|
TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023 (1842. sayfa)
-
-
Teşekkür ederim 🙏
-
Merhaba, Tesla uygulaması üzerinden servis talebi oluşturarak alabilirsiniz. Ben servisten teslim almıştım ama kargo yapıyorlar diye biliyorum. -
Amazon'da 1852 Tl buldum ve aldım, teşekkür ederim..
-
hangi model aldınız, gelince inceleyip iyi kötü yorum yapar mısınız?
Bu sayede en azından neler var ve kalite konusunda görüşler çoğalmış olur
-
Aldığım ürün bu, gelince değerlendirmesini yaparım..
www.amazon.com.trSahler Tesla Model Y (2020+) ile Uyumlu 4.5D Havuzlu Oto Paspas : Amazon.com.tr: Otomotivhttps://www.amazon.com.tr/Tesla-Model-Uyumlu-SAHLER-PASPAS/dp/B0CRLGPHR8/ref=mp_s_a_1_1?adgrpid=119540621246&dib=eyJ2IjoiMSJ9.frytixFiW4uiDgaY_LPvHTf0QJhc6tIhiezOv6APbXg0u9Jn8kGv9LBgYYonjE1u-x-Oec5ytbDu01MrkWh5aLKFcjqehGWXMwkFHllmKpVCT6IxQMDsgLA7KqC0JrI-CmsXFgN8huMhCf8c2T6SdQ52zvTbyG1slObi5z-wbCa5Y0E76vty0XSheMfcj5lkNrVYA84XB6hNun0_REhxOg.Chtt_1QJuT4E9N1Kp94PAEcFOpiMKwI72jykvLVuB8U&dib_tag=se&hvadid=545976603766&hvdev=m&hvlocphy=21354&hvnetw=g&hvqmt=b&hvrand=14984777139759173922&hvtargid=kwd-739680857702&hydadcr=24622_2231830&keywords=sahler+paspas&qid=1735474926&sr=8-1
-
Arkadaşlar bir goy goy dönüyor, Tesla yol bilgisayarı klimayı hesaba katmıyor diye. Şu yalanı ortaya ilk kim attı bilen var mı? Aylardır etrafta görüyorum, kaynağına ineyim dedim :) araçtaki ekranlar rüzgar direncini bile hesaplayıp gösterirken kim “klima o hesaba dahil değil” diye uydurmuş?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Max_Kolesne -- 29 Aralık 2024; 15:51:8 > -
Forumda tüketim farkına bahane bulmak için togg grubundakiler başladı, onlarda bir iki tane geri zekalı youtube tiplemesinden çaldılar, Adamlar istasyondan aldıkları elektriğin gerçek yol tüketimi olduğunu falan sanıyorlardı. Arada fark görünce klimadan dediler iyi mi, Oehh..
Aracı kullananlardan bile öyle olduğunu sanan var yahu kendi tüketiminize de mi bakıyorsunuz 20 derece ile 10 derecede tüketiminiz neden farklı hesaba katmıyorsa,?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 29 Aralık 2024; 16:11:13 > -
Tamam hocam şimdi anlaşıldı, kaynağa hiç mi hiç şaşırmadım :)
-
Bende 😁😁😁. Arada sadece eglence icin o konuya giriyorum. Cidden tam bir kaos.
-
Hocam bizimkilerde de tuhaflık var berk ya da benzer birisi gitmiş tesla kış menzili 200 km yazmış togg başlığında günde 3-4 defa ön ısıtma yapıyorum, hergun bir saat beklerken tam ısıtma ile arabada film seyrediyorum sadece kısa mesafe yapıyorum gerçek tüketimim bence 25 araba 18 gösteriyor demiş, ne diyeceksin buna,
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 29 Aralık 2024; 16:47:56 > -
Abi ben bir sefer bakayım dedim, çok ilginç bir yer. Konunun 3’te 1’i “Tesla da şöyleymiş yeğenim” diye yalan yanlış bilgiler. Togg’dan çok Tesla konuşulmuş. O yüzden bu yalanın da oradan çıkmasına şaşırmadım.
