Şimdi Ara

Tercih Sıralaması yüksekten aşşagı yapmak zorunlu mu lütfen yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
10.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar benim okumak istedigim üni Ege üniversitesi sıralaması 15.000 bin ben bunu birinci sıraya

yazıcam ikinci tercihim 8.000 bin üçüncü tercihim 7.000 bin bu şekilde sıralamaya uygun gitmiyor ilk sıra

15.000 oldugu için sistem 8.000 olan ve 7 .bin olan sıralamaları okur mu sıraya uymadıgı için okumaz mı

kilit nokta bu sevdigim ünide okumak istiyorum sıraya uygun yazarsam sevmedigim yer gelme ihtimali var

illaki sıralamaya uyma zorunlulugu var mı bana bazıları şunu sölüyor sen 15.bini yazarsan sistem 15.000

binden sonrakini takip eder 8.bini 15.000 den önce yazmadıgın için sistem onu kafadan eler boşa yazmış

olursun diyor bu doğrumu

bunu lütfen cevaplarsanız çok yardımcı olursunuz şimdiden yazan arkadaslarıma teşekkür ediyorum

• Ayrıca bende tercih listesinde sıralama önemli mi bunu öğrenmek istiyorum ? Başa yazmadığımız için gelmeme şansı var mı yoksa tüm tercih edenleri toplayıp sıralama mı yapıyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sıralama önemli. 1. ye 15.000 , 2. ye 8.000 , 3.ye 7.000 yazdın diyelim. Bu durumda 15.000i kazanırsan altındaki tercihlere bakılmaz bile.

• bu şekilde yaparsan ilk önce ilk yazdığın tutar.

• Hayır kesinlikle böyle bir şey söz konusu değildir yüksek puanlıdan düşük puanlıya doğru sıralama yapınız korkmadan bir başka kişiyle tercihte aynı puandaysanız bile önce diploma puanına bakılıyor o da aynı gelmez zaten ama sen şimdi başarı sırası yüksek yeri tutabileceğinide düşünüyorsan kesin tutacak yeri başa yazma

• Arkadaşlar olay aslında ne kadar basit bakın.

Sistem önce 1. yazdığınıza bakar , tutuyor mu , tutmadı diyelim.

2. ye geçer , tutuyor mu , bu da tutmadı diyelim.

3 e geçer , bu tuttu diyelim , burayı kazanmış olursunuz. O sene sadece buraya kayıt yapabilirsiniz. Bu kadar basit.

Diğer soru , ben 5.sıraya yazdım , adam 1.sıraya yazdı , ona öncelik mi var? demişsiniz.

Hayır , ikinizin sıralamasına baktıgımızda senin sıralaman daha yüksekse sen yerleşirsin , o yüksekse o. Yani buradaki olay senin sınavdaki başarındır. Kaçıncı sıraya yazdıgın önemli değil.

Adam ilk sıraya yazar giremez , sen son sıraya yazarsın girersin.

Sırayla listeye En çok gitmek istediğiniz yerden , en az gitmek istediğiniz yere kadar yazın. Hem kendinizi garantiye alın , hem de gelmiceğini düşünseniz bile sevidğiniz , beğendiğiniz güzel bir üniversite varsa şansınızı deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-815DA1408 -- 25 Temmuz 2012; 3:50:28 >

• Düzenleme: Üstteki mesajda arkadaş anlatmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tomb.raider -- 25 Temmuz 2012; 3:59:09 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ELdarioN19

sıralama önemli. 1. ye 15.000 , 2. ye 8.000 , 3.ye 7.000 yazdın diyelim. Bu durumda 15.000i kazanırsan altındaki tercihlere bakılmaz bile.

peki 1. sıradaki 15.000 çok istedigim bir bölüm bu tutmadı diyelim sistem 2.sıradaki 8.000 bini okurmu oda tutmadı 7.000 sıradaki tercihimi okurmu yoksa ilk sıraya 15.000 sıralama yazdıgım için sistem direk 15.000 den sonra mı devam eder ?

sıralamaya saçma gibi gözüküyor ama istedigim bölüm 15.000 herkez orayı yazdı diyelim bir şekilde olmadı sistem bütün tercihleri mi tek tek okuyor mu bu önemli yine olmaz diyenler var olur diyenler var kafam karıştı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi legolas4121 -- 25 Temmuz 2012; 10:34:39 >
  • okur hocam hepsini okur hic supheniz olmasin.

• quote:

Orijinalden alıntı: burock3699

Arkadaşlar olay aslında ne kadar basit bakın.

