Şimdi Ara

Tercihinizi nerede yapacaksınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ben dershaneye gidicem.Arkadaş dershaneye gitmicem onlar bizi açıkta bırakır falan dedi

ben kendimde yapamam yine dershaneye gidicem herhalde

siz nerede yapacaksınız tercihinizi

• Ben de dershanedeki rehber hocamı bekliyorum
  • Tercih listemi kabataslak oluştururum. Rehberlik için dershaneye giderim. Ancak tercih listesini oluşturmayı tümüyle dershaneye yüklemeyi pek doğru bulmuyorum.
  • arkadaşlar dersaneler reklam olsun diye popüler bölümler yazdırmaktan pek hoşlanırlar(şu kadar öğrenciğimiz burayı kazandı filan gibi) bence siz ne okumak istediğinize kendiniz karar veri. rehber hocalarınıza sadece teknik konularda başvurun.
  • tercihte nasıl dizicez bu tercih klavuzunda eve geliekmiş galiba üniversite puanları falanmı yazıcak?

sıralamayı en iyi üniden kötü olana doğrumu yoksa itediğimzi puan gözetmedenmi yazıcaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: TIME BANDIT

tercihte nasıl dizicez bu tercih klavuzunda eve geliekmiş galiba üniversite puanları falanmı yazıcak?

sıralamayı en iyi üniden kötü olana doğrumu yoksa itediğimzi puan gözetmedenmi yazıcaz

Tercih kılavuzu eve gelmeyecek. ÖSYM'nin sitesinde yayınlanacak. Aynı zamanda onu bir kitapçık hâlinde liselerden veya ÖSYM bürosundan 1,5-2 TL (Tam fiyatını hatırlamıyorum.) karşılığında alacağız.

Tercih kılavuzunda bölümlerin kodları, 2010 kontenjanları, 2009 taban puanları (Tabii ÖSYM yeni puan sistemine çevirecekmiş bunları.), 2009'da son kontenjana yerleşen adayın başarı sırası, özellikleri, özel şartları vb. bilgiler yer alacak.

Puana göre tercih yapılmaz, yapmayın. Puan sadece fikir verir, sınavın zorluğuna göre değişen bir parametredir. Taban puanların ve bizim aldığımız puanların artık bir önemi yok.

Tercihlerde ve yerleştirmede başarı sırasına bakılır. İsteyip de 2009'da bu yılki başarı sıramızın önünde bir başarı sırasıyla kapatan bölümlerden başlanır, sonra kendi başarı sıramıza yakın yerler yazılır, sonra isteyip de arkamızda kalan yerler yazılır. Yani bir nevi "istek" faktörü ile "sıralama" faktörü senkronize çalışmalı. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 15 Temmuz 2010; 23:07:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

tercihte nasıl dizicez bu tercih klavuzunda eve geliekmiş galiba üniversite puanları falanmı yazıcak?

Tercih kılavuzu eve gelmeyecek. ÖSYM'nin sitesinde yayınlanacak. Aynı zamanda onu bir kitapçık hâlinde liselerden veya ÖSYM bürosundan 1,5-2 TL (Tam fiyatını hatırlamıyorum.) karşılığında alacağız.

Tercih kılavuzunda bölümlerin kodları, 2010 kontenjanları, 2009 taban puanları (Tabii ÖSYM yeni puan sistemine çevirecekmiş bunları.), 2009'da son kontenjana yerleşen adayın başarı sırası, özellikleri, özel şartları vb. bilgiler yer alacak.

Puana göre tercih yapılmaz, yapmayın. Puan sadece fikir verir, sınavın zorluğuna göre değişen bir parametredir. Taban puanların ve bizim aldığımız puanların artık bir önemi yok.

