Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (3021. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
22 Misafir (5 Mobil) - 17 Masaüstü5 Mobil
5 sn
60.526
Cevap
1.405
Favori
4.088.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
110 oy
Popüler Konular listesinde
25. Sırada  bugün en iyi #3
Giriş
  • Peki üstadlar, 1 ay premium deneme diyor..internet özellikleri mi?

Araçta sim kart var o zaman..bu durumda ayrı bir internet üyeliği mi almam gerekiyor devamı için? Cep telefonumun hotspotı mı açık olmalı ya da ev giriş kat..evden wifi çekebilir yakın...

Araçta sürekli internet mi olmalı? Olacaksa cep telefonundaki gblar yetmez sanırım..

Bu konuda da bilgi veren olursa müteşekkir olurum..

Forumu eskiye doğru okumaya başladım..acemiliğim için tekrar kusura kalmayın..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turizmpsikoloğu T kullanıcısına yanıt

evet ilk 1 ay ücretsiz premium bağlantı var sonrasında devam etmek isterseniz aylık 350 tl ücret ödeyerek aboneliğinizi her ay yenileyeceksiniz, eğer istemezseniz araçta yine internet oluyor ama bazı özellikleri kullanamıyorsunuz,, cep telefonunuzdan da bağlanabilrsiniz

Mevcut boş kasa diye anilan Y ile devam edelim mi yoksa yeni gelecek bir şeyler var mıdır?
    Y donanım olarak benim için kafi.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • turizmpsikoloğu T kullanıcısına yanıt
    Faturalandirma tarihi 1 Temmuz olmali oncesi yada sonrasi ne yaparsiniz size kalmis, isterseniz mtv nedir bana komaz ben alirim isime bakarim dersiniz, isterseniz disimi sıkar ben o parayı ne diye verecem de diyebilirsiniz. Durum vaziyet bu şuanda bu, belki ötv artar belki düşer, belki tesla zam yapar belki indirim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Neden değişiklik yapmak istiyorsunuz? Size yetmeyen şey nedir? Bilelim de ona göre tavsiye verelim. Boş kasayı seviyorsanız alın binin hayırlı olsun.

Yeni gelecek de bir sürü şey var. Elektrikliler hızlı gelişir. Benzinli gibi değil ki.

Mesela Tesla'da yakın zamanda 9 dk da şarj olan LFP üreten firma ile anlaştı. sumwoda mı ne... Tesla STD ler LFP pilli. Onlar yakın zamanda bu pilleri kullanıp 9dk da şarj olmayacaktır belki ama 6C ile sınırlandırılmış dümdüz bir 180kW çizgisi olacaktır dolubataryanın verdiği bilgilere göre. Şimdi de 180kW görüyor ama 10 dk da 120 lere düşüyor thermal throtling den. Bu yeni LFP lerin iç direnci de düşüktür yüksek hızda şarj desteklediği için. Böylelikle soğuk havada daha iyi performans göstereceğini ve menzilin o kadarda kısalmayacağını değerlendiriyorum.

Elektriklide benim stratejim, "size yeteni" bulup uzun süre elinizde tutmak. Bu arada teknolojinin gelişmesini izlemek, gelişme hızının düşmesini beklemek. Bugün o hızlı şarj olan LFP ler gelir, yarın 800v mimariye geçerler, sonra AI5 gelir. Her bir iterasyonda yeni araç mı alalım? Alınmaz demiyorum, eskisini iyi fiyata verebiliyorsanız olur tabi de... Mesela benim SR Premium bana fazla fazla yetiyor. Daha hızlı şarj olsa uzun yolda bir şey değişmeyecek, çünkü en ucuz, 10-11₺ lik şarj istasyonlarını tercih ediyorum (Balıkesirde Tesla SC yok, otoyol haricinde). Olanlarda en fazla 120kW ile şarj oluyor zaten.

HW4.1 geliyormuş 64GB lık RAM upgrade varmış diyorlar ama FSD açılmadı ülkede. Yani Tesla yılda 2-3 parça upgrade ediyor, sürekli şekilde geliştiriyor arabaları. Geçen ekranlar QHD mi oldu ne oldu, değişti dedilerdi yenilerde. Yetişemezsiniz ki. Bu bir yarış.

