Şimdi Ara

Termal Macun Yerine aleminyum folye ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam Beyler termal macun yerine aleminyum folye koysam islemci fana arasina sonuc ve fark ne olur ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi warrior.virus -- 6 Haziran 2008; 8:09:21 >

• alimünyüm folyo bir mütted sonra işlevini kaybeder zaten koyduktan sonra iletken olacağı için işlemcine zarar bile verebilirsin
  • Fantastik bir dusunce ama sahsi kanaatim sikinti yaratacagi yonunde..

Arada olusacak 1 mm lik boslukta dahi ciddi isinma problemleri yasayabilme ihtimalin yuksek.. islemci ile sogutma blogu arasindaki boslugu tamamen ve esit dagilacak sekilde kapatacagi mechul..

Dis, mesir veya cam macunu kullanmak daha mantikli yani
  • aleminyum iletkenmi ? tamam yani gene termal macun alcam desene islemci ortasina nohut buyuklugunde sürsem fani taksam olurmu termal macunda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi warrior.virus -- 6 Haziran 2008; 8:37:38 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: warrior.virus

aleminyum iletkenmi ? tamam yani gene termal macun alcam desene islemci ortasina nohut buyuklugunde sürsem fani taksam olurmu termal macunda

Olur zaten en mantikli uygulama sekli de o.. Kimi islemcinin her tarafina nohut buyuklugunde suruyor sonra disariya tasiriyor
  • arastirdim ALEMİNYUM elektirigi iletmiyor

quote:

Orjinalden alıntı: abduaty

quote:

aleminyum iletkenmi ? tamam yani gene termal macun alcam desene islemci ortasina nohut buyuklugunde sürsem fani taksam olurmu termal macunda

Olur zaten en mantikli uygulama sekli de o.. Kimi islemcinin her tarafina nohut buyuklugunde suruyor sonra disariya tasiriyor

yok aga tam ortasina nohut tanesi kadar sonra yaymadan fani takcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi warrior.virus -- 6 Haziran 2008; 8:50:30 >

• Dostum alüminyum folyo nerden çıktı yaa . El Türco:D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yapışkanlı termal macun ?
    12 yıl önce açıldı
    Termal Macun Tavsiyesi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • nohut tanesi kadar olurmu yahu..en az kayısı çekirdegi kadar lazım
    dostum boldo pirinç tanesi kadar yeterlidir fazlası taşma yapar zarar verir
  • Bakır folyo koyarsan daha verimli olur. Termal macundan da alüminyumdan da daha yalıtkan.
  • zaten işlemcinin oturduğu bölüm alıminium.?
  • arkadaşlar tartışılan konu bumudur ya??

bir termal macun almak bu kadar zormu?

• bence diş macunu sür...
  • yaw ben almanyadayim nerdeyse oturdugum yer köy arabayla yarim saatlik yok yani o yüzden,aldim simdi beyaz bele$e verdi adam Allahin gavuru neden macunu bele$e verir kesin di$ macunudur ha sagolun cevaplar icin ayrica
  • Ben bu tür denemeleri kendim yapmam ama yapana büyük saygım vardır. Tek bir şartla o da elde edilen sonuçları burada bizimle paylaşmak kaydıyla. Bence gözünü korkutmalarına izin verme ben bilgisayarı 10-15 dakika kadar süre ne soğutucu ne de termal macun olmadan çalıştırdım ve Prescott ailesinden bir P4 olmasına rağmen ne patladı ne çatladı... (sıcaklık 90 dereceye çıktığı için bas bas bağırdı o ayrı mesele). Kısacası deneyebilirsin ama yanlış biliyorsun: Alüminyum folyo (alÜminyum folyO, aleminyum folye değil) ve benzerleri (altın varak kağıdı vs) elektrik iletkendir. Ortaokulda elektrikle ilgili bütün deneylerimizi a.f. ile yapardık. Temassızlık yapan elektrik tesisatında da a.f. kullanıldığını gördüm. ÖZELLİKLE DE STATİK ELEKTRİĞİ İÇİNDE BARINDIRMAYI ÇOK İYİ BAŞARIR. Dolayısıyla kısa devre olmamasına dikkat etmelisin. Yine de termal macunun yerini alabileceğini sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderwatcher -- 6 Haziran 2008; 17:20:10 >
  • Termal macun yoksa Signal Diş Macunu ' nu öneririm
    Yok derseniz sürmeyin macun falan. Biz topladığımız sistemlere macun sürmüyoruz. Bazen fanı cıkartırken macun öyle donmuş oluyorki fanla beraber işlemcide soketten çıkıp geliyor. Bu şekilde işlemcinin zarar görme olaslığı cok yüksek.....
  • mesir macunu da kullanabilirsin...
  • quote:

arastirdim ALEMİNYUM elektirigi iletmiyor

quote:

quote:

Öncelikle aleminyum folye değil Alüminyum folyo olacak
    ikincisi alüminyuma iletken değildir diyen kimse ortaya çıksın (folyo, levha, kütük döküm vs hepsi iletkendir hemde çok sağlma iletkendir. Zira hafif olması nedeniyle daha az iletken olmasına rağmen bakıra rakiptir)

Üçüncü olarak ise araa folyo koymanın bir anlamı olmayacak. Direk bakır yada alüminyum gövdeli soğutucunu işlemci üzerine basmanla aynı şey. %100 örtüşme sağlayamayacağın için işlemcin ısınacaktr.

• Fanın üfürdüğü hava ile işlemci arasına engel koymuş olursun ve işlemci ısısı tavan yapar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lamb Of God

mesir macunu da kullanabilirsin...

Neden performansını mı arttırıyor. Eğer öyleyse padişah macunu sürelim tam performans sağlasın.
  • quote:

arastirdim ALEMİNYUM elektirigi iletmiyor

quote:

quote:

İyice araştırdığından emin misin ....

fen dersi okumadın mı hiç.

aliminyumun metal olduğunu bilmiyormusun

yaş kaç ? ! ? ! ? !

bedava yaşıyoruz bedava hava bedava su bedava hayat bedava

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_er_26 -- 30 Haziran 2008; 12:21:26 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.