Şimdi Ara

Tercih Sıralaması yüksekten aşşagı yapmak zorunlu mu lütfen yardım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
11.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Mjollnir

quote:

Orijinalden alıntı: legolas4121

quote:

Orijinalden alıntı: ELdarioN19

sıralama önemli. 1. ye 15.000 , 2. ye 8.000 , 3.ye 7.000 yazdın diyelim. Bu durumda 15.000i kazanırsan altındaki tercihlere bakılmaz bile.

peki 1. sıradaki 15.000 çok istedigim bir bölüm bu tutmadı diyelim sistem 2.sıradaki 8.000 bini okurmu oda tutmadı 7.000 sıradaki tercihimi okurmu yoksa ilk sıraya 15.000 sıralama yazdıgım için sistem direk 15.000 den sonra mı devam eder ?

sıralamaya saçma gibi gözüküyor ama istedigim bölüm 15.000 herkez orayı yazdı diyelim bir şekilde olmadı sistem bütün tercihleri mi tek tek okuyor mu bu önemli yine olmaz diyenler var olur diyenler var kafam karıştı

Biraz mantıklı ol. 15.000 sıralamalı yeri kazanamıyorsan 8.000lik yeri nasıl kazanacaksın ki?

belli mi olur arz talep meselesi bakarsın o sene orası çok tercih edilir puanı yükselir arkadaşın anlatmaya çalıştığı bu .Şu anki durumlara göre 1.si gelir gibi gözüüküyor ama bakarsın atıyorum ilk 1000 hep burayı tercih etti bir anda yükselti başarı sırası bu bölümün.. benim de öğrenmeye çalıştığım şey aynı. 1.si bu sebepten olmazsa 2.den devam eder mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: -HybridTheory-

quote:

Orijinalden alıntı: Feel The Difference

quote:

Örneğin A üniversitesinin kontenjanı doldurulacak sistem şöyle işler:
    Önce 1.sırada yazanlar puan sırasına göre yerleştirilir eğer kontenjan dolmazsa 2.sırada yazanlarla devam eder ve puan sırasına göre yerleştirilir ve böyle kontenjan dolana kadar devam eder.

Sonuç olarak sıralamayı yüksekten düşüğe doğru yapacaksınız. Mantığı iyi anlarsanız ne demek istediğimi anlarsınız.

Soruyu soran arkadaşa söyleyim 8k lik yeri ikinci sırada yazarsa iptal olur diye bir şey yok sadece şansı azalır.Çok istiyorsan 15k lık yeri ilk sıraya yazabilirsin yalnız sıralamam kaç onu bilmemiz lazım.

tercih listesine kaçıncı sırada yazdığının önemi yok puanı yüksek olan avantajlıdır

Tercih sırasının önemi var çünkü sistem ilk paragrafta yazdığım gibi işliyor fakat yüksek olanı aşağı yazınca iptal olması diye bir şey yok sadece şansı düşer. Eğer o 7k lik üniversitenin kontenjanı ilk sırada yazanlarla dolmazsa sıra ona geçer o da ikinci sırada yazanlar arasında yazanlar arasında iyi bir yerdeyse girebilir.

diyelim 2 adayda 20 tercih yapacak

ilk aday A üniversitesini 10. sıraya 2. aday ise 15. sıraya yazdı bu adayların ikiside önceki tercihlerinde yerleşemedi ise 15. sıradaki olan adamın puanı yüksekse o girer

• quote:

quote:

quote:

quote:

Önce 1.sırada yazanlar puan sırasına göre yerleştirilir eğer kontenjan dolmazsa 2.sırada yazanlarla devam eder ve puan sırasına göre yerleştirilir ve böyle kontenjan dolana kadar devam eder.

Sonuç olarak sıralamayı yüksekten düşüğe doğru yapacaksınız. Mantığı iyi anlarsanız ne demek istediğimi anlarsınız.