Kimisi de zırt bırt model yükseltme heveslisi olur. Yani yapan yapar tabi, ben dur diyemem. Adamın kendi zevki kendi parası. Eğer STD juniper yetiyorsa, alın binin, hayırlı olsun. Ha Sarı sitede uygun fiyatlı bulabiliyorsanız onu deneyin derim. Elektrikli arabanın motoru, pili aşınmaz öyle. Kaportada çiziği boyası rötüşu var diye fiyat kıran birinden ucuza almak, bayiden sıfır almaktan daha ekonomiktir benim düşünceme göre. Bu arabalarda takla atıp tamir edilmiyor nasılsa. Yağına suyuna bir şeyler katıp ayıbı gizlenemiyor. Tabi sıfıra binmek, onun kokusu falan başka.

http://mkvrepair.com Meteorite MKV tamicisi
    http://hexeditor.org wxHexEditor Hex Editörü

• bluemoon kullanıcısına yanıt
    Tesla çok geride kaldı şu an byd 1000V+ mimarili %10’dan %70’e 5 dakikada, %10’dan %97’ye 9 dakikada şarj olabilen araçlar tanıttı. -30°C gibi aşırı soğuk hava koşullarında bile %20’den %97’ye yaklaşık 12 dakikada şarj edilebiliyor ve satılmaya başladı bu araçlar. Tesla illaki bir şeyler yapacaktır seneye yeni araçlar tanıtılır.

800 volt mimari hala ortada yok. Rakipleri 800 km menziller konuşurken hala 600 km lerde geziyor. Bence Tesla almak isteyenler 1.5 sene daha beklesin yada başka araca yönelsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

50 bin km Megane E-tech kullandıktan sonra geçen yıl Tesla Model Y SR satın aldım. 40 bin kmdir de onu kullanıyorum.

Eve 2. araç ihtiyacı olduğundan bu hafta Togg T10X V2 sipariş ettim. 1-2 hafta içinde teslim edilir.

Teslanın sorunsuzluk dışında bence de bir esprisi yok. Sürüş karakteri bakımından çok geride bir otomobil. Megane e-tech müthiş sorunlu bir araçtı (klasik Reno sorunları) ama ona rağmen sürüşü tesladan keyifliydi.

Togg'da sürüş olarak tesladan keyifli bir otomobil ama işte konu yazılıma, sorunsuzluğa vs geldiğinde tesla rakipsiz oluyor.

Orijinalden alıntı: dj.trust.06

Var mi tavsiyeniz mesela dediginiz km yi hangi markanin hangi modeli ne kadarlik fiyata yapiyor?

T10F şu an daha mantıklı 610 km menzili var. Tesla böyle kısa zamanda çok değişiklik yaparak 2. elde çok mağdur ediyor. Hw4 le araç satarken şimdi Hw5 konuşulmaya başlandı. Pillerde devamlı değişim oluyor. 6 ay sonra Hw5 , pil değişimi yaparsa 2. elde yine değer kaybı yaşanacak. Bence müşteriyi kandırma oluyor artık yaptıkları. Juniper Sr premium olsa menzili orta olduğu halde yinede o fiyata tek geçerdim ama artık boş donanım ile olay biraz insan kandırmaya gidiyor.

Hocam havalar ısındı bir anda. Kışlık P zero takılıydı çıkardım bunları taktım. Uzun yol İzmir filan yaparsam yazın belli olur. Şimdi anlamak çok zor. Ama Hankooklara göre daha güven verdiği kesin. Hankooklar kötüydü gerçekten. Ama T2 serileri daha iyidir onlarında. Bİzdeki az yakacağım diye yol tutuşu çok iyi değildi.Sizlerde tüketim ne kadar düştü şu ara.Bende 17-18 kw dan 13-14kw lara düşüş oldu bu hafta. İllaki lastiğinde katkısı vardır.

