Şimdi Ara

Terim'in Taktik Zekası (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Sanki çölde su buldu , bunu çoğu hoca yapar tutmasa kesin donk neden girdi o neden çıktı dersiniz.Sırf siz değil kim olsa aynısını derdi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: neverlate

Ali Ece de dün bunu israrla söyledi. Gittim baktim istatistiklere. Sampiyon olduklari sene, Ömer Erdogan'in gol atip cevirdigi sadece 1 (bir) tane mac var. O da Bursaspor'un Antalya'yi 2-1 yendigi mac. Mac 1-1 giderken 77. dakikada Ömer Erdogan gol atmis. O da duran top golü. Gol atildiginda santrafor oynadiginisanmiyorum. Oyuncu degisikliklerine baktim. Orta saha cikmis orta saha girmis. Karambolden bos kaleye ayakla atilan bir gol. Uzun boylu olmasiyla, hava topu hakimiyetiyle falan ilgisi yok.

tr.beinsports.com
    2009/2010 Bursaspor-M.P. Antalyaspor dakika 78 gol Ömer Erdoğan tr.beinsports.com
    http://tr.beinsports.com/lig/spor-toto-super-lig/goller/2009-2010/28/bursaspor/omer-erdogan-2848

Son dakiklarda doldur bosalta dönüldügünde dogal olarak uzun oyuncular ceza sahasina girer. Bu her macta oluyor. Yeri geliyor kaleci bile gidiyor. Ama 2 hücumcu cikarip, 2 stoperi santrafora koyan bir teknik direktörü ilk defa gördüm. Ve bunu son saniyelerde doldur bosalt oynamak icin yapmadi. Baya baya taktik icabi yapti ve macin sonuna kadar disiplinli futbol oynadik.

Ne kadar Galatasaraylı olsam da Bursa'da doğup büyüdüğüm için o sezon Bursaspor un her maçını izledim hala da izlerim. Ertuğrul Sağlam en az 5 maç Omer Erdoğan 'ı forvete koymuştur, ne kadar gol attı hatırlamıyorum ama orada uzun boylu ve hava topu hakimiyeti olan birinin olması bile yeterli oluyor. O sezon da Ali Tandoğan, Batalla, Ozan ve Ergic gibi iyi orta yapan oyuncular olduğu için varlığı bile yeterli oluyordu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ra hmetli

quote:

Ali Ece de dün bunu israrla söyledi. Gittim baktim istatistiklere. Sampiyon olduklari sene, Ömer Erdogan'in gol atip cevirdigi sadece 1 (bir) tane mac var. O da Bursaspor'un Antalya'yi 2-1 yendigi mac. Mac 1-1 giderken 77. dakikada Ömer Erdogan gol atmis. O da duran top golü. Gol atildiginda santrafor oynadiginisanmiyorum. Oyuncu degisikliklerine baktim. Orta saha cikmis orta saha girmis. Karambolden bos kaleye ayakla atilan bir gol. Uzun boylu olmasiyla, hava topu hakimiyetiyle falan ilgisi yok.

http://tr.beinsports.com/lig/spor-toto-super-lig/goller/2009-2010/28/bursaspor/omer-erdogan-2848

Son dakiklarda doldur bosalta dönüldügünde dogal olarak uzun oyuncular ceza sahasina girer. Bu her macta oluyor. Yeri geliyor kaleci bile gidiyor. Ama 2 hücumcu cikarip, 2 stoperi santrafora koyan bir teknik direktörü ilk defa gördüm. Ve bunu son saniyelerde doldur bosalt oynamak icin yapmadi. Baya baya taktik icabi yapti ve macin sonuna kadar disiplinli futbol oynadik.

Ne kadar Galatasaraylı olsam da Bursa'da doğup büyüdüğüm için o sezon Bursaspor un her maçını izledim hala da izlerim. Ertuğrul Sağlam en az 5 maç Omer Erdoğan 'ı forvete koymuştur, ne kadar gol attı hatırlamıyorum ama orada uzun boylu ve hava topu hakimiyeti olan birinin olması bile yeterli oluyor. O sezon da Ali Tandoğan, Batalla, Ozan ve Ergic gibi iyi orta yapan oyuncular olduğu için varlığı bile yeterli oluyordu.

Alıntıları Göster
    Iyi iste ben de ne kadar gol attigini söylüyorum: Gol falan atmamis.

Forvetlere yardimci olsun diye son dakikalarda stoperi ileri cikarmak farkli sey. Taktiksel olarak 2 hücumcu cikarip 2 stoperi santrafora koymak farkli sey. Ilkini herkes yapiyor. Ikincisini ben dünyada yapan baska bir teknik direktör görmedim.

• quote:

Iyi iste ben de ne kadar gol attigini söylüyorum: Gol falan atmamis.

Forvetlere yardimci olsun diye son dakikalarda stoperi ileri cikarmak farkli sey. Taktiksel olarak 2 hücumcu cikarip 2 stoperi santrafora koymak farkli sey. Ilkini herkes yapiyor. Ikincisini ben dünyada yapan baska bir teknik direktör görmedim.