Diğer 3’te 1’i paragraf paragraf sorun yaşayanlar. Sonda kalan 3’te 1 ise gerçekliği sorgulanacak üyelerin vatan millet sakarya edasıyla Togg savunması, bunu yaparken de yine Tesla konuşmaları. Yani aslında sözde Togg konusu ama buradakinden daha çok Tesla konuşuluyordu
-
Uzun zamandır iki gruba da bakıyorum hiç öyle sürekli Tesla konuşuluyor gibi bir durum yok. 🙃 Haliyle Togg yeni bir cihaz ve işin önderi Tesla olduğu için ara ara kıyas konusu oluyor. En son özellikle popüler olan bir sarfiyat videosundan sonra çok gündem oldu. Ancak Tesla gibi İoniq 6 da çok konuşuldu. Sanırım birinci olmuş videoda.
Bu klima ayrı ölçülüyor diyen de Tesla kullanıcısı olan bir arkadaştı, insanlar da deneyimlemediği için mantıklı buldu. Haliyle Tesla her şeyi ölçen bir araç.
Bu arada sorun ile ilgili çözüm bulmak için çok yazıyor insanlar. 600-700 ortalama ile Tesla satılıyor, Togg 6000 bulacak. Benim gözlemlediğim hızlı üretip satacağız diye son 1-1,5 ay daha özensiz hareketleri olduğu. Sorunlar da bundan kaynaklı sanıyorum. 2 yakın arkadaşım var birisi 5 diğeri 3 aydır Togg sahibi. Birisi hiç sorun yaşamadı, diğeri sadece 1 defa enerji hatası almış, onda da şarj ettiği cihazda sorun varmış. Resetleyip yandaki cihazdan sorunsuz şarj etmiş ki buna benzer sorunları tüm elektrikli cihazlarda olabiliyor.
-
hocam ben günlük takip etmiyorum, sahiplerine mutluluk dilerim. Ancak, “Tesla daha az satıyor ondan görmüyoruz” argümanı mantıklı değil. Dünyada üç ayda bir 500.000’e yakın Tesla satılıyor ve kronik bir problem muhabbeti duymuyoruz. Burada ancak devlet eliyle ittirile ittirile, torpille, vergi peşkeşleriyle ayda 3.000-4.000 tane satan bir araba var ve her yer paragraf paragraf problem dolu. Yani satış sayılarına kıyasla çıkan problemi kıyaslayacaksak çok daha acı bir senaryo ortaya çıkar. Araç çıkalı 2 sene oldu, sürekli problemler için bir bahane öne sürülüyor. İnternet dediğiniz Türkiye’den ibaret değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Max_Kolesne -- 29 Aralık 2024; 18:53:45 > -
Evet ben de zaten redditte yazan Tesla sorunlarını da dikkate alarak yazdım. ☺️
Ancak şu var Tesla bu sorunları çok net çözebiliyor. Togg o netliğe he üz benim gözümde sahip değil. Aslında ben de Togg almak üzere karar vermiştim ancak hep dediğim bir kredi kullandırma imkanı olsa Tesla alırdım şeklindeydi, şu anda da bu imkan var.
İşin yazılım tarafında da Tesla rakipsiz. Togg 1 senelik bir cihaz, açık ve net inşallah daha iyi yerlere gelir ve ilerde hepimiz Tesla değil Togg alalım diye düşenecek noktaya ilerler. Mesela Togg grubuna 15n km de birisi yazmış. Batarya komple değişmiş adamın. Bunlar bana aşırı korkutucu geliyor. Hele yoğun çalışan biri olarak sorumsuzluk benim için en önemli konu. -
Ben tam aksine batarya değişimini çok kafaya takmam aslında. Seri üretim parçadır, arada hatalı parça olabilir, değişir geçer. 100 km araçta bile fabrikasyon donanım hatası olabilir. Üretimin doğasında var. Bence yazılım problemleri + termal yönetim olmaması daha büyük sıkıntı.
