Şimdi Ara

termosifon veya elektirikli şofben tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
5.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 6 kişilik ailenin banyo ve mutfak ihitycaı için elektirikli bir su ısıtıcısı alacağım. ilk baktığım termosifonlar oldu.

http://www.webdensiparis.com/urun/bosch-rdg8013tr-elektrikli-termosifon-80lt_959255.aspx?CatID=6614&ref=akakce&v=1.26.4 bu bosh modeli iyi görünüyor. ancak termosifon hiç kullanmadığım için ne kadar sürede ısıtır ve tesisatı zorlarmı bilmiyorum.

ayrıca forumda eski bir konuda şofben (ani su ısıtıcısı) önerilmişti. evin bütün ihtiyacını karşılayabilirmi bilmiyorum. evde su deposu var ve tazyik sorunu yok yani. bunlarda 50-200 civarı arasında modeller var bunlar ihityacı karşılayamaz gibi geliyor ve ayrıca
    http://www.hepsiburada.com/Liste/demirdokum-fanli-hermetik-compact-sofben-c275-f-/ProductDetails.aspx?productId=evdemirc275f&categoryId=17434
    http://www.hepsiburada.com/Liste/siemens-de-1821515-lcd-ekranli-kapali-basinca-karsi-dayanikli-ani-isitici-/ProductDetails.aspx?productId=evsiede1821515&categoryId=17434
    http://www.hepsiburada.com/Liste/demirdokum-fanli-hermetik-compact-sofben-c350-f-/ProductDetails.aspx?productId=evdemirc350f&categoryId=17434
    bunlar gibi pahalı modellerde var. sizce ne almalıyım. bilgisi olan yardım ederse minnettar kalırım.

• Demirdöküm ün titanium kazanlı normal ürünlerinden alın, ani su ısıtıcılarında bu konuda bir şey beklemeyin.
  • titanyum kazanlı olanların belli bir süre sonra çürüdüğünü falan yazmışlardı başka bir konuda. özellikle kireçli suyyun çok zarar verdiğini. bulunduğumuz bölgedeki su aşırı kireçli.
  • Kireç olayı her cihaz için problem. Aşırı kireçli ise ani su ısıtıcınız en geç 1 yıl sonra kireçten dolayı ısıtmamaya başlayacak.
  • Ani su ısıtıcıları hem güvenli değildir hemde tüketimi fazla olacaktır. Bu durumda sizin için en ideali elektirikl termosifon kalabalık bir aile olduğunuz için 65- 80 lt modeller işinizi görecektir. Yeni nesil titanyum kaplama cihazlar yerine daha az sorun çıkaracak emaye kaplı çelik kazan, yekpare emaye kazanları tercih edin. Eca, baymak, ariston, süsler bu markaları öneririm. Emaye kaplı demirdöküm bulabilirseniz dd de öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yeniceri

Ani su ısıtıcıları hem güvenli değildir hemde tüketimi fazla olacaktır. Bu durumda sizin için en ideali elektirikl termosifon kalabalık bir aile olduğunuz için 65- 80 lt modeller işinizi görecektir. Yeni nesil titanyum kaplama cihazlar yerine daha az sorun çıkaracak emaye kaplı çelik kazan, yekpare emaye kazanları tercih edin. Eca, baymak, ariston, süsler bu markaları öneririm. Emaye kaplı demirdöküm bulabilirseniz dd de öneririm.

ilginiz için teşekkür ederim. netten boshun şu modelini gördüm önerirmisiniz acaba?

http://www.webdensiparis.com/urun/bosch-rdg8013tr-elektrikli-termosifon-80lt_959255.aspx?CatID=6614&ref=akakce&v=1.26.4

ayrıca termosifon girişine takılıp kullanılan kireç önleyici aparatlar varmış bu konuda bilginiz varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cem_kenan -- 3 Eylül 2011; 10:19:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cem_kenan

quote:

