Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (812. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
9 Misafir (3 Mobil) - 6 Masaüstü3 Mobil
5 sn
52.893
Cevap
1.387
Favori
3.512.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
103 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
27. Sırada  bugün en iyi #5
Sayfa: önceki 810811812813814
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam bu bir çözüm evet ancak bu çözüm tesla wallconnector kullanmayacak/kullanamayacak kisiler icin bir çare.

Wallconnectorun konforunu ise yaşayan bilir. Mavi adaptör ile bagaj ac/kapa, kabloyu çıkar, yerlerde gezen kabloyu tak, ustun başın toz kir olsun.. son tekrar topla, bagaja koy, eller yine toz kir… bu durum sürdürülebilir degil.

Wallconnectorde sadece adaptörü tak arkana bile bakmadan konforu yaşa. Zamanla daha iyi anlayacaksınız bu anlattiklarımı.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Wall Connector montajı oldukça kolay, yeterki elektrikten-kablo çapından anlayan , amper nedir bilen birisi olsun.

Kabaca anlatmak gerekirse kablolamanın iki kısmı var.

İlk kısmı sayaç ile wall charger arasındaki kablolama.

Tesla'lar 3 fazda max 16 amperle yani 11 kw ile şarj oluyor, kısa metrajlarda örneğin 3-5 metrede 16 amper için 4'lük kablo yeterli olur.

Fakat Wall Connector'ler 3 fazda 32 amperi yani 22 kw'ı destekliyor, ilerleyen süreçte 22 kw destekleyen bir araç alırsanız hazır kablo çekerken kalın kablo çekmekte fayda var. 6'lık kablo 32 amper için yeterlidir.

Mesafe uzarsa yani yaklaşık 15-20 metreden fazla kablo çekecekseniz voltaj düşüşü yaşamamak için 10'luk kablo çekilmesini tavsiye ederim. .

Gelelim ikinci kısma yan, sayaca gelen kablolamaya.

Evinizdeki-binanızdaki sayaca kadar gelen tesisat eğer ince ise sayaç sonrası kablolamanın hiçbir anlamı yok.

Sayacınıza gelen kabloların en az 6'lık olması gerekmektedir.

Çünkü faz başına 16 amperle aracınızı şarj etmeye ayıracaksınız, aracı şarj ettiğiniz anda birde evde su ıstıcısı, fırın, bulaşık-çamaşır-kurutma makinesi, klima gibi beyaz eşyaları çalıştırdığınızda faz başına 40 amperlere kadar çıkabilir, buda sayaca gelen kablonuz ince ise ciddi sorun yaratabilir.

Bu durumda sayaca kadar gelen kablo çapını arttırmanız gerekmektedir

Elektrikte her zaman en yüksek akım çekilecek senaryoya göre hareket edilmeli.

''Araç şarj olurken evde fırını, su ısıtıcısını kullanmayız, 4'lük kablo ile idare ederiz'' diye bir ihtimali aklınızdan çıkartın.

Mevcut faz dağılımları da dengeli yapılmadıysa sorun yaşayabilirsiniz.

Tedaş yönetmeliğine göre sayaçtan önce ve sayaçtan sonra kaçak akım rölesi + otomat sigorta olması şart, Tedaş bu şartı keyfiyen değil, önlem olarak istiyor, kesinlikle kaçınmayın.

Pens ampermetresi, amper nedir bilen aklı başında bir elektrikçi çok kolayca ne yapılması gerektiğini söyler-yapar, gerekirse fazları dengeler.

Çok zor ve 20 yıllık deneyim gerektiren işler değil, aklı başında usta takır takır sistemi çözer, gerekli müdahalede bulunur ve yapar.

Ayrıca kaçak akımdaki,sigortalardaki, sayaçtaki kabloları sıkan klemenslerin vidalarını arada bir kontrol edin, özellikle yeni kablolarda akım geçtikçe klemensler gevşeyebiliyor.

• orchidem O kullanıcısına yanıt

Özelden yazdım, sizlere de hayırlı olsun 👍

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teslanın wallconnectoru nereden alabilirim? Fiyatı nedir bilen var mı?

• Tesla Wall connector kurulumu icin İstanbulda da benim kurulumu ve montajı yapan Taner beyi önerebilirim.

Kablodan panoya kadar her aşamada işini en iyi şekilde yaptı.

