Şimdi Ara

Tesla’dan 10 milyar dolarlık güneş paneli fabrikası hamlesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Tesla’dan 10 milyar dolarlık güneş paneli fabrikası hamlesi
    Tesla, ABD’nin Teksas eyaletinde 10,1 milyar dolara mal olması beklenen dev bir güneş paneli fabrikası kurmayı planlıyor. Tesla’ya göre proje yaklaşık 9.700 tam zamanlı istihdam oluşturacak. Şirket bu tesis için halihazırda eyalet yönetimine vergi teşviki başvurusunda da bulunmuş durumda.

Project Crystal Sun tesisi yolda

Belgelerde Project Crystal Sun adıyla geçen tesisin inşasına 2026 içinde başlanması ve 2028’de tamamlanması bekleniyor. İlk güneş panellerinin ise 2029’da üretilmesi hedefleniyor.

Bununla birlikte Tesla, başvuru belgelerinde fabrikanın yıllık üretim miktarını açıklamadı. Bilindiği üzere Tesla, 2028 yılına kadar ABD’de toplam 100 GW üretim kapasitesine ulaşmayı hedeflediğini daha önce duyurmuştu.

Ayrıca Bkz.Güneş tutulması Avrupa'nın elektrik şebekesini test edecek: 9,7 GW'lık kayıp bekleniyor

Belirsiz olan bir diğer nokta ise üretilecek panellerin nerede kullanılacağı. Tesla, panellerin kara tabanlı projelerde mi yoksa yörüngeye yerleştireceği on binlerce uyduda mı kullanacağını açıklamadı.  Bununla birlikte Elon Musk’ın şirketleri eyalette büyük ve entegre bir endüstriye ekosisteme sahip. Tesla ve SpaceX, burada araç üretiminden roket geliştirilmesine, enerji depolamadan dev yarı iletken (çip) yatırımlarına kadar uzanan yatırımlara sahip.

Kaynak:https://techcrunch.com/2026/08/12/tesla-wants-to-build-a-10b-solar-factory-in-texas/

• İyice çöktü Texasa

• Elon başkan bizi küresel ısınmadan kurtaramazsa şayet 2. Hz. Nuh (as) tufanı kopunca ne yapacağız bilemiyorum

• WDStyle W kullanıcısına yanıt
    Abd ve rusya kuzey kutbundaki buzulları nükleer bombalarla eritmeyi bırakırlarsa, israil ve avaneleri de uçak spreylemeyi bırakırsa küresel ısınma çözülür. Son 20 yıldır yazları genelde bulutsuz, bulutlar gökyüzünde olmayınca güneşin tüm ısısı kesintisiz yer yüzünü kavuruyor. 2005lerden önce de sıcak aynıydı ama sürekli gökyüzünde gezinen bulutlar sayesinde yakıcı sıcak araya ara yerini serinliğe bırakıyordu. Kutuplardaki buzullar eritildiğinden beridir de Balkanlardan da soğuk hava dalgaları gelmez oldu artık ;)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Atmosferde ya da yüzeyde patlatılacak çok sayıda nükleer bomba, atmosfere devasa miktarda toz, kül ve kurum savurur. Bu durum güneş ışınlarını engeller ve ısınmaya değil, tam aksine "Nükleer Kış" dediğimiz küresel bir soğuma dönemine yol açar hocam. Yani asılsız bir komplo teorisi diyebiliriz. Ayrıca İzlanda, Norveç, İsveç, Avusturalya ayağa kalkardı, Antartika anlaşması sebebiyle olay vüyük patlardı yani.

Küresel ısınmayı sallıyorlar diye ilk bende düşünmüştüm ama sonradan kapalı avm otoparkında 3 sene önce ne demek istendiğini, sera gazı etkisini çok daha iyi anladım. Tek katta 30 arabalık otoparkta böyleyse dedim milyonlarca petrollü araç dünyaya nasıl zarar veriyordur diye düşündüm. Tabii uçaklar, kamyonlar vs de var tek binek olarak değil , kömür doğalgaz hepsi zarar veriyor. İnsanlık olarak bataryalardan, güneş enerjisinden en iyi şekilde yararlanmamız lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.