3 e geçer , bu tuttu diyelim , burayı kazanmış olursunuz. O sene sadece buraya kayıt yapabilirsiniz. Bu kadar basit.

Diğer soru , ben 5.sıraya yazdım , adam 1.sıraya yazdı , ona öncelik mi var? demişsiniz.

Hayır , ikinizin sıralamasına baktıgımızda senin sıralaman daha yüksekse sen yerleşirsin , o yüksekse o. Yani buradaki olay senin sınavdaki başarındır. Kaçıncı sıraya yazdıgın önemli değil.

Sırayla listeye En çok gitmek istediğiniz yerden , en az gitmek istediğiniz yere kadar yazın. Hem kendinizi garantiye alın , hem de gelmiceğini düşünseniz bile sevidğiniz , beğendiğiniz güzel bir üniversite varsa şansınızı deneyin.

arkadaşım şimdi sistem 1. sıradakine bakar sonra 2. ye geçer demissin o doğru da benim dediğim şöle

ilk sıra 15.000 burayı çok istiyorum ama bura olmadı diyelim 2.sıra 8.000 olan yer var şimdi ilk tercihim 15.000 olduğu için sistem

8.000 olan yeri okur mu çünkü sistem 15.000 sonrasında devam eder diyenler var bidaha dönmez diyenler

var çünkü 15.000 yazdın sen diyorlar sonra 8.bine dönmez orası gelmez diyorlar bu doğru mu yoksa

kafamıza göre yazssak olur mu yoksa yüksek yerleri yazacaz ama sevmedigimiz şehir bölümde çıkabilir her

yüksek puanlı sıralamalar sevdigimiz yer çıkmayabilir şuan öle bir sorunla karşılaştım

• quote:

Orijinalden alıntı: srgn03

okur hocam hepsini okur hic supheniz olmasin.

yani her tercihimi okur dimi sen başa 15 yazdın diye 15 den sonra devam etme zorunlulugu yok deyil mi

ilk 15.000 olmadı sistem 8.000 geçer sonra oda olmadı 7.000 geçer böle olursa sevdigim yerleri yazıcam

sıralama zorunlulugu olursa sevmediğim yerlerde çıkabilir
  • hepsini okumaz sırayla aşağıya doğru iner mesela 10. tercihe yerleştin 10 dan sonrasına bakmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: legolas4121

quote:

Orijinalden alıntı: ELdarioN19

sıralama önemli. 1. ye 15.000 , 2. ye 8.000 , 3.ye 7.000 yazdın diyelim. Bu durumda 15.000i kazanırsan altındaki tercihlere bakılmaz bile.

peki 1. sıradaki 15.000 çok istedigim bir bölüm bu tutmadı diyelim sistem 2.sıradaki 8.000 bini okurmu oda tutmadı 7.000 sıradaki tercihimi okurmu yoksa ilk sıraya 15.000 sıralama yazdıgım için sistem direk 15.000 den sonra mı devam eder ?

sıralamaya saçma gibi gözüküyor ama istedigim bölüm 15.000 herkez orayı yazdı diyelim bir şekilde olmadı sistem bütün tercihleri mi tek tek okuyor mu bu önemli yine olmaz diyenler var olur diyenler var kafam karıştı

Biraz mantıklı ol. 15.000 sıralamalı yeri kazanamıyorsan 8.000lik yeri nasıl kazanacaksın ki?

• quote:

Orijinalden alıntı: castraelectro

Hayır kesinlikle böyle bir şey söz konusu değildir yüksek puanlıdan düşük puanlıya doğru sıralama yapınız korkmadan bir başka kişiyle tercihte aynı puandaysanız bile önce diploma puanına bakılıyor o da aynı gelmez zaten ama sen şimdi başarı sırası yüksek yeri tutabileceğinide düşünüyorsan kesin tutacak yeri başa yazma

ama senin mantığınla yaparsam ya da o zorunlu ise sevmediğim yerler kesin gelir çünkü ben 1. sıraya çok

olmasını istedigim yeri yazdım evet sıralaması düşük ama oranın bana uygun oldugunu şehrinde uygun

biliyorum 2.sıram 8.000 oan yer sistem bunu okur mu yoksa tercihi sırasına göre yapmadıgım için okumaz

mı sistemin nasıl okudugu önemli ? onu anlıyamadım

7000-5000-10000 -3000- 6000 böle sıralamalı bir tercih yanlış olur mu sistem okurmu böle bir tercihi olay

