Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (855. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: Mehmet.e.e. , erdem2697
2 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48.040
Cevap
1.278
Favori
3.167.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
95 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
46. Sırada  bugün en iyi #3
Sayfa: önceki 853854855856857
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Mevcut siparişinizi değiştirmek için müşteri destek hattını arayın yardımcı olurlar.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • nobre19 kullanıcısına yanıt

2 çeker modeli almak pek istemiyorum açıkçası. Alan da görmedim herkes LR veya performans alıyor. Ücret iadesi yaparlar mı bilginiz var mı ?

• Radiologist R kullanıcısına yanıt
    Birebir aynısı ben de yaşıyorum. Artık dikkat ediyorum çıkarken, düz ve yavaş giriyorum ses olmuyor.

• lenduhacafer L kullanıcısına yanıt

Güzel değerler, Mavi Adaptörünüzün resmini paylaşırmısınız, uçlarınıda görebilecek şekilde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gorkemgoncu07 G kullanıcısına yanıt

Peki bu şekilde wall connectorü de önce Almanya tanıdık sonra o Türkiye ye kargo yapsa? 500 euro Almanya fiyatı ! Kutu büyük filan diye gelmeme veya yüksek kargo ücreti çıkarmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KUTTA44 -- 9 Ekim 2023; 11:1:29 >
  • Arkadaşlar 19inçler kışlık lastik düşünüyorum hiç fiyat alan değiştiren var mı. Birde kış lastikleri karda tutuş arttırıyor ama ıslak zeminde tutuş kaybı yapar mı acaba.

• Arkadaşlar korna sesi neden azalır?

• altugbank kullanıcısına yanıt

galiba su/yağmur ile ilgisi var.

• altugbank kullanıcısına yanıt

Zannedersem korna sesini hoparlörden veriyor onunda yağmurda ıslanınca sesi azalıyor gibi bir durum var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murats1907 -- 9 Ekim 2023; 12:28:48 >

Ev hattım trifaze, ben şimdi Tesla shop dan mavi adaptör bakıyorum 16A ve 32A olarak satılıyor.

7.4 kW hız için 32A olanı almalıyım dimi?

ev hattım trifaze olduğu için soruyorum ( bizdeki standart cihaz monofaze olduğu için) bir yerde hata yapmayım.

• Murats1907 M kullanıcısına yanıt
    Yağmurlu havada evet. Bisiklet kornası gibi çalıyor kendine faydası yok :)

• KUTTA44 kullanıcısına yanıt

Önceki mesajlarımda yazmıştım. Aldığım 32A Mavi Adaptör bilgisi:

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/156840481

Ancak bu monofaze... Trifaze elektrik olmasına karşın elektrik panosundan Monofaze hat çektirdim.

Yok benim hazır çekilmiş trifaze hatyım ve prizim var, onları kullanacağım derseniz aşağıdaki ürünü alacaksınız. Ancak ürün açıklamasında da Tesla Mobile Connector'ün monofaze gerilimle çalıştığı ve bunu taktığınızda Monofaze mavi adaptör gibi çalışacağı bilgisi yer alıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lenduhacafer -- 9 Ekim 2023; 12:53:42 >

• KUTTA44 kullanıcısına yanıt

Direk evden/yazlıktan şarjda ort.da 2.5kw/saat görüyor 13 Amper ile nedense. arada bir akım hatası vb ile duruyor. Amperi 12-11 e düşürdüğüm oluyor sarj deva mediyor o zman da sanırım 2 kw/saat civarına düşüyor hız. Mevcut hat (eski) ile ilgili sorun olabilir ayrı konu. Kaucuk kalın uzatma kablosu ile hiçbir ısınma vb sorunu yaşamadım.

25-30 saatte ihtiyaç olan şarjı yapıyor. Tabi 3-5 saat sonra bakıp %8-10 sarj eklenmiş görmek biraz can sıkıyor ama sabaha kadar baya bir şarj etmiş oluyor.

Wall connector cihaz ve kurulum maliyeti baya yüksek yatırımın geri dönüşü çok km yapmayan için uzun, o yüzden ihtiyaca göre mavi kablo 7.5 kw/saat hız ideal çözüm bencede. 5 saatte yaklaşık %35+ dolum eder.

Normalde 2.5-3 kw/saat piriz şarjı işimi görür derdim ama misal gece çocuk rahatsızlansa acil hastaneye gitmek vb gerekse ciddi sorun. O yüzden 7,5 kw/saat şarj (mavi kablo) alternatifini el altında bulundurmak hem akılcı hemde ekonomik bir çözüm olur.

Çok teşekkür ederim, tüm sorularım cevap buldu.

blue adaptör 32A olanı tesla shop Almanya dan tanıdığıma aldıracağım oda bana kargo yapar.

elektrikçime de trifaze olan ev hattımdan otoparka kadar 4-5 metre monofaze mavi fiş çektireceğim.

tesladan çıkan cihaz ile 7 kw ile şarj edeceğim.

• rasap74 R kullanıcısına yanıt

Aynen hocam, ancak mavi kablo diye değil mavi adaptör diye adlandırılıyor.

mavi kablo dersek diğer yine araçtan çıkan AC istasyonlarında takmamız gereken mavi kalın kablo anlaşılır.

• wallbox ın maliyetine girmek istemeyen ve akşam takarım sabahta biner giderim diyenler için 32A blue adaptör tedariğinden sonra resimdeki gibi

3x32 dişi priz, yaklaşık 40a sigorta düzgün bir kablolama ve topraklama ile mevcut elektriğin düzenine bağlı olarak 6-7,5 kwh enerji alırsınız bu da sizi rahat rahat %20 den %80 e geceden sabaha çıkarır, ayrıca yanlarda da 2 adet 220 v girişi var ne olur ne olmaz diye.

Bundan sonrası için aracınızdan çıkan teslanın orjinal adaptöründeki prizli kısmı çekip çıkarın bu ucu takın. Biraz kıvırınca adaptörü de içeride tutup kapağı kapatabiliyorsunuz veya siz daha büyük bir kutu kullanabilirsinizç

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025

• Sipariş iptali ve ücret iadesi için hangi mail'den iletişime geçiyoruz arkadaşlar?

• Benim araba sürekli kendi kendine kayıt yapıyor. Park halinde sürerken vs kapatıyorum sonra tekrar başlatıyor. Neden yapıyor bunu bilen var mı nasıl kapatacağım

• blasko77 kullanıcısına yanıt

Ben ilgilenirim, fiyatını özelden yazar mısınız ?

• Hot.Coffee kullanıcısına yanıt

turkey_sales@tesla.com

• 
Sayfa: önceki 853854855856857
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.