TESLA MODEL Y SR HAKKINDA... (114. sayfa)

-
-
Arkadaşlar Selam,
6 Temmuzda sipariş verdim ancak araçla ilgili bazı endişelerim var..
SR serisinin fiyatı artarsa yani 2.5 milyona çıkarsa bu araçlar elimizde kalır mı çünkü kimse 2.5 milyon verip SR almaz gidip LR alır diye düşünüyorum.
Yada başka bir elektrikli araç alır, togg, byd, bmw vs.
Bir diğer endişemse Model Y nin yeni versiyonu gelirse yani uzun menzilli versiyon yine SR tarih olacak gibi geliyor?
siz ne düşünüyorsunuz?
-
Gunaydin,
Niye elimizde kalsin?
Zaten Lr ve Pf araclarin fiyati belli. Kaldi ki fiyat sabitlemesi var. Zamanla ikinci el fiyati tabii ki daha da dusebilir. Ancak belli bir seviye. Kaldi ki %10 dilim altinda bir vergi dilimi yok. Yani %40 dilime cikmasi sizin bahsettiginiz fiyatlar vs su an icin soz konusu degil. Mantikli da degil. Ki ciksa dahi satilan araclarin fiyati belli. Bu sene gecen sene gibi degil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: berkolo88Gunaydin,
Niye elimizde kalsin?
Zaten Lr ve Pf araclarin fiyati belli. Kaldi ki fiyat sabitlemesi var. Zamanla ikinci el fiyati tabii ki daha da dusebilir. Ancak belli bir seviye. Kaldi ki %10 dilim altinda bir vergi dilimi yok. Yani %40 dilime cikmasi sizin bahsettiginiz fiyatlar vs su an icin soz konusu degil. Mantikli da degil. Ki ciksa dahi satilan araclarin fiyati belli. Bu sene gecen sene gibi degil.
Hayırlısı :)
Şundan dolayı elimizde patlayabilir uzun menzilli yenilenmiş versiyonu 1.8 milyona gelirse bunlar elimizde parlar
-
Gelirse 2 tane de ondan alıp ortalamayı düşürürüm
Ben severek biniyorum. Yani fiyat dusmus cikmis pek dusundugum bir sey degil. Yatirim icin almiyorum araci. Binmek icin aliyorum. Bu sebeple bugunun Turkiye’sinde alinabilecek fiyat performans anlaminda en mantikli araclardan biri. 4 kisi rahat rahat her yere gidiyoruz. Diz mesafesi, bagaj alani ve sundugu her sey benim butun ihtiyaclarimi karsiliyor. Yarin Lr Rwd gelir ona da gireriz. Seneye Juniper gelir onu da aliriz. Ben heralde uzun yillar Tesla’dan cikmam. 12 sene Premium tarafinda kullanmadigim arac kalmadi. Komik olan bu arac kadar bir G20’den memnun kalmisimdir.
. Yenilenmiş versiyonu 2025 de gelecek . 2025 yılında uzun versiyon geldi diyelim . Sizin düşünceniz şu Dolar ya da Euro 2025 yılında bugün ki kurla aynı olacak . Tesla uzun versiyonun motor gücünü düşürmek için global i ikna edecek . Yüzde 10 ÖTV koyacaklar 1.9 sınırdan satacaklar. Zor iş lr gelir mi belli olmaz her yerde satmıyorlar lr yi gelirse ben en iyi ihtimal 2.4 bekliyorum şuanki kurlarlar . Lr arkadan itiş 2.4 dört çeker 3 milyon . Gayet mantıklı .
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Herkese merhaba, ben de mavi renk siparis ederek araniza katildim. Tek endisemiz kur da atak olmamasi, siparis esnasinda teslim suresi Eylul-Ekim ayi diyordu, bu tarihlerden erken teslim mumkun mudur acaba?
Bir diger sorum ise ppf kaplama kesin gerekli mi?
Tesekkurler
Eğer ki düşük güçlü LR versiyon gelirse ve fiyatı da 2 milyon altında olursa sadece SR'in değil tüm Tesla modellerinin piyasasını bitirir. Bu ihtimal var ama çok düşük, gelse bile bence fiyat olarak SR ile LR arasında konumlandırılır.
SR'nin fiyatı artar, 2.5 civarına çıkarsa elimizde kalmaz, belki 2. el değeri sıfır fiyatına oranla biraz düşük kalır ama biz zaten 1.800'den aldığımız için pek zararımız olmaz.
Düşük güçlü LR'in 1.800 civarına gelmesi haricinde, mevcut modeller içinde SR tercih edecek bir kitle her zaman olacaktır, örneğin ben LR ya da P alabilirim ancak aynı araç için fazladan 1 milyon ödemek ve 3-4 kat MTV ödemek bana mantıklı gelmiyor.
-
Merhabalar. 30 haziranda teslim aldığım aracım için ocak mtvside ödenmemiş gözüküyor. Ocak mtvsini biz mi ödüyoruz? Ocaktaki mtvyi ödemeden bize nasıl teslim edebiliyorlar ?
Benim sipariş 20 Mayıs, daha hiç bir gelişme yok. Siz de teslim tarihini Ekim sonu gibi düşünebilirsiniz, tabii bu konuda kesin bir şey söylemek güç.
(Bir arkadaşımın Tesla'da çalışan bir yakını var, yaklaşık teslimat sürelerini onlar da bilmiyorlar.)
-
Siz ödüyorsunuz Ocak mtvsini 1 temmuza kadar ödemeyebilirler .
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
LR RWD de motor gucunu dusurmeleri yetmez, dikkat ederseniz bundan batarya kapasiteside digerine gore dusuk. Batarya aracin en maliyetli yeri, LR RWD yi %10 OTV ye dusurmek o kadar da kolay olmayacak Tesla icin. SR %10 da kaldigi surece iyi satis rakamlari ile devam diye dusunuyorum. SR nin %40 OTV de olup LR RWD nin %10 da kalabildigi bir senaryo olusmasi cok zor. LR/P nin satis rakamlari sifiri gordugu icin biz SR yi Turkiye de gorebildik.
-
21 Mayıs bekliyoruz hocam. Gelsin artık kuruduk
-
size 1 ay icinde fiyat sabitlemeyle ilgili bir telefon gelir veya email. Paradan para kazanma derdiniz yoksa kur atagindan kurtulmak icin yapabilirsiniz.
-
alirken tahmini teslim suresi neydi?
-
Aslında benim okullar açılana kadar 2. araca ihtiyacım yok ve günlük faizden ciddi para kazanıyorum, bu yüzden Ağustos sonu teslim almak işime geliyor ama yaşadığımız ülke -kötü- sürprizlerle dolu olduğu için bir yandan da bir an önce teslim almak istiyorum.
-
O günlerde tahmini teslim tarihi Temmuz-Ağustos görünüyordu.
-
Cherry red siparişi verip fiyat sabitlemeyi düşünüyorum. Fakat araç gelene kadar ötv kanununda değişiklik olup fiyat 300-400k arttı diyelim. Bu durumda iptal-iade yapabilir miyim duyan eden var mıdır? Bu arada sr rwd sahibi babam bir aydır kullanıyor çok memnun 😊
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X