Telefonunu yazıyorum arayıp fiyat ve bilgi alabilirsiniz
    Taner Vatansever +90 (543) 916 34 90

• Gece tescil yapılmış ancak turayı göremedim.

Bir sorum olacak, mtv ikinci taksit ve ek mtv 2. Taksit olarak sitemde borç görünüyor. Normal mtv taksidini biz mi ödüyoruz ? Tescil mtv ödenmeden nasıl mümkün oluyor ?

• jratmaca41 J kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim, isteyen herkese olsun inşallah

• 20" jantımın tam kenarı tırnak kadar çizilmiş muhtemelen stabilize yolda giderken yüksek olan bir taş vs sürtmüş haberim bile yok sürttüğünden. Baya moralimi bozdu ama elimde mat siyah rötüş boyası vardı onunla dokununca sadece yakından dikkat edince belli olur hale geldi. Bizim yollarımız binek araçta 20 - 21" jantlara hiç uymuyor malesef.

• Arkadaşlar yarın teslimatım var, bugün plaka ayarlamaya çalışacağım. Emniyete giderken götürmem gereken bir evrak var mı?

• Aslan.B kullanıcısına yanıt
    Evet. Biz ödedik. Tesla vergi ödemiyor. Her iki taksiti bir ay içinde ödemek gerekiyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • avkatbey A kullanıcısına yanıt
    Kimlik kartı

• nobre19 kullanıcısına yanıt

Avrupa yakasındaki Tesla yetkili servisinden alabilirsiniz.

20.950 TL civarı bedeli var (KDV dahil).

Taksit imkanı vs.. yok, karttan tek çekim yapıyorlar.

• İstanbul ve Kocaeli bölgelerinde Wall Charger montajı için isterseniz sadece işçilik, isterseniz malzeme + işçilik olarak kurulum yapan Gökhan ustayı tavsiye ederim.

Daha önce birçok kez Wallbox, Wall Charger montajı yapmış.

Son derece profesyonel çalışıyor, gerekli uyarılarda bulunuyor.

Kendi firması var , isterseniz fatura da kesebiliyor.

Gökhan Usta telefon: 0532 592 00 24

• M.L.Crassus kullanıcısına yanıt

4 araç kalmış sitede. 1 günde 11 araç verdiler doğruysa gösterilen adetler. Kalan 4 adet de bu akşama kadar gider herhalde.

• M.L.Crassus kullanıcısına yanıt

Daha fazla da satılmış olabilir. Aynı kombinasyonda birden fazla araç olduğunu düşünüyorum.

• avkatbey A kullanıcısına yanıt

çok geç karar vermişsiniz ama. İnşallah yetişir. Ben şöyle yaptım muhtemelen aynıdır. Aracın Vın belli olduğunda sigortasını yapmıştık biliyorsunuz. O sigorta ile trafiğe gidip plaka ayırtmak istiyorum diyorsunuz gerekli olan belge sadece bu kadar. Orada size bağış miktarını söyleyecekler. Bizim izmir de kapı üzerinde zaten iban yazıyordu. odaya girmeden onun fotoğrafını almıştım. ödemeyi yapıp dekont ekran görüntüsünü verince bilgisayardan size plakanızı şasi numarasına bağlıyor ve tahsis yazısı veriyor. onu da teslaya iletiyorsunuz. hepsi bu kadar.

• ÇAĞLAR SERTAN KASIMOĞLU kullanıcısına yanıt
    Bu ay dubaiye gidecem ordan getirsem sorun olur mu acaba? Kutusu çok büyük birşey değildir herhalde. Ordaki fiyatı 17.000 tl civarında

• ridleyscott kullanıcısına yanıt

kesinlikle bunlar tek araç değildir.

• nobre19 kullanıcısına yanıt

13x49x39 cm kutunun ölçüleri. Önümde duruyordu ölçüverdim. Taşıma sapı'da var. rahat taşınır elde. 7-8 kg var ama. Kablosu ağırlık yapıyor.

bavula sğar.

• M_K_B kullanıcısına yanıt

Haklısınız.

sadece evde düz prizden şarj etmek yerine, mavi adaptör daha iyi olur.

Tabi bütçe varsa wall connector çok daha rahat.

İşyerine wall connector taktım. Evde takmaz oldum hiç. Öğleye kadar %45'ten %80'e vardı.

• 
Sayfa: önceki 810811812813814
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.