180 km/s gibi hızlara çıkmadım ama 130-150 km/s civarında gayet stabil ve güvenli. Arkadan çekişli tüm araçlar virajlarda ani gaza yüklenmelerde tutunma sorunu yaşıyor, Model Y'ye özgü bir durum değil, örneğin BMW 5 serisinde de aynı durum oluşuyor. |
TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (2528. sayfa)

-
-
Şeffaf ppf e para vermekten çok daha mantıklı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar Ankara için PPF uygulamacı önerisi alabilirmiyim ?
-
Tesla Shop'tan ürün alıp da, ürünü gümrükten çıkmış olan var mı? Yurtdışından alışverişe çok düşük limitler koyuldu, Amazon satamıyor, Tesla nasıl satabileceğini düşündü acaba. Bence ürünleri çekemeyecekler :). Toplu olarak ticari ithalat yapmaları gerekiyordu sanki...
-
İçini beyaz istediğim için renk alternatifi yok bende, mecburi stealth griciyim.
Aracı alabilsem açık nardo gri kaplatmayı düşünüyorum ama yada alpine gri storm gri ne deniyorsa artık o renge.
-
-
SG alınca / alabilince dışını bahsettiğiniz gibi farklı bir gri ile kaplatınca yine de ruhsatta değişiklik gerekiyor mu hocam?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
O biraz koyu kalıyor.
Daha çok böyle aklımdaki gri;
-
Gerekiyor sanırım, aracı alabilirsem onu da öğreneceğim
-
Bende beta sürümünde olan oto vitese çok kolay alıştım. Hatta bazen gaza bi basıyorum, ileri gidecek derken pat geri gidiyorum. O yüzden çok seriye bağlamamak yavaş bir rutinle kontrollü yapmak lazım geçişleri.
ACC ile Otopilo arası geçişin hareket halinde yapılamaması bence de çok saçma. Neyse ki ışığın birinde dururken hemen Park moduna alış geçiş yapılabiliyor. İçten yanmalı gibi motoru kapat/aç derdimiz yok. Ama hareket halinde değişmesi için güncelleme şart.
Selektör le fazla işim yok. Ben daha çok korna ya takılıyorum. Video kaydı almasın diye pek kullanmıyorum ama kullanınca da çalıp çalmadığını duymuyorum. (Dışarıdakiler duyuyor)
-
Bence de fsd radar ile desteklenmeli. Model s ve x'de radarda var diye biliyorum, maliyetten dolayı model 3 ve y'ye koymamışlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KuaSar34 -- 9 Temmuz 2025; 16:51:38 > -
Temudan aldigim ekran koruyucu geldi bugun. Ekrani temizleme moduna aldim koruyucuyu taktım. Sonra kalan hava bosluklarini temizlemek icin mikrofiber bezle hafif bastiriyordum. Birden sistem kapandı. Klima açıktı o kapandı. Sistem hic yanıt vermemeye başladı. Ekranın parlaklığı epey bir düştü. Ekranı bozdum diye düşünürken direksiyondaki iki tekerlege de uzun sure ayni anda bastım. Sonra bir muddet sonra araç kendini yeniden başlattı. Su anlik bir sorun yok ama ilk defa boyle bi sorun başıma geldi. Yazilimsal bugdır umarım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Otomatik viteste otoparka geri gidecek diye beklerken birden öne gidince ben de anladım temkinli olmak gerektiğini. Artık oto. vites seçiminden çok ekrandan manuel seçimi kullanıyorum.
ACC-Otopilot geçişi neden eski araçtakine benzer şekilde tuşa peş peşe 2 tıklamayla yapılamıyor anlamış değilim; sırf bunun için S3xy Knob almayı düşündüm ama onda da geçiş yokmuş.
-
Tık sesini duymadan gaza basmamak lazım.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yeni araçların, X ve S dahil hiçbirinde yok.
Sitesinden:
"Safety is at the core of our design and engineering decisions. In 2021, we began our transition to Tesla Vision by removing radar from Model 3 and Model Y, followed by Model S and Model X in 2022. Today, in most regions around the globe, these vehicles now rely on Tesla Vision, our camera-based Autopilot system."
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanriseven -- 9 Temmuz 2025; 17:30:12 > -
Just Detailing - Ümit
One Garage - Yasin ve Enes
reklam değildir; 2 firma da arkadaşımın, aracı aldığımda tercihe göre ikisinden birisine yaptıracağım. İnstagram hesaplarından inceleyip tercih edebilirsiniz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Her gün envanter yayınlanacak dedikleri 4-5 dk içinde tükenen 50-100 araç filan herhalde.
Önce siyah ve LR'leri bitirmek istiyorlar sanırım.
-
Bunlar neden hepsi siyah geliyor yahu şaka gibi?
-
Alabilen oldu mu ?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bugün de alamadık. Yalnız arkadaşla aynı anda denedik, 30 saniye önce araçları gördü benden. Yenilediğim halde bana gelmedi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X