Şimdi Ara

TERMAL MACUN HK.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar benim pc 2010 temmuzda alındı. ısınmadan dolayı kapanma vardı çözmüştüm ve uzun zaandan beri olmuyordu. ama son günlerde yine olmaya başladı bu sefer aklıma termal macun geldi çünkü aldığımdan beri hiç yenilemedim. bitmiş olabilir mi ? leptopun özellikleri şöyle

intel core i3

nvidia gt 330 m

3 gb ddr3 ram

70 derece iken kapanıyor ve 25 fpsye kadar düşüyor bazı oyunlarda.bunun termal macunu bitnmiş midir ?

• Termal macun benzin gibi yakıt değildir bitmez.

Sadece termal macun zamanla özelliğini yitirip kuruma yapabilir. Biliyorum siz de bu anlamda yazmıştınız ama olsun doğru kelimeyi kullanalım.

Fan ve ızgarayı temizlemediyseniz önce onları temizleyip deneyin. Izgara tozlanmışsa soğutma yapamayacağı için sıcaklık artar.
    Fan düzgün çalışıyor mu? Düzgün çalışmıyorsa yine sıcaklık artar.

Bütün bu kontrol ve temizlemenize rağmen düzelme olmuyorsa o zaman termal macun değişimine gidin.
    Notebook CPU ve GPU üzerindeki termal macun değişimi biraz uğraştırıcı ve dikkat isteyen bir işlemdir.

Notebook altına hava almasını sağlayacak bir ızgara yerleştirip yerden yükseltmek de hava dolaşımını arttırabilir ve soğutmaya yardımcı olur.

Sakın USB den güç alan soğutucu kullanmayın. Kullanacaksanız bile USB girişini bir adaptöre bağlayıp dışardan voltaj verin. USB girişinden fazla akım çektiği için zamanla hasar veriyor.

• SeYYaH-1 S kullanıcısına yanıt
    kardeş şu anki gözlemlerime göre sol fan arabada devir 50 gibi ses çıkarıyor ama dışarı çıkan hava yok!!!! ben bi temizleyeyim malesef yine toz doldu herhalde

zaten yüksek kullanıyorum pcyi 5 cm ayarladım bir de sana bir sorum var benim pcnin altında ramlerden çıkan hava boşluğu , ortada olan hava boşluğu var.Bunlardan rame yakın olan neredeyse hiç çalışmıyor ne yapacağız ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stadhouder -- 9 Nisan 2014; 18:09:23 >
  • ısınma sorununa termal macunla çözüm bulan görmedim termal macun sürdükten sonra 5 derece den fazla sıcaklık düşüşü olmaz genelde 1-2 derece etki eder insanlar plasebo etkisiyle termal macunu abartıyor 4-5 derece etkiyenler önceden fazla kalın veya çok az sürüyor eskisi temizlenip yenisi gelince uçuk fark oluyor tabi... soğutma ünitesi ve fan değişimi öneririm.
    edit:pc yi ızgara gibi birşeye koymak çok işe yarıyor onu mutlaka öneririm o şekilde içine kaçan toz da azalır biliyorsundur ama laptop u kanepe filan gibi zeminlere koyarsan içi toz dolar masaüstü kullanmaya bak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n-force -- 9 Nisan 2014; 18:14:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rorita

kardeş şu anki gözlemlerime göre sol fan arabada devir 50 gibi ses çıkarıyor ama dışarı çıkan hava yok!!!! ben bi temizleyeyim malesef yine toz doldu herhalde

zaten yüksek kullanıyorum pcyi 5 cm ayarladım bir de sana bir sorum var benim pcnin altında ramlerden çıkan hava boşluğu , ortada olan hava boşluğu var.Bunlardan rame yakın olan neredeyse hiç çalışmıyor ne yapacağız ?

"ortada olan hava boşluğu var.Bunlardan rame yakın olan neredeyse hiç çalışmıyor ne yapacağız ?"

Burada sorunuzu anlamadım. Hava kanalı var ve oradan hava geçişi olmuyor mu? Çalışmıyor derken ne demek istediniz?

• SeYYaH-1 S kullanıcısına yanıt
    Iki adet hava boşluğu var. Biri rame yakin diğeri ortada ? Re yakın olan çalışmıyor yafa az çalışıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hava kanalında hava sirkülasyonu yoksa bir şekilde ızgara tıkalı olduğundan hava emişi olmaz. Siz ızgarayı temizlemek için söktüğünüzde zaten kanalı bloke eden birşeyler varsa görürsünüz.

Hava çıkışı kapalı ise emiş de düzgün olmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Termal Macun Tavsiyesi
    6 yıl önce açıldı
    PS3 Termal Macun Tavsiyesi
    7 yıl önce açıldı
    Termal macun değişimi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.