Soruyu soran arkadaşa söyleyim 8k lik yeri ikinci sırada yazarsa iptal olur diye bir şey yok sadece şansı azalır.Çok istiyorsan 15k lık yeri ilk sıraya yazabilirsin yalnız sıralamam kaç onu bilmemiz lazım.

tercih listesine kaçıncı sırada yazdığının önemi yok puanı yüksek olan avantajlıdır

Tercih sırasının önemi var çünkü sistem ilk paragrafta yazdığım gibi işliyor fakat yüksek olanı aşağı yazınca iptal olması diye bir şey yok sadece şansı düşer. Eğer o 7k lik üniversitenin kontenjanı ilk sırada yazanlarla dolmazsa sıra ona geçer o da ikinci sırada yazanlar arasında yazanlar arasında iyi bir yerdeyse girebilir.

ilk aday A üniversitesini 10. sıraya 2. aday ise 15. sıraya yazdı bu adayların ikiside önceki tercihlerinde yerleşemedi ise 15. sıradaki olan adamın puanı yüksekse o girer

Eğer 10.sıraya gelindiğinde kontenjan dolarsa 15.sıradaki puanı ne kadar yüksek olursa olsun giremez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PH_Ganso -- 25 Temmuz 2012; 11:39:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mesela siralaman 7bin500 tercih listen ise soyle : 8bin-7.5bin-7.8bin-8.2bin..... Bu durumda sistem ilk tercihten baslayip taramaya baslayacak: 1. Tercihteki bu yil 8 binle kapatmis ama cok ragbet var bu bolume. Ve tabn siralamasi 7.3 bine yukseldi. Bu durumda burasi kacti. İkinci tercihin 7 bin besyuz tam sana gore duruyor. Ama o da 7bin450 oldu tabani o da kacti diyelim. 3. Tercihin 7.8bin. Burasi tuttu diyelim. Yerlestin. Diger tercihlerine (8.2bin......) bakilmaz bundan sonra. Gordugun gibi bunun gibi siralamalar taban sirasi yakin yerlerde yapilir genelde. Yani ilk 10 binde oyle asiri oynamalar olmayacagi dusunulur. Ama sen 15 bine 8 bin demissin. Muhtemellen ilki tutmazsa ikincisi de tutmaz. Aslinda siralamani soykemeden karar vermek zor

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Eğer 10.sıraya gelindiğinde kontenjan dolarsa 15.sıradaki puanı ne kadar yüksek olursa olsun giremez.

sistem öğrenci odaklı çalışıyor puanı yüksek olan adam tercih listesinin sonunada yazsa girer mantıklı olanda budur

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

saçma sapan şeyler uydurup milletin kafasını karıştırmayın burda.

• örn. hacettepe diş 10.500le almış geçen sene 8.600 sıralamam, ilk tercihime yazdığımda yüksek ihtimal gelecektir ama 2. sıraya yazdığım anda riske atmış olurum değil mi 115 kişilik kontenjanın yarısını ilk sıraya yazanlardan almış geçen sene
  • quote:

Orijinalden alıntı: lmrv

örn. hacettepe diş 10.500le almış geçen sene 8.600 sıralamam, ilk tercihime yazdığımda yüksek ihtimal gelecektir ama 2. sıraya yazdığım anda riske atmış olurum değil mi 115 kişilik kontenjanın yarısını ilk sıraya yazanlardan almış geçen sene

İlk sıraya yazan kişi sayısı 115 olmazsa girer. demekki geçen sene 50–60 kişi ilk tercih olarak yazmış.

Benim yanlış bilgi verdiğimi söyleyenler karışık yazıp girsinde görsün. Sistemin mantığı gayet basit.

• Zorunlu değil mecburi, Hayat Bilgisi'nde Amil Sağlam'ın sözü geldi aklıma
  • ts 1 de 11612 yim.sıralamam şöyle olacak.

anadolu stv 10.400
    anadolu iletişim tasarımı 25.600
    ankara rts 17.200
    anadolu basın ve yayın 31.500
    akdenız rts 34.000
    akdeniz stv 37.000

özellikle 17.200 ü oraya koydum çünkü anadolunun gelmesini istiyorum. oraya ölü tercih yapsam bitek ankara rts ölür değil mi diğer basın yayın ve akdenizlere zarar vermez.?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: lmrv

örn. hacettepe diş 10.500le almış geçen sene 8.600 sıralamam, ilk tercihime yazdığımda yüksek ihtimal gelecektir ama 2. sıraya yazdığım anda riske atmış olurum değil mi 115 kişilik kontenjanın yarısını ilk sıraya yazanlardan almış geçen sene

İlk sıraya yazan kişi sayısı 115 olmazsa girer. demekki geçen sene 50–60 kişi ilk tercih olarak yazmış.