Orijinalden alıntı: yeniceri

Ani su ısıtıcıları hem güvenli değildir hemde tüketimi fazla olacaktır. Bu durumda sizin için en ideali elektirikl termosifon kalabalık bir aile olduğunuz için 65- 80 lt modeller işinizi görecektir. Yeni nesil titanyum kaplama cihazlar yerine daha az sorun çıkaracak emaye kaplı çelik kazan, yekpare emaye kazanları tercih edin. Eca, baymak, ariston, süsler bu markaları öneririm. Emaye kaplı demirdöküm bulabilirseniz dd de öneririm.

ilginiz için teşekkür ederim. netten boshun şu modelini gördüm önerirmisiniz acaba?

http://www.webdensiparis.com/urun/bosch-rdg8013tr-elektrikli-termosifon-80lt_959255.aspx?CatID=6614&ref=akakce&v=1.26.4

ayrıca termosifon girişine takılıp kullanılan kireç önleyici aparatlar varmış bu konuda bilginiz varmı?

Bosch siemens grubu avrupa beyaz eşya sektörünün bir numarasıdır uzun zamandır ısıtma sektöründe ve yeni satınalmalarla bir numara olmayı hedefliyor. Böyle olmasına karşın bosch elektrikli termosifon işinde kendisi üretmez fason yaptırır termosifonu eca ya yaptırıyor yani siz gidip direkt eca alın çok daha iyi olur. Eca emaye kazanlı termosifon sorunsuz birşekilde kullanırsınız Aynı şekilde ariston da termosifon üretiminde dünyanın enbüyüklerindendir beyaz eşya kısmıyla ilgili şikayetler falan var ama iki grup ismi ariston olmasına rağmen farklıdır ariston termosifon işinde çok iyidir öncelikli olarak bu markaları inceleyin eminim bosch tan daha ucuza mal edersiniz. Eğer bosch daha uyguna satın alabiliyorsanız alabilirsiniz ben kötü demiyorum sadece üreticisi dururken neden fasonu alınsın o mantıkla yazıyorum yoksa bosch servis kalitesi ve standartlarıyla herzaman alınacak bir markadır siz inceleyin aynı ürünleri ariston eca daha ucuza bulursanız alın yoksa bosch tercihide doğru bir tercihtir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ilginiz için tekrar teşekkür ederim. verdiğiniz bilgiler doğrultusunda biraz daha araştırma yaptım. baymak ariston ve birde bir yerde çok önerilen simens termısifon buldum. ecanın tek bir termosifon modeli var ve onunla ilgili doğru düzgün bilgi bile yok. simensin kireçe karşı baya koruması var gibi. baymak 7 yıl garantili ürün satıyor bu biraz cezbetti beni ama garanti şartlarını bilmiyorum. aristonda garantinin devam etmesi için 2. yıldan sonra magnezyum anatun değişmesi ve bakımının yapılması gerektiğini belirtiyor bu şekilde 3 yıl garantisi var. modeller aşağıda hangisini önerirsiniz.

http://www.hepsiburada.com/Liste/ariston-pro-r-80-v-tk-silindirik-termosifon-nanomix/ProductDetails.aspx?productId=evaristonpro&categoryId=17769&SKU=EVARISTONPRO-80

http://www.hepsiburada.com/Liste/baymak-aqua-konfor-termosifon-80-lt/ProductDetails.aspx?productId=evbayaqua&categoryId=17769&SKU=EVBAYAQUA-80

http://www.siemens-home.com/tr/%C3%BCr%C3%BCnler/is%C4%B1tma-grubu/termosifonlar/termosifonlar/DG80013TR.html?source=browse

