|
TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (1865. sayfa)
-
-
Hocam endişeni anlıyorum, yaşadım da ama bu kadar korkuyla hareket edilmez hayatta. Fanboy değilim eksilerini de dile getiriyorum, mesela kışın şarj hızı acayip düşük bu aralar ve beni sinir ediyor. Ama hala uzun yola bile Tesla aracımla gidiyorum dizel bir suvum olmasına rağmen.
Teslanın asıl olayı elektrikli olması falan değil benim için, otopilotu. Kendinden gelen otopilotu kullanıyorum 16 aydır. 3 saatte gidebileceğim Ankara’ya 4 saatte gidiyorum evet ama bu 4 saati rahatça gidiyorum. Alıyorum otopilota mailime bakıyorum, whatsupıma bakıyorum. Şarj olurken dizi film izliyorum, diğerinde ise 3 saat boyunca pür dikkat gitmem gerekiyor. Yani aslında 1 saat kaybettim sanırken 3 saat kazanmış oluyorum online ve ulaşılabilir olduğum için.
Aynı şey İstanbul trafiğinde de geçerli, araç kullanırken işlerim aksamıyor, anında dönüş yapabiliyorum dur kalk trafikte. Bunu 2 gün deneseniz nasıl bir nimet olduğunu anlarsınız.
Kışın soğukta sıcak, yazın sıcağında serin arabaya binmek de ayrıca mükemmel bir lüks. Kameralara uzaktan erişmek de cabası.
Ben o sebeple şu saatten sonra otopilotu ve online bağlantısı olmayan arabaya binmem, elektrikliymiş dizelmişten ziyade. Varsa bu kadar başarılı otopilotu olan benzinli git onu al.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Bence sadece uzaktan erişim bile araç tercihi için yeterli, bir daha uzaktan erişimi olmayan bir araç alacağımı sanmıyorum. Sabah çocuklarımı okula bırakıyorum, 7'de evden çıkıyoruz aracın için 22 derece, üstüne koltuk ısıtmalarını da açıyorum. Hiç üşümeden okula varıyorlar, sadece bu bile tercih sebebi.
Öte yandan benim için otopilot kadar elektrikli araç performansı ve sessizliği de kesinlikle tercih sebebi. Hız yapmam, dikkatli ve temkinli araç kullanırım ancak yine de gaza dokunduğun anda aracın tepki vermesi ve bu tepkinin de oldukça yüksek olması harika bir his. Araç kullanmak eskisi kadar zor/sıkıcı gelmiyor bana artık çünkü Tesla (EV) ile yavaşlamak da hızlanmak da çok rahat. Benzinli D segmenti bir aracım daha var, Tesla'dan önce oldukça keyifle kullanırdım ama artık hiç beğenmiyorum, hantal, gürültülü ve titreşimli geliyor. (TR araç parkındaki pek çok araca göre oldukça iyi bir araç olmasına rağmen)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bobby Hatfield -- 8 Ocak 2025; 15:27:23 >
-
başınız sağ olsun.
genelde makara falan yapıyoruz ama ciddi olarak söylemek gerekirse, kaygılandığınız konularda profesyonel destek almak size yardımcı olacaktır, diğer türlü bunun sonu yok.
Milyonlarca ihtimal var , bu ağırlığa dayanılmaz.
Umarım şifa bulursunuz.
-
Sizde haklısınız, benimki biraz sesli düşünme gibi oldu. Ayrıca insanların düşüncelerini de duymak istedim.
Bu arada herkesin zevkine ve tercihine sonsuz saygım var, ancak elektrikli bir araç alınacaksa bence de Tesla olmalı. Otopilot, cep telefonundan kontrol gibi özellikler Tesla’yı başka bir boyuta taşıyor. Ama bu tür özellikler olmasa, insanların elektrikli araçlara olan ilgisi ve bakış açısı bu kadar olumlu olmazdı diye düşünüyorum.
Söylediğiniz şeyler gerçekten çok doğru; bizim millet olarak hasret kaldığımız yenilikler bunlar. Ben de teknolojiye oldukça meraklı biri olarak, açıkçası sürekli sipariş tuşuna basmaya çok yaklaşıyorum. Fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Bu tür sohbetler, kafamdaki bazı soruları daha netleştirmeme yardımcı oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wind. -- 8 Ocak 2025; 15:34:25 > -
Öncelikle taziyeniz için teşekkür ederim.