Benim yanlış bilgi verdiğimi söyleyenler karışık yazıp girsinde görsün. Sistemin mantığı gayet basit.

ilk sıraya 433 kişi yazmış sadece 54 kişi girmiş sadecehttp://www.kariyerpenceresi.com/index.php?bolum-taban-netleri bu sitede öyle yazıyo ne kadarı doğru bilemiyorum ama olayın işleyişini anladım..

• Kontenjan dolduysa yerlesemezsın falan bunlar yalan dolan dımı karısıklık olmasın sonra

• Saçma sapan salak şeyler yazıp milletin kafasını bulandırmayın

@burock3699 arkadaş güzel açıklamış. Onun dediğini anlamadıysan zaten boşuna o sıralamayı yapmışsın bırak okuma

Tercihlerinizi üniversitenin başarı sırasına göre DEĞİL, okumak istediğiniz sırayla yazın. Başarı sırasının bir önemi yok tercih diziliminde. Ör:

Sıralamanız 50.000

Tercih listeniz
    1- A - 61.000
    2- B - 60.000
    şeklinde okullarsa, 1. tercihinize girersiniz. Diyelimki 'A' o yıl çok rağbet gören bir üniversite&bölüm oldu ve taban sıralaması 49.000 ile kapattı, bu durumda 'B' tercihinize yerleşirsiniz. Yani sıralamayı büyükten küçüğe göre yapmak diye bir şey YOK!

@-HybridTheory-'nin yazdıklarına kulak asma, kendisi bilmiyor ve işkembeden sallamış.

• quote:

Orijinalden alıntı: speedy_gonzalez

Kontenjan dolduysa yerlesemezsın falan bunlar yalan dolan dımı karısıklık olmasın sonra

yok öyle bişey arkadaş millet bi tarafından uyduruyor sistem şu şekilde işler 1. sıradaki öğrenciden başlar tabi o adam ilk tercihine yerleşir direk örneğin sıra geldi 100 k daki öğrenciye ilk tercihine bakar dolmuştur ikinci tercihinde kontenjan daha dolmamıştır o adam da oraya yerleşir yani tercih sırasının hiçbir önemi yok insanların kafasını karıştırmayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: dwyanewadecns

ts 1 de 11612 yim.sıralamam şöyle olacak.

anadolu stv 10.400
    ankara rts 17.200
    akdenız rts 34.000
    akdeniz stv 37.000

özellikle 17.200 ü oraya koydum çünkü anadolunun gelmesini istiyorum. oraya ölü tercih yapsam bitek ankara rts ölür değil mi diğer basın yayın ve akdenizlere zarar vermez.?

Hiç sorun olmaz, gelmesini istediğin yeri üste yaz. İlk 2 tercihin çoook yükselirse (öyle bir ihtimal yok nerdeyse tabi) ve giremezsen 3. tercihine hala girebilirsin. Onun üstünde daha düşük sıralamalı bir yer var diye orası gelmeyecek diye bir şey YOK!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meniz

quote:

Orijinalden alıntı: dwyanewadecns

ts 1 de 11612 yim.sıralamam şöyle olacak.

anadolu stv 10.400
    ankara rts 17.200
    akdenız rts 34.000
    akdeniz stv 37.000

Hiç sorun olmaz, gelmesini istediğin yeri üste yaz. İlk 2 tercihin çoook yükselirse (öyle bir ihtimal yok nerdeyse tabi) ve giremezsen 3. tercihine hala girebilirsin. Onun üstünde daha düşük sıralamalı bir yer var diye orası gelmeyecek diye bir şey YOK!

anladım stv ye girme umudum olduğu için ikinci tercihte çok kararsızdım fakat anadolu üniversitesi istediğim ve anadolunun iletişim fakültesinin daha iyi olduğunu bildiğim için ankarayı ölü tercihmiş gibi yaptım bakalım stv gelme umuduyla işler çeviriyorum işte. :)
    teşekkür ederim.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.