Sürüş karakteri? Tabi herkesin araçtan beklediği şeyler ayrı. Teslada, en azından Juniper kasada bulunan her şey "rafine". Legacy deki hatalarından ders çıkartılarak yapılmış olduğundan çok daha sorunsuz, ki yine hâlâ bazı sıkıntılardan söz edilebilir. "Sorunsuzluk dışında espirisi yok... " demek biraz haksızlık olmuyor mu? SR Juniper için konuşayım, full paket. Herşey dahil. Yol kamerası var mesela. KiaEV 3 e koymamışlardı. N'apacağım bir de arabanın içine yol kayıt cihazı mı koyacağım? Sene olmuş 2026 afedersin. Yada Sentry mode var. Yada uzaktan erişim var. HEPA filitre var HEPA... var oğlu var. FSD var yahu. Bir kaç aya gelecek inş. Yani sürüş karakteri o noktada daha belli olur bence aracın. :) Hele ki İstanbul trafiğine daldığınızda.

Ha şu an alınacak Tesla kalmadı ama. Giriş versiyon alsan LFP pili var iyi ama STD paket. Kırpık... LR alayım da Premium donanım olsun diyorsun, pili rezil ettiler.. N'apacağız AWD mi alacağız doğru dürüst araca binmek için? Tesla alacaklar için en mantıklısı yine ikinci el SR Premium. Onun da artık ikinci elde temizini uygununu düşürebilirseniz...

Aslında 600km lik LR'ı yeni SR Premium yapıp,

Sunwoda'dan 10C de yüksek hızlı şarj olan CATL LFP leri de 700km lik yeni LR olarak konumlandırsalar satışlar patlar... Yoksa Tesla büyük satış sıkıntısı yaşayacaktır. Ha FSD gelirse onun yüzü suyu hürmetine STD paket belki hareket görebilir biraz ama... Çok bir harlanma olacağını sanmıyorum satışlarında...

• Yaz artık hissettirmeye başladı. Klima çalıştırmak tüketimde ciddi fark yaratıyor. İstanbul Anadolu yakası uygun fiyatlı ve orjinal Lumar yada solargard  yaptıracak yer tavsiyeniz olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mutluthegreat -- 25 Nisan 2026; 11:23:27 >

Valla ben çok dikkat etmiyorum, köklüyorum, yapıştırıyorum, biraz PSEV'e güveniyorum, gereksiz yere...

Ortalama 16kW lar görüyorum şehir içinde bu aralar. 1-2 ay önce 19kW larda falandı klimanın katkısından. Önceden klima kapalı ölçüm yapmadıysanız şimdi bir sonuç çıkartamayız. İyi günlerde kullanın. Lastiğinize taş değmesin, çivi mivi batmasın.

Ses konusunda bir farklılık fark ettiniz mi peki?

• Vaybe bizim teslamız çöpmüş çöp, tüh

Ben size sürüş keyfi diyorum siz bana FSD diyorsunuz. Ben olaya otomobil olarak bakarken siz bilgisayar olarak bakıyorsunuz. Tech-nerd değilim ben o kadar o yüzden aynı bakış açısında değiliz belki de..

Bu araç çok iyi çalışan bir kullanıcı arayüzüne sahip, belki dünyanın en verimli ve en kullanıcı dostu elektrikli araçlarından biri.

Ancak, 40.000 kilometrelik tecrübeme göre konuşuyorum. Bu araç keyifli bir araç değil. Kullanıcısının yalnızca A noktasından B noktasına sorunsuz, güvenli ve keyifli teknolojik özelliklerle taşıyor.

Ama otomobil olarak sürüş keyfi sıfır. Direksiyon hissiyatı kötü, aracın yoldaki geri bildirimleri kötü. Mekanik olarak zayıf. Malzeme kalitesi düşük.

Juniper da çok yakın arkadaşımda olması sebebiyle sık sık kullanıyorum ve seyahat ediyorum onda da durum benzer sadece biraz daha sessiz ve birazcık daha konforlu o kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 25 Nisan 2026; 12:39:22 >

• _EUA_ kullanıcısına yanıt

Teşekkürler iyi dilekleriniz için. Sizlerede kazasız belasız sürüş nasip olsun.P zero kış lastiği ile aynı geldi ses. Çok değişim yaşamadım. Klima bu ara düşükte çalışıyor o da etkiler doğrudur. Zaten en az yakan aylar bu aylar. Yazın klima zaten bayağı etkiliyor. Kışın soğuk etkiliyor. Bu aylar 20 derecelerde araç güneşi yedimi zaten batarya bayağı ısınıyor.

