< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (2694. sayfa)


-
-
Astarda sorun varsa satarken PPF çıkartmak icap ederse kalıp halinde boyayı almayacağını nereden bilebiliriz? Satarken PPF ile satarım denilebilir tabiki ancak acil satılmak istenirse muhtemelen PPF söktürerek eskpertize girilecek bir senaryo denk gelmesi daha olası.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sırf bu yüzden hiç sıcak bakamıyorum. Sadece alım satım da değil, PPF'in belli bir süre sonra sökülüp yenilenmesi gerekiyor. Ne kadar kaliteli de olsa 3-5 sene aracın üzerinde yapışık kalan bir maddenin sökülürken hiç sorun çıkarmadan sökülebileceğine inanamıyorum.
-
Astarda sorun var da bir benimkinde mi var? Benim kast ettiğim Teslaların boyasının dayanıksızlığının boyanın metale yapışmasındaki genel bir sorundan kaynaklandığı. PPF kaliteli malzeme ile yapılmazsa zaten sökülemiyor kolay kolay. Bu ekspertizde kaporta incelemesi de akıl dışı bir uygulama. Hadi benzinlileri anladım da ... hele ki elektrikli araçta son derece anlamsız. Öyle sıkıntısı olana da satmayık olur biter...
-
Araca en az 5 yıl binerim diyen için ppf güzel. Zaten ortalama ömürleri 5 yıl. Söktürüp rahat satarsınız. Ama 2-3 senede bir araç değiştiren için gereksiz masraf oluyor. Kimse araç alırken ppf’li araç almak istemiyor mecbur söktürüyorsunuz. Sökerken de ayrı para istiyorlar. Bir de isçiliğin iyi olması lazım. Ufak tefek yaparken, sökerken aracı çizen de çok.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ya komple mat çektiririm (aracım siyah çok yakışıyor) ya da sadece ön kaput ve tampona normal ppf çektiririm arkadaşım bu işi yapıyor en kaliteli de olsa ppf'in maksimum 2 yıl kullanacaksın sonra sökülmesi gerekiyor dedi.
-
PPF için bir sıkıntıda 2 sene gider demeleri. Arkadaş mercedes aldı. Hediye olarak PPF yaptı bayii. Ama 2 sene sonra gelin çıkaralım gibi bir şey söylediler.
Ben yapana ve malzemeye de güvenemiyorum.
Sıcak bölgelerde daha da ciddi sıkıntı olabilir. Aracı satmam nasılsa binerim de diyemiyorum. 2 sene sonra bir şeyler değişir, aracı değiştirelim diye düşünebilir insan.
Ancak Teslalarda boya sıkıntısı olduğu kesin. Başka hiç bir araçta bu kadar boya muhabbeti okumadım.
-
Yok öyle bir şey hocam. Ben iki yıldan uzun süre kullandım hiçbir şey olmadı. İlk günkü gibi de duruyordu
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam çoğu firma beş yıl ya da altı yıl garanti veriyor bu ürünlere. Hepimiz de çok iyi biliyoruz ki en kötü şartlarda dahi beş ya da altı yıl gitmez ise o garantiyi vermezler. Tamamen kullanılan malzeme önemli ve tabii ki ön hazırlık. Eğer her şey doğru yapılırsa beş yıldan aşağı sorun çıkaracak ppf yok. Tabiki malzemeninde uyduruk olmadığını varsayarsak.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
başka bir aracımı teslim aldım 1 hafta sonra yola çıktım yolda camına taş geldi çatlatmadı ama iz yaptı bir daha da bir şey olmadı.
teslayı aldım 2 gün sonra uzun yola çıktım dönüşte çat diye ses geldi kesin cam gitti dedim baktım bir şey yok. yoldan geldim ppfe verdim yıkadıklarında kaputa taş geldiğini gördük. mercimekten de ufak nazarlık olsun dedik kapladık.
bu aracın esas sorunu kaputunun çok büyük olması ve rüzgar direnci düşük olduğu için her geleni ya kaputa ya cama tavana atıyor. genelde tamponda bir şey olmaz. olursa kaputa cama oluyor
-
Tesla Model 2 ile
alakali bir
gelisme var mi. 2026 da uretilir
mi acaba
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhaba arkadaşlar
Önkoltuk kafalıkları yukarı uzuyor mu sabit mi?
Ben yükseltemedim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aerdalg -- 9 Eylül 2025; 17:32:42 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Geçtiğimiz Cumartesi sabahı yağan yağmurda 2 farklı noktada kaydık.
İlkinde hızımı azaltırken rejenerasyon çok az devredeyken kayma başladı.
Yolun yapısını ezbere çok iyi bildiğim için tüm kontra hareketleri vererek durumu toparladım.
Artık emin olduğum konular, lastiklerden süs eşyası bile yapılmaz + rejenarasyonun yağmurlu havada kullanması ciddi dikkat gerektiriyor.
Arabanın içten yanmalı aracıma göre rejenerasyon esnasında dinamiklerinin tamamen değiştiğini bir kez daha tecrübe ettim.
Bu kayma esnasında araba güvenlik-çekiş sistemlerini çalıştırdı ancak kütlenin yola tutunmaması ve başka bir yöne gitmesi ile birlikte eğer süratimi daha önceden azatmamış olsaydım, kontrolü bu kadar kolay olmazdı, kabinde kayma olduğuna dair ikas olarak sesli bir uyarı almadım.
İlerleyen süreçte teslanın zemin durumuna göre çekiş sistemini ayarlayacağı bir update almasını isterdim.Yağmurlu havada rejenerasyonun çalışma şeklinin otomatik olarak değişmesi gibi v.s....
-
Juniper SR aracımda bir şeyi fark ettim. Rejenerasyonda iken, rejenerasyon gücünü gösteren yeşil gösterge barı en aşağı kadar gidiyor. Ama otoyolda da, yokuşta da gazı köklediğimde enerji harcama barı en tepeye kadar çıkmıyor. İllaki büyükçe bir boşluk kalıyor. Sizde de öyle mi? Bu 220kW dan 160kW ya düşürme sebebi ile kalmış olabilir diye düşünüyorum ben.
-
Sabit
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ayarlarda yağmurlu hava, otomatik diye bir seçenek vardı diye hatırlıyorum. Sizde hangi ayardaydı?
-
Hiç böyle bir ayar yapmadım hatta varlığından bir haberim.
Sadece tut ayarında kullanıyorum yani en sert olan ayar.
Kayma olayından sonra yumuşak seçeneğine aldım.
Dipnot: İstanbulda her yaz sonunda yağan ilk yağmurlarda yollar aşırı kaygan oluyor (yolda biriken kir + toz + lastik parlatıcılar v.s) bunu ayrıca paylaşmak istiyorum.
-
Bahsettiğiniz yeşil gösterge barı tam olarak nerededir?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hızı gösteren rakamın hemen sağ tarafında. 1 piksellik göstergeç var ya onu diyorum.
-
Teşekkürler, bahsettiğiniz yere hiç dikkat etmemiştim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X