İnsanlar yazılım iki güncelleme gelir çözülür sanıyorlar ama öyle değil. Yap boz tarzı yapılan araçlarda düzgün yazılım yapılamadığını Ford CEO’su bizzat açıkladı, tamamen yeni bir zihniyete geçeceklerini söyledi. VW yazılımı kendisi halledemedi, Rivian ile işbirliği imzaladı. Yani, sıfırdan entegre platform üretmeyen hiçbir marka daha doğru düzgün yazılım geliştiremedi. Bu noktada, Togg’un yazılım problemlerinin çözülmesini ben pek mümkün görmüyorum. En azından, şimdiye kadar satılmış araçlarda çok zor.
the driveFord CEO Explains Why Legacy Automakers Take Forever to Issue OTA Updateshttps://www.thedrive.com/news/ford-ceo-explains-why-legacy-automakers-take-forever-to-issue-ota-updatesrivian.comRivian and Volkswagen Group Announce the Launch of their Joint Venture - Newsroom - Rivianhttps://rivian.com/it-IT/newsroom/article/rivian-and-volkswagen-group-announce-the-launch-of-their-joint-venturetermal yönetim de yine ayrı mesele. Termal yönetim işine önem vermeyen Nissan gibi markaların araçlarında piller %50-60 kapasiteye düşüyor. Tüketimler zaten fırlıyor. Sizin demenizle konuyu açıp bakayım dedim, daha son sayfada 30 kWh tüketimi olan bir arkadaş paylaşmış. %45 şarj edebilmek için 40 dk harcamış. Korkunç değerler yani. Donanım açısından da eksik olan termal yönetim işi hem bugün hem gelecek için büyük soru işareti. Isı pompası koyup geçmek de kolay mesele değil çünkü düzgün çalışan entegre bir ısı pompası da iyi bir arge gerektiriyor. Yap boz mantığıyla yapılacak bir araçta kaliteli bir şekilde çalışması mümkün değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Max_Kolesne -- 29 Aralık 2024; 19:11:40 >
-
2-3 yılı en az var oturması için. Daha sedan ve b suv gelecek o tarafta.
Burada pek denk gelmedim ama Tesla SR ile telegramda 200km göremiyorum Ankara’da kışın diyen var. Ben de Kütahya gibi kış memleketindeyim, bu tür yorumlar tedirgin ediyor beni.
Togg da 300 kere düşüyor ama ısı pompası yok tabi. Sonradan dahil edilebilecek bir şey değil bence ısı pompası. Lego yapmıyoruz yani… -
Mümkündür hocam ama menzilden tüketimden kaynaklı değil o. Günde 2 3 kez ön ısıtma kullanırsın, aracın içinde 1 saat film seyredersin hergün 200 km bile yapmaz şarjdan şarja. Ama normalde 0 derecede halen 300 km yaparsın gerektiğinde uzun yolda mesele odur,
İnsanlar garip şekilde aracın gitmediği zamanlardaki tüketimine takılıyor. Sıcak araca binmek için ısıttığında ya da icinde 1 saat film seyrettiginde menzilden yiyecek tabi,
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 29 Aralık 2024; 20:17:48 > -
455 denilen mesafe 200’e de düşmesin ya ☺️ biraz orada kullanım abartı ama önden ısıtmayı ben kullanamayacaksam da garip olur yani. Elektrikli araç konusunda benim için en kritik iki özellik mesela koltuk ısıtma ve planlanabilir ısıtma ya da teslalardaki gibi telefondan önceden iklimlendirme. Ama bunun 450’de 200’lere çekecek kadar felaket bir oran oluşturması garip olur. -
Hocam bu araçlar evde şarj edebilmeye yönelik araçlar. Evde gecelik şarj edemiyorsanız tüm özelliklerini tam teşekküllü kullanamıyorsunuz. Ben gerektiğinde 1 saat parkta klima açık bırakıyorum ve bir kere bile menzile bakma ihtiyacı duymadım çünkü sabah yine şarj olmuş bir pilim oluyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X