Tabiiki ve gerçek diye kendi algılarınızı ortaya koyduğunuzun da farkındasınız diye görüyorum. Bu güzel bir şey. Arabaya ise bakış açılarımız tamamiyle farklı.

Benim mantığımda bu araba neye hitap ediyor noktasını düşünmek gerek. Şehir içi/dışı yolculuklarımızı belirli bir konforun üzerinde yapmamızı sağlayacak Sport Utility Vehicle. Yani sürüşten zevk almamız için tasarlanıp üretilmiş bir 911 değil. Bu fiyat sınıfındaki araçlar keyif için sürülmesi için alınan erkek oyuncakları olmadığından, işlev ve işletme maliyeti çok daha önde olan araçlar.. Yani bu segmentteki bir araçtan ne derece keyif almaya çalışılabilir, bunda ne kadar başarılı olunur. Evet falanca daha iyi, hatta %50 daha önde diyebilirsiniz. Benim anlatmaya çalıştığım ise 10 üzerinden bir skalada 3, 2 den %50 daha fazla olsa da gerçekte 2 den ayrıştırılmasının pek bir anlamı yoktur...

"Mekanik olarak zayıf" kısmını ne sebeple söylediğinizi bilmiyorum. Ben benzer fiyat segmentindeki araçların yürüyenleri ile Tesla Model Y Juniper yürüyeni arasında mekanik zayıflık olarak nitelendirdiğiniz şeyin ne olduğunu bilmiyorum mesela. Söyleyin, bilelim, öğrenelim, bir taş da biz atalım.

Malzeme kalitesi... Yani boyayı diyorsanız evet. Heralde piyasadaki en kötü boyadır, dayanım açısından. Allah o boyayı yapanın da yaptıranın da cezasını versin. Bir de kalite verdiğiniz ile orantılıdır. 5 verip 10 kalite bekleyemezsiniz. Yani, ben 1914 e aldım. Fiat Egea fiyatına. onunla karşılaştırırsak, bu söylediğiniz çok ayıp. Büyük haksızlık. Ha şimdiki fiyatları ile 2.9M dersek, o araçlarla karşılaştırırsak evet, malzeme kalitesinde biraz geride olabilir.

Sonuç itibari ile, en azından ben aldığımda verdiğimin karşılığını fazlası ile, bol bol veren bir araba idi. Kelepirdi. Daha iyi alternatifleri çıkana kadar en iyisi o... Ki, bu durumda fazla beklemeyeceğiz gibi gözüküyor. BYD'nin yeni süper hızlı şarj olan verimli araçları piyasayı domine etmeye başlayacaktır yakında, Tesla'dan bir hareket gelmezse.

• Byd'ye karşı tesla'dan bir hareket gelecekse eldeki teslaları ne yapacağız?

2 gündür forumu geriye doğru okumaya çalışıyorum, aklımdakileri soruyorum..

ön sipariş oluşturup parayı yatırıyoruz, bu sefer de tam tersi yorumlar geliyor..alınmaz..bekleyin..800volt geliyor, 9 dakika sarj geliyor vs vs..

Altın gibi..gidip satalım parayı hazır edelim diyorsun, en dip fiyat çıkıyor karşına..

O değil eş dost akrabaya karşı da -bak bizim oğlan yine yanıldı, acele etti, beklemedi, gidip yoruma göre araba alıyor durumuna mı düşeceğiz yine:((

kaporayı yakıp gidip kumluca'ya yerleşeceksin..alacaksın bi scooter..

napalım abi..yüzde yüz nasıl bilgi sahibi olabiliriz ki..

bir ömür araştırmayla mı geçecek..

• _EUA_ kullanıcısına yanıt

Hocam herkes kendi fikrini belirtiyor ya normal..

Ben daha otomobil gibi bakıyorum, siz ise sizi A noktasından B noktasına götüren teknolojik bir ürün olarak bakıyorsunuz sizi tabiki çok mutlu eder.

Burda şimdi arabayı baştan aşağı kötülemek için uğraşmayayım ama garantiden 1 yılda değiştirdiğim parçaları sayarsam arabanın ne kadar kalitesiz olduğunu anlarsınız. 1 yılda 2 defa direksiyonu değişen araba mı olur? :))

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.