile evdeki en yakın priz arasında 10-15 m falan var ve üstünden araba geçmeyecek.
Hem yazlıkta kullanmaya hem de evdeki park noktama hat çekme açısından en ucuz ve yöntem ne olur ? Nasıl bir hat çektirmeliyim ve yukarıdaki 15 m lik kablo uzatması işe yarar mı ?
Mavi adaptör almalı mıyım ?
-
-
Eğer sizin eviniz ise en iyisi, arabayı şarj edeceğiniz yere yakın bir yere priz koyun. Başkası kullanır endişeniz olursa da, kablo çektiğiniz kaynağa bir sigorta koyun. Kapalı dursun. Şarj edeceğiniz zaman açarsınız. Oradan 3.5kw şarj aleti ile şarj edersiniz. Ama 15 MT uzatma ile de işinizi halledebilirsiniz. Priz kalıcı ve daha doğru olur bence. Hem gittiğiniz yerde de o alet ile yine 220v prizden şarj edersiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vs-fb -- 19 Ekim 2024; 12:12:30 >
Mobile connector almak uygulamadan takip edebilmek açısından iyiymiş.
Keşke yanında vermeye devam etselerdi. Zam da yaptılar zaten..
-
İlla Mobile Connector olmasına gerek yok. Diğer şarj aletleri kullanınca da uygulamadan takip edebilirsiniz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X