bu şekilde yazarsam sevdigim yer olarak gidiyor

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: castraelectro

Hayır kesinlikle böyle bir şey söz konusu değildir yüksek puanlıdan düşük puanlıya doğru sıralama yapınız korkmadan bir başka kişiyle tercihte aynı puandaysanız bile önce diploma puanına bakılıyor o da aynı gelmez zaten ama sen şimdi başarı sırası yüksek yeri tutabileceğinide düşünüyorsan kesin tutacak yeri başa yazma

ama senin mantığınla yaparsam ya da o zorunlu ise sevmediğim yerler kesin gelir çünkü ben 1. sıraya çok

olmasını istedigim yeri yazdım evet sıralaması düşük ama oranın bana uygun oldugunu şehrinde uygun

biliyorum 2.sıram 8.000 oan yer sistem bunu okur mu yoksa tercihi sırasına göre yapmadıgım için okumaz

mı sistemin nasıl okudugu önemli ? onu anlıyamadım

7000-5000-10000 -3000- 6000 böle sıralamalı bir tercih yanlış olur mu sistem okurmu böle bir tercihi olay

bu şekilde yazarsam sevdigim yer olarak gidiyor

7 bine yerleşemedin 5 binde olmadı mecburen bu şekilde yerleştirene kadar kayar

• Örneğin A üniversitesinin kontenjanı doldurulacak sistem şöyle işler:
    Önce 1.sırada yazanlar puan sırasına göre yerleştirilir eğer kontenjan dolmazsa 2.sırada yazanlarla devam eder ve puan sırasına göre yerleştirilir ve böyle kontenjan dolana kadar devam eder.

Sonuç olarak sıralamayı yüksekten düşüğe doğru yapacaksınız. Mantığı iyi anlarsanız ne demek istediğimi anlarsınız.

Soruyu soran arkadaşa söyleyim 8k lik yeri ikinci sırada yazarsa iptal olur diye bir şey yok sadece şansı azalır.Çok istiyorsan 15k lık yeri ilk sıraya yazabilirsin yalnız sıralamam kaç onu bilmemiz lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: -HybridTheory-

Örneğin A üniversitesinin kontenjanı doldurulacak sistem şöyle işler:
    Önce 1.sırada yazanlar puan sırasına göre yerleştirilir eğer kontenjan dolmazsa 2.sırada yazanlarla devam eder ve puan sırasına göre yerleştirilir ve böyle kontenjan dolana kadar devam eder.

Sonuç olarak sıralamayı yüksekten düşüğe doğru yapacaksınız. Mantığı iyi anlarsanız ne demek istediğimi anlarsınız.

Soruyu soran arkadaşa söyleyim 8k lik yeri ikinci sırada yazarsa iptal olur diye bir şey yok sadece şansı azalır.Çok istiyorsan 15k lık yeri ilk sıraya yazabilirsin yalnız sıralamam kaç onu bilmemiz lazım.

tercih listesine kaçıncı sırada yazdığının önemi yok puanı yüksek olan avantajlıdır
  • Senin sinab sonuc siralaman kac?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: burock3699

Arkadaşlar olay aslında ne kadar basit bakın.

arkadaşım şimdi sistem 1. sıradakine bakar sonra 2. ye geçer demissin o doğru da benim dediğim şöle

ilk sıra 15.000 burayı çok istiyorum ama bura olmadı diyelim 2.sıra 8.000 olan yer var şimdi ilk tercihim 15.000 olduğu için sistem

8.000 olan yeri okur mu çünkü sistem 15.000 sonrasında devam eder diyenler var bidaha dönmez diyenler

var çünkü 15.000 yazdın sen diyorlar sonra 8.bine dönmez orası gelmez diyorlar bu doğru mu yoksa

kafamıza göre yazssak olur mu yoksa yüksek yerleri yazacaz ama sevmedigimiz şehir bölümde çıkabilir her

yüksek puanlı sıralamalar sevdigimiz yer çıkmayabilir şuan öle bir sorunla karşılaştım

15.000lik yer 8.000 lik yer diye bir sey yok sistemde. Hepsi esittir tercih yaparken

• quote:

Orijinalden alıntı: Feel The Difference

quote:

Orijinalden alıntı: -HybridTheory-

Örneğin A üniversitesinin kontenjanı doldurulacak sistem şöyle işler:

tercih listesine kaçıncı sırada yazdığının önemi yok puanı yüksek olan avantajlıdır

Tercih sırasının önemi var çünkü sistem ilk paragrafta yazdığım gibi işliyor fakat yüksek olanı aşağı yazınca iptal olması diye bir şey yok sadece şansı düşer. Eğer o 7k lik üniversitenin kontenjanı ilk sırada yazanlarla dolmazsa sıra ona geçer o da ikinci sırada yazanlar arasında yazanlar arasında iyi bir yerdeyse girebilir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.