Haklısınız, insan zihni bazen milyonlarca ihtimali aynı anda düşünerek kendi kendine yük oluşturabiliyor. Profesyonel destek almak gerçekten bu tür kaygıları yönetmekte faydalı olabilir.
Bu tarz yorumlarınız ve yaklaşımınız için ayrıca teşekkür ederim. Umarım herkes, hayatındaki bu tür zorluklarla başa çıkacak gücü bulabilir. Sanırım bu durum gerçekten kaygı bozukluğuyla ilişkilendirilebilir, doğru bir yaklaşım.
-
Tesla'nın FSD ye doğru başlattığı adımdaki kartlarını kendisi yapıyor ve bunun nimetlerini de bolca yedi yiyor ve daha da yer.
Ben de bu konuda şuan teslanın rakibi yok diye bakıyorum ama yakın zamanda rakipler çıkacak meydana.
Nvidia nın yeni tanıttığı blackwell üstünde geliştirilen Hyperion 9 platformunun satışına başlayınca birçok araba üretici alıp kullanmaya başlayacaktır çünkü çok gelişmiş bir yapay. zeka çipi var içerisinde
-
Bizim Haziran ayında alma gibi bir ihtimalimiz olamaz, çünkü Avrupa'da verilecek olan araçlarla bize verilecek olan araçlar aynı araçlar değil, dolayısıyla onların son tarihini bizim araçlarımızla bir alakası yok.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sizin başınıza gelen durum benim de başıma geldi. İstanbul'dan Çanakkale'ye bir vefat nedeniyle acil bir şekilde gitmem gerekiyordu, aracımda yaklaşık %70'lerdeydi. Normal yoluma devam ettim, müsait bir yerde 20 dakika şarjla istediğim yere vardım.
Tabii senaryolar farklılaşıp imkansıza doğru da gidebilir mutlaka.
20 derece en ideal derece zaten hocam :) gel de otobanda boluda 2-3 derecede dene o şarjı.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Almayayım iyi buralar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
amortisörlerde lastik bir parça değişimi yapılıyor. Bende de vardı. Serviste ücretsiz hallettiler
-
Çok teşekkür ederim uyarı İçin. İnşallah bu konuda sıkıntı yaşamayız diye düşünüyorum. Aracı tamamen şehir içi odaklı olarak planladık. Evimizin ana aracı değil ikimci araç olarak düşünüyoruz. Bir de dizel ticarimiz var uzun yol İçin kullanabileceğimiz. 3008 benzinliden geçeceğimiz için boyut konusunda bir sıkıntı yaşamayız diye düşünüyoruz. Test sürüşü İçin vaktimiz hiç olmadı. Sadece bir tanıdığımın arabasıyla yaklaşık 2 saatlik bir otoban yolculuğu yaptım. O bile çok keyifli geldi bizlere😁
Hocam çok fazla araştırma yapmadan yazıyorum kusura bakmayınız, yarın kredi kartımdan 50.000 tl çektirip sipariş vermem durumunda araç takribi ne zaman teslim olur ,sipariş bölümünde şubat diyor, sizin daha net bir tahmininiz olur mu?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kasım siparişleri ile birleşip aynı gemi ile gelir muhtemelen. Şubat sonuna kadar en geç alırsınız. Kasım sipariş verip 35 günde alanlar var.
Şu an sipariş verip juniper geleceğinin garantisini Tesla veriyor mu yoksa öngörüde mi bulunuyor yazan arkadaşlar merak ettim.Model Y gelme ihtimali yok mu?
Ocak siparişlerinin en geç şubat sonunda geleceğini düşünüyorum. Şubar başı ve ortası kasım ayından kalanlar ve aralık siparişleri gelir.
Juniper bekleyenler hayalperestlikten başka bir şey yapmıyor bence
Öyle mi diyorsunuz hocam. 😁 Juniper geleceğinin garantisini almadan o kadar para vermezdim şahsen.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X