Şimdi Ara

Tesla araçlar kaza halinde otomatik olarak acil servisi arayacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
68
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tesla araçlar kaza halinde otomatik olarak acil servisi arayacak
    Elektrikli araçlar teknolojileri ve yazılımlarıyla endüstrinin öne çıkan firması olan Tesla, “2023 Holiday Update” olarak adlandırılan bir güncelleme ile önemli özellikleri sisteme ekliyor. Bu güncelleme paketinde en dikkat çeken özellik ise bir kaza sırasında aracın hava yastıklarının açılması durumunda Tesla'ların otomatik olarak 911'i arayabilmesi.



    Tesla'lar 911'i arayabilecek





    Kaza anında 911 gibi acil servislerin doğrudan araç tarafından aranması oldukça hayati bir özellik diyebiliriz. Bunu sadece şehir içi kazalar olarak kafalarda canlandırmamak gerek. Dağlık veya ıssız bir yolda yapılacak kazada acil servise ulaşmak sürücü için zor veya imkansız olabilir. Bu gibi durumlarda aracın acil servise ulaşması kritik önem taşıyor. Ve elbette şehir içi kullanımlarda da bu özelliğin avantajı büyük olacak gibi görünüyor. Tesla, hava hastıklarını açacak büyük kazalarda özelliğin devreye gireceğini söylüyor.



    Ayrıca Bkz.Tesla Cybertruck'un köşeli hatları ve çelik gövdesi uzmanları endişelendiriyor



    Bu özelliği ek olarak hafta içinde gelecek olan güncelleme ayrıca Apple Podcast desteğini de içeriyor. Tesla’larda zaten bir süredir Apple Music bulunuyordu. Bu desteğin de gelmesi Apple kullanıcılar için deneyimi iyileştirecektir. Bunlara ek olarak güncellemeyle birlikte kapı kilit sesinin değiştirilmesi, arka tarafta oturanlar için Bluetooth kulaklık desteği, arka ekranda dokunmatik oyun desteği, navigasyonda radar ve trafik ışığı göstergeleri ve yeni kör nokta göstergeleri gibi özellikler gelecek. Ayrıca bu yılki yeni oyun güncellemeleri arasında Castle Doombad adlı bir kule savunma oyunu da yer alıyor.




    Kaynak:https://www.theverge.com/2023/12/9/23994910/tesla-2023-holiday-update-apple-podcasts-911-calling







  • Yıllar önce BMW sahibi birinci dereceden arkadaşım kaza yapmıştı. Araba içinde ters bir şekilde ne olduğunu anlamaya çalışırken Almaya'dan arayıp sakin kalmasını ve polisi arayacaklarını söylemişler.

    Aradan biraz vakit geçince tekrar arayıp "Beyefendi, polis kaza yapanın kendisinin aramasını istiyor" demişler.

  • Tesla'nın yazılım açık ara çok iyi. Ama panel de minimalistik gideyim derken bence çok kötü duruyor. Başlarda abd'li trafik polislerinin de zannettiği gibi sanki ortada laptop ya da tablet açıkmış gibi duruyor. Halbuki Togg un o yönde iç tasarımı çok daha iyi. Boydan boya işte en güzeli. Bizim de yazılım yanı çok zayıf ama bakalım inş gelişir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.