date:Apr 4, 2023, 10:18 AM |
TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (416. sayfa)

-
-
filim yapmayın çatlar diyen de oldu
kafam aşırı karışık
geçmiş olsun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkür ederim hocam. Benim de başıma ilk kez geliyor, suyu dökünce küt diye gidiverdi.
Teşekkürler hocam. Air80'i 2016'dan beri farklı araçlarımda hep kullandım ben de. İlk kez böyle bir durumla karşılaşıyorum. Araç da 3 yaşında. Ne kışın sorun yaşadım ne evvelki yazlarda. Bugün suyla temas edince durum bu şekil oluverdi. Üstteki kameralı bölümün tepesine kadar gidiyor çatlak. Belki de film olmasa komple patlayacaktı. Bilemiyorum.
Senelerdir kullanırım Air80 ben de şaşkınım. Hatta Model Y gelirse kesin tavana ve ön cama yine Air80 yaptırırım diyordum ama an itibarıyla tereddütteyim. Servisten inceleme ve mümkünse gizli ayıptan garanti üzerinden karşılanmasını talep edeceğim @qznnn üstadın tavsiye ettiği gibi. Belki nedenini araştırırlar da fikir sahibi oluruz. Olan oldu artık zaten.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.L.Crassus -- 3 Temmuz 2023; 0:33:22 >
Siyah sıcak yaz aylarında menzili çok etkiler mi acaba ? İçimize kurt düştü 🤦🏻♂️
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Rengin menzile etkisi klima kullanımından. Siyah araba ciddi ısınıyor ama ne kadar fark eder bilmiyorum.
Bir de renk için neden fark ödüyorsunuz. Beyaz alın aradaki renk farkına istediğiniz renge kaplatın hem de ppf kaplama gibi boya korumanız olur.
Geçmiş olsun.
Su mu soğuktu diyeceğim ama araç içindeki su demişsiniz.
Daha öncesinde taş veya film yapılırken hasar almış temizlerken büyümüş olabilir mi?
Ruhsata işletmek gerekmez mi .Bildiğim kadarıyla cezası var
takarken cam ince çatladı
sonra mı böyle oldu acaba ?
kafamda deli sorular
Bu araç model y mi ya ?
renk nedir kırmızı gibi duruyor
Teşekkürler hocam. Evet, bagajda kuş pislikleri için hazırda tuttuğum su. Düşünün 6 günde araç içi ne kadar ısınmışsa su da ona uyumlu olarak ısınmıştır. İlk tur yoğun tozu akıttım, ikinci tur suyu tepeden dökünce gidiverdi cam. Çatlak izi üzerinde evvelden gelen bir taş zedelenmesi göremedim. Film de içeriden dikiz aynasinin ve ACC kamerasının olduğu bölüme denk gelmiyor. Çatlak tam dikizin arkasındaki kameranın oradan başlıyor. Filmin uygulamasından ziyade ısıyı çok tutmuş olmasından şüphelendim ama bu Air80'li dördüncü aracım. Senelerdir böyle bir durum yaşamadım. Çok garip bir deneyim oldu.
Yok değil, Model Y siparişi VIN bile atamadı henüz. VIN atayana kadar eldekini kullanmaya devam
Cam montaji esnasında mı diyorsunuz? Mümkündür, gizli ayıptır. Senelerce fark etmeyiz, pat diye çıkıverir. Hava soğuk ve karlı, su sıcak olsa kendi hatam der hatamla otururum. Yalnız hava sıcak, su da sıcak.
Tabiki işlenecek ama zor değil. Kaplama yaptığınız yerden alınan fatura ile trafik şubeye başvuruyorsunuz. Renk tespiti için muayene gerekiyor sonrasında ruhsat yenileme. Ruhsat Yenileme 557₺ muayene 1130₺
Merhaba, zamdan sonra iptal etmek zorunda kaldım, kapora iadesi için nereye mail atabilirim bilen var mı?
bir tene w206 Mercedes kullanıyoruz İzmir de. İç siyah dış siyah. Sıcak şehirlerde büyük çile.
Ne yazık ki Sizleri bu ve benzeri konuda 3 hafta evvel uyarmak istedim.
Cam yüzeyleri geniş Model Y araçta, önemli olan tüm Camın ısısını soğurmak. Isınmış bir cama noktasal bir su teması ile hasar verebiliyoruz.
Özellikle camlara yakindan basincli su tuttuğunuz zaman, basincli su da hava taneleri olsa da yakın temasta,
Ya da yol kenarlarında boru ile kuyu su akıtan yerlerde, yoğun kuyu suyu gerçekten tüm camlara hasar verebilir
Suyun ısı kapasitansi havaya göre çok daha yoğun olduğundan, Camın da yalitkan olması nedeniyle ısı emilimi yaptığından,
Camın sadece noktasal ya da kismi soğumasından,
Basincli su tutuma mesafesinden,
Camın iletken olmamasından ve katmanlı olarak ısı yalıtım malzemesi kullanılmasından dolayı,
Cam tavan daha hassas olmak üzere tüm Cam yüzeylerde çatlama olabilir.
Aracinizi yıkamadan evvel gölgede saklayın,
Basincli suyu yakından tutmayın.
Mümkünse sıcak su kullanın, ya da araca bir kova su ve sunger ile camlari on yıkama yapın.
Cami suya direk temastan kacinarak soğutun
@M.L.Crassus sizi ümitsizliğe vermek istemem ama garanti muhtemelen calismayscaktir, bir an evvel cam siparisi vermeniz daha iyi olabilir tedarik sorunları nedeniyle.
Gecmis olsun, nazarlık, Allah beterinden korusun.
tahmini hasar 1200$ civari tutacaktır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 3 Temmuz 2023; 8:17:34 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Gunaydin, İc dis siyah iddali olmus. Ancak haklisiniz. Sicak sehirler icin bu kombinasyon cok zorlu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X