Alıntıları Göster
    Mariano tek başına Q7 nin boş orta rekorunu kırınca etkisiz kısa boylu hücumcu çıkartıp uzun boylu defans koymak hele doldur boşalta dönünce marifet değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: u.r.k.

Mariano tek başına Q7 nin boş orta rekorunu kırınca etkisiz kısa boylu hücumcu çıkartıp uzun boylu defans koymak hele doldur boşalta dönünce marifet değil.

Alıntıları Göster
    Marifet mi değil mi bilmem. Gerçek şu ki bu değişiklikler 3 puan getirdi.

Bu arada BJK geçen sene şampiyonluğu 30 küsür orta açıp gol atamadığı maçlar yüzünden kaybetti. Pepe ve Atiba’nın forvet oynadığını görmedik. Demek ki “herkes” bu riski alamıyormuş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Marifet mi değil mi bilmem. Gerçek şu ki bu değişiklikler 3 puan getirdi.

Bu arada BJK geçen sene şampiyonluğu 30 küsür orta açıp gol atamadığı maçlar yüzünden kaybetti. Pepe ve Atiba’nın forvet oynadığını görmedik. Demek ki “herkes” bu riski alamıyormuş

Alıntıları Göster
    Oynamadı çünkü oyuna forvet sokuldu ortadan defanstan adam alınıp ya da kanat alınıp Babel forvete çekildi. Siz forvet olmamasından doldur boşalt için uzun boylu defans adamı aldınız oyuna.

Bu sezon forvet yetersizliğinden 2-1 bitip tur atlanan Linz maçının son 10 dakikasında Pepe forvet oynadı asist yaptı.

• quote:

Orijinalden alıntı: u.r.k.

Oynamadı çünkü oyuna forvet sokuldu ortadan defanstan adam alınıp ya da kanat alınıp Babel forvete çekildi. Siz forvet olmamasından doldur boşalt için uzun boylu defans adamı aldınız oyuna.

Bu sezon forvet yetersizliğinden 2-1 bitip tur atlanan Linz maçının son 10 dakikasında Pepe forvet oynadı asist yaptı.

Alıntıları Göster
    Ben de onu diyorum zaten. BJK'nin gecen sene bütün maci tek kale oynayip, 40 üstü orta acip, gol atamadigi maclar var. Senol Günes cözüm üretemedi. 0-0 mac bitirdiniz. Cenk'le, Babel'le falan kafa topu kovaladi.

0-0 biten Malatya maci Quaresma cikip Negredo girmis. 0-0 biten Akhisar maci Cenk cikip Negredo girmis. 1-1 biten Konya maci Love cikip Negredo girmis. Sezon boyunca bütün yaptigi forvet cikarip Negredo'yu sokmak. 1 degil 2 degil. Ayni seyi defalarca deneyip puan kaybetmis. Böyle böyle sampiyonlugu verdi BJK gecen sene.

Demek ki neymis? "Herkesin" yaptigi standart bir sey degilmis. Macin sonunda oyunculari ileri cikarmak farkli sey, taktik olarak 2 stoperi forvet diye sahaya sürmek farkli bir sey. Kaldi ki Maicon ve Donk girdikten sonra doldur bosalt da oynamadik. Gayet sogukkanli bir sekilde pasla geldik. Macin sonu da degildi. 75'te geldi Maicon degisikligi.

Gecen sene son dakiklarda Sinan'in golüyle kazandigimiz Konya macinda, sahada 2 forvet, yedekte 1 forvet varken de Maicon'u forvete koymustu Fatih Terim. Yani forvetsizlikle alakasi yok. Takimin boyunu yükseltmekle alakasi var.

• Bence Fatih Terim Şenol Güneş'e bir ders vermek istedi bu maç. Bak orta kafa gol böyle oynanır gerekirse stoperle atarım golü dedi. Her maç 80 tane orta açıp gol atamayan ŞG gerekli mesajı almış olacak ki Bursa maçında sonuca ulaştı
  • WINTER IS COMING kullanıcısına yanıt
    Hocam eyvallah her gelişinde bir oyuncuya takıyor ama içerde 22 de hiç mağlubiyet almamış elindeki kadroyu elinden geldiğince idare edebilen tek başına yıldız almış bir adamın hamlelerine şansa demek ne kadar mantıklı sorguluyorum?

• Geçen sezon kaybettiğimiz Gençlerbirliği deplasmanına bakmanızı tavsiye ederim.Korner öncesinde 79. dakikada oyuna Donk'u alırken direk kafa topuna çıkıp gol atmasını istiyor.Maçın 80. dakikasında Donk pas verip gole çevirebileceği pozisyonu yakın mesafeden dışarı göndererek harcıyor.

Yani direk forvet olarak oyuna sokmasa da daha öncesinde de denenmişti.