Tercihlerde ve yerleştirmede başarı sırasına bakılır. İsteyip de 2009'da bu yılki başarı sıramızın önünde bir başarı sırasıyla kapatan bölümlerden başlanır, sonra kendi başarı sıramıza yakın yerler yazılır, sonra isteyip de arkamızda kalan yerler yazılır. Yani bir nevi "istek" faktörü ile "sıralama" faktörü senkronize çalışmalı. :)

anladım saol bu sıralamaya göre yapılcaka onu biliyorum.Bide bu sıralama yaparken üs tarafa alttaki üni nin sıralamasından kötü bi sıralama yazılmaz diyorlar doğrumudur.Yani her zman üs tarafta daha iyi bi bölümmü olmaz zorunda

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ne yapıyorsunuz?
    4 ay önce açıldı
    Siz Olsanız Ne Alırdınız?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

anladım saol bu sıralamaya göre yapılcaka onu biliyorum.Bide bu sıralama yaparken üs tarafa alttaki üni nin sıralamasından kötü bi sıralama yazılmaz diyorlar doğrumudur.Yani her zman üs tarafta daha iyi bi bölümmü olmaz zorunda

Öyle bir zorunluluk yok. İstediğini istediğin yere yerleştirebilirsin.

• Hangi üni. ve bölümü daha çok istiyorsanız o tercihiniz daha üstte olsun.

Tercih yaparken sıralama çok çok önemli.
  • tercihleri oturdugumuz il disindan yapmamiz sorun olr mu
  • Tercihleri oturduğunuz yer dışından yapmanın bir sorun olacağını zannetmiyorum.

ÖSYM başkanıda her ÖSYM Yetkili merkezinden başvuru yapabilirsiniz dedi.

Zaten Online olarakta başvuru var yani illa bir ösym yetkili yerine gitmene gerekte yok.
  • anladım saolun.Bide diyelim benim sıram 40k. tercihe 41k lık bi bölüm bide 50k lık bi bölüm yazdım.gidip 40k lık yer tutmayıp 50k lık yer gelebilirmi.diyelim geldi benim puanım 41k lık yerede yetiyo ona nasıl tutmuyor neye göre
  • quote:

Orijinalden alıntı: _vendetta_

tercihleri oturdugumuz il disindan yapmamiz sorun olr mu

Zaten Internet üzerinden yapılıyor tercihler. Tercih listesini ya sen evde, Internet üzerinden ÖSYM'ye gönderirsin ya da bulunduğun ilde yer alan herhangi bir lisedeki veya ÖSYM bürosundaki görevli Internet üzerinden ÖSYM'ye gönderir. Gideceğin yerde Internet olanağı varsa, sorun olmaz.
  • quote:

anladım saolun.Bide diyelim benim sıram 40k. tercihe 41k lık bi bölüm bide 50k lık bi bölüm yazdım.gidip 40k lık yer tutmayıp 50k lık yer gelebilirmi.diyelim geldi benim puanım 41k lık yerede yetiyo ona nasıl tutmuyor neye göre

41k'lık yeri 50k'lık yerin altına yazarsan gelmez; çünkü önce 50k'lık yere yerleşiyorsun.

"Başarı sırası - istek - öncelik" üçlüsünü iyi senkronize etmek gerekiyor yani, iyi karar vermek gerekiyor.
  • quote:

quote:

anladım saolun.Bide diyelim benim sıram 40k. tercihe 41k lık bi bölüm bide 50k lık bi bölüm yazdım.gidip 40k lık yer tutmayıp 50k lık yer gelebilirmi.diyelim geldi benim puanım 41k lık yerede yetiyo ona nasıl tutmuyor neye göre

41k'lık yeri 50k'lık yerin altına yazarsan gelmez; çünkü önce 50k'lık yere yerleşiyorsun.

"Başarı sırası - istek - öncelik" üçlüsünü iyi senkronize etmek gerekiyor yani, iyi karar vermek gerekiyor.

Hocam su konuyu actiginiz o kadar iyi olmus ki kafamdaki cogu soru isareti gitti. Cok tesekkùrler..

• @x750f
    @:alacakaranlik:
    tsk arkadaslar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.