TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (428. sayfa)

-
-
Olsun, ucundan ilk taksidi kurtardınız. Ek MTV hepimize yazdılar tahtada
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam böyle bir şey nasıl mümkün olabilir?
Acaba çeki demiri mi ekledi?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Listede yok hocam.
aynı soruları bende sordum hocam, en son sözleşmesini gönderdi bildiğimiz standart düz MYLR siparişi vermiş
-
benim okuduğum habere göre 2023 yılında ne ödediysek aynısından bir tane daha tahsil edecekler. Örneğin 2020 model aracımız için 3000 TL ödediysek 3000 daha tahsil edecekler.
Araç satın almanın zaten oldukça güç olduğu ülkemizde sanıyorum ki kısa vadede aracı yürütmeyi de aşırı zor hale getirecekler.
Benim merak ettiğim aracını yılın 2. yarısında alan kişiye de tüm yılın mtv sini mi talep edecekler. Yani şu an aracını yeni almış bir tesla kullanıcısından 23 bin TL daha öde mi diyecekler 11500 üstüne?
Tuhaf bir durum olur , aralık sonu aracını teslim alan kişi mevcut sene içerisinde neredeyse aracını hiç kullanmadığı halde 2 kat mtv ödemek durumunda kalır örneğin
-
Bence tescili Temmuz ayında yapılmış bir araç için 11.500 *2 olacak şekilde alacaklar.
Yani 23 ödeyeceğiz.
-
allah'dan haziranda almadık 3 kere ödeme olacaktı
-
Tahakkuk eden tutar kadar diyor, Temmuz alınan araçlara 1 tane ek ödeme çıkacak.
Bundan sonra alınacak araçlar için ödeme direk ilgili tutarın 2 katı olacakmış.
Herkese hayırlı olsun. Başladık...
-
Daha önce yazdığım gibi; ÖTV artışları elinde malı olan vatandaşa rant geliri sağlıyor. Buna izin vermemek için ek vergiler bu şekilde sürekli ödenecek tüketime dayalı kalemlerine gelecektir. MTV aklıma gelmemişti ama devlet açısından bakınca doğru bir adım. Hem talebi biraz törpüleyebilir, hem de devletin dışında kimseye bir rant geliri yaratmaz.
Daha birçok bu tür vergi göreceğiz maalesef, hazinenin kasa boş.
-
MTV'si düşük 3 - 4 yaşındaki araçlara ikinci elde de yarar bu düzenleme. 3 - 4 yaşında Model Y olsaydı düşünün yenilere olan MTV avantajını. Bakalım daha neler gelecek. Sırada alkol var.
Ek motorlu taşıtlar vergisi uygulaması nasil olacak?
Temmuz ayında bu yılbaşında belirlenen mtv tutarının ikinci taksiti ayni tutarda ödenecek...
Ek motorlu taşıtlar vergisi, iki taksitte ödenecek.
Ilk taksit, yasanın yürürlüğe girdiği ayi izleyen aysonuna kadar ödenecek. Yani agustos sonuna kadar Ek motorlu taşıtlar vergisinin ilk taksiti ödenecek.
Ek mtv ikinci taksiti ise Kasım ayı sonuna kadar ödenecek
Yeni tescil edilecek araçların Ek mtv ödemesi ise normal mtv tutari ile beraber pesin odenecek
-
Devlet rantı ötv ile kesmeye uğraşacağına enflasyonla, yerel paranın gücünü korumakla uğraşması gerekir. Bu yapılanlar dediğiniz gibi kasayı döndürmek içindir. Bir devleti en kolay yönetmenin yolu yüksek enflasyona izin vermektir.
Benim ödemem patladı yurt dışı fonlar 4 gün valor çekti ödemeyi kabul etmiş oldum ama zamanında yapamayacağım. Yakında beyaz gemini wheel siparişi olan birine sıra gelebilir paranızı hazır edin. Devletim sen de at ötv zammını üstüme yüzdüm yüzdüm kuyruğuna geldim, çalışır öderiz ek ötvni madem paran yok dert etme, hadi yapıştır bekliyorum :))
-
Arkadaslar mtv ye zam gelmedimi sadece birkereye mahsuz bir ek odememi yapilacak yani
Lr nin mtv si ne kadar oldu?hala aynımı
Zam gelmedi, şimdilik bir kereye mahsus bir ödeme çıktı. Tabii seneye bir kereye mahsus daha çıkabilir, onu bilemiyoruz 🤣
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
henüz onaylamadım, kur sabit, bari bir kaç gün zaman kazanayım noktasındayım.
-
Valör çözümlene kadar günlük faizli kredi vermezler mi
fon a bloke koyarak
valör sonrası kapatırsın günlük krediyi rotatif diyorlardı sanırım
bir sor bankaya istersen
Onayı geç vermem ödemeyi uzatmıyor diyorlardı
belli olmaz onayalayın bu bilgiyi teyit ettik sonra bence
3 gün onay ve onaydan sonra 5 gün içinde ödeme diye anladım ama yanlış mı anlamışım?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X