Edit: 02:53'ten itibaren.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tyler Durden- -- 9 Ekim 2018; 3:3:35 >

• neverlate kullanıcısına yanıt
    O sezon icin omerin istatistiklerine baktim. Ligde 6 gol 3 asist yapmis

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

O sezon icin omerin istatistiklerine baktim. Ligde 6 gol 3 asist yapmis
    Bu zaten bilinen bir şey. Arkadaş ne demiş. Ömer Erdoğan'ın son dakika gol atıp kazandırdığı maç 1 tane demiş. Stoper gol atabilir. Geçen sene Maicon 5 tane gol attı ama hiçbir maçta forvet oynamamıştı.
    Anlamak istemediğiniz şey var. Serdar Aziz forvete çekilse ve gol arasa zaten kimse Fatih Terim'i övmezdi ama Fatih Terim etkisiz kalan 2 kanat oyuncusunu oyundan çıkartıp yerlerine 2 tane defansif oyuncu aldı ve o 2 defansif oyuncuda forvet oynadı. Bu değişiklikler etki etti ve gol attık.
    Anlamıyorsan diye tekrar söylüyorum maça 11 başlamış oyuncu ileri çıkmadı defans oyuncusu forvet olarak oyuna alındı. Stoper gol attı diye övülmüyor, stoperi forvet oynattığı ve verim aldığı için övülüyor. Hangi teknik direktör 2 kanat oyuncusunu oyundan alıp yerlerine stoperi forvet olarak koyar? Şenol Güneş geçen maçta üstünlüğü aldığı gibi forveti olan Vagner Love'u çıkartıp yerine Enzo Roco'yu aldı. Korkaklığının bedelini golü yiyerek ödedi.

• Tom Marvolo Riddle Burnu kullanıcısına yanıt
    Illa o maclari tek tek bulduracaksiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

Illa o maclari tek tek bulduracaksiniz
    Ben buldum merak etme. Ömer Erdogan'in son dakikalarda golü yok. En gec golü Antalyaspor macinda 77. dakikada attigi gol. O da duran top icin ceza sahasina geldiginde karambolden bos kaleye attigi bir gol. Santrafor olarak attigi bir gol degil. Kisacasi Ömer'in santrafor olarak gol atip kurtardigi 1 tane bile mac yok. Bir deli kuyuya tas atiyor. Herkes inaniyor.

Ömer'in son dakikalarda ileriye ciktigi maclar tabii ki vardir. Birkac macin son 3-5 dakikasi ileri cikmistir. O maclari Bursa kazanmis da olabilir. Son dakikalarda stoperlerin ve kalecilerin ileri ciktigi yüzlerce mac var. Pepe neredeyse her mac cikiyor.

Macin 75. dakikasindan itibaren en etkili 2 hücumcuyu cikarip disaridan 2 stoperi santrafor olarak oyuna almak cok farkli bir hamle. Daha 15-20 dakika süre var. Oyundan cikardigin Rodriguez ve Onyekuru hala gol atabilirler. Disaridan Mugdat, Yunus gibi ekstra hücumculari da alabilirsin. Feghouli'yi santrafora cekebilirsin. Bir sürü opsiyonun var.

Maci kaybetsen "gol atacak bütün adamlari cikardi" diye bütün Türk basini üzerine gelecek. Kusura bakmayin ama Türkiye'de bu hamleyi yapma cesaretini gösterecek baska bir teknik direktör yok. Gecen sene Senol Günes'i 40 küsür orta yapip gol atamadigi maclarda gördük. Tek yaptigi santrafor cikarip santrafor almak oldu. Ayni seyleri yapip farkli sonuclar denedigi icin sampiyonlugu kaybettiniz.

• Fatih terimde taktik zeka yoktur. Çaresizlikten yaptı. Elde forvet yoktu.

Stoperlerin en önemli özelliği iyi kafaya çıkmalarıdır. Zaten doldur boşat yapacağız sisirecegiz barı bunlar ilk topu indirsin diye aldı. Başka bisi yok. Abartmaya gerek yok yani.

• 2 tane stoperi forvet olarak oyuna sokmanın nasıl bir taktik zeka örneği olduğunu çok merak ediyorum. Bu sadeec çaresizlik + cesarettir ama taktik değildir hatta taktik özrü bile sayılabilir. Eyvallah Terim inanılmaz başarılı elindeki kadro çok zayıf olmasına rağmen lider kabul ama taktik anlayışının zayıf olduğunu Antalya maçı tekrar gösterdi. Tek bir anlayışa bağlı kaldı maç boyunca. Forvette hava topunda zayıf olan Sinan a devamlı yandan orta yaptırdı üstelik Mariano ve Ömer Bayram bildiğin kazma gibi ortalar yaptılar. Terim ise bir an bile bundan vaz geçmedi başka bir gol arayışına dönmedi inadım inat dedi ve aynen devam ettirdi. Sadece elindeki en iyi hava topuna çıkan 2 oyuncuyu soktu. Eğer Donk girer girmez iyi bir orta gelip de gol gelmeseydi bence maç sonunda herkes Terim e söyleniyor olacaktı.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.