• Baymak 7 yıl garantiyi ne şartta veriyor bilmiyorum ama herhangi bir ön şartı yoksa değerlendirmekte fayda var. Siemens ile ariston baymak arasında nerdeyse iki katı fiyat farkı olacaktır gönlünüzden o geciyorsa onu alın tercih ettiğiniz ürünlerin hepside alınabilir. Yeni ürünlerin hepsi eski ürünlere göre biraz daha kalitesiz bunu söylemek gerekiyor. Ben tercihi size bırakıyorum dikkat etmeniz gereken şeyler hakkında ipucu verdim eca ile ilgili detay bilgi istiyorsanız eca nın kendi sitesinde mevcut broşür ve kullanma klavuzlarıda var isterseniz incelersiniz. Ariston fiyat olarak güzel görünüyor hemde indirime girmiş baymak 7 yıl garantili satısıyla ilgi çekiyor siemens içinde size iyi referanslar verilmiş yani bu durumda size ne söylesem bilemiyorum kararı siz verin
  • Termisifon alacaksanız Baymak,ariston,süsler bu markaları öneririm çünkü bunların kazanları emaye kaplı kazan olduğu için titanyum kazanlara göre daha uzun ömürlüdürler.. fakat iki yılda bir bakımı yapılmak zorunda kireçlere karşın çünkü kireçlenme olduğu zaman ısıtmamaya başlayacak ve normalinden daha geç ısıtıcağı için elektrik serfiyatı haliyle artacaktır.

Mutlaka emaye kaplı kazanlı termisifon alınız derim.

Saygılar.
  • Evimde yaklaşık 3,5 yıldır BOSCH RDG6512TR 60 Lt termosifon kullanıyordum ve son derece memnundum. Termosifonu alırken aynı litre hacmine sahip farklı marka termosifon seçenekleri bulunmasına rağmen, ortalama 150-200 TL daha fazla ödeme yaparak tercihimi BOSCH'tan yana kullandım. Gel gelelim; 3,5 yıl gibi bir süre sonunda termosifon su damlatmaya başladı. Önceleri bunun su basıncıyla ilgili olduğunu düşündüm. Termosifonun altına bir kova koyup damlayan suyu burada biriktirip 15 günde bir boşaltıyordum. Bir süre sonra damlayan suyun küf rengine bürünmeye başladığını görünce bir sorun olduğunu anladım. Geçenlerde damlayan su miktarının artması üzerine servisi çağırdım.
    Kazanın delindiğini ve tamir ücretinin yeni termosifon fiyatına yakın olduğunu (500-550 civarı) söylediler.
    3 yıllık garanti süresi bittiği için herhangi bir hak iddia edemem ancak zamanında 150-200 TL daha fazla ödemiş olmanın pişmanlığını yaşamıyor değilim. Zira hangi markayı alsam en az 3 yıllık garanti süresi kadar sorunsuz kullanırdım. Şimdi yeni bir termosifon almak üzere araştırma yapıyorum. Henüz ne alacağıma karar vermedim. Her ne kadar genelde forumda bu konudaki tavsiyeler genel olarak BOSCH üzerinde yoğunlaşmış olsa da, tekrar BOSCH marka almayı düşünmüyorum. Evdeki elektronik eşyaların hemen tamamı BOSCH ve diğerlerinden memnun olmama rağmen termosifonda hayal kırıklığına uğradığım için bu defa başka bir markaya şans vermeyi düşünüyorum.
    Sanırım firmalar artık evladiyelik ürün yapmıyor. Evlenirken çeyiz olarak alınıp yıllarca kullanılan beyaz eşyalar anlaşılan mazide kalmış. Özellikle bu termosifon konusunda hangi markayı tercih etsek, ortalama 3-4 yıl ancak kullanabileceğiz galiba. Bu nedenle boş yere fazladan para ödemeye gerek yok diye düşünüyorum. Henüz bu konuda kesin kararımı vermemiş olmakla birlikte bu defa tercihim E.C.A.'dan yana olabilir.
    Marka ve model önerisinde bulunan olursa aşimdiden teşekkürler...

•  termosifon veya elektirikli şofben tavsiyesi

geçen sene bende termosifonları araştırıyordum yaklaşık 1 ay kadar bütün termosifonlara baktım hepsini inceledim forumda tartıştım araştırdım sonunda ariston da karar kıldım

http://www.tekzen.com.tr/newsite/prd-818240001-ariston_shp_premium_50v_18k_elktermosifon_50lt_k.aspx

yaklaşık 1 yıldır kullanmaktayım subatta ilk bakımı olacak bütün bakımlarını zamanında yaptırırsan 7 yıl garanti veriyorlar zaten uzun süre kullanmak istiyorsan mutlaka her sene bakım yaptırmalısın yoksa yukrıdaki arkadasın basına gelen gibi en iyi markayıda alsan 3 sene içinde delinir.

