Şimdi Ara

Termal macun sonrası pc açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
1.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

dertsiz başıma dert açtım termal macunu yenileyerek. dün ekran kartının ve işlemcinin termal macununu yeniledim ve şimdi bilgisayarı açtığım zaman görüntü gelmiyor. acaba ekran kartına mı birşey oldu diye başka bir pc'de ekran kartını denedim sorunsuz çalışıyor ekran kartı. işlemciyi kontrol ettim heat sink'i işlemcinin üzerine koyduktan sonra macun biraz dağılmış acaba araya macun vs. kaçtığı için bir sorun olmuş olabilir mi? daha önce de macun yenilemiştim ve hiç böyle bir sorunum olmamıştı. aklıma gelen bir diğer problem de anakarta birşey olmuş olması. ekran kartını başka bir pc'ye takarak denedim çalışıyor. anakart ya da işlemcinin çalışıp çalışmadığını nasıl anlayabilirim? bir de çalıştırdığım zaman dikkatimi birşey var o da ekran kartının fanı sürekli olarak hızlanıp yavaşlıyor.

sorunu nasıl çözebilirim bilemiyorum. yardımcı olursanız ya da fikir verirseniz sevinirim.

ekran kartım: ati hd radeon 4650
    işlemci: amd athlon x4 620 @ 2.60 ghz
    anakart: asus m4n78 se

bir de istanbul/bakırköy'de önerebileceğiniz servis varsa o da olur. kendimiz yapamıyorsak bi bilene soralım bari...

şimdiden teşekkürler!

sorun çözüldü. kasaya 50 lira sıkışmış. anakart şase yaptığı için 8-10 tane kondansatör eriyor/yanıyor ve ram slotlarından biri gidiyor. ufak bi tamirle sorun halloldu. yardım eden herkese teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silverstone1903 -- 10 Şubat 2015; 23:04:05 >

• Bilgisayarına ekran kartını takma. Görüntüyü anakartdaki vga yuvasından al. Eğer çalışırsa anakart sağlamdır.
    İşlemciye sürdüğün termal macun etrafa dağılır. Eğer çok kalın sürdüysen sorun olabilir. Bunun için macunu sil heatsinkin tam ortasına az damlat sonra soğutucuyu kapat.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DİSC0VERY

Bilgisayarına ekran kartını takma. Görüntüyü anakartdaki vga yuvasından al. Eğer çalışırsa anakart sağlamdır.
    İşlemciye sürdüğün termal macun etrafa dağılır. Eğer çok kalın sürdüysen sorun olabilir. Bunun için macunu sil heatsinkin tam ortasına az damlat sonra soğutucuyu kapat.

onboard ekran kartım yok maalesef o şekilde deneyemem. macun biraz kalın olmuş galiba onu biraz sileyim. teşekkürler
  • Onboard ekran kartı her anakartda vardır diye biliyorum. Anakartın arkasında vga yuvası yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DİSC0VERY

Onboard ekran kartı her anakartda vardır diye biliyorum. Anakartın arkasında vga yuvası yok mu?

dediğim gibi onboard ekran kartım yok girişi de yok doğal olarak. 6 yaşını geçmiş bir anakarttan bahsediyoruz burada
  • CPU ya fazla termal macun sürmüşseniz ,etrafa akmışsa ,iletkenlik yapıyor olabilir.
    anakartı kasadan sökün ,CPU yu çıkarın ,kuru pamuklu bez ile üzerindeki macunu temizleyin CPU yu yağsız kontakt sprey ile şyşce yıkayın ,üzerinde birikinti kalmasın . mavi kutu yağsız kontakt sprey bulmamazsanız ,selilozik tinerde olur . diş fırçası ile fazla bastırmadan tiner ile yıkayın .
    Anakartınızın yalnızca CPU soket yuvasını Kontakt sprey olmazsa Selilozik tiner ile diş fırçası ile pinlere zarar vermeden fırçalayın .
    çok kısa sürede kendiliğinden kuruyacağı için CPU sokete takın . üzerine bal kıvamında olan termal macunu mercimek tanesi kadar orta yerine koyun ,kulak çuğu ile yayın . etrafına taşırmayın . Fan takın . öyle çalıştırın .
    eğer çalışmazsa anakartınıza giren soketleri kontrol edin .
    kolay gelsin .
  • dostum işlemcinin üzerindeki termal macun pin tarafına kadar geçmişse kısa devre olmuş olabilir.

gözle kontrol edersen görebilirsin.

bu gübü işlemlerin sonucunda genelde statik elektrik yüklemesi veya işlemcinin 4 pin elektrik kablosunun takılması unutulur.

4 iki sarı ve iki siyah kablo anakarta takılımı onu kontrol et.

statik elektriği boşaltam için kasanın tüm kablo bağlantılarını ve ram ekran kartı ve bios pilini sök ve 5 dakika vekle bu ekleme esnasında belli aralıklarla power tuşuna bas

beş dakikanın sonunda ramleri ve ekran kartını tak sitemin bağlantılarını yap ve sistemi aç.

anakartında bi sorun yoksa sistem açacaktır.

ayrıca servis konusunda ikitelli 212 avm civarına gelebilirsen yardımcı olurum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektürükçü

CPU ya fazla termal macun sürmüşseniz ,etrafa akmışsa ,iletkenlik yapıyor olabilir.
    anakartı kasadan sökün ,CPU yu çıkarın ,kuru pamuklu bez ile üzerindeki macunu temizleyin CPU yu yağsız kontakt sprey ile şyşce yıkayın ,üzerinde birikinti kalmasın . mavi kutu yağsız kontakt sprey bulmamazsanız ,selilozik tinerde olur . diş fırçası ile fazla bastırmadan tiner ile yıkayın .
    Anakartınızın yalnızca CPU soket yuvasını Kontakt sprey olmazsa Selilozik tiner ile diş fırçası ile pinlere zarar vermeden fırçalayın .
    çok kısa sürede kendiliğinden kuruyacağı için CPU sokete takın . üzerine bal kıvamında olan termal macunu mercimek tanesi kadar orta yerine koyun ,kulak çuğu ile yayın . etrafına taşırmayın . Fan takın . öyle çalıştırın .
    eğer çalışmazsa anakartınıza giren soketleri kontrol edin .
    kolay gelsin .

yarın deneyeceğim. çok teşekkürler

• cpu'yu yağsız kontak sprey ile güzelce temizledim. anakarttaki bağlantıları kontrol ettim herşey normal gözüküyor. sorun hala devam ediyor. ama şimdi bir de power'ın içindeki fan çalışmıyor. fikri olan?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.