aldığım üründen çok memnunum hatta hala iyiki bu ürünü almışım diyorum

dijital ekrandan günlük haftalık ayar yapabiliyorsun ben hergün 22:00 ile 05:00 arası çalışması için ayarladım aksam 10 da 70 dereceye kadar ısıtıyor gündüz hiç çalışmıyor ( dijital sayaçla elektrik sarfiyatını yarıya indirdim gece 10 dan sabah 5 e kadar yarı fiyat )

2 dakikada 1 derece ısıtıyor 50 lt kazanı var 1800w elektrik sarfiyatı var ısıyı an ve an dijital ekranda görebiliyorsunuz ben memnunum tavisye ederim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rbcntechnic -- 5 Aralık 2011; 18:49:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: rbcntechnic

...

yaklaşık 1 yıldır kullanmaktayım subatta ilk bakımı olacak bütün bakımlarını zamanında yaptırırsan 7 yıl garanti veriyorlar zaten uzun süre kullanmak istiyorsan mutlaka her sene bakım yaptırmalısın yoksa yukrıdaki arkadasın basına gelen gibi en iyi markayıda alsan 3 sene içinde delinir.

...

2 dakikada 1 derece ısıtıyor 50 lt kazanı var 1800w elektrik sarfiyatı var ısıyı an ve an dijital ekranda görebiliyorsunuz ben memnunum tavisye ederim...
    Yıllık bakım ücreti hakkında bilgi verebilir misiniz? Bazı yerlerde 65TL - 75TL arasında olduğu yazılmış. 65TL olsa 7 yılda 455TL, 75TL olsa 525TL tutuyor. Eğer orakamlar doğruysa 7 yıl garantinin pek bir cazibesi yok. Zira hangi markayı alsanız 3 yıl garntisi var. Üç yılın bitiminden sonra arıza çıkardığında yeni bir cihaz alsanız hemen hemen aynı hesaba gelecek.
    Mesela geçen gün denk geldi bir Vestel bayiine sordum 65 Litre 325TL dedi. 3 yıl garantisi var. Yine ECA 65 litre 450 civarı, Demirdöküm aşağı yukarı aynı fiyatlarda. Yani 7 yıllık garanti süresi elde etmek için vereceğimiz ücrete yeni cihaz alınabilir diye düşündüm. Ancak bakım ücreti o kadar tutmuyorsa o zaman başka.

• ürüne bakım yaptırmak hem cihazınızın hemde sizin sağlığınız için iyi olacaktır yıllık masrafı fazla geliyorsa garantisi olsun olmasın 2 yılda bir anotlarını değiştirin ve bakımını yaptırın cihazın parasından çok sağlığınız önemli
  • Bir kaç haftalık araştırma sonucunda hangi termosifonu alacağım konusunda seçenekleri ikiye kadar indirdim. Belirlediğim iki üründen birisini tercih edip almayı düşünüyorum.

1-http://www.baymak.com.tr/tur/urunler_/elektrikli-termosifon_/baymak-aqua-lcd-prismatic-serisi-elektrikli-termosifonlar__.baymak?c=3769&m=360
    Birinci ürün bu bağlantıda yer alan 65 lt'lik model. Ürün açıklamasında "Titanyum katkılı çift kat emaye kaplı çelik iç depo..." yazıyor. Yani kazan titanyum kaplı emaye olmakla birlikte çelik. Ayrıca yedi yıl garantili. Ürün açıklamasında "Programlanma fonksiyonu dijital kontrol paneli." yazıyor ancak programlamanın detayları verilmemiş.

2-http://www.eca.com.tr/download.aspx?folder=download/brosurler&file=8006222001.pdf
    İkincisi ise bu bağlantıda yer alan broşürdeki 60 lt'lik ürün (ECA T-222L). Garanti süresi 3 yıl. Günlük ve haftalık 16 farklı program yapabilme imkanı tanıyor.

Birkaç gün içinde kararımı vermem gerekiyor. Seçim konusunda görüşlerinizi bekliyorum. Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimefe -- 11 Aralık 